SACCSIV – blog ortodox

Muezin islamic turc moare de atac de cord în Hagia Sophia

Posted in Turcia by saccsiv on august 10, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: ISLAMIC TURKISH MUEZZIN DIES OF HEART ATTACK IN HAGIA SOPHIA

Muezin islamic turc moare de atac de cord în Hagia Sophia

Istanbul, 7 august 2020

Foto: armradio.am

Muezinul turc Osman Aslan, care lucra în Marea Biserică din Constantinopol după ce a fost transformată în moschee, a murit brusc în biserică, aparent de un atac de cord, potrivit rapoartelor.

Moartea sa a fost anunțată într-un tweet în care se spune:

„Dorim mila lui Allah pentru familia și rudele Moscheii Uhud, Muezzin-Kayyum, care a murit în timpul serviciului de îndrumare voluntară din Hagia Sophia, din cauza unui atac de cord.”

Se pare că Osman a lucrat ca voluntar în Hagia Sophia încă din prima zi a convertirii acesteia în moschee, informând musulmanii despre măsurile legate de coronavirus pe care trebuie să le respecte în timp ce se roagă în biserica aglomerată.

Convertirea Marii Biserici în moschee rămâne o problemă foarte dureroasă în comunitățile ortodoxe și internaționale, deoarece semnalează o Turcie care se îndreaptă spre islamism, ceea ce sporește popularitatea președintelui turc Erdogan în rândul islamiștilor.

Matfey Shaheen

8/7/2020

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. stef said, on august 10, 2020 at 11:45 am

  O camera stradala surprinde cum se muta demonii/entitatile intunecate de la un om la altul :

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 10, 2020 at 12:45 pm

   stef

   Exista draci, dar oare nu e trucaj?

   Apreciază

   • stef said, on august 10, 2020 at 1:49 pm

    Nu prea avem cum sa stabilim daca e trucaj sau filmare originala… Sunt o droaie de programe care pot face un trucaj simplu , INSA reactiiile/miscarile celor doi in momentul desprinderii si intrarii sunt autentice.

    Apreciază

   • Nicu-Andrei Paduraru said, on august 10, 2020 at 2:00 pm

    La cat de multe pacate se savarsesc in lumea asta si la cate camere de supraveghere exista pe Pamant ,oare nu credeti ca ……..
    Va las sa va dati singur seama de raspuns !
    Doamne ajuta !!!

    Apreciază

   • stef said, on august 10, 2020 at 2:04 pm

    Cel care detine acest canal este (aparent) un ucrainean care si-a sters canalul principal „DSAHK” acum cateva zile – Avea o multime de montaje ciudate in care pretinde ca expune existenta unui Razboi intre trei grupari de „hibrizi” – karistus(din care face parte el) , maitre(reptilieni/draconieni) si vlash -( spune ca au legatura cu triburile lui Israel…) si ca in perioda urmatoare acest razboi se va acutiza… Va fi o lupta de inlaturare/izolare a fortelor demonice pe Pamant..

    Apreciază

   • Lilas said, on august 10, 2020 at 4:17 pm

    Doamne ajutā! Este trucaj în mod sigur. Dumnezeu nu îngāduie da vedem Noi dracii ziua in amiaza mare si desigur, cei pacatosi si care nu se spovedesc si împartasesc vor avea „ocazia” da vadā entitatile malefice si profund înspāimântātoare in largul…iadului, dupā Judecata de Apoi. Dimensiunea lor realā, a celor cu coarne si ducā-se pe pustii este mica, nu ajung decât la genunchiul unui om. Din cei mari, nu sunt in lumea aceastā fizicā. Dumnezeu, repet, si HRISTOS nu îngaduie. Asa zisul ucrainean a facut ceva trucaje si povesti de adormit copii cu cele 3 grupari CE lupta in razboiul nevazut . Ha, ha ha!!! O altā poveste ce duce in eroare oamenii slabi in Credinta Adevārata in HRISTOS. Razboiul nevazut se duce numai intre îngeri si draci, IAR oamenii sunt la mijloc, cu rugaciunile catre HRISTOS vsi Prea Sfânta Nāscatoare de Dumnezeu si toti sfintii. Dacā nu ne-ar proteja Dumnezeu, ar fi Vai si Amar de toti oamenii de pe pamânt. Pentru o discutie duhovniceasca mai lungā , nu Este cazul aici, deoarece , fratele Vasile are un blog ortodox, binecuvåntat de Sfântul Parinte Justin Pârvu, si nu este un blog de metafizicā si ezoterism. Deci, lasati ispitele fratilor, credeti numai in HRISTOS, asta implica rugăciune, post si fapte bune si nu credeti in amagirile video de pe internet. Fereasca-ne Dumnezeu sa vedem cum arata spurcatii in realitate! Sunt numai ispitiri trimise de anticrist, aceste video, CA si miscarile stradale de haos, ca si falsa pandemie covid, ca si tradatorii de tarā CA si prigonirea ortodoxiei, iminentā in urmatoarea perioadā va fi vaccinarea copiilor si ciparea populatiei. S-au slobozit primii 2 Cai si Apocalipsei: este Calul cel Alb cu spurcatul sef ce face amagirile si Cel Rosu de Rāzboi al Apocalipsei, care aleargā liberi in lume si Este totul scris in Cartea Vietii. Mai urmeazā CE mai urmeazā, stim toti CE va fi, dupā Biblie si numai cei tari in Credinta in HRISTOS vor rezista! Când apar amagiri de felul acesta, si eu am avut recent in doua mānāstiri , iluzii optice confirmate de 3 persoane diferite , where, ce solutie este: o cruce mare da ne inchinam la HRISTOS si un Tatal Nostru si necuratul dispare! Doamne ajutā! Sā stām farā fricā si sā veghem neîncetat întru HRISTOS! Pe oameni credinciosi ortodocsi cu Credinta Adevārata si Vie ca o flacārā, dracii nu-i pot atinge, deoarece se afla sub protectia lui HRISTOS! In unele filme pagâne, dar numai la cinema, apare shape lifting intre entitati, dar este numai la cinema. Nu sar ei chiar din pom in pom CA maimutzele. Noi credem in HRISTOS si HRISTOS ne protejeazā! Sā fim tari cu totii tari si uniti in Ceea CE va Mai urma, dar totul este in mâinile lui Dumnezeu, care va avea ultimul cuvânt mereu! Doamne, ne apārā si ne pāzeste pe Noi in tot CEASUL! Prea Sfânta Nāscatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe Noi! Doamne ajutā!

    Apreciază

 2. isa said, on august 10, 2020 at 1:25 pm

  Totusi dacii stiau sa scrie, s-a descifrat si scrisul lor: https://evenimentulistoric.ro/scrierea-secreta-a-dacilor-din-codex-rohonczi.html

  Apreciază

  • Angelica B. said, on august 10, 2020 at 10:48 pm

   Codexul Rohonczi este un argument bun pentru existenţa limbii daco-gete (adica latina vulgară), care este mult mai veche decât latina. Latina nu este decât o fată a limbii daco-gete (latina vulgară), ceea ce ştia şi Eminescu. Faptul că noi ne-am trage din romani (latini) e o inserţie recentă, mai precis de secol 19, şi ea aparţine Şcolii Ardelene, pe filieră papistă. Chipurile, dacă ne tragem din latini, trebuie să trecem la catolicism. Aşa a fost falsificată istoria. Chestiunea este că sunt şi alte argumente ale limbii daco-gete (sinonimă cu latina vulgară şi cu româna noastră de astăzi). De pildă, înrudirea cu limba veche a celţilor, dialect vorbit încă în Ţara Galilor. Astfel, dacă luăm numai textul „Tatăl nostru” în limba celtă şi-l comparăm cu cel din limba română, e izbitor de asemănător. Exemplificare:
   Pœrinthele nostru cela ce esti en cheri.
   1. Svintzas case numele Teu.
   2. Vie enperetzia Ta.
   3. Facœse voe Ta, cum en tzer ase si pre pœmentu.
   4. Pœne noastre tza sœtzioace dœ noaœ astezi.
   5. Si lase noaœ datorii le noastre, cum si noi se lœsœm datornitzilor nostri.
   6. Si nu dutze preno i la ispitire:
   7. Tze ne mentuieste prenoi de viclianul.
   Amin.
   Textul a fost publicat de către istoricul englez J. Chamberlayn, în anul 1715, deşi ideograma textului este mult mai veche, de pe la 1567 cel puţin. La sfârşitul sec. al XIX-lea, citind acest text, istoricul maghiar Samuil Kolescri, afirma: „Românii de la Dunăre şi celţii din Wales vorbesc una şi aceeaşi limbă!”.
   Alfabetul din Codexul Rohonczi este şi el un argument că limba geto-dacă este urmaşa limbii trace, adica o limbă arhaică unde scrisul se face de la dreapta la stânga (precum a popoarelor biblice). Se presupune că Tyras, nepotul lui Noe, a fost primul om care a intrat în Europa după potop. El a dat naştere unui popor numit tirasian şi chiar a unui oraş, vestit în Evul Mediu, Tyras, la ţărmul Mării Negre (cam acolo unde a fost Cetatea Albă a lui Ştefan cel Mare), adică puţin mai jos de actualul oraş, Tiraspol (Tiras+pol=cetate, adică cetatea lui Tyras). Tirasienii, primii oameni din Europa, erau de fapt traci. De ce? Pentru că aşa i-a numit istoricul Herodot prima dată: nu le-a mai spus tirasieni, ci traci! Povetea e mai lungă, dar mă rezum la atât.

   Apreciază

 3. marian said, on august 10, 2020 at 2:18 pm

  Dumnezeu, Iisus Hristos și Sfânta Fecioară Maria sunt lângă noi și ne arată zilnic faptul că nu ne-au uitat.
  Chiar de sunt cel mai rău păcătos, copilul meu mi-a făcut o mare, mare bucurie: a demisionat de la institutul de cercetare factuala al lui Soros din Londra. La propunerea de a primi o avansare ca manager, a răspuns că vrea mai mulți bani pentru muncă mai puțină. Ei i-au spus, dar de ce așa repede? Răspunsul, pentru ca am o organizatie care ajuta oameni, ori, munca la Soros imi consuma timp si efort. Ai lui Soros, au zis ca dedicarea catre institut trebuie sa fie, totala. Copilul meu le-a dat pe loc demsia si acum se bucură, ca și mine, dealtfel. A iesit din viespar.
  Slavă Lui Dumnezeu pentru tot!

  Apreciat de 6 persoane

  • Nicu-Andrei Paduraru said, on august 10, 2020 at 2:40 pm

   Adica daca ar fi primit marirea salariala nu ar fi putut deveni martir( ca ar fi ramas !) ,in ochii dumneata ! Sau a incercat sa fie hmmm…funny…asa , la plecare ! Care din ele este ,ca eu nu ma prind !
   Multumesc !

   Apreciază

  • Lilas said, on august 10, 2020 at 4:38 pm

   Doamne ajutā! @ Marian si toata lumea. Da vina si in România, copilul DVS., în tara ortodoxā, in Anglia e numai ecumenism, nu Este Ortodoxie Adevārata. Acolo, nimeni nu îsi va salva sufletele. Eu am stat 12 ani in Anglia si de 4 ani am renuntat la tot confortul si la toate joburile banoase din Londra si am revenit la patria mumā , eu si familia mea. In voia Domnului suntem, cu demnitate, da, cu bani mai putini, dar nu slujim sistemul anticristic mondial, nici in Anglia si nici in Romania! Oferim si o educatie crestin ortodoxā copiilor nostri , atât cât se mai poate. Acasa si la bisericā, in România. Si se poate. Vând vor innebuni de tot cu scolile, avem acasa icoane sa ne rugam la HRISTOS si un preot bun, care nu este ecumenist, sa ne spovedim si sa ne dea Sfânta Împartasanie. Apel general: Sā vina toti românii înapoi in România , sā mai lase câstigul de Bani în strainatate si sa revinā sa ridicam impreuna tara , sa ridicam România si sa apārām ortodoxia în Tara noastrā, lāsatā de Dumnezeu nouā, românilor! Cui nu-i convin salariile in Romania, vor pātimi mai mult intre straini. Sistemul anticristic mondial Este la fel peste tot, dar aici este Tara mea. Si ortodoxia. Si mormintele strabunilor nostri. Aici, copiii nostri au mai multe sanse, dar, numai daca, noi, românii, pārintii acestor copii, suntem uniti si luptam pasnic sā le oferim o viata mai bunā. Ce va face Boris Johnson in Anglia va deoasi orice imaginatie cu demolarea de cladiri… Noi românii crestini ortodocsi sā mergem cu HRISTOS înainte! Doamne ajutā!

   Apreciază

   • Un om said, on august 10, 2020 at 11:22 pm

    Occidentalii sunt prea spălați pe creier! În România este mult mai bine! Doamne ajută!
    Biserica din Vința a fost salvată de o femeie cu doctorat în Franța, deci sigur se poate!

    Apreciază

 4. Angelica B. said, on august 12, 2020 at 12:15 am

  @R
  De acord cu autoarea. Dacă suntem atenţi, orice etnonim şi toponim ne dau indicii despre acest lucru. În drumul spre Europa de astăzi, Tyras, nepotul lui Noe, a trecut mai întâi prin Antiohia, formând undeva pe acolo oraşul biblic Tir (astăzi în Liban). Apoi a dat naştere civilizaţiei tirasiene (trace, după cum i-a spus Herodot), cu epicentrul în locul unde există astăzi cu aproximaţie Tiraspol-ul. Din traci au rezultat o sumedenie de popoare derivate, aşa cum au fost troienii (Troia) sau truscii (etruscii în Italia de astăzi). Grecii îi numeau pe trusci tyrsanoi. Latinii au rezultat mai târziu din troieni şi i-au cucerit pe etrusci. Dar deja atunci tracii (şi urmaşii lor geto-dacii) cuceriseră mai toată Europa. De aceea avem limba dacă în Ţara Galilor, de aceea danezii se considerau până mai ieri daci (referinţe certe de la Carol cel Mare, Dimitrie Cantemir şi mai recent scriitorul Andersen, care a vizitat aşa-zisa Românie de secol 19 şi a rămas uimit de similitudinea dintre români şi danezi). De aceea avem şi astăzi o comunitate de daci în Alpii elveţieni, cei care îşi zic cu mândrie „romanşi” (încă mai vorbesc o limbă asemănătoare cu româna; limba lor a fost recunoscută în 1938 ca a patra limbă vorbită în Elveţia după germană, franceză şi italiană; sunt o comunitate de vreo 60.000 de oameni). Şi exemplele pot continua. Ca să nu mai vorbim de aromâni şi de arealele lor istorico-geografice. Şi, desigur, limba tracă a derivat în ceea ce noi numim astăzi limbi romanice, după cum amintea autoarea spaniolă.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: