SACCSIV – blog ortodox

Listă cu 25 de BOLI pentru care IZOLAREA devine OBLIGATORIE

Posted in Romania by saccsiv on august 10, 2020

Sursa: https://360medical.ro/stiri/ministerul-sanatatii-a-realizat-o-lista-cu-25-de-boli-infectocontagioase-pentru-care-izolarea-la-domiciliu-sau-in-spital-devine-obligatorie/2020/08/10/?fbclid=IwAR2FZsHvZLTxSMV

Ministerul Sănătății a realizat o listă cu 25 de boli infectocontagioase pentru care izolarea la domiciliu sau în spital devine obligatorie în România.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de minister, legislație secundară la Legea Nr. 136 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Legea prevede că măsura de izolare se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz, precum şi pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen, chiar dacă acestea nu prezintă semne şi simptome sugestive.

Aceeași lege prevede că Executivul va stabili, printr-o hotărâre, lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora, precum şi lista unităţilor sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave.

“Lista de boli infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor bolnave cu semne şi simptome sugestive specifice definiţiei de caz a fost propusă de Institutul Național de Sănătate Publică și cuprinde acele tipuri de boli determinate de agenți patogeni care determină un impact rapid și major asupra stării de sănătate a persoanei bolnave, dar poate determina rapid apariția de focare de boli transmisibile sau declanșarea de epidemii extinse la nivel național sau internațional și care necesită identificare rapidă, declarare și insituire de măsuri imediate în scopul limitării extinderii
bolii în populația generală”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative cuprinde următoarele afecțiuni:

poliomielita,

difteria,

rujeola,

pertussis,

febra tifoidă,

febra paratifoidă,

boala meningococică (MCSE),

tuberculoza pulmonară cu microscopie pozitivă,

antrax pulmonar,

rabia umană,

holera,

pesta (ciuma),

variola / varioloidul,

gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal,

cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă,

febra hemoragică Lassa,

Ebola,

febra hemoragică Marburg,

febra hemoragică Crimeea Congo,

febra galbenă,

Nipah,

SARS,

MERS-CoV,

SARS-CoV-2

și boala cauzată de un agent patogen infecțios necunoscut/emergent.

Proiectul de act normativ stabilește, de asemenea, unitățile sanitare de bază ce au capacitatea tehnică, logistică și dispun de resursa umană calificată pentru a putea trata bolile infectocontagioase ce impun izolarea persoanelor pentru tratament de specialitate și pentru prevenirea contagiunii.

Astfel, spitalele de faza I sunt reprezentate de spitalele clinice de boli infecţioase. “În situatia în care spitalele clinice de boli infecţioase de Faza I sunt depăşite din punctul de vedere al numărului de pacienţi internaţi, precum și în funcție de specificul afecțiunii, pacienţi cu forme uşoare, medii, severe şi critice se vor trata în unități sanitare care deţin compartiment / secţie ATI, cu capacitate de ventilaţie mecanica și care se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor/sectiilor judetene de boli infecţioase sau spitalelor/sectiilor judetene de pneumoftiziologie, care reprezintă Spitalele de Faza II”, mai prevede proiectul.

 

Tagged with: , , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mariusga said, on august 10, 2020 at 8:36 pm

  Asa cum in comunism orice cetatean e un posibil terorist, si in era covrig orice om e un posibil bolnav momentan asimptomatic, in curand, presimptomatic.

  Apreciază

 2. R said, on august 10, 2020 at 8:50 pm

  Ciuma lui Caragea, 1813-1814. Nimic nou sub soare.

  Jurnal din anul ciumei – Daniel Defoe, Londra 1665:

  Ordonanță militară de la 1665:

  Apreciază

 3. Cosmin said, on august 10, 2020 at 9:20 pm

  Dar rujeola, adica pojarul, l-am parcurs toti, toti suntem asimptomatici, dar avem virusul in noi.
  Prin acest proiect orice persoana poate fi carantinata.

  Gresesc?

  Apreciază

  • Highlander said, on august 11, 2020 at 1:43 am

   Da, gresiti! Nu aveti virusul, aveti numai anticorpi pe viata, adica sistemul imunitar daca-l detecteaza il omoara imediat.

   Apreciat de 2 persoane

 4. Un om said, on august 10, 2020 at 11:01 pm

  Există pandemii reale pe care nu le bagă nimeni în seamă, precum cele de avorturi și de spălare pe creier!
  Drept urmare se dorește crearea unora fictive pentru ca să apară un nou regim totalitar! JOS PLANDEMIA!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Dictatura mizerabila said, on august 11, 2020 at 11:46 am

  O sa aveti difterie cand nu va mai fi nevoie de servicile voastre, Anual mor zeci de mii de oameni din cauza bolilor de inima (minim 144.000 doar in 2017 in Romania) si nu sa blocat nimic si nici nu a fost declarata epidemie, iar acum in absenta totala a dovezilor stintifice care sa confirme existenta virusului, transformati o tara intreaga in puscarie in aer liber?! (virusul nu a fost purificat pentru a se sti cum arata in organism si nu exista un standard primar pentru a verifica corectitudinea testului, de ex. testele de sarcina, devin verificate si aprobate prin insasi sarcina implinita) Nu am auzit inca nicaieri de vreun stat care sa vrea sa legifereze abuzul asta numit de multi dictatura medicala, cu exceptia Romaniei care isi mai dovedeste inca odata trecutul tiranic sangeros ai slugarnicia excesiva in fata Bolsevismului antihristic care asteapta pe Mesia paradisiac, peste o lume cazuta in pacat. Dumnezeu sa miluiasca toata lumea Lui. https://ourworldindata.org/grapher/annual-number-of-deaths-by-cause?country=~ROU

  Apreciat de 1 persoană

 6. […] ca sa fie siguri, pe lista cu cele 25 de BOLI pentru care IZOLAREA devine OBLIGATORIE au specificat […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: