SACCSIV – blog ortodox

Regizorul Cristi Puiu despre romanii de azi: “Dacă mâine o să vă ceară să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini”. Si despre romanii de ieri: “Au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii”

Posted in Coronavirus, DICTATURA, masca de protectie by saccsiv on august 8, 2020

DIGI 24: Cristi Puiu, discurs anti-mască la TIFF: Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, „Malmkrog”, că este „inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.

El a amintit că „Malmkrog” a avut premiera în Franţa „în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască”.

La Cluj-Napoca, filmul a fost proiectat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în aer liber, în curtea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

„Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli. N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei, scrie Agerpres.

El a spus că, în ceea ce priveşte comunicarea în contextul pandemiei, „tonul autorităţilor statului este inacceptabil”.

„Stau, distanţare socială iar de mâine, am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul.

Puiu a subliniat, de asemenea, că „absolut orice abuz trebuie amendat”.
„Mi se pare extraordinar de mişto că la Cluj oamenii sunt disciplinaţi şi atenţi la toate detaliile astea, dar cred că absolut orice abuz trebuie amendat. Şi dacă n-o faceţi dumneavoastră, prin vot de data asta, n-o face nimeni. Dacă n-o facem noi, n-o face nimeni. Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini. Pe (Bulevardul – n.r.) Eroilor. Îmi pare foarte rău şi ştiu că nu toţi sunteţi de acord cu mine şi vă e teamă de pandemie. Ar fi bine să vă fie teamă de alte lucruri, mult mai grave”, a afirmat cineastul.

Masca devine obligatorie în tot județul Cluj, începând de sâmbătă, 8 august, potrivit deciziei de miercuri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Potrivit CJSU Cluj, începând cu data de 8 august, ora 00.00, pe întreg teritoriul județului Cluj, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.

Masca devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani și trebuie să acopere nasul și gura.

Aceasta se va purta la întruniri culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment organizate în spaţii publice deschise, în zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje și adunări cu caracter religios.

Masca se va purta toată ziua, indiferent de oră, pe toată durata stării de alertă, potrivit CJSU Cluj.

Redactare Georgiana Marina

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Foto: Tinerii romani de acum 30 de ani VERSUS tinerii #rezist de azi

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. stef said, on august 8, 2020 at 2:18 pm

    https://www.activenews.ro/stiri/Procesiunile-spre-Manastirea-Nicula-nu-se-tin-in-acest-an.-Credinciosii-se-vor-putea-inchina-la-icoana-facatoare-de-minuni-fara-a-o-atinge.-Respectarea-masurilor-va-fi-facuta-cu-ajutorul-dronelor-162471

    In ce HAL a ajuns Ardealul !! – Legiunile de draci calcand pe demnitatea umana!
    Mitropolia Clujului a dat in aceeasi schizofrenie cu ASPECT ANTIHRISTIC ca si Primaria lui Boc !
    ABOMINATIIILE APOCALIPSEI au intrat in Biserica ! Taina acestor procesiuni este intinata de „bannere” ,”panouri LED” si „mesaje in timp real”… Deasupra dronele securiste – Circ sinistru si Gulag satanic !

    Apreciază

  2. acelas said, on august 8, 2020 at 3:03 pm

    un interviu admirabil cu cristi puiu cu doar cateva zile inainte de discursul tiff, care parca a ridicat mingea la fileu pt discursul sau de acolo

    sunt 25 de min la inceput despre pandemie si lumea de azi, apoi putin despre film, dar e de urmarit pana la sfarsit pt ca mereu revine si vorbeste de ce traim azi, printre altele, „atras” de vocea de la ziare.com sa faca o asociere intre 10 august si piata universitatii, a spus ca in niciun caz, ca desi a avit unii prieteni si frate-su acolo le-a spus ca acolo e o manipulare, ca televiziunile nu-s prietenii cetatenilor ci ale politicienilor, si ca s-a vazut asta in masa comuna perfecta care s-a facut in privinta pandemiei, ca odata ce psd a disparut, a „disparut” si coruptia din Romania, gata? sau de aluzia fina la, cine-i asta, cum ii zice omar haissam? Nu adica era vb de raed arrafat, dar aluzia e valida, pt ca sunt surse pe net care afirma ca raed e var bun cu teroristul omar haissam, care asta din urma era dublu agent, mossad si nu mai stiu de care. De urmarit ..

    Apreciat de 3 persoane

  3. acelas said, on august 8, 2020 at 7:00 pm

    Apreciază

  4. acelas said, on august 8, 2020 at 10:37 pm

    CTP o tine langa, si n-a priceput absolut nimic, sau se face ca n-a priceput.. Ca de obicei duce vorbele in extrem, le rastalmaceste, ca sa-i iasa pasenta… Oribil stil de a „argumenta” ceva. Manipulator cap-coada. Multi il urmaresc, casca gura la el..

    https://www.fanatik.ro/ctp-reactie-dura-fata-de-regizorul-cristi-puiu-19273633

    Apreciază

  5. acelas said, on august 8, 2020 at 11:11 pm

    despre Printesa Diana, a supravietuit accidentului, dar a murit de un … stop cardiac

    https://haihuin2.com/2020/08/08/ultimele-cuvinte-ale-printesei-diana-ce-a-dezvaluit-pompierul-care-a-incercat-sa-o-salveze/

    Apreciază

  6. Cosmin said, on august 8, 2020 at 11:17 pm

    Oare de ce in judetul Cluj se instituie aceasta regula imbecila?

    Raspuns: pentru ca se stie de pelerinajul de la Nicula.

    Asistam la satanism pe fata! Si da, vom avea inchise bisericile de Craciun. Acest fapt o dovedeste.

    Apreciază

  7. vlad tepes said, on august 9, 2020 at 1:37 am

    Are dreptate, Cristi Puiu! Nu mai suntem decat o biata umbra bolnava a poporului care invingea armatele nesfarasite ale Imperiului Otoman, sub conducerea inteleapta a domnitorului Stefan cel Mare, a celui care faurea Unirea Tarilor Romane sub conducerea lui Mihai Viteazul sau a celor care in 1917 se jertfeau cu arma in maini si cu Biblia in ranita, spunandu-le Fritzilor ca, „Pe aici nu se trece”! De fapt, nici numai suntem popor, ci doar o populatie cu nevoi de consum, gata sa ne cedam si ultimele libertati pe care inca le mai avem si apoi sa fim pusi in lesa si cu botnitza, de catre Iudele care ne conduc! Vai de capul nostru, ca neam!

    Apreciat de 2 persoane

    • acelas said, on august 9, 2020 at 4:32 am

      Mai jos, intr-un clip cu o doamna in interior este cuvantul lui despre credinta, cum s-a nascut in viata sa, plecand de la perioada atee din era comunista… La sfarsit vorbeste de locatia aleasa, faptul ca nu suporta, nu intelege Transilvania (pt multiculturalismul de acolo, pt amestecatura de acolo de credinte etc) dar pana la urma a filmat in Transilvania.

      Apreciază

  8. […] Regizorul Cristi Puiu despre romanii de azi: “Dacă mâine o să vă ceară să mergeţi în mâin… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.