SACCSIV – blog ortodox

Femeie bolnavă de cancer, lăsată să moară pentru că avea coronavirus. A ajuns la ATI aproape moartă. „Mama nu a primit ajutor”

Posted in Romania, virus by Vali on august 8, 2020

Sursa: https://www.romaniatv.net/femeie-bolnava-de-cancer-lasata-sa-moara-pentru-ca-avea-coronavirus_532503.html?mobi=0

Soartă cruntă pentru o femeie din Târgu Jiu bolnavă de cancer. S-a infectat cu noul coronavirus la Spitalul Fundeni, unde făcea tratament pentru leucemie, şi, din acest motiv, a fost transferată la Spitalul Colentina. Rudele femeii acuză medicii de acolo că i-au dat un tratament mult prea puternic, iar ea a intrat în comă și a fost lăsată să moară în salon. Mai mult, medicii au refuzat să o transfere la Terapie Intensivă.

Fiica femeii, Roxana Tundrea, a povestit în direct la România TV despre calvarul pe care l-a trăit. Mama ei a fost internată la Spitalul Fundeni în perioada 26 iunie – 20 iulie pentru a fi tratată pentru leucemie.

„Admiterea în acest spital a fost în baza unui test COVID. Când boala era în remisie şi era propusă pentru transplant de măduvă spre sfârşitul anului, la rezultatele de sânge s-a depistat infecţia cu noul coronavirus”, a explicat fiica femeii (foto).

Sora Roxanei Ţundrea, care fusese admisă ca însoţitor pe durata spitalizării, a fost, la rândul ei, infectată cu COVID-19. Atât femeia, cât şi mama ei au fost transferate la Spitalul Colentina, unde au fost internate pe secţia de neurochirurgie.

„Medicii le-au preluat, însă vizitele medicilor erau făcute o dată la 3-4 zile. Medicii nu prea apăreau. Numai asistentele erau trimise la vizitele de dimineaţă şi seara. Mama având afecţiunea hematologică combinată cu COVID-19, boala a avansat mult mai repede şi s-a ajuns într-o situaţie critică”, a povestit Roxana Ţundrea, în direct la România TV.

Roxana Ţundrea a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi pentru a afla informaţii despre starea de sănătate a mamei sale deoarece locuieşte în străinătate. Mai mult, femeia susţine că a primit răspunsuri care au bulversat-o.

„Mi-au spus că sunt neurochirurgi. Nu sunt virusologi. Nu ştiau de ce i s-au administrat anumite medicamente. Au preluat schema de la Fundeni şi mama a avut foarte multe efecte adverse. Am încercat să aflu dacă este necesară administrare a opt medicamente dimineaţă şi opt medicamente seara, am primit răspunsul: ne învăţaţi dumnevoastră ce trebuie să facem?”, a precizat femeia care lucrează în domeniul sănătăţii.

Pe 31 iulie, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat.

„A intrat în comă. Medicii mi-au spus că nu sunt locuri disponibile la ATI. Am întrebat dacă se poate muta la alte spitale şi mi-au spus că este riscant să o mute.

Pacienta a fost lăsată în comă, inconştientă. La insistenţele mele, a fost mutată la ATI. Doctoriţa mi-a spus că a ajuns acolo aproape moartă, în şoc septic. La două ore după ce a ajuns la ATI, mama a decedat”, a povestit Roxana Ţundrea.

Femeia susţine că sora ei este marcată de cele întâmplate pe motiv că mama lor nu a primit „ajutorul de care avea nevoie”.

Tagged with: , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marian said, on august 9, 2020 at 9:07 am

    Pe vremea impuscatului exista SANEPID si-n fatza alora nimeni nu spunea nici pas ! de ce ? Poate unde erau acolo cei mai buni specialisti si nici macar unul nu fusese vreodata chelner , sofer sau…asistenta TV . La DSP se gaseste orice ai nevoie , mai putin specialisti . Acesta-i in principal pentru care ne confruntam cu ce ne confruntam : TRAIASCA PARTIDUL…AFLAT LA GUVERNARE SI PARTIDUL DIN OPOZITIE !

    Apreciază

  2. neicaion said, on august 9, 2020 at 11:24 am

    Este un genocid organizat, sunt mii de cazuri de acest gen dar extrem de puţine ajung cunoştinţa publicului, de ce credeţi că medicii cheie.(cei mai proşti) şi cei de pe ambulanţe au acum salarii de peste 8500 lei, dar au semnat un acord de confidenţialitate cu specificaţii de-a dreptul groteşti.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: