SACCSIV – blog ortodox

Avocatul Poporului atacă la CCR prevederi din legea privind carantina

Posted in Romania, virus by Vali on august 8, 2020

Sursa: https://romania.europalibera.org/a/avocatul-poporului-ataca-la-ccr-prevederi-din-legea-privind-carantina/30771714.html

Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, a înaintat o sesizare la Curtea Constituțională privind prevederile articolului 8 din legea privin carantina, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare”.

Sesizarea făcute de Renate Weber a fost criticată de către premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern. El a catalogat decizia drept „atac împotriva intereselor fundamentale ale României”.

„După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare a pacienţilor diagosticaţi pozitivi (…), după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice a avut lipsa unui cadru legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei CCR. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care personal nu o înţeleg. Persistenţa de a ataca legi fundamentale care permit Guvernului şi autorităţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, mie îmi pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României”, a afirmat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

În sesizarea înaintată CCR, Renate Weber afirmă că prevederile din lege atacate încalcă decizii precedente date de Curtea Constituțională și reprezintă și încălcări ale normelor Curții Europene a Drepturilor Omului.

De asemenea, Renate Weber arată că „ținând seama de natura restrictivă de libertate a măsurii izolării în unitatea sanitară sau locația atașată, legiuitorul ar fi trebuit să reglementeze proceduri și garanții pentru toate părțile implicate, menite să imprime un caracter previzibil legii”.

Renate Weber mai sesizează Curtea Constituțională și pentru prevederile privind detașarea din cuprinsul legii despre care acuză că lasă loc „arbitrariului în raporturile de muncă ale personalului medical, paramedical și auxiliar specializat din sistemul public”, dar și că „nu prevăd modalități concrete de încetare a detașării dispuse și nici nu prevăd garanții exprese față de prelungirea sine die a acestei detașări, prin acte succesive dispuse pe maximum 30 de zile”.

„Avocatul Poporului înțelege necesitatea reglementării unor instrumente juridice care să permită autorităților implicate în prevenirea și combaterea bolilor contagioase să ia măsurile necesare realizării acestui scop, însă legislația trebuie să fie predictibilă și să asigure echilibrul între drepturile angajaților și interesul public vizat”, se arată în sesizarea înaintată CCR.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on august 8, 2020 at 5:32 pm

  Sa-i spuna cineva ca PANDEMIE si cedarea suveranitatii catre OMS nu sint scrise in Constitutie.
  Ce nu e in Constitutie tecut- ca la om – „nu se pune”.
  La om, daca nu scrie ca are trei picoare, nu are si al treilea picior – ce e asa de greu?
  Ce tot rastalmaciti cuvintele si o tot suciti (realitatea) cat sa faceti rau cui va plateste???
  Toate legile, hotarari de guvren, ordine de ministri sau hotarari de consilii judetene, locale ori dispozitii de primar si altele in legatura cu aceasta frauda anti-sociala, anti-economica si anti-crestina … sint ANTI-CONSTITUTIONALE, nu sint, eventuel… „posibil” NE-constitutionale.
  Singurele dispozitii se pot referi la suplimentarea cu medicamente si atributiile personalului propriu; daca mi-e rau si nu vreau medic, lasa-ma-n durerea mea!
  Daca vin la medic – fa-ti treaba sa ma SERVESTI, adica sa ma SLUJESTI ca de aia ai invatat, sa ma faci [macar un pic] mai bine si pentru ca TE PLATESC pentru asta, nu pentru a-mi face rau sau sa ma obligi in vreun fel.
  –-
  Sa-i mai spuna cineva duduii (care are afinitati ne-romanesti si ne-crestinesti, globaliste!) ca „alesii” sint SERVITORII celor care i-au urcat in scaune de mari boieri! si ca au obligatia sa nu ingradeasca IN TIMP DE PACE drepturile stapanului – POPORUL.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cosmin said, on august 8, 2020 at 11:06 pm

  Femeia asta bate campii.

  Cred ca e pusa acolo pentru a face lumea sa creada ca se iese din mizeria asta.

  Nico o sansa. Imi pare rau ca am trimis memorii la avocatul poporului. Cred ca se fac baze de date cu cetatenii care se opun.

  Nici un act medical nu poate fi facut fortat. (punct)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: