SACCSIV – blog ortodox

Un preot curajos care spune lucrurilor pe nume

Posted in ORTODOXIE, Romania, virus by Vali on august 5, 2020

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kakao tree of death said, on august 5, 2020 at 3:11 pm

  amin!
  predica de predica, adevar, nu recapitulari saptamanale din manuale de teologie, despre cum sa rabdam violul personal si colectiv al satanei ca sa ne mantuim…

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cosmin said, on august 5, 2020 at 3:27 pm

  Superb!

  Apreciază

 3. Stefan said, on august 5, 2020 at 5:29 pm

  Oare unde este acest părinte curajos?
  Să îi ajute Dumnezeu

  Apreciază

 4. Bogdan said, on august 5, 2020 at 7:15 pm

  Cine este parintele si la ce Biserica slujeste ? Admir curajul lui.

  Apreciază

 5. mariusga said, on august 5, 2020 at 7:28 pm

  Off
  Radiatii nucleare dubioase in europa. Care este cauza?
  https://radmon.org/index.php

  Apreciază

 6. mariusga said, on august 5, 2020 at 8:44 pm

  Off2
  Boris „Buldozer” Johnson vrea sa darame toate cladirile private „infestate” cu covrig19.
  https://www.fr24news.com/a/2020/08/councils-can-demolish-contaminated-buildings-under-new-powers-to-stop-second-wave-of-coronavirus.html

  Apreciază

 7. Un om said, on august 5, 2020 at 9:10 pm


  Depinde de medicii de familie dacă au suflet sau nu! Putem fi turnați la Poliție că nu ne vaccinăm!

  Apreciază

 8. Radu Humor said, on august 5, 2020 at 11:25 pm

  Renumitul actor Jonathan Jackson a mărturisit într-un interviu recent faptul că apropierea de Hristos a început în ţara noastră. „Pentru mine călătoria spre Ortodoxie a început în România”, a declarat actorul american.

  l
  „Și cred că asta s a întâmplat grație rugăciunilor credincioșilor din România – și, evident, și celor ale monahilor din Sfântul Munte și ale altora, din alte părți ale lumii, dar în mod special din România, pentru că prima oară când am văzut o procesiune (de Paști) a fost în România, de la fereastra hotelului.

  Am văzut o procesiune de oameni care purtau lumânări și habar nu aveam despre ce era vorba… Și când m au învățat să spun Hristos a înviat! deja ceva se deștepta în mine, scrie basilica.ro.

  Actorul convertit în urmă cu câţiva ani a explicat că apreciază foarte mult la Ortodoxie faptul că faptul că „ea nu constă doar din filosofii sau idei pur intelectuale”.

  „Miezul ei este experiența concretă. Ortodoxia înseamnă întâlnirea, relația cu Dumnezeu și cu familia Lui – de pretutindeni, dar și din toate epocile istorice; comuniunea cu sfinții… Dar este o experiență, o întâlnire”.

  Perioada de carantină a crescut ocaziile de lectură

  Cel mai mult i-a lipsit actorului, în perioada de carantină, faptul că nu a putut participa la slujbele Bisericii. Un alt motiv de tristeţe a fost privarea de Sfânta Împărtăşanie.

  Cu toate acestea, spune el, „nu simt că ar trebui să deznădăjduim (…) Au fost momente, în istorie, în care oamenii nu au putut primi Sfânta Împărtășanie – și încă mai sunt; sunt zone în lume în care nu există preot”.

  „Un prieten de al meu îmi spunea că în Alaska a existat o vreme în care preotul nu venea decât de două ori pe an, iar oamenii stăteau șase luni fără să primească împărtășanie. Sau perioade în care monahii se retrăgeau în singurătate pe toată perioada Postului Mare sau a Săptămânii Mari. Așadar nu cred că ar trebui să cădem în deznădejde”.

  Pe lângă aceste neajunsuri, actorul a identificat şi aspecte pozitive în contextul sanitar actual, deoarece a crescut „timpul de lectură și de rugăciune”.

  „Perioada asta de carantină a crescut ocaziile de lectură și textele pe care am încercat să le parcurg. Un prieten de al meu mi a dat ideea să recitesc Noul Testament (de la un cap la altul) și așa am și făcut. Am mai citit și alte cărți, cum ar fi o carte scrisă de Sfântul Sofronie de la Essex, intitulată Despre rugăciune, care este pur și simplu uluitoare”.

  Documentar despre viaţa Sf. Iosif Isihastul

  Actorul a vorbit şi despre documentarul în care a jucat rolul Sfântului Iosif Isihastul.

  „A fost ceva neașteptat și o adevărată binecuvântare pentru toți cei implicați în realizarea filmului. Iar eu am fost mai ales entuziasmat și recunoscător pentru faptul că acest film a fost ca o recunoaștere a lucrării pe care o fac călugării de la Mânăstirea Vatopedu”.

  Este o mare cinste și bucurie să văd că acest documentar a primit recunoașterea pe care a primit o… Deci, m am simțit binecuvântat.

  Johnatan Jackson

  Câştigător a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul „General Hospital”, cunoscut şi din rolurile pe care le-a avut în alte filme precum „Nashville”, „Tuck Everlasting” sau „Insomnia”, unde a jucat alături de Al Pacino şi Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie în urmă cu aproape opt ani.

  Jonathan este și vocalistul formației Enation și autor al lucrării „Book of Solace and Madness”, publicată în 2012.

  Apreciază

 9. Radu Humor said, on august 5, 2020 at 11:41 pm

  Predica este inspirată din cuvântările lui Corneliu Codreanu şi adaptată la zilele noastre, încă o dovadă că nimic nu s-a schimbat de atunci : pericolele sunt aceleaşi, iar rezistenţa, sau rezolvarea, tot prin Hristos !

  Apreciază

 10. Ines said, on august 6, 2020 at 1:33 am

  Caz halucinant la spitalul din Timisoara: o gravida în 6 săptămâni asimptomatica Covid, a făcut 3 stopuri cardio respiratorii pentru ca a tot fost plimbata de la un spital la altul

  Apreciat de 1 persoană

 11. Ines said, on august 6, 2020 at 1:52 am

  Ministerul afacerilor interne cere Ministerului Sănătății sa- i pună la dispoziție toate fisele noastre cu datele medicale. De ce interesează pe Mai bolile de care suferim? Simplu. Vrea sa vadă la cine se impune izolarea, la cine carantinarea și la cine internarea forțată. Vrea sa știe ce comorbiditati avem fiecare ca să știe cine e bun de eliminat.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3373680702683870&id=100001259214857

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: