SACCSIV – blog ortodox

Video: Pe urmele hoților de lemn

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 4, 2020

Iata si comentariul celor care au postat documentarul:

În ultimul an, problema tăierilor ilegale de lemn a creat un val de revoltă în spațiul public, iar noul guvern liberal și-a asumat eradicarea acestui flagel. Ce se întâmplă însă dincolo de acest zgomot de fond? În pădurile României se exploatează în continuare ilegal, prin metode din ce în ce mai rafinate, cu complicitatea silvicultorilor și cu protecția politicienilor de la cel mai înalt nivel. După investigația de anul trecut (https://bit.ly/2BTCu4R), din zona Bucovinei, am plecat din nou pe urmele hoților de lemn, de această dată în aria protejată din Munții Gurghiu (județul Mureș). Aici se află unul dintre cele mai mari ocoale silvice din zonă, care administrează peste 15.000 de hectare de pădure de stat. Timp de mai multe luni, am monitorizat transporturile care ieșeau din pădure, am vorbit cu silvicultorii din sistem, i-am confruntat pe unii dintre patronii care taie în zonă și am obținut documente care atestă complicitatea instituțiilor statului la o catastrofă ecologică desfășurată sub ochii noștri. Am descoperit că o parte a silvicultorilor puși să apere codrul sunt în cârdășie cu hoții, așa că jaful se face în liniște, iar lemnul furat e legalizat odată ce iese din pădure. Cei care refuză să intre în cârdășie cu mafia lemnului, că sunt simpli angajați sau șefi de direcție silvică, sunt luați la bătaie sau presați, prin influențe politice, să demisioneze. Așa arată dezastrul din Munții Gurghiu.

 

Tagged with:

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eu cred ca plec din Romania said, on august 5, 2020 at 12:52 am

  Uite cum se discuta cu hotii:

  Protestors on their way to harass the Seattle police chief ⁦@carmenbest⁩ at her home, encountered locals who were not in the mood to host protests in their neighborhood.
  Protestor: “We are peaceful! You pointed a gun at my face!”
  Resident: “That’s why you are peaceful.”

  Cam la fel ar trebui si cu hotii de lemne. Dialogul de mai sus nu doar ca e tragicomic dar e o mostra de filozofie adaptata perfect vremurilor in care traim.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: