SACCSIV – blog ortodox

Pachete misterioase cu semințe din China apar în SUA. Guvernul avertizează oamenii să nu le planteze

Posted in CHINA, SUA by Vali on iulie 31, 2020

Sursa; https://stirileprotv.ro/stiri/international/pachete-misterioase-cu-seminte-din-china-apar-in-sua-guvernul-avertizeaza-oamenii-sa-nu-le-planteze.html

Facebook.com

Zeci de state americane au anunțat că sunt invadate de pachete din China în care se află semințe și avertizează cetățenii să nu le planteze, deoarece ar putea fi o specie invazivă, scrie BusinessInsider.

Departamentul de Agricultură din SUA a declarat marți că a investigat pachetele suspecte de semințe raportate de cel puțin 27 de state și a îndemnat pe oricine le primește să contacteze oficialitățile agricole locale.

“Vă rugăm să țineți semințele și ambalajele, inclusiv eticheta de corespondență, până când cineva din departamentul dvs. de stat pentru agricultură sau APHIS vă va contacta cu instrucțiuni suplimentare”, a declarat Serviciul de inspecție pentru sănătate animală și vegetală al SUA într-un comunicat de presă. „Nu plantați semințe pentru că au origini necunoscute”.

“O specie de plante invazive ar putea să nu pară amenințătoare, dar aceste mici invadatoare ar putea distruge agricultura din Texas”, a declarat Sid Miller, comisarul agriculturii din Texas, într-un comunicat de presă.

Și oamenii de știință sunt de acord – de aceea USDA are reguli atât de stricte cu privire la importul de plante și alte materiale organice.

“Motivul pentru care oamenii sunt îngrijorați este că pot exista agenți patogeni ai plantelor sau insecte care sunt îngrădite în sămânță”, spune Carolee Bull, profesor în programul Penn State Plant Pathology and Microbiology Environment, pentru New York Times.

Sursa: Business Insider

Tagged with: , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Eduard said, on august 1, 2020 at 2:36 am

    SUA nu permite importul de seminte decat daca sunt intrunite anumite conditii. Pentru a trece peste acest impediment chinezii trimit seminte in sua declarand pe colet altceva, de exemplu inele, jucarii, suruburi etc. Uneori se mai gresesc adresele sau din pricina altor erori coletele ajung in alte parti.

    Apreciază

  2. acelas said, on august 1, 2020 at 4:22 pm

    mie mi se par perfect tendentioase aceste miscari. Fenomenul vrea sa se suprapuna perfect cu ceea ce s-a intamplat pe glob in ultimele 7-8 luni. Cica China „incearca” sa raspandeasca nu stiu ce daunatori prin america, sau oricunde. Concluzia: Vedeti! Asa a fost si cu covidul: s-a raspandit din China in toata lumea, nenorocirea asta. De acolo vine! De la ei vine tot raul asta (nu de la papusari)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: