SACCSIV – blog ortodox

Mărturia incredibilă a unui pacient cu COVID, internat în spitalul din Tg-Cărbunești: „Testele noastre le-au ARUNCAT și nouă ne spun că suntem pozitivi!”

Posted in virus by saccsiv on iulie 26, 2020

Sursa: https://www.gorjonline.ro/marturia-incredibila-a-unui-pacient-cu-covid-internat-in-spitalul-din-tg-carbunesti-testele-noastre-le-au-aruncat-si-noua-ne-spun-ca-suntem-pozitivi/

Situație extrem de gravă la spitalul suport COVID de la Tg-Cărbunești: pacienții denunță că sunt internați de trei săptămâni, iar testele nu ajung la laboratorul genetic de la Tg-Jiu. Oamenii spun că asistentele le-au confirmat că, ultima dată când li s-au recoltat probe, testele au fost ținute cinci zile, după care au fost aruncate, iar lor li s-a transmis că sunt pozitivi. Pacienții au ajuns în culmea disperării și spun că sunt sechestrați efectiv în saloane, nu primesc nici un medicament, iar medicii n-au trecut niciodată să-i vadă, ci comunică doar la telefon.

„Cred că vor să murim aici”

Un bărbat de 53 de ani, angajat al CE Oltenia a ajuns, la începutul acestei luni, în Spitalul Tg-Cărbunești cu o răceală la plămâni. Bărbatul este deja de trei săptămâni internat și spune că în primele două zile cadrele medicale i-au dat un medicament pentru problema sa, numai că peste alte două zile, rezultatul testului a arătat că este pozitiv, adică infectat cu noul coronavirus. Următoarele trei zile a luat câte o tabletă de paracetamol, iar de 15 zile nu i se mai administrează niciun tratament, deși este cardiac.

„Nici măcar pastilele pentru inimă nu mi le dau. Imi vine plicul gol. Scrie medicamentul pe el, dar plicul nu conține nicio pastilă. Asta s-a întâmplat cinci-șase seri la rând și cu toate că m-am plâns la toată lumea, nu m-a luat nimeni în calcul”, spune bărbatul.

Omul spune că mai e cu alți cinci bărbați în salon și nici ei nu primesc niciun tratament. ”Suntem sănătoși tun și nu ne externează. În schimb, luni seara au fost externați câțiva romi de la Budieni, care nu aveau serviciu și nici pensie, adică nu cotizează la asigurările de sănătate și au fost lăsați să plece acasă, după 9 zile, după 13 zile. Și eu sunt stresat, m-au izolat, nefiind bolnav, iar sănătatea îmi e pusă în pericol pentru că nu-mi dau nici pastilele pentru problemele mele cardiace. Nu au nici medicamente în spital. Ne mai cumpără câte o asistentă de la farmacie câte o pastilă. Cred că vor să murim aici. Pentru banii europeni suntem ținuți aici”, afirmă, contrariat, bărbatul.

„Doctorii sunt sub orice critică, nu-și cunosc pacienții”

Pe secția Neurologie acolo unde este internat bărbatul sunt trei medici, însă pacienții nu i-au văzut niciodată, singurele care le calcă pragul saloanelor sunt asistentele și infirmierele. ”Avem trei medici, nu știm cine sunt, doar prin telefon ne întreabă dacă ne simțim bine. Atât! Nu vin să ne vadă, nu știu de noi. Suntem închiși sub cheie ca pușcăriașii. Sunt sechestrat. Doar asistentele și infirmierele intră la noi. Doctorii sunt sub orice critică, nu-și cunosc pacienții”, povestește unul dintre pacienți.

Oamenii din salon susțin că una dintre asistente le-a confirmat că ultimele probe recoltate au fost aruncate după cinci zile, adică n-au mai ajuns la laboratorul genetic de la Tg-Jiu, iar pacienților li s-a transmis să le comunice că sunt pozitivi.

”Ne-au spus asistentele, ieri, (luni – n.r.) că testele noastre, făcute până acum, nici n-au ajuns la Tg-Jiu. Le-au ținut cinci zile și le-au aruncat, iar nouă ne spun că suntem pozitivi. Am martori cinci persoane când asistenta ne-a spus că nu au ajuns la Tg-Jiu, că nu au timp să le facă pe ale celor care sunt cu gravitate. E foarte, foarte grav ce se întâmplă! Atunci de ce ne mai fac teste? Mă omoară psihic, ce înseamnă asta?”, a declarat unul dintre bărbații infectați cu COVID-19.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. astridcezara said, on iulie 26, 2020 at 10:21 am

  sa vorbeasca cu rudele si sa initieze procese!!!Cand s-o vedea Arafat cu 2 milioane de procese,poate ne mai slabeste

  Apreciat de 2 persoane

 2. medicii si virusul said, on iulie 26, 2020 at 2:15 pm

  De ce medicii colaborează la toată situația asta? Unde este conștiința lor? Unde este profesionalismul lor? Au făcut facultatea degeaba? Au rămas doar medici care tratează virusul și restul bolilor s-au desființat, sau se transformă tot în virus?

  Apreciază

 3. gloria said, on iulie 26, 2020 at 5:35 pm

  dragilor ! chiar trebuie sa fim pregatiti sufleteste si materialiceste , pentru orice !;sa nu ne trezim intr-o buna zi ca acesti oameni ;https://expressdebanat.ro/news-alert-orasul-faget-si-satele-apartinatoare-intra-in-carantina-de-astazi/

  Apreciază

  • astridcezara said, on iulie 26, 2020 at 7:44 pm

   Gloria,si cum putem fi pregatiti cum zici-materialiceste-daca traim doar dintr-un salariu si intram in carantina…?
   fara suparare,ce ai scris seamana fix a lozinca

   Apreciază

   • gloria said, on iulie 27, 2020 at 10:37 am

    dragilor ! nu spun lozinci si nu sunt ipocrita ! materialiceste inseamna tot ce e necesar pentru supravietuire in vremurile acestea si la ce va urma si asta depinde de alegerile noastre! precautia nu strica niciodata indiferent de locuim la bloc sau la casa ! locuiesc la casa ( a fost alegerea noastra) cu gradina ,vie, livada si ograda cu lighioane , la cativa km de un orasel de provincie .Multumesc Bunului Dumnezeu! , ca am alaturi un om bun cu care ma inteleg si un copil cumine si harnic. am schimbat mai multe joburi amandoi, unele foarte banoase si la stat si la privat , dar care ne tineau dependenti de semnatul condicii si locurile de munca , de cativa ani lucram de acasa , venitul realizat de noi este de un salariu si jumatate din cel minim pe economie. nu avem melicuri precum : fumat, betivareala, jocuri de noroc, shoping , lene . nu avem masina, televizor, wc si cada in casa, apa si gaze la retea,, avem in schimb, camara plina, patulul, pivnita si magazia pline, cuptor si vatra taraneasca, sobe pe lemne, sera , wc in fundul curtii, piscina,terasa, dus solar, fantana , panouri solare , aragaz la butelie, biciclete , motocicleta ,internet , telefon si bransament la reteaua electrica, iar acestea facute cu multa munca! dar suntem multumiti ! cu Voia Domnului , sunt ale noastre ! si ca sa inchei, trebuie sa ne adaptam permanent la conditii si sa ne orientam la fata locului si la vremuri, sa nu ne lamentam si sa asteptam la de-a gata de la altii si de ceea ce aleg pentru noi , ci sa ne bucuram de libertatea de a ne alege stilul de viata ! pentru cei interesati https://cartidintei.wordpress.com/2014/04/20/19-j-seymour-intoarcerea-la-obarsie-cartea-completa-a-auto-suficientei/, aveti grija de voi, dragilor ! Doamne ajuta !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: