SACCSIV – blog ortodox

Credincioșii greci din Canada întâmpină directiva mitropolitului de a folosi mai multe lingurițe cu strigăte de „Anaxios!” (+ VIDEO)

Posted in Canada, Sfanta Impartasanie, virus by saccsiv on iulie 15, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: GREEK FAITHFUL IN CANADA GREET METROPOLITAN’S DIRECTIVE TO USE MULTIPLE SPOONS WITH CRIES OF “ANAXIOS!” (+VIDEO)

Credincioșii greci din Canada întâmpină directiva mitropolitului de a folosi mai multe lingurițe cu strigăte de „Anaxios!” (+ VIDEO)

Toronto, Canada, 14 iulie 2020

Foto: pappaspost.com

Credincioșii de la o parohie greacă ortodoxă din Canada aflată sub patriarhia Constantinopolului au respins cu voce tare și cu fervoare directiva din partea ierarhului lor mitropolitul Sotirios, potrivit căreia trebuie folosite mai multe lingurițe pentru a oferi Sfânta Împărtășanie credincioșilor.

Într-un videoclip publicat de Romfea, se poate auzi cum oamenii strigă „Nu!” „Numai Sfânta Linguriță!” și „Sotirios este anaxios [nevrednic]!” în timp ce preotul paroh citește noile directive din partea Arhiepiscopiei Canadei:

Directivele precizează mai ales că, „Preotul care slujește va folosi mai multe lingurițe de oțel inoxidabil, care vor fi de unică folosință (una pentru fiecare persoană) atunci când sunt împărtășiți oamenii. Această metodă elimină pericolul folosirii ustensilelor comune.”

„După Sfinta Liturghie, lingurițele din oțel inoxidabil vor fi dezinfectate folosind produse de curățare și apoi dezinfectanți puternici, în conformitate cu declarațiile Sănătății Publice din Ontario privind Curățarea și Dezinfectarea locațiilor publice,”, se mai arată în instrucțiuni.

Citiți mai jos instrucțiunile complete:

Arhiepiscopia Greacă din Canada anunțase anterior interzicerea Sfintei Împărtășanii în Toronto, în urma solicitărilor orașului care se bazau pe recomandarea Medicului șef al sănătății din Ontario. Atunci a devenit cunoscut faptul că decizia Arhiepiscopiei a fost instigată de o organizație locală elenă, Comunitatea elenă din Toronto și de enoriașii locali, care au amenințat că vor trage Biserica la răspundere pentru că nu respectă liniile directoare ale orașului.

OrthoChristian a fost informat de diverse surse că orașul nu își îndeplinea cu strictețe cerințele și că doar Arhiepiscopia greacă a pus în aplicare interdicția, totuși se pare că și-a modificat procedeul prin folosirea mai multor lingurițe, după acuzația gravă în urma interzicerii Sfintei Împărtășanii.

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Linostudio said, on iulie 15, 2020 at 11:25 pm

  O stire care nu apare in media https://vaccinechoicecanada.com/media/press-release-legal-challenge-to-covid-19-measures-filed-in-ontario-superior-court/ are la finalul articolului 200 de pagini cu tot procesul foarte bine documentat

  Apreciază

 2. Un om said, on iulie 16, 2020 at 12:22 am

  Directivele blasfemiatoare sunt nule! Sfânta Împărtășanie ESTE însuși Hristos, NU pâine și vin!

  Apreciat de 2 persoane

 3. nenimenea said, on iulie 16, 2020 at 4:37 pm

  Azi,16iulie,777 cazuri noi de „guvid” la 19000 de testări,adecă:aprox.4,08%…plus eroarea testelor,plus cei fals pozitivi,ce mai rămâne…

  Apreciază

  • Alexandru said, on iulie 17, 2020 at 7:03 am

   Au fost SSS iat acum 777. Ma lasi ….

   Astea-s semnale clare pt cei de afara ca lucrurile sunt sub control.

   Apreciază

  • nenimenea said, on iulie 16, 2020 at 10:26 pm

   Ca să fie clar: pe 11aprilie ,când era așazisul vârf al plandemiei,a fost maximul de cazuri,adică 523 cazuri confirmate la 3842 testari(https://stirioficiale.ro/informatii/buletin-de-presa-11-aprilie-2020-ora-13-00,nr. de testări îl aflăm făcând diferența cu testările totale din ziua precedentă)asta reprezintă:13,6%,față de azi ,16 iulie, când avem așa zisa explozie de cazuri,777cazuri la puțin peste 19000 testări care reprezintă:aprox.4%,deci,O MARE SCĂDERE a nr. de cazuri!!!! Așa că ,hai sictir,dl. Arafat!

   Apreciază

 4. Elza said, on iulie 16, 2020 at 7:40 pm

  Marturia diavolului despre nepomenitori de luat aminte !

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2613026505614042&id=1652428581673844

  Apreciază

  • Suflet said, on iulie 16, 2020 at 11:27 pm

   Cu toate ca sunt de acord cam cu tot ce spune, cred ca se preface totusi, nu pare îndrăcită cu adevarat… multe chestii nu se leaga, se incurca la un moment dat, spune „suntem oameni… sunteti oameni”, sau ca „lumea e facuta de miliarde de ani, nu stiti voi” si cam tot discursul sună teatral. In fine, e doar parerea mea.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Elza said, on iulie 16, 2020 at 7:57 pm

  Ce spune parintele Elpidie despre prigoana asupra Sfantei Impartasanii:

  Apreciază

 6. M. Uriel said, on iulie 16, 2020 at 9:22 pm

  Incep stirile proaste:
  Moderna Coronavirus Vaccine Is Showing Early Promise | TODAY

  Apreciază

 7. M. Uriel said, on iulie 16, 2020 at 9:35 pm

  Asta urmeaza in toata lumea cu al doilea val de C-19 in cazul in care oameni renunta la vaccin. Vaccin sustinut de dovada (marca bestiei) ca persoana este vaccinata.

  Coronavirus: The tenants enduring Australia’s toughest lockdown
  https://www.bbc.co.uk/news/world-australia-53316097

  Apreciază

 8. Ines said, on iulie 16, 2020 at 10:51 pm

  Știți ce înseamnă de fapt un test rt pcr?

  https://romanortodox.info/stiti-ce-inseamna-un-test-rt-pcr/

  Apreciază

 9. rr said, on iulie 16, 2020 at 11:20 pm

  „Recent, mai mulți clienți ai ING susțin că banca le-a cerut să justifice proveniența banilor. Cei care au refuzat s-au trezit cu conturile închise.”

  „Nu sunt infractor, nu fac trafic de droguri, nu am cazier, nimic. Nu făceam tranzacții peste graniță, doar încasam salariul pe card și, câteodată, mai băgam la pariuri online. M-a sunat banca să mă întrebe din ce trăiesc. Le-am zis că nu au dreptul să întrebe așa ceva, apoi m-am trezit cu contul închis, fără nicio notificare. M-au întrebat: «Ce e cu sumele considerabile rulate pe contul dumnevoastră?» Eu i-am întrebat: «Care e treaba dumnevoastră?»”

  „Un alt client care a refuzat să spună de unde are banii s-a trezit că a fost adăugat pe o listă neagră și că nu mai are voie să fie client ING vreme de 5 ani.”

  „ING susține că nu face nimic ilegal, ci, din contră, cere aceste detalii în baza unei directive europene care obligă instituțiile financiare să își actualizeze datele despre clienți. Este vorba de Directiva (UE) 2015/849.

  Scopul final al acesteia este combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.”

  „Clienții trebuie să ofere și o serie de informații […] Aceste informații permit băncii să își îndeplinească obligația legală de a avea un profil al clientului astfel încât să detecteze comportamente neobișnuite și să le poată raporta autorităților relevante atunci când este nevoie.”

  Sursa: https://playtech.ro/2020/esti-obligat-sau-nu-sa-le-spui-bancilor-de-unde-ai-bani-in-cont-ing-ridica-multe-semne-de-intrebare

  Apreciat de 1 persoană

 10. nenimenea said, on iulie 17, 2020 at 1:04 am

  Apreciază

 11. acelas said, on iulie 17, 2020 at 1:41 am

  ne spun ungurii noua cu adevarat cine e kovesi, ca la noi desi se stie de capii din media si din politica acestia se sfiesc sa spuna opiniei publice (pleava), las’ ca ne spun noua ungurii. Si bravo lor! Ca tin la tara lor!

  https://evz.ro/acuzatii-halucinante-presedintele-parlamentului-ungariei-kovesi-e-agent-strain.html

  Apreciază

 12. Madalina said, on iulie 17, 2020 at 7:05 am

  Merita urmarit: https://www.youtube.com/watch?v=GVUDfDM-djs

  Apreciază

 13. Andrei said, on iulie 17, 2020 at 8:04 am

  Au inceput executiile: htttps://blacknews.ro/a-doua-executie-federala-in-sua-in-decurs-de-o-saptamana-dupa-17-ani-de-pauza/

  Populatia se va obisnui si cu asta. Face parte din fereastra Overton.

  La noi il avem pe dan diaconu care vorbeste deschis de executii in masa: https://trenduri.blogspot.com/2020/07/am-un-vis.html

  Coincidente desigur. Nu le dati atentie, pufosilor!

  Apreciază

 14. Elena said, on iulie 17, 2020 at 10:16 am

  Ce se înţelege din următorul paragraf din articolul 8 menţionat mai jos, dacă accepţi să stai acasă în izolare nu te mai interneză în spital?

  „Izolarea persoanelor prevăzute la alin. (1) se instituie cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, în condițiile alin. 6, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locație alternativă atașată unității sanitare, stabilite conform alin. (2), pentru cel mult 48 de ore”

  Art. 8
  Izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne și simptome sugestive specifice definiției de caz, precum și pentru persoanele purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive.
  Lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locația declarată de acestea sau, după caz, în unități sanitare sau în locații alternative atașate acestora, precum și lista unităților sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave se stabilesc prin hotărâre a Guvernului. Pentru a asigura un echilibru corect între nevoia de a preveni răspândirea unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară și dreptul la libertate al persoanelor, măsura izolării se instituie în funcție de boala infectocontagioasă, stabilită potrivit alin. (2), cu respectarea următoarelor standarde necesare exercitării drepturilor și libertăților fundamentale:
  a)Măsura să fie dispusă pe durată limitată, în mod nediscriminatoriu și proporțional cu situația de fapt care o determină;

  b)Măsura să aibă ca scop prevenirea răspândirii unei boli infectocontagioase, periculoase pentru siguranța persoanei și sănătatea publică;

  c)Măsura să fie instituită pentru a proteja interesul public și să nu determine un dezechilibru între nevoia de protejare a sănătății publice și imperativul respectării libertății persoanei.

  Izolarea persoanelor prevăzute la alin. (1) se instituie cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, în condițiile alin. 6, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locație alternativă atașată unității sanitare, stabilite conform alin. (2), pentru cel mult 48 de ore, exclusiv în vederea efectuării examinărilor clinice, paraclinice și a evaluarilor biologice, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
  La expirarea termenului de 48 de ore, pe baza examinărilor clinice și paraclinice și dacă se menține riscul transmiterii bolii infectocontagioase cu risc de transmitere comunitară, medicul recomandă prelungirea măsurii izolării într-o unitate sanitară sau într-o locație alternativă atașată unității sanitare ori, după caz, la domiciliul persoanei sau la locația declarată de aceasta.
  Izolarea la domiciliu sau la locația declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locația declarată nu poate fi dispusă în situațiile în care informațiile științifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locație alternativă atașată acesteia.
  (6) În situația în care persoanele prevăzute la alin. (1) refuză măsura izolării instituite conform alin. (3) sau recomandate conform alin. (4), după caz, sau dacă persoanele nu respectă măsura izolării instituite la domiciliu sau la locația declarată pe durata acesteia, deși au consimțit-o anterior, medicul sau, dupa caz, organele de control informează de îndată direcția de sănătate publică județeană sau a municipiului București, care poate confirma sau infirma măsura izolării instituită sau recomandată după caz, în unitatea sanitară sau într-o locație alternativă atașată acesteia, printr-o decizie cu caracter individual. Decizia va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare a persoanei izolate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege. Decizia se emite cu celeritate în cel mult 24 de ore de la informarea făcută de medic sau, dupa caz, de organele de control și se comunică de îndată persoanei în cauză. În scopul prevenirii răspândirii bolii infectocontagioase, până la comunicarea deciziei care infirmă măsura izolării instituită sau recomandată potrivit alin. (3) sau alin. (4) ori până la comunicarea hotărârii primei instanțe de revizuire sau încetare a măsurii izolării instituite sau prelungite în unitatea sanitară sau în locația alternativă atașată acesteia, persoana în cauză nu poate părăsi locația unde se află izolat, fără încuviințarea medicului sau a reprezentantului direcției de sănătate publică.

  Apreciază

 15. Elena said, on iulie 17, 2020 at 11:35 am

  Referitor la textul publicat mai sus, respectiv la articolul 8, ce se înţelege din următorul paragraf din articolul 8 menţionat mai jos, „Izolarea la domiciliu sau la locația declarată nu poate fi dispusă în situațiile în care informațiile științifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere și rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locație alternativă atașată acesteia.”

  Apreciază

  • A23 said, on iulie 23, 2020 at 1:56 am

   @ Elena

   Înseamnă că dacă „ei” te consideră ca fiind „prea grav” afectat de Covid, adică dacă ai niște simptome care lor li se par a fi „serioase”, atunci nu te lasă acasă, ci te internează forțat. Altă posibilitate ar fi ca numărul cazurilor pe țară sau în lume să „explodeze” (nu mai comentăm că ar fi minciuni sau nu…), iar atunci să considere că ar fi un risc să te trimită acasă în izolare, chiar dacă semnezi că vei respecta izolarea. Altă posibilitate este să ai familie acasă, iar ei să spună că e riscant de asemenea să te trimită acasă, ca să nu îți infectezi familia. Practic, ce vreau să spun, medicii te vor interna după cum au ordine de mai sus să facă. Exact asta ne spune acel fragment din lege.

   Mai sunt și alte menționări în lege care desființează pur și simplu orice alte „gogoși” adăugate în lege de ochii credulilor. Nici măcar aia cu 48 de ore nu stă în picioare (care oricum ar fi absolut gravă și dacă te țineau 1 minut internat forțat în baza unei legi), căci până te adresezi instanței, până se judecă, trece cel puțin o săptămână, timp în care ei nu te lasă să pleci din spital, te mai și „tratează”, căci, nu-i așa, așteaptă decizia judecătorului, judecător care va fi încărcat cu sute, cu mii, poate zeci de mii de astfel de sesizări, căci nebunie va fi cu legea când vor începe să o aplice pentru motivele pentru care au făcut-o, motivele fiind să ne facă zob din toate pdv.

   Asta e, dacă în halul ăsta de spălați pe creier am ajuns, dacă în halul ăsta de lipsă de Dumnezeu, lipsă care nu ne lasă să vedem nici măcar un firicel din toată nebunia Covid. Dar să mai zicem de întreaga nebunie Covid și cât de mare e?… Ce să mai zicem când nu vedem măcar un firicel?

   Apreciază

   • A23 said, on iulie 23, 2020 at 2:09 am

    Referitor tot la acel paragraf. Variantele de care vorbeam la început se pot aplica nu numai în caz de „simptome serioase”, ci și pentru cei „asimptomatici” (această escrocherie fenomenală prin care i-au speriat pe mulți). Adică, nu ai simptome, iar ei zic că ești pozitiv, dar „situația generală” este „prea serioasă”, atunci pot zice lejer că e periculos să te lase acasă. Hai, că le-au acoperit pe toate (toate nenorocirile și distrugerea pe care au ordin să le facă) prin numai câteva exprimări de genul ăsta și gogoși precum cea cu 48 de ore (care la prima vedere sună „decent” pentru unii, dar am zis mai sus cum e cu cele 48 de ore de fapt)…

    Apreciază

 16. Ana said, on iulie 18, 2020 at 7:29 am

  Se pare ca in tot Occidentul bisericile au stil ecumenist, cu banci ca la catolici, sali ca la sectari, reguli statale… Cu toate astea unii enoriasi mai au si acolo ravna cea buna.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: