SACCSIV – blog ortodox

Cercetător sucevean specialist în imunologie: Un pacient confirmat pozitiv la SARS-CoV-2 nu este neapărat și o persoană care poate contamina pe alții

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 15, 2020

Sursa: https://www.newsbucovina.ro/exclusiv/290948/cercetator-sucevean-specialist-in-imunologie-un-pacient-confirmat-pozitiv-la-sars-cov-2-nu-este-neaparat-si-o-persoana-care-poate-contamina-pe-altii?fbclid=IwAR1-bChHolKndqklKobho9nDojrzHJ8hEzIFEv5eSE-ppIDldOFi8_5hPeM

Dr. Radu Ciornei, cercetător în cadrul USV și specialist în imunologie, microbiologie și genetică moleculară, a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că o persoană care este confirmată pozitiv cu infecție SARS-CoV-2 nu este neapărat și o persoană contagioasă.

El a spus că prin analizele care se fac nu se măsoară infecțiozitatea, ci dacă persoana respectivă are părți din virus, mort sau viu, în gât.

„La un om testat pozitiv noi nu măsurăm infecțiozitatea sa, ci măsurăm dacă are bucăți de virus în gât. Viu sau mort. Oamenii pot elimina bucăți de virus din plămâni. De exemplu un om s-a vindecat. Două zile la rând face teste negative. După zece zile el poate să elimine virus mort din plămâni și testul său este pozitiv. Dar el nu mai poate infecta pe nimeni”, a explicat cercetătorul sucevean.

El a menționat că modul clar de a ști dacă omul este contagios este fie prelevată cultură din exudatul faringian și să fie cultivată.

„Dacă virusul se cultivă înseamnă că virusul e viu și omul acela poate contamina pe alții”, a precizat dr. Radu Ciornei.

El a subliniat că nu este deontologic să nu se spună oamenilor că un test pozitiv nu înseamnă neapărat că ai virusul viu în tine, ci că poți să ai doar bucăți de virus mort.

Ciornei consideră total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Elena said, on iulie 15, 2020 at 12:27 pm

  Un asimtomatic, deci care nu are simtome şi care poate a fost confirmat greşit pozitiv, este purtat două zile pentru a i se face tot felul de investigaţii, inclusiv radiografie care îi slăbeşte imunitatea (un organism iradiat permite mai uşor viruşilor să pătrundă), după care intră in contact cu mai multe cadre medicale pe a căror mănuşi sau costume sunt viruşi (lucrează doar cu oameni bolnavi), sau cu alţi pacienţi, deci după ce are toate şansele să se imbolnăvească este trimis acasă să constate dacă mai scapă sau nu de internare.
  Uneori şi o alergie poate da simtome de răceală.
  Unui coleg cu probleme cardiace (operaţie) i s-a făcut rău, a ajuns la un spital COVID, şi-a revenit imedit dar a trebuit să stea acasă două săptămâni din cauza faptului că în urma investigaţiilor din spital este posibil să fi luat virusul.

  Apreciază

 2. Traian said, on iulie 15, 2020 at 12:33 pm

  Lovitură pentru Guvernul Orban. În caz de proces, autoritățile trebuie să ofere instanței toate informațiile care au stat la baza instituirii stării de alertă

  https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/in-caz-de-proces-autoritatile-trebuie-sa-ofere-instantei-toate-informatiile-care-au-stat-la-baza-instituirii-starii-de-alerta-850952.html

  Apreciat de 1 persoană

 3. dante said, on iulie 15, 2020 at 1:00 pm

  Nu stiu cum e la voi in localitate dar aici unde locuiesc eu in ultimele 48 de ore lumea a luat-o razna in sensul ca oriunde te-ai duce vezi oamenii imbotnitati peste tot. Ceva, cineva le-a impus acest lucru in mentalul colectiv, iar efectul de turma este desavirsit.
  L-am vazut pe acest doctor la Nasul TV si ne sugera sa purtam toti masti in spatii inchise, dar nu ne-a spus pe ce perioada de timp trebuie purtata si care este eficienta acestor botnite, caci daca e sa ma iau dupa el l-as intreba: este bine sa adoptam politica strutului cu capul in nisip, asteptind sa ce….?
  Daca marea parte a populatiei se vindeca atunci de ce nu se procedeaza ca la gripa sezoniera, adica imunitatea de turma se obtine prin expunerea in numar cit mai mare al populatiei la acest virus si realizarea de anticorpi naturali, caci daca stai pitit in dulap odata si odata contact cu virusul tot vei lua.
  Intrebari:
  1. Voi ati vazut pe cineva infectat de covid in jurul vostru?
  2. De cind gripa face ravagii vara?
  3. De ce copii si tinerii nu mor de acest asazis virus ( daca tot e pandemie) ?
  4. De ce a disparut aproape complet din farmacii Plaquenil (hidroxiclorochina)?
  5. Ce se intimpla cu bolnavii de boli autoimune, gen Lupus Eritematos care au tratament obligatoriu cu Plaquenil?
  Si lista o puteti completa voi fiecare in parte, iar convingerea mea este ca acest sistem medico-social este unul eminamente criminal scopul fiind unul de decimare si inrobire al omului.

  Apreciază

 4. Elena said, on iulie 15, 2020 at 1:13 pm

  Nelu Tătaru a anunțat după discuțiile de la Senat că asimptomaticii cu teste pozitive vor fi internați, iar în maximum 48 de ore vor fi evaluați pentru a se se stabili dacă rămân în spital sau intră în izolare la domiciliu, în funcție de evoluția lor. Ministrul Sănătății a precizat că legea arată diferit decât forma inițială, după ce a fost discutat fiecare articol în parte. Totodată, el a spus că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus vor rămâne în grija rudelor de până la gradul patru. Mai mult, ministrul a spus că „vom avea stare de alertă”.
  „Am luat fiecare articol, am adus argumentele Ministerului Sănătății și ale mele. Sper ca în continuare ședința și votul care vor urma să meargă pe același parcurs discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spital, internarea asimptomaticilor cu evaluarea în maxim 48 ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid, iar pentru cei simptomatici, în funcție de simptomatologie, vor urma internarea în spital, până la ameliorare, cu condiția că, dacă e mai devreme de 14 zile, să meargă în izolare”, a spus Nelu Tătaru, marți seară, după ședința Comisiei Juridice.
  El a precizat că „fiecare pacient infectat cu coronavirus va beneficia de o evaluare în primele 48 de ore”, iar evaluarea se va face în spital.
  „Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a precizat Nelu Tătaru.
  Ministrul Sănătății a precizat că această lege „se referă la tot ce înseamnă sănătate publică în condiții de risc epidemiologic și biologic”.
  El a precizat că urmează să fie discutate și sancțiunile. „Sunt specificate în legea 55, avem și un Cod penal. Sper să ajungem la un numitor comun, atât ca patologie, cât și ca respectare a unor reguli”, a precizat Tătaru.
  „Pacientul are acest drept de a refuza tratamentul”, a mai spus ministrul.”

  Apreciat de 1 persoană

 5. Stefan said, on iulie 15, 2020 at 3:43 pm

  „Ciornei consideră total defectuos modul de raportare făcut de Grupul de Comunicare Strategică și crede că ar trebui prezentate numărul de noi teste făcute și nu retestările și câte dintre acestea sunt pozitive.

  Inca un medic care spune clar ca raportarilr sunt la gramada. Pai daca includ si retestarile pozitive normal ca ies atatia „infectati” de nu-i mai dai de capat.

  Cum pot minti cu atata nonsalanta chiar ca nu pot pricepe.

  Apreciază

 6. Releu said, on iulie 15, 2020 at 6:45 pm

  Acest medic, oricit de „alb” pare la prima vedere, este pro-vaccinare contra COVID-19. L-am urmarit aseara pe NasulTV. Eu zic, totusi, sa fim vigilenti si sa nu ne grabim sa mergem pe ideea: dusmanul dusmanului meu este prietenul meu. In ultimile zile au aparut parca de „nicaieri” tot mai multi militanti anti-sistem, avocati, medici, etc. Iar unii dintre ei sint chiar extrem de virulenti in declaratii. Toate bune si frumoase, bravo lor, dar de ce abia acum au iesit la interval? De ce au asteptat 4 luni pina sa apara public ca sa-si exprime punctele de vedere? Defapt, aceeasi intrebare i-a adresat-o acestui medic si Radu Morar. Iar raspunsul lui a fost: „din cauza modestiei”. Cam scirtie…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: