SACCSIV – blog ortodox

Avocatul Poporului DESFIINȚEAZĂ Legea carantinării: medicii sunt supuși la muncă FORȚATĂ

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 14, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/avocatul-poporului-desfiinteaza-legea-carantinarii-medicii-sunt-supusi-la-munca-fortata_1484934.html

Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că proiectul Legii carantinării, în varianta înaintată de Guvern este unul cu multiple probleme. Ea arată că, spre exemplu, mutarea forțată a medicilor în alte spitale încalcă dispozițiile CEDO și ar putea fi considerată muncă forțată.

”Am citit cu foarte mare atenție ceea ce a plecat de la Guvern, ceea ce a ieșit de la Camera Deputaților și încerc să urmăresc ceea ce se discută în Senat.

CCR a zis clar: este neconstituțional să se dicteze internarea unei persoane printr-o decizie a unui ministru. Noi discutăm acum despre Legea carantinării. Guvernul a stat destul de mult pentru a elabora proiectul de lege și apoi cere Parlamentului să-l aprobe într-un ritm nebunesc. Problemele apar la aplicarea acestei legi. Nu s-a pus niciodată problema distrugerii bunurilor. A mai apărut problema a ceea ce se întâmplă cu copiii care au părtinții în izolare/carantinare. Aici s-a speriat lumea, când a văzut amendamentul din Camera Deputaților. Mai există o problemă care a speriat pe toată lumea: sănătos-infectat. Păi așa suntem în această categorie toți cetățenii acestei țări.

De asemenea, s-a venit cu aceea idee a detașării medicilor pentru 30 de zile. Medicii spun așa: mă obligi, fără voia mea, să schimb locul de muncă, să lucrez în altă parte și cred că aceste măsuri contravin practicilor CEDO privind munca forțată.

Vă atrag atenția asupra unui aspect: Guvernul a complicat extrem de mult lucrurile cu acest proiect de lege.

În această lege se vorbește despre izolare, despre carantină, dar în acest proiect de lege lipsesc cu desăvârșire contravențiile.

Se vorbește mult despre reintroducerea stării de urgență, dar Guvernul n-a modificat acel OUG declarat neconstituțional de către CCR și dacă se introduce starea de urgență nu vor exista contravenții.”, a spus Renate Weber, la Antena 3.

Autor: Lucian Negrea, Reporter

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Angela said, on iulie 14, 2020 at 2:56 pm

  Cu toate ca are un trecut ong-ist si de politician, Renate Weber da dovada de o verticalitate atat de rar intalnita in zilele noastre. Sa n-o deochi dar chiar isi face meseria. Cinste ei.

  Am avut mari indoieli cand a numit-o Plavanul dar recunosc ca m-am inselat si ma bucur ca este asa.

  Apreciază

 2. Cosmin said, on iulie 14, 2020 at 4:36 pm

  Aceasta lege de tip fascisto-neobolsevic, are ca misiune indeplinirea visului de peste 200 de ani al masoneriei, cele doua puncte din lista lor scurta de abrogari si desfiintari, pe care nimeni nu le intrezarea a putea fi bifate, nu in conditii de normalitate si civilizatie:

  1. Desfiintarea familiei,

  2. Desfiintarea proprietatii private.

  Ambele indeplinibile prin acest proiect sinistru.

  Cei care am citit Protocoalele Inteleptilor Sionului, cunoastem agenda si ne este foarte usor sa le anticipam intentiile.

  Legea nu a fost rezultatul unor politruci de la noi care sau scremut o zi si o noapte sa o elaboreze.

  Ea a venit in plic din afara tarii, la Streinu Cercel in ianuarie-februarie anul acesta.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: