SACCSIV – blog ortodox

Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de joi dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Moise întîlnirea cu Dumnezeu de pe Muntele Sinai

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 12, 2020

Sursa: https://www.cristoiublog.ro/pentru-marcel-ciolacu-intilnirea-de-joi-dimineata-cu-raed-arafat-a-fost-mai-ceva-ca-pentru-moise-intilnirea-cu-dumnezeu-de-pe-muntele-sinai/

Marți 7 iulie 2020, Guvernul a trimis Camerei Deputaților, spre dezbatere și votare, în procedură de urgență, Proiectul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Conducerea Camerei, dominată de PSD, se precipită să aprobe procedura de urgență cerută de Guvernul ultraminoritar PNL.
Mai ceva decît dacă ar fi fost dominată de PNL!

Din chiar clipa cînd textul a fost dat publicității, Proiectul Legii a stîrnit o furtună de proteste. Produs nemijlocit al Comandantului Acțiunii, odiosul Raed Arafat, cel a cărei cădere va fi sărbătorită de poporul român în stradă, mai ceva decît a fost în 22 decembrie 1989, cînd Nicolae Ceaușescu a plecat cu elicopterul de pe acoperișul CC, Proiectul stupefiază prin gravele încălcări ale drepturilor omului, prin caracterul vag al termenilor, prin măsurile incredibile chiar în dictaturi, cum ar fi, de exemplu, cea de confiscare a bunurilor suspecte de a fi contaminate cu un virus sau cea de despărțire a copiilor și bătrînilor de familii și închiderea lor în lagăre poreclite instituții speciale. Dinspre Guvernul Orban nu se întrezărea nici o speranță de corectare a aberațiilor. Singura speranță era în PSD. Deținător al majorității, PSD era obligat să respingă cererea privind procedura de urgență. Și din cel puțin două motive temeinice:

 1. Legea nu reglementează măsurile doar din cazul Coronavirus, ci și măsurile din cazul oricărei situații de risc epidemiologic și biologic de acum încolo pînă la Apocalipsă. Măsurile din perioada Coronavirus au stat sub semnul improvizației, al heirupismului bolșevic și al înlocuirii dialogului cu populația, vital într-o democrație, cu ordonanța militară și ordinele date de de Comandantul Acțiunii. O asemenea lege nu se poate face pe picior, în viteză, sub pretextul urgenței, al pericolului. Avînd în vedere că ea stabilește măsuri pentru orice altă situație de risc epidemiologic din viitor, situație care ar putea fi administrată de orice alt Guvern de acum încolo, inclusiv de un Guvern PSD, textul final, adoptat de Parlament, trebuie să fie rezultatul unei ample dezbateri, cu implicarea parlamentarilor din toate partidele, a medicilor, juriștilor, a specialiștilor în drepturile omului și mai ales parlamentarii.
 2. Guvernul Orban n-are dreptul moral să ceară urgența. Asta deoarece în elaborarea Legii, el n-a luat o clipă în calcul urgența. Decizia CCR a cerut ca internarea și carantinarea să fie stabilite prin Lege, așa cum cere Constituția cînd vine vorba de limitarea drepturilor civile și nu prin Ordin de ministru. Decizia CCR a fost publicată pe 25 iunie 2020. Normal ar fi fost ca Guvernul să treacă de a doua zi la elaborarea unui Proiect de Lege. Guvernul nu face asta. Proiectul de Lege e aprobat abia pe 6 iulie 2020. În tot acest timp, în loc să grăbească alcătuirea Proiectului sau să dea OUG pentru reglementarea măsurilor doar în cazul Pandemiei de Coronavirus, Guvernul pune la lucru uriașa sa mașinărie de propagandă. Liderii PNL, inclusiv cei care, precum Rareș Bogdan se pretind a gîndi și cu capul lor și nu numai cu mandolina lui Ludovic Orban, se năpustesc asupra CCR. Li se alătură agenți de influență ai PNL, precum tristul Cristian Pârvulescu, mare sculă la bascula numită SNSPA, dar și lideri de opinie din presa miluită și din Divizia Presă a SRI. Așa cum nu numai eu am scris, CCR avusese dreptate. Dacă instituția ar fi fost atacată cu atîta violență de un premier PSD, masele de TeFeliști ar fi umplut Piața Victoriei. Fiind vorba însă de un Guvern agreat de Sistem, chiar la îndemnul penal al lui Ludovic Orban ca cetățenii să nu respecte decizia CCR, nimeni din societatea civilă n-a ridicat o sprînceană de uimire. Proiectul de Lege – repet – vizînd măsuri valabile de acum încolo pînă la Apocalipsă, pentru că se referă la orice situații de risc epidemiologic, e de la un capăt la altul produsul unei minți bolnave de autoritarism. Față de o asemenea Lege, care crea temeiurile pentru ca în orice moment cel aflat la guvernare, indiferent de culoarea politică, să declare epidemie de orice, inclusiv de sifilis, astfel încît să restrîngă masiv drepturile omului, PSD ar fi trebuit să manifeste două posibile poziții: Sau respingerea legii sau programarea dezbaterii în Parlament într-un termen suficient de serios pentru ca face o lege normală dintr-o aberație.

Ce face însă Marcel Ciolacu?

Joi dimineața liderul PSD și președintele Camerei Deputaților se întîlnește cu Raed Arafat. Dincolo de nerozia de a asculta argumentele celui care născuse Aberația care era Proiectul, rămîne întrebarea:
Cum de s-a întîlnit ditamai șeful Opoziției cu un secretar de stat la Interne pentru a discuta Legea? Cum se face că tu, liderul Opoziției, președintele Camerei Deputaților, nu te întîlnești cu premierul sau măcar cu ministrul de Interne, ci cu sluga celor doi? Să nu spună Marcel Ciolacu că Raed Arafat e specialistul în pandemii. Raed Arafat nu e specialist în nimic. E un politruc al tuturor guvernelor din ultimii 15 ani. De unde și pînă unde să-l asculți pe Raed Arafat zicîndu-ți despre Pandemii, un domeniu despre care el n-are nici o pregătire, nici măcar una de școală sanitară.

Se știe că Moise s-a luminat pentru el și pentru Poporul său după întîlnirea cu Dumnezeu de pe muntele Sinai. La întoarcerea în mijlocul Poporului lui Israel, Moise a adus cu sine tablele Legii. Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Moise întîlnirea de pe Muntele Sinai. Întors în mijlocul Poporului PSD-ist el a proclamat:

„Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”

Și astfel convins de secretarul de stat la Interne, Marcel Colacu a imprimat Proiectului viteza unui tren rapid la trecerea printr-o haltă pierdută în Bărăgan. Concomitent el a dat ordin ca Proiectul să fie votat cu orice preț joi, 9 iulie 2020. Nu conta că Guvernul trimisese aberația numită Proiect de Lege pe 7 iulie 2020, cu două zile înainte de vot, cerînd să fie votat cît mai repede, pentru că astfel crește numărul de infectați și de morți prin spitale. Comisia pentru Drepturile Omului dă aviz negativ proiectului de lege. Comisia Juridică s-a întrunit la ora 16 și cît ai bate din palme a introdus amendamente. Plenul s-a întrunit la ora 20, majoritatea fiind online; deci parlamentarii nu văzut sau nu au avut timp să citească, dacă li s-a trimis draftul. S-a votat în viteză. 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. Un deputat nu a votat. Nu este afișat votul electronic, deci nu se știe cum a votat fiecare. Pro România spune că au votat împotrivă.

Vă vine să credeți?

Majoritatea PSD se dă peste cap să voteze un Proiect de lege aberant produs al Guvernului ultraminoritar PNL. Nici dacă PNL ar fi avut majoritatea în Parlament, Proiectul n-ar fi trecut într-o asemenea viteză, de neînchipuit în cazul unei legi care stabilește măsuri de încălcare a drepturilor omului nu doar în cazul Pandemiei de Coronavirus, dar și în cazul oricărei altei situații declarate de Guvern, după cum vor vrea mușchii lui, drept situație de risc epidemiologic.
Mai mult Proiectul e trimis la Senat, cameră decizională, cu indicația dată de conducerea PSD, să fie votat vineri, 10 iulie 2020.

Imediat după votul din Cameră, liderul PSD se confruntă cu o furtună de proteste venite din partea celor, care, naivi, își puseseră speranța în majoritatea PSD pentru a opri ca aberația Guvernamentală să devină Lege. Speriat, Marcel Ciolacu dă înapoi. Dezbaterea în Senat e amînată pentru luni. Sperăm că luni, totuși, Senatul n-o va vota în condițiile din Camera Deputaților. O asemenea lege, repet, valabilă pentru orice situație de risc epidemiologic de acum încolo pînă în vecii vecilor, Amin, nu doar pentru perioada Pandemiei, nu poate fi votată în viteză așa cum vrea Guvernul. Mai ales că în spatele afacerii cu Legea se ascunde un truc mai vechi al Guvernului Orban. Se amînă pînă în ultimul ceas un Proiect de lege (a fost așa în cazul trecerii de la starea de urgență la starea de alertă). Proiectul e de la un capăt la altul o aberație juridică. El e trimis în ultimul moment la Parlament cu solicitarea de urgență. Concomitent, prin mașinăria de propagandă a regimului, se declanșează o campanie de acuzare a majorității PSD că pune la îndoială viețile românilor amînînd dezbaterea. Pentru a putea duce la capăt Diversiunea asta, regimul falsifică cifrele cu infectări, creează o atmosferă apocaliptică prin presa obligată prin contract să publice doar punctele de vedere ale Guvernului. Și PSD, în loc să pună piciorul în prag, se grăbește să voteze Legea. Dovedind încă o dată că sub conducerea lui Marcel Ciolacu, PSD a devenit un partid care se teme și de umbra sa. Ce i se poate întîmpla PSD dacă amînă dezbaterea Legii? Va fi și mai înjurat de presa miluită și de presa Diviziei Presă a SRI? Ei și ce dacă ? PSD nu trebuie să țină cont decît doar de misiunea sa interes național:
De a face și nu de a se mima Opoziția.

de

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nume said, on iulie 12, 2020 at 1:21 pm

  Pesedeaua a devenit o curea de transmisie a Nom; Ciolacu e groparul unui partid care degenerat intr-o adunatura de oportunisti lasi si vanzatori. Dupa executia lui Draknea-care „a defectat”, conducerea pesedelei a fost preluata „nemijlocit” de serei. Asa s-a terminat cu patriotismul de carton al celor” trei trandafiri”….Toti, „Drepti, pentru onor la stanga!”

  Apreciază

 2. acord said, on iulie 12, 2020 at 2:14 pm

  S-ar putea ca Arafat să-i fie superior pe linia serviciilor lui Ciolacu. Și atunci Marcel execută ce i se spune întocmai și la timp. Ciolacu este omul de care aveau nevoie în PSD. Cu Dragnea le-ar fi fost mult mai greu. Și poporul român? Trebuie executat, bineînțeles spre binele lui, și după cum se vede chiar cu acordul lui inconștient și sinucigaș.

  Apreciază

 3. topazturcoaz said, on iulie 12, 2020 at 2:14 pm

  https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/257735/sanitas-legea-carantinei-si-izolarii-incalca-drepturile-personalului-medical-si-auxiliar-din-sistemul-sanitar-public-de-stat.html

  Federația Sanitas consideră că LEGEA Carantinei și izolării ÎNCALCĂ DREPTURILE personalului medical și auxiliar din sistemul public de Stat și cel de Asistență Socială, în condițiile în care permite detașarea personalului medical și auxiliar FĂRĂ acordul acestuia, scrie Agerpres.

  ”Federația Sanitas a urmărit cu interes și stupoare, în ultimele 3 zile, traseul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic!

  Interesul nostru este relativ, în principal, la următoarele aspecte, devenite deosebit de grave pe parcursul ultimelor 4 luni:

  -încălcarea în continuare a drepturilor personalului medical și auxiliar din Sistemul Sanitar Public de Stat și Cel de Asistență Socială (vezi Art.15, Alin.3 care permite detașarea personalului medical și auxiliar FĂRĂ acordul acestuia);

  -supraîncărcarea cu OBLIGAȚII aproape ANTI-SOCIALE a MEDICILOR (vezi Art.6, alin.2 și 3, Art.7, alin.8 și 9) care vor fi RESPONSABILI de trimiterea în izolare/carantină a persoanelor suspecte!
  Încălcarea/limitarea în continuare a unor drepturi cetățenești”, se spune într-o postare pe Facebook a organizației.

  Potrivit sursei citate, guvernanții și parlamentarii au încărcat cu responsabilități salariații din sistemul sanitar. (și-i face răspunzători direcți și primii în bătaia puștii/cuțitului, aversiunii crescute a societății care va sări la gâtul lor pentru decizia de carantinare/izolare…adică medicii sunt/devin castanele din foc, cretinii care au făcut legea, spălându-se pe mâini, precum Pilat!)

  ”Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât GUVERNANȚII, cât și PARLAMENTARII ”români”, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și AU ÎNCĂRCAT FĂRĂ DISCERNĂMÂNT desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar!
  Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți TORȚIONARI, de acum vor fi numiți și DISTRUGĂTORI DE FAMILII, DE BUNURI, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a CONFISCĂRII/DISTRUGERII BUNURILOR CELOR SUSPECȚI și, apoteotic, ASUPRA TRIMITERII MINORILOR ÎN GRIJA ASISTENȚEI SOCIALE!”, se menționează în postarea de pe Facebook.

  Conform Federației Sanitas, SALARIAȚII DIN SĂNĂTATE, se găsesc într-o ”ipostază absolut halucinantă: SUNT SCLAVI DIN PUNCT DE VEDERE AL DREPTURILOR/RELAȚIILOR DE MUNCĂ ȘI INCHIZITORI DIN PUNCT DE VEDERE AL OBLIGAȚIILOR (de) LA LOCUL DE MUNCĂ!”

  ”Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID 19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi!

  SOLICITĂM SENATULUI ROMÂNIEI să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și SĂ CORECTEZE TOATE ANOMALIILE pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de responsabilități să capituleze!”, mai spune Federația Sanitas.„

  Apreciat de 1 persoană

 4. topazturcoaz said, on iulie 12, 2020 at 2:17 pm

  După mine, ÎI MĂNÂNCĂ PIELEA…RĂU DE TOT!
  Vor să și-o ia pe spinare de la poporul ăsta prea bun, prea tolerant…timp de 30 de ani, când li s-a tot acordat a nu știu câta șansă să lucreze ȘI pentru noi, nu numai pentru burțile lor ori a milioanelor/miliardelor de euro chitite prin tot felul de offshoruri.

  Apreciază

 5. topazturcoaz said, on iulie 12, 2020 at 2:21 pm

  Toate partidele post-decembriste, inclusiv formațiunea (NU partid…) pe post de GAICĂ – UDMR, chiar dacă I-LEGALĂ și pe post de PROSTITUATA Parlamentului….când cu un partid, când cu altul….sunt/reprezintă aceeași MIZERIE care acum, nu numai că PUT de-ți mută nasul din loc și fac să se zguduie podelele…dar aruncă și cu zoaie peste noi!

  Apreciază

 6. isa said, on iulie 12, 2020 at 3:39 pm

  Nu-mi place Băsescu, dar uneori spune lucruri corecte, in cazul de fata se referă la faptul că există legislație aplicabilă in caz de epidemii:
  https://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-ii-da-lectii-premierului-orban-fugi-la-palatul-victoria-ca-ai-lege-sa-lupti-cu-covid-19_1484406.html

  Concluzia: legea pe care vor sa o dea are drept scop limitarea libertății și nu lupta împotriva bolilor.

  Apreciat de 1 persoană

 7. R said, on iulie 12, 2020 at 6:44 pm

  Profesioniști germani din domeniul medicinei s-au reunit în beneficiul oamenilor, pentru a demasca agenda sinistră globalistă a CV19!
  S-a format un comitet extra-parlamentar de anchetă pentru corona virus, cu specialiști din domeniul medicinii și din alte domenii pentru a studia măsurile de restricție care s-au luat, și dacă suferința produsă oamenilor este proporțională cu situația creată ca răspuns la boala declanșată de covid19.
  Se aduc argumente solide împotriva faptului că guvernele țin oamenii în teroare pentru o boală care nu este mai periculoasă decât o gripă obișnuită, impunând restricții aberante și nejustificate, și inducând sentimente de frică și panică constante pentru o boală care este prezentată de autorități în baza unor previziuni exagerate. Se vorbește despre lipsirea oamenilor de drepturi și libertăți fundamentale, de controlul mental și de supravegherea populației din motive medicale, și de faptul că se insistă pe vaccinare în situația în care pentru alte epidemii gen gripa porcină vaccinurile au făcut mai mult rău. Se spune că ar trebui renunțat complet la carantinarea și la purtarea măștilor din moment ce nu mai există vreun pericol real de îmbolnăvire. Se spune că trebuie respectată constituția care garantează libertatea și suveranitatea oamenilor. Se spune că autoritățile au luat măsuri iresponsabile, nepotrivite și neglijente fără a se gândi deloc la consecințele colaterale. Se spune că măsurile luate au afectat populația din punct de vedere psihic, social și economic, și că trebuie luate măsuri împotriva acestei nebunii, și că trebuie luate decizii în legătură cu dezastrul creeat care nici nu poate fi evaluat. Se recomandă ca fiecare persoană să se informeze nu numai din media oficială care prezintă opinia autorităților. Se vorbește despre testele făcute ale căror rezultate au fost manipulate, și că numărul celor decedați a fost folosit pentru intimidarea oamenilor, și că numărul celor îmbolnăviți scăzuse înainte de a se renunța la carantină, și că purtarea obligatorie a măștilor a fost nefondată, ilegală și iresponsabilă din puncte de vedere psihologic și social. Se spune că trebuie luate măsuri ugente ACUM, pentru că oameni suferă ACUM, și că li s-a făcut deja mult rău. Se mai spune că procedurile de resuscitare s-au schimbat, și că nu mai este voie să faci respirație gură la gură, și nici presiune cardiacă, și că mulți oameni vor muri din cauza asta.

  Videoclipul este subtitrat în limba engleză. Puteți opri sau da înapoi înregistrarea ori de câte ori e nevoie, pentru a putea citi integral traducerea care se derulează cu rapiditate.

  https://www.bitchute.com/video/f4j9VNI6dF3L/

  Apreciază

 8. MihaiC said, on iulie 12, 2020 at 8:56 pm

  Ce bine prinde un pic de revolutie: https://evz.ro/serbia-si-kosovo-au-reluat-dialogul-dupa-o-intrerupere-de-un-an-si-jumatate.html

  Apreciază

 9. MihaiC said, on iulie 12, 2020 at 8:58 pm

  Se face pregatirea: https://evz.ro/studiu-uimitor-legatura-dintre-adn-ul-omului-din-neanderthal-si-boala-covid-19.html

  Intrebare retorica. Nu-i asa ca cel mai bun vaccin ar fi cel care sa ajusteze adn-ul uman?

  Apreciază

 10. astridcezara said, on iulie 12, 2020 at 10:15 pm

  Azi am fost in Piata Victoriei.3 ore am trait in Romania mea libera,alaturi de romani liberi.A fost Extraordinar.
  Cu preoti langa noi,asa cum am dorit.Cu avocatul Piperea,care e un curajos.
  Cu steaguri,cruci si icoane.
  Mi-am amintit de decembrie 1989.Am fost in Piata Victoriei pentru ca lor,celor din decembrie le datorez stropul de libertate pe care l-am mai avut.
  Mi-am reincarcat Bateriile,simt ca imi revin la viata.
  Parintele Hariton Negrea ne-a transmis ca ne da binecuvantarea pentru acest protest.
  Daca traia Justin Pirvu era cu noi.DE fapt a fost cu noi.Si toti care s-au jertfit de 2000 de ani pentru pamantul asta au fost cu noi.
  Traiasca Romania LIBERA!!Si cu Dumnezeu INAINTE!

  Apreciat de 1 persoană

 11. […] Iata si comentariul cititoarei Astridcezara postat la Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de joi dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Mois… […]

  Apreciază

 12. […] Iata si comentariul cititoarei Astridcezara postat la Pentru Marcel Ciolacu, întîlnirea de joi dimineață cu Raed Arafat a fost mai ceva ca pentru Mois… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: