SACCSIV – blog ortodox

PSD i-a tradat din nou pe romani iar Ana Birchall a plusat cu amendamentul conform caruia copiii celor internati in lagarele COVID-19 vor fi preluati de catre stat si azvarliti in orfelinate

Posted in carantina, copii, PROTECTIA COPILULUI, virus by saccsiv on iulie 11, 2020

Intrebam pe 5 iulie daca ii va trada din nou PSD-ul pe romani, votand o lege care sa-i reincarcereze?

Raspunsul a fost da si a venit ultra rapid. Iata ce putem citi pe Lumea Justitiei:

In opinia lui Gheorghe Piperea, vinovati pentru groaznica forma a proiectului de lege care a iesit din Camera Deputatilor sunt atat Marcel Ciolacu (presedintele PSD si al Camerei Deputatilor), cat si fosta ministresa a Justitiei Ana Birchall (data afara din PSD), care nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa introduca un amendament prin care copiii celor internati in lagarele COVID-19 vor fi preluati de catre stat si azvarliti in orfelinate (vezi facsimil):

„Cand masura izolarii a fost luata fata de o persoana bolnava in a carei ocrotire se afla un minor, o persoana pusa sub interdictie, o persoana careia i s-a instituit tutela sau curatela ori o persoana care, datorita varstei, bolii sau altei cauze, are nevoie de ajutor, autoritatea competenta este incunostintata, de indata, in vederea luarii masurilor legale de ocrotire pentru persoana respectiva”.

[…]

 1. Va temeati ca in Romania vor ajunge sa se aplice practicile din tarile scandinave de scoatere din familie cu forta a copiilor, pentru ca “este pentru siguranta lor”?

E, nu e cazul sa va mai temeti, caci temerea voastra s-a transformat in fapt.

Conform art. 7 alin.7 din proiectul de lege, in caz de aparitie a suspiciunii de infectare/contaminare in familie, autoritatile competente vor lua de indata masurile necesare, adica: internarea fortata, carantinarea sau izolarea parintilor/tutorilor suspecti de a fi infectati si, atentie mare, luarea spre “ocrotire” a copiilor din familie, in vederea plasarii lor in institutiile specializate. Adica la casele de copii (foster house, pentru corporatisti).

Daca sunteti suspecti sau daca sunteti dati in gat de un vecin ofticos ori de un vrajmas (care sunt incurajati sa va reclame imediat la 112, btw), puteti ramane pe termene indefinite fara contact cu copiii vostri.

Multumim dlui Ciolacu dar mai ales dnei Birchall (autoarea amendamentului) pentru asta.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.luju.ro/romania-sub-tirania-medicala-avocatul-gheorghe-piperea-denunta-caracterul-dictatorial-al-legii-care-ii-va-interna-cu-forta-pe-romani-la-cea-mai-mica-suspiciune-de-covid-19-nenorociri-juridice-anti-constitutionale-prezumtie-de-infectare-sau-de-contaminare

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. legea plandemiei said, on iulie 11, 2020 at 8:39 am

  Întrucât spun unii oameni de știință că virusul covid19 nu a fost izolat și investigat, iar testul RT-PCR nu are ca scop detectarea de viruși așa cum a spus însuși inventatorul testului dr. Karry Mullis, atunci testarea se face pentru altceva, nu se știe ce, decât pentru ceea ce ei numesc virusul corona. Nu mai vorbesc că nici până în ziua de astăzi nu știu cum să trateze așa-zisul virus. Rezultatele testului fie pozitive sau negative n-au nici o relevanță, și atunci te întrebi de ce vor să aprobe o lege nazistă bazată pe nimic, pentru a sechestra în mod arbitrar pe români? Și românii n-au nici o reacție la ce se întâmplă. Sunt parcă vrăjiți. Iar cei care ar vrea să aibă o reacție sunt puțini și nu sunt organizați. Nu știu ce se poate face. Sunt amenințați cu ceva senatorii și deputații din parlament care au semnat sau vor semna această lege? Toți sunt șantajabili? Că nu-mi explic cu poți semna așa ceva fără să te mustre conștiința și să ai coșmaruri atunci când pui capul pe pernă. Nu mai e niciun creștin în parlament? N-are nici măcar un singur parlamentar curajul să iasă și să spună ce se întâmplă de fapt, și să dea explicații de ce face așa ceva celor care l-au ales? Vine iarna, și în baza unui virus care nu a fost izolat și investigat, și în baza unor testări care nu sunt pentru viruși, se vor institui alte stări de alertă sau urgență. Având această lege aprobată vă imaginați ce dezastru ce se va întâmpla atât la nivel uman, cât și economic unor oameni care nu mai au nici o apărare? Probabil că vor închide din nou și bisericile. Să nu fie. Toți cei care fac așa ceva chiar dacă sunt atei nu vor scăpa de pedeapsa groaznică a lui Dumnezeu, oricâte iluzii își fac.

  Apreciat de 4 persoane

  • dreptac said, on iulie 11, 2020 at 12:00 pm

   A mai spus cineva pe-aici…fiecare, în dreptul lui SĂ MĂRTURISEASCĂ și SĂ SE ÎMPOTRIVEASCĂ…cu orice risc!
   Ce te faci însă cu adormiții, cu cei care încă mai cred în povești nemuritoare, în autorități… pentru că ”știu” ei mai ”bine” ce e pentru ei?
   Mi-aduc aminte totuși ca un paradox la adormirea/nesimțirea multora de azi, comparativ cu ceea ce spunea Pr.Iustin Pârvu atunci, în 2009 când a apărut fotografia sa pe toate canalele de știri de pe site-ul război întru cuvânt unde spunea să nu acceptăm actele demonice, cipul…menționând că mare jertfă (de sânge) va fi din nou pe pământul românesc, iar de aici, de la noi…va porni o mare trezire pentru toată lumea…așa o fi, din moment ce suntem EXPERIMENT pentru prima, sau a doua colonie (după China) a ceea ce se vrea a fi Noua Ordine Mondială unde ”nu intri dacă nu semnezi afilierea/apartenența ta la Lucifer”.

   Apreciază

  • Ema said, on iulie 11, 2020 at 1:09 pm

   Romanii gindesc si vad lucrurile din pacate pe termen scurt. In cazul de fata el, romanul de rind gindeste ca legea x sau y nu il va afecta cu nimic pe el si nu realizeaza ca de exemplu legea nenorocita adoptata azi ii va afecta in viitor poate chiar pe copii sau pe nepotii si stranepotii lui.

   Apreciat de 3 persoane

   • mishuleu said, on iulie 11, 2020 at 5:04 pm

    In parlament nu intri daca esti cu misticism prietene. Masoneria papa Romania.

    Apreciază

  • Cosmin said, on iulie 11, 2020 at 3:58 pm

   @ legea plandemiei

   Intrebarea potrivita este de ce tac judecatorii si procurorii ?

   Ce face DIICOT? Ei se ocupa cu antiterorismul parca.

   Avem genocid calificat, avem tradare nationala si sabotaj economic in cele mai calificate siruatii si e linistite.

   Autoritatile impreuna cu clasa politica se comporta de parca ar vrea sa scoata lumea in strada.

   Apreciază

 2. Angela said, on iulie 11, 2020 at 8:59 am

  Mai grav decat atat este ca pandemia o declara altii iar noi doar luam masuri.

  Este o imbecilitate sa spui ca epidemia poate fi declarata de OMS in timp ce SUA s-au retras din aceasta organizatie profunt corupta.

  In rest legea este fundamentul noului lagar de exterminare numit generic romania.

  Apreciază

 3. man said, on iulie 11, 2020 at 10:37 am

  Si dupa parerea voastra , cam ce-ar trebui sa se-ntample cu un copil de…pana in 10 ani a carui mama a fost confirmata ca fiind purtatoare de virus si ca atare internata 15-20 de zile ? Daca amarata aia n-are rude apropiate pe care sa se bazeze si in a carei grije sa lase , copilul sau dupa caz , o alta persoana care este dependenta de ingrijirea si grija acelei femei sau barbat internat , ce se va intampla cu aia…dependentii de grija si ingrijirea alora ? Macar sa fie „institutiile statului ” atat de prompte si eficiente pentru ca , macar aia aflati in mare nevoie s a fie ajutati daca oricum ele , institutiile , nu prea ajuta pe nimeni . De unde si pana unde chestia cu…orfelinatele ?

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on iulie 11, 2020 at 12:14 pm

   man

   Scrie limpede in lege dar a subliniat si Raed Arafat pentru cei ce n-au citit-o:

   “nu este problemă numai pentru COVID, este un proiect de lege care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc biologic sau epidemiologic”

   Atentie deci, nu vorbim despre vreo Ebola, si nici doar despre covid, ci si despre gripa, pojar, etc.
   Asadar, te salta pentru covid sau te miri ce, apoi iti salta si copilul.
   Acum vezi intregul tablou mai bine?
   Solutia?
   Sa ne lase in pace si sa nu mai salte pe nimeni.

   Apreciază

  • Cosmin said, on iulie 11, 2020 at 4:19 pm

   @ man

   Oare coeficientul tau de inteligenta, impletit cu cunostintele istorice pe care le ai, te ajuta sa iti dai seama ca avem o lege fascista in sensul propriu al cuvantului?

   Te inteteseaza acest aspect?

   Adica pentru un rahat de gripa cu o mortalitate reala dovedita de sub 5 la mie, instaurezi dictatura?

   Ai idee ca a fi asimptomatic, adica purtator de virus inseamna om sanatos?

   Ai idee ca acel virus il porti toata viata?

   Ai idee ca ei te pot tine carantinat pe viata in baza acestei legi?

   Ai idee ca, conform acestei legi, guvernul poate decreta orice pandemie, de varicela de exemplu, ca toti suntem vaccinati impotriva ei, prin urmare purtam virusul, dar suntem asimptomatici? Vorbim de cel putin 60% din populatia Romaniei.

   Man, datorita unor oameni ca tine, s-au instaurat comunismul, nazismul si alte aberatii pe aceasta planeta. Esti lipsit de viziune de perspectiva. Ti-ai format opinia uitandu-te la televizor. Prin urmare, nu esti in masura sa emiti opinii pertinente.

   Apreciază

   • ircaelsm said, on iulie 12, 2020 at 3:08 am

    Cosmin, te-ai inflamat nejustificat contra lui Man,n-ai fost atent la ce a spus….Asa ne risipim energiile prin atacuri intre noi , inutile,cind ar fi cazul sa vedem de unde vine raul si ce e de facut.Caci e un rau de o gravitate cumplita..

    Apreciază

 4. gabimdi said, on iulie 11, 2020 at 10:45 am

  Blestematii!

  Apreciază

 5. gabimdi said, on iulie 11, 2020 at 10:48 am

  Oare nu se gaseste in toata Romania un preot care sa ii afuriseasca/excomunice pe acesti satanisti?
  In Grecia un arhiereu a afurisit niște politicieni…

  Apreciat de 2 persoane

 6. Alexandru TM said, on iulie 11, 2020 at 11:21 am

  Doamne ajuta

  Saccsiv ai dreptate cu ultrarapid, intuiam ceva prin articolul trecut dar nu ma asteptatm chiar asa repede.

  Parintele Fageteanu e mai actual ca niciodata : „Vicleni, vicleni,vicleni”

  –––

  ” Luati aminte :Cand va exista si vor nascoci legea pentru „incarcerarea pandemica” in asa fel incat sa fie in oarice concordanta cu cadrul legal constitutional , daca va fi posibil, nimeni NU SE VA MAI OPUNE INCARCERARII OBLOGATORII, din executivul legislativ al guvernului fie al opozitiei fia a unui ori care alt partid. Nimeni.

  Si-a mascat atent viclenia, cu vorbaria despre lege , dar nu a vorbit despre dreptate si vor trada cu prima ocazie.”

  https://saccsiv.wordpress.com/2020/07/05/marea-eliberare-spre-disperarea-pnl-ului-si-a-mass-media-romanii-parasesc-masiv-spitalele-si-centrele-de-carantina-ii-va-trada-din-nou-psd-ul-pe-romani-votand-o-lege-care-sa-i-reincarcereze/

  Mantuire

  Apreciat de 1 persoană

  • P.M. said, on iulie 12, 2020 at 11:24 am

   @@@john este unul din ,,vånãtori”;dar prostul nu știe că situația se poate inversa în orice moment;să l vãd atunci dacă se descurcă în postura de vånat;să l vãd atunci dacă vrea să ajungã la origini așa cum i s a adresat persoanei astridcezara;jonicã,ești cu treabă pe aici,ești securist,mason,sectant,atei?

   Apreciază

 7. Covrig said, on iulie 11, 2020 at 11:41 am

  Eu nu știu, nu cunosc termenul ăsta de NE-AFILIAȚI!
  Ai ieșit dintr-un partid, nu mai ai ce căuta ACOLO fiindcă te-ai delimitat de gașca politică pentru care ți s-a acordat vot…ești doar un/o IMPOSTO/IMPOSTOARE cu ”putere” de decizie…dusă chiar împotriva celor care te-au votat și în numele cărora vorbești cu nerușinare, tupeu maxim !

  Apreciază

 8. dreptac said, on iulie 11, 2020 at 12:01 pm

  Măi,fraților!
  Lumește, putem să îi dăm în judecată p-ăștia…MASIV!
  Concomitent sau imediat după….APEL la toate forurile internaționale de încălcare a drepturilor omului la care România face parte, și de ce nu…la CEDO!

  Apreciază

 9. bvmihai said, on iulie 11, 2020 at 12:05 pm

  Mormântul lor va fi casa lor în veac, locaşurile lor din neam în neam, deşi numit-au cu numele lor pământurile lor.
  Şi omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte şi s-a asemănat lor.
  Această cale le este sminteală lor şi celor ce vor găsi de bune spusele lor.
  Ca nişte oi în iad sunt puşi, moartea îi va paşte pe ei.

  Apreciat de 2 persoane

 10. Endless said, on iulie 11, 2020 at 12:22 pm

  In Rumunia se poate da orice lege. Nu conteaza. Rumunasii cluburi mare si mici sa fie ca restul nu conteaza. Natie mai de rusine ca natia rumuneasca nu exista pe toata planeta. Toate institutiile in frunte cu parlamentarii si justitia sunt cele mai corupte si nocive pt Rumunia. Vreo reactie? Zero. Acum vor sa instaureze dictatura mafiota totala !!! Vreo reactie ? Zero. Rumunasii la mare la soare. Greata totala fata de acest popor. Cinste SERBILOR.POPOR ADEVARAT.. De aia s-a si ajuns aici in Rumunia. Pt ca niciodata nu s-a actionat . Va veni vremea cand nici protestele nu vor mai fi posibile. Totul este posibil intr-o tara precum Rumunia.

  Prin rugaciune nu inseamna ca Dumnezeu o sa faca ceva in locul nostru, ceva care putem noi face. Dumnezeu face ceea ce noi nu putem face.

  Apreciat de 2 persoane

  • saccsiv said, on iulie 11, 2020 at 1:04 pm

   Endless

   Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov:

   13. Veniţi acum cei care ziceţi: Astăzi sau mâine vom merge în cutare cetate, vom sta acolo un an şi vom face negoţ şi vom câştiga,
   14. Voi, care nu ştiţi ce se va întâmpla mâine, că ce este viaţa voastră? Abur sunteţi, care se arată o clipă, apoi piere.
   15. În loc ca voi să ziceţi: Dacă Domnul voieşte, vom trăi şi vom face aceasta sau aceea.
   16. Şi acum vă lăudaţi în trufia voastră. Orice laudă de acest fel este rea.

   Apreciază

   • astridcezara said, on iulie 11, 2020 at 6:39 pm

    Frate Vasile,sunt de acord ca se urmareste anarhia peste tot,sunt de acord ca papusarii sunt la ambele capete

    dar maine ,cu avocatul Piperea,care are curaj pentru pozitia pe care o are si pe care si-o putea pastra linistit,
    haideti in Piata Victoriei,in liniste,cu calm…daca se intampla ceva aiurea,plecam din start
    nu putem sa stam in casa si altii sa lupte sa nu devenim rapid sclavii celei mai monstruoase dictaturi globale
    prezenta noastra e o marturisire a libertatii..eu nu pot sa stau acasa si sa ma uit la televizor cum se agita altii sa nu ajung cobai prin nu stiu ce spitale sinistre

    Apreciază

   • astridcezara said, on iulie 12, 2020 at 2:32 am

    E corect ce spui,frate Vasile..dar legea asta depaseste ORICE…gandeste-te ce va urma cu o asemenea arma in miinile lui Arafat si compania…or sa ne vineze pe strazi,or sa ne interneze aiurea,vor face experimente pe noi cand ne prind,au dreptul sa ne ia orice detinem..

    Apreciază

  • john said, on iulie 11, 2020 at 7:55 pm

   Ce’ar fi să te duci tu,la mămicuța ta,la origini? Așa ca the end off less!

   Apreciază

   • astridcezara said, on iulie 12, 2020 at 2:28 am

    JOHN,faptul ca esti grosolan nu ma impresioneaza..
    sa fie clar..zilele mele-ca persoana fizica-intr-un lagar dement ca asta sunt numarate
    am fost filmata cu camera ascunsa si data de mizeriile de la antene ca imi scosesem masca la serviciu pentru ca nu mai puteam respira si chiar asta am zis
    Prefer sa mor pe strada spunand liber ce gandesc decat sa crap vaccinata si cu cip in nas
    Eu nu ma duc sa fac scandal,nu ma duc cu ura si cu balamuc
    Vreau ca prin prezenta mea sa spun clar:Nu sunt de acord cu mizeriile voastre,cu manipularea voastra,cu o dictatura mai groaznica decat oricare alta din istorie
    Si cand oamenii vor fi luati de pe strada ca au tusit,cand copiii lor vor fi luati de acasa si dusi pe la homo sa fie reeducati dupa noile valori,cand batrinii vor fi exterminati prin nu stiu ce corturi,sa am in fata constiintei mele macar atit-ca am incercat sa ma opun,ca mi-am exprimat punctul de vedere in fata tuturor
    Spuneti ca parintele Justin a spus ca nu mai sunt solutii omenesti,dar uitati ca el a facut puscarie…de ce?
    pentru ca i-a si infruntat,nu a cedat in fata lor
    Nu vreau nebunie pe strazi-ca in SUA,dar va dati seama ce se va instaura in Romania daca dementa aia de lege va fi votata????

    Apreciat de 1 persoană

  • john said, on iulie 12, 2020 at 8:13 pm

   @ astridcezara,nu-mi cer scuze nici ție nici altor postaci de pe aici.Comentariul era adresat limbricului care se intitulează @ endless și a făcut comentariul cu „rumunii”.Să fie clar pentru toți „comentatorii de profesie” și cu treabă pe acest blog.Nu am delegat pe nimeni să comenteze despre români și România sau să mă reprezinte.Așa că vă invit pe toți să nu mai comentați la general,comentați strict în ce vă privește.Chiar nu știu de ce v-ați opărit unii comentatori ieftini de pe aici gen P.M.

   Apreciază

 11. acelas said, on iulie 12, 2020 at 1:13 am

  Pentru mâine, Duminică 12.07.2020 s-a organizat la Bucuresti, în Piata
  Victoriei, ora 18, un miting autorizat de protest, împotriva Legii care prevede carantina obligatorie, internarea si izolarea forțată pe motiv de epidemie sau orice alt pretex invocat.
  Participarea noastra la acest miting este o șansă unică pentru a împiedica această Lege de dictatură sanitară!
  Vă rugăm să gasiți forme de transport si anuntati rude, prieteni, cunoscuți, si pe toți cei apropiați care pot merge, din orice loc din țară.
  Libertatea, sănătatea si credința noastră sunt în pericol!
  Aceasta poate fi ultima noastră șansă de a ne putea apăra!
  Vă rugăm să participati cu rugăciune în suflet și credință!
  Domnul si Măicuța Domnului Prodromița sa ne ajute!
  Pr Mihail

  Apreciază

  • acelas said, on iulie 12, 2020 at 1:00 pm

   asemeni, sfantul Paisie Aghioritul pomenit azi sa ne ajute azi la miting ai sa opreasca in mintea acelor parlamentari puscaria asta de lege, pe care nici bolsevicii nu o puteau nascoci

   Apreciază

 12. acelas said, on iulie 12, 2020 at 1:49 pm

  trece vremea, mitingul de azi de la 18 nu este promovat. Decat pe surse interne. La sfarsit mereu ne intrebam cum de a fost atat de putina lume? Unde-s crestinii? Altfel nu stiu pt ce preotii, dupa ce le-a fost rapit dreptul de a imaprtasii crestinii, dupa atata slujire a liturghiei de doua ore, de ce la sfarsitul slujbei sau predicii nu promoveaza un miting pefect legal, aprobat cu toate cele, pt protejarea noastra, a lor, a tututor! Si asta o fi vreo razmerita sau ce? Cand e pe perfect legal? Le-o fi frica si acum, pe legalitate, ca ii inregistreaza cineva?? Sau ca se ia patriarhul de ei ca cica se pune el rau din nou cu „autoritatile” cezarului? Sau ce mai e, ca eu nu inteleg? Intr-o era a super digitalizarii si informarii la miime de secunda, nu putem profita si disemina o informatie, nu ne putem organiza de niciun fel, numai fortele beznei ale #rezist se pot organiza cat ai zice peste? Si sa vina cu gloatele acolo?

  pe de alta parte, oare presa aia miluita cu zecile de milioane de euro in timpul pandemiei, mai ales tv, va relata ceva de acolo? Sau ceva in mod obiectiv? Intrebare retorica evident. Unii ne vor raul, fiind dusmani prin fire. Dar de ce ne suntem dusmani noi, noua insine? Ce ne mai ramane de facut?

  Apreciază

 13. Ioana said, on iulie 12, 2020 at 4:37 pm

  Era demult programată măsura purtării măștilor și pandemia. Picturile murale de pe aeroportul din Denver ne arată că asistăm la punerea în aplicare a unui plan pus bine la punct demult

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 12, 2020 at 5:46 pm

   Ioana

   Avem vreo dovada ca e din Aeroportul International din Denver?

   Apreciază

  • Ioana said, on iulie 12, 2020 at 6:08 pm

   Nu, ce repede apar pe rețelele media minciuni și știri false… E adevărat că sunt ușor de demontat, trebuie doar să observi anumite stângăcii și să mai dai un search. Dar omul contemporan tinde să ia totul de-a gata. Manipulare audio-vizuală. 😦

   Nu sunt din Denver și nici din 1994. Autorul este indian și anul realizării 2020..

   https://www.factcheck.org/2020/06/painting-of-children-in-masks-isnt-a-1994-airport-mural/

   Painting of Children in Masks Isn’t a 1994 Airport Mural
   By Angelo Fichera

   Posted on June 30, 2020

   Quick Take
   Viral posts wrongly claim that a painting depicting children in face masks was created as a mural for the Denver airport in 1994 — and baselessly suggest the COVID-19 pandemic was planned. The painting is not at the airport, and is not from 1994.

   Full Story
   Facebook and Twitter posts are spreading an image of a pandemic-themed painting with a false claim about when it was made and where it appears.

   Specifically, the posts claim that the artwork — depicting children wearing face masks that represent the flags of different countries — was created as a mural for the Denver International Airport in 1994. The erroneous posts now circulating use the painting to baselessly suggest that the pandemic was planned 26 years ago.

   “The Denver airport mural painted in 1994,” the posts read. “Tell me this is not weird, how far do they plan this stuff in advance?”

   But the painting does not appear in a listing of the Denver airport’s public art available on the airport’s website, and a spokesperson for the airport confirmed to us that the image on social media is “not from DEN’s art collection.” The claims tying the painting to the airport seem to have surfaced only recently.

   There is an airport mural created in 1994 that illustrates children from around the world. It’s called “Children of the World Dream of Peace,” but it doesn’t include face masks. (The airport and its art have been the subject of conspiracy theories in the past.)

   As for the painting involving face masks circulating on social media, we found images of the artwork as early as February, attributing it to an artist in the Philippines named CJ Trinidad.

   In late February, CNN Philippines shared a photo of the painting — posted by Trinidad days earlier — on its official Facebook page. Trinidad had dubbed the piece “Maskcommunication.”

   Trinidad can also be seen posing with the painting in a photo uploaded in March. He also recently shared a photo on Instagram showing what he described as the making of the painting.

   But the same work has surfaced elsewhere online with a different attribution.

   It was submitted to a recent international art competition hosted by the Indian Council for Cultural Relations, “United Against Corona- Express through Art,” by an India-based artist named Neha Kumari.

   The competition website lists the “[d]ate of submission” as Dec. 28, 1995, but that appears to be an error: The ICCR accepted submissions from April 2, 2020, to May 1, 2020.

   The photo of the work on the ICCR website appears to be the same image shared by Trinidad, then by CNN, in February — though cropped tighter. A key difference between the photos is the name of the artists on each painting.

   In the photo posted by Trinidad, his name appears at the bottom of the painting. The picture on the ICCR art competition website, however, does not show that bottom area of the painting. Instead, the name “NEHA” appears in the top left corner of the painting.

   We reached out to the ICCR and to Trinidad about the conflicting claims of who created the painting — and we’ll update this story if we hear back.

   Either way, though, we could find no evidence to suggest the painting was created in 1994 — and it’s false to say that it’s a mural in the Denver airport.

   Editor’s note: FactCheck.org is one of several organizations working with Facebook to debunk misinformation shared on social media. Our previous stories can be found here.

   Sources
   “Art Competition – ‘UNITED AGAINST CORONA – EXPRESS THROUGH ART.’ GUIDELINES for participants.” Indian Council for Cultural Relations. Accessed 30 Jun 2020.

   “Children of the World Dream of Peace.” Denver Public Act. Accessed 30 Jun 2020.

   CNN Philippines (@CNNPhilippines). “LOOK: An artist shows through his masterpiece the importance of communication among nations in the time of the coronavirus outbreak…” Facebook. 28 Feb 2020.

   “Public Art.” City & County of Denver Department of Aviation. Accessed 29 Jun 2020.

   Renteria, Alex. Spokesperson, Denver International Airport. Email to FactCheck.org. 30 Jun 2020.

   “Suffering and Fighting Against Corona Virus. – Neha Kumari.” Indian Council for Cultural Relations. Accessed 29 Jun 2020.

   Trinidad, CJ (@cjtrinidad_08). “The making: ‘Maskcommunication’ ❤ #Feb2020 #maskcommunication.” Instagram. 27 Jun 2020

   Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 24, 2020 at 1:22 pm

    Ioana

    Doamne ajuta!
    Ti-am scris un e-mail. E buna adresa pe care o vad?

    Apreciază

 14. P.M. said, on iulie 12, 2020 at 9:49 pm

  @@@john,ce să fac,nu toți putem fi securiști ,,scumpi”ca dumneata cel ce trimite lumea la origini;mai sunt și oameni ,,ieftini”printre voi ãștia ,,speciali”;mai sunt și oameni cu coloanã vertebrală,oameni neatårnați care și cåștigã existența fãrã a și bate joc și a și chinui semenii;ești zmeu,ai spate dar nu uita cã roata se poate întoarce și din atacator să devii atacat🤫.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: