SACCSIV – blog ortodox

MAREA ELIBERARE: spre disperarea PNL-ului si a mass-media, romanii parasesc masiv spitalele si centrele de carantina. Ii va trada din nou PSD-ul pe romani, votand o lege care sa-i reincarcereze?

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 5, 2020

Dupa cum probabil ca deja stiti, Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a declarat sâmbătă că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate prin lege.

Ca atare, incepand de astazi, internetul este plin de astfel de stiri:

Centrul de carantină al Primăriei Capitalei s-a golit. 65 de persoane internate au plecat acasă

Evident, fenomenul nu se petrece doar in Capitala, ci in intreaga tara. Televiziunile nu prezinta insa doar stirea, ci se jelesc ca romanii au ales libertatea.

Iar guvernul promite ca va cauta urgent o solutie pentru reincarcerarea romanilor:

Ministrul Nelu Tătaru a afirmat, vineri seară, că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei au creat un grup de lucru în vederea înaintării unui proiect de lege pentru “punerea în concordanţă” a cerinţelor Curţii Constituţionale privind carantinarea şi izolarea persoanelor cu COVID-19, scvrie Agerpres.

Ce va face insa PSD-ul? Iata ce putem citi la Ciolacu taxeaza afirmatiile premierului privind nerespectarea deciziei CCR: „Orban poate fi acuzat ca zadarniceste ordinea constitutionala si statul de drept” de pe Ziare com:

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu afirma, dupa ce Ludovic Orban a indemnat la nerespectarea deciziei CCR privind izolarea in cazul suspiciunii de COVID-19, ca Orban devine toxic pentru Romania fiindca incepe sa indemne la anarhie si ii cere presedintelui Iohannis sa-l trezeasca pe premier si sa-i spuna ca tara nu e o crasma, concluzia sa fiind ca „poti sa-l scoti pe Orban din carciuma, dar nu ai cum sa scoti carciuma din el”.
„Orban devine toxic pentru Romania fiindca incepe sa indemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziti-l si spuneti-i ca tara nu e o crasma! Seful Guvernului devine principala amenintare la adresa stabilitatii statului in plina pandemie, dupa indemnul aberant ca romanii sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale. Cand era in opozitie, Orban lauda Curtea la orice verdict impotriva Guvernului PSD. Acum, cand CCR spune Executivului PNL ca a fost incompetent, judecatorii sunt practic invinuiti pentru raspandirea COVID in Romania. De fapt, Orban poate fi acuzat ca zadarniceste ordinea constitutionala si statul de drept. Este un anti-model absolut si le-o arata romanilor cu insistenta”, a scris pe Facebook presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu.
El acuza ca pentru Orban si PNL, normal si firesc in pandemie este sa poti petrece cand ai chef, la Guvern, in restaurante sau corturi – fara restrictii, sa cheltui miliarde cu gasca fara sa dai socoteala despre asta. sa aplici doar ce fragment de lege iti convine, si numai daca poti castiga ceva de pe urma ei.
„Am crezut ca episodul cu bauta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar imi dau seama ca aceasta este atitudinea normala a premierului fata de romani si fata de lege. Poti sa-l scoti pe Orban din carciuma, dar nu ai cum sa scoti carciuma din el!”, a conhis liderul PSD.
Premierul Ludovic Orban, a indemnat romanii sa respecte regulile si sa nu tina cont de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) – potrivit careia izolarea si carantina incalca drepturi si libertati fundamentale – in cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID – 19. Orban a mai declarat ca ar propune prelungirea starii de alerta, avand in vedere numarul mare de cazuri noi, dar ca obiectivul Guvernului este de a nu mai introduce restrictii pe viitor.

Voi ati inteles, din cele de mai sus, ce anume mai exact va face PSD? Adica, este pentru reincarcerarea romanilor sau nu? Caci eu nu am inteles nimic din vorbaria lui Ciolacu.

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on iulie 5, 2020 at 12:28 pm

    Cred că ar fi bine ca românii vizați să locuiască la o adresă diferită de cea din buletin!
    Altfel vor fi luați cu japca de acasă și încarcerați în spitale covrig! Minunata lume nouă!

    Apreciat de 1 persoană

    • Elena said, on iulie 5, 2020 at 5:46 pm

      Da, pentru că toată lumea are câte o locuință de rezervă sau prieteni / rude dispuși să te găzduiască…

      Apreciat de 1 persoană

      • Un om said, on iulie 5, 2020 at 10:27 pm

        M-am referit la cine poate să se mute! De preferat la prieteni, că la rude s-ar putea să fie găsit!

        Apreciază

  2. dante said, on iulie 5, 2020 at 12:44 pm

    Totul este doar un joc politic si nu cred ca Valer Dorneanu s-a trezit asa brusc din somn si a aflat de abuzurile neconstitutionale pe care le fac guvernantii si parlamentarii in frunte cu Plavanis. E bine si acuma in ceasul al XII-lea, insa de ce abia acuma, ce se urmareste de fapt? Cine va plati pentru toate abuzurile la care au fost supusi romanii timp de 3 luni, timp in care Romania a revenit din nou in anii 50?
    Probabil va urma o minima perioada de asazisa relaxare atit cit romanii vor trebui sa mimeze mascarada alegrilor si a votului, dupa care va urma din nou dictatura „binelui” comun, cind libertatea va fi din nou obiect de lux, scump si aproape inexistent.
    Totul este doar un joc de glezne sau o frectie la un picior de lemn.

    Apreciază

  3. dreptac said, on iulie 5, 2020 at 1:13 pm

    Am citit…
    Ciolacu NU e pentru reîncarcerare….îl face ipocrit pe Orban care AZI contestă deciziile CCR ceea ce în trecut n-o făcea, chiar îi lăuda…că, prin atitudinea asta împotriva deciziei CCR, face rău situației de fapt, pandemiologică (deci, el crede că există ”pandemie” când de fapt, nici măcar epidemie n-a fost, cu atât mai mult decretată OFICIAL în Ro. cum ar fi trebuit…); îl arată pe Lucovid că vorbește cu alcoolul în nas, cârciuma ne-ieșind din el, din moment ce și-a permis (el, și Rareș Bogdan sau alții…) să chefuiască fară botniță, distanțare socială + anumit nr.de persoane.

    Deci redă ceea ce propune în continuare Lucovid….RESPECTAREA RESTRICȚIILOR, CHIAR DACĂ AU FOST ANULATE (botnițare, distanțare socială)

    Supărarea MARE a lui Lucovid este că…concomitent cu eliberarea din închisorile-spital a tuturor ”asimptomaticilor”, celor care aveau cu totul alte afecțiuni….CCR permite ca, ÎN CIUDA ”cazurilor” noi (de fapt oameni bolnavi de cu totul alte boli vechi sau noi – musai sunt LOVITE brusc ȘI de Covid, din moment ce au fost/sunt/vor fi spitalizați NUMAI în SPITALE-COVID, pentru a ”justifica” astfel, internarea cu japca… tembel mediatiza(n)t…până la paranoia, dar ne-spunând MEDIA PROSTITUAT – CUMPĂRATĂ pe banii noștri de către PEȘTELE său (Comitetului Strategic de Înșelare) că NU TREBUIE SĂ CONFUNZI MARFA (oamenii spitalizați ) cu AMBALAJUL (spitalul COVID) ca să-ți iasă nr.de covida(n)ți;

    Concluzia: arată pretenția LuCovidului în respectarea în continuare a restricțiilor – NU și că ar fi de acord cu el…provocând astfel ALERGIE totală pe viitor a ”asimptomaticilor” la eventualele restricții pentru runda 2 lucovidată…eu așa am înțeles!

    Apreciază

  4. Stefan said, on iulie 5, 2020 at 1:33 pm

    Este vorba despre non-vorba. Nu aveam cum să înțelegem ceva din aceste afirmații pentru că ăsta este scopul. Referitor la votul pentru reincarcerare eu că da, Ciuma roșie și Lepra Galbenă se vor pune cumva de acord.

    Apreciază

  5. Marian said, on iulie 5, 2020 at 1:38 pm

    De atatea ori i-a tradat PSD-ul pe romani incat…o data in plus , chiar nu mai conteaza ! Cine oare in Romania , mai poate fi atat de prost incat sa-i asculte , cioacele lui Ciolacu ?!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Alexandru said, on iulie 5, 2020 at 2:19 pm

    „Ii va trada din nou PSD-ul pe romani, votand o lege care sa-i reincarcereze?” – DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ……. fara indoiala.

    Oare acum nu tot PSD-ul este la putere? Sigur ca da pentru ca are aproape jumatate din voturile din Parlament. Cu un efort foarte mic are oricand majoritatea. PNL-ul nu sufla in fata lor pentru ca au doar jumate din numarul de parlamentari PSD.

    PSD este la guvernare acum dar, spre inducerea in eroare a prostilor, poarta masca PNL. Niste mari gunoaie securite cu totii.

    Pentru claritate ar trebui sa precizam ca PSD-ul de astazi este prizonierul unei conduceri minoritare de esenta securista. In acest partid mare exista si multi oameni de valoare care se gandesc la interesul national. Cu ajutorul lor au facut ceva in guvernarea precedenta cand, pentru prima data dupa 1989, un partid a venit in fata alegatorilor cu un program de guvernare coerent de care s-a tinut apoi sa-l implementeze. La inceput am crezut ca este vechea demagogie (sa promiti cat mai mult ca doar nu te doare gura iar a doua zi dupa alegeri sa uiti cu desavarsre ce-ai spus) insa chiar au facut multe. Chiar au facut.

    Starea de alerta ii impiedica pe psd-isti sa faca congres si sa-si aleaga conducerea ceea ce reprezinta un handicap enorm pentru ca oamenii de buna credinta care i-au votat inainte nu vor acorda nici in ruptul capului votul actualei conduceri.

    Apreciază

    • Madalina said, on iulie 5, 2020 at 6:05 pm

      @Alexandru

      In principiu ai dreptate cu un psd la 40% care da girul unui pnl de 20% insa la firul ierbii situatia de acum sta cam asa: https://www.facebook.com/MirelTPalada/photos/a.695208070518989/3413622552010847/?type=3&theater, adica pnl 33% si psd 28%. Iar pe Mirel Palada chiar nu-l poti acuza ca ar tine partea pnl. Din contra chiar.

      Astea sunt % curate fara tableta care le poate creste pe unele si scadea pe altele astfel incat ecartul sa creasca.

      De ce voteaza romanii asa … e de scris o carte sau poate doar sa-l citezi pe Petre Tutea care se referea la … tampiti.

      Dumnezeu ne da conducatorii pe care-i meritam. Rugaciunea este mai mare decat votul sau orice altceva.

      Apreciază

  7. offtopic said, on iulie 5, 2020 at 2:55 pm

    salut
    am prins ieri sfarsitul unei stiri pe romania tv in care vorbea despre trei duhovnici cu har care ar fi decedat unul dupa altul si care ar fi facut parte dintr-o grupare secreta din sanul BOR ce se opunea actualului patriarh Daniel, unul dintre ei fiind chiar arestat de trupe antitero si disparand vreo 6 luni de zile pentru a aparea la o alta maanstire. Stiti cumva despre cine este vorba? Aveti mai multe detalii sau macar reportajul unde as putea sa-l gasesc? Pe site-ul rtv am incercat dar nu gasesc nimic!

    Apreciază

  8. john said, on iulie 5, 2020 at 3:21 pm

    Așa cum a dispărut pnț_cd,așa îmi doresc să dispară până la disoluție politică și fizică,peneleul,cu ștrumfii lui,în frunte cu cel mai toxic conducător din Istoria României:klaus wuhanus și lucovid horban.La coșul istoriei cu ei.

    Apreciază

  9. Bogdan said, on iulie 5, 2020 at 3:36 pm

    În fapt, intre Lucovid și Ciorlacu nu e nicio diferența, sunt crescuți în acceasi crâșmă. Vor face o lege mai draconica decât ce a fost pana acum, psd va spune ca nu e de acord, dar o va vota.
    Singura scăpare e la Mântuitorul Iisus Hristos!

    Apreciază

  10. Dana said, on iulie 5, 2020 at 3:58 pm

    Deocamdata l-a pus bine la punct pe dl. Orban. CCR s-a pronuntat in materie de legislatie/procedura si nu in domeniul medical/fond. Referitor la ce va face pe viitor PSD, nu stiu pt ca am devenit apolitica datorita „corectitudinii” clasei politice.

    Apreciat de 1 persoană

  11. stef said, on iulie 5, 2020 at 4:22 pm

    Asta e Cea mai buna intrebare pe care am gasit-o in vre-un articol de presa! Daca PSD-ul tradeaza sau face compromisuri NU va mai uita nimeni – Ciolacu face joc dublu, mimeaza opozitia si o trage in continuare cu: „suntem in plina pandemie” – Iar restul retoricii reprezinta acelasi circ politruc steril si caragialesc…

    Apreciază

  12. Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 6:29 pm

    Doamne ajuta,

    Foarte simplu daca citim cu atentie.

    Traducere : Acest Ciolacu l-a balacarit pe Orban pentru ca a luat decizii fara cadru legislativ „uzurpand statul de drept” a inchis oameni de la sine putere fara baza legala pe niste „hartzoage” scrise in pripa dar pretizandu-se cu valoare absoluta (a functionat cateva luni) .

    Totodata da cu Orban de pamant pentru ca indeamna lumea sa nu se supuna unei hotariri legislative CCR in deplina concordanta cu cadrul legal. ATAT. Nu ca i-ar pasa lui de bietii oameni.

    Nici nu se pune problema de a fi de partea poporului cineva din nevertebratele acestea din conducere.

    Luati aminte :Cand va exista si vor nascoci legea pentru „incarcerarea pandemica” in asa fel incat sa fie in oarice concordanta cu cadrul legal constitutional , daca va fi posibil, nimeni NU SE VA MAI OPUNE INCARCERARII OBLOGATORII, din executivul legislativ al guvernului fie al opozitiei fia a unui ori care alt partid. Nimeni

    Mai pe romaneste ludovic nu a avut lege „Unde-i lege (stramba) nu-i tocmeala” pe asta a mers ciolacu, pe asta vor merge toti cand va fi.

    Si-a mascat atent viclenia, cu vorbaria despre lege , dar nu a vorbit despre dreptate si vor trada cu prima ocazie.

    Doamne ajuta

    Apreciat de 1 persoană

  13. Duhul Căpitanului said, on iulie 5, 2020 at 8:08 pm

    „Și Caiafa L-a trimis legat pe Iisus la Irod și atunci s-a împăcat Caiafa cu Irod, căci până atunci erau certați”. Pune în locul lui Iisus, libertatea noastră, iar în locul lui Caiafa și Irod, PNL-ul și PSD-ul. Se vor împăca și ne vor vinde….

    Apreciază

  14. Stefan said, on iulie 6, 2020 at 8:34 am

    Întrebare!
    Ținând cont de ceea ce se întâmplă prin spitale și faptul că este absolut necesar să evităm să ajungem acolo. În cazul în care ai ceva nevoi medicale dar nu te duci la spital și cumva mori, oare se consideră păcat ? Adică un fel de sinucidere?
    Scuze dacă am deranjat cu întrebarea. Doar că am un apropiat care a mers la spital cu diabet și alte probleme (era bolnav într-adevăr) , l-au transferat la un spital Covid, și ce crezi, a murit de Covid. Poate nu e bună gândirea mea așa vă întreb și pe voi .

    Apreciază

    • R said, on iulie 6, 2020 at 9:09 am

      Spitalele sunt de evitat cât mai mult posibil. Se poate merge la policlinică la medicul de familie care să prescrie un tratament pentru bolile respective, sau la un medic specialist, tot în policlinică. Se pot face și în policlinică diferite analize și investigații, contra cost chiar dacă altfel nu se poate.Sunt și cazuri în care e nevoie de operație și îngrijiri speciale. Aici depinde de la caz la caz. Dar cel internat, sau familia lui pot refuza să fie transferat la un spital covid. Să fie tratat într-un spital normal, și să refuze să i se facă testul acela pentru virus, pentru că nu este obligatoriu.

      Apreciază

    • Alexandru TM said, on iulie 6, 2020 at 9:33 am

      Doamne ajuta @Stefan,

      Du-te la medic , fi doar cu bagare de seama . Nimeni nu te poate obliga cu nimic.

      Mantuire.

      Apreciază

      • Stefan said, on iulie 6, 2020 at 12:42 pm

        Mulțumesc pentru comentarii. Din fericire eu nu sunt bolnav. Întrebarea a venit pentru nu prea poți alege dacă să te duci la un spital Covid sau nu. Idea este că în situația menționată atât persoana în cauză cât și soția au fost la același spital (ambii cu probleme diferite dar grave) . Pe au trimis-o acasă iar pe el l-au dus la un spital Covid deși nu i se făcuse testul Covid înainte. Mă tem că nu prea poți alege o dată ce încapi în mâinile lor. Oricum este suspect , nici nu au vrut să îl lase să vorbească la telefon, destul de urât s-au purtat cu el .

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 7, 2020 at 9:22 pm

        Stefan

        Doamne ajuta!
        Ti-am trimis un e-mail.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.