SACCSIV – blog ortodox

Traian Băsescu: Lucrurile scapă de sub control! Soluția este reintroducerea stării de urgență

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 4, 2020

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/traian-basescu-lucrurile-scapa-de-sub-control-solutia-este-reintroducerea-starii-de-urgenta-1332895

Traian Băsescu a vorbit la Digi24 despre golirea de conținut a Stării de alertă după deciziile CCR care spun că izolarea și carantina sunt neconsituționale. Guvernul a anunțat deja că suspendă măsura izolării la domiciliu și a carantinării instituționalizate. În plus, decizia CCR de a declara neconstituționale amenzile emise pentru nerespectarea restricțiilor a făcut ca mulți români să nu mai respecte multe dintre normele impuse de Guvern. În acest context, fostul președinte spune că soluția ar fi „reintroducerea stării de urgență” prin decret prezindențial. Un lucru legal, în conformitate cu Constituția, spune Băsescu.

Video la:

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. kunta kinte said, on iulie 4, 2020 at 2:13 pm

  Iar a baut Petrov

  Apreciat de 1 persoană

  • dreptac said, on iulie 4, 2020 at 3:45 pm

   Covid poate…să-l ducem cu izoleta la Bagdasar Arseni, Secția de bolnavi psihici periculoși…URGENT PUS ÎN CĂMAȘĂ DE FORȚĂ, APOI INTUBAT!

   Apreciază

  • Anonim said, on iulie 4, 2020 at 5:08 pm

   Betivanul chior se teme sa nu-i piara progeniturile…

   Apreciază

 2. Bond said, on iulie 4, 2020 at 3:30 pm

  Uitati-va cine ne vorbeste noua de respectarea legilor!!!!!!!!!
  Marlanul si penalul absolut care n-a facut altceva decat sa stea pitit sub fustele babei -europa si de acolo sa ne scuipe intre doua betii. Lipsesti de-aici, excrement securist!

  Apreciază

 3. Un om said, on iulie 4, 2020 at 4:12 pm

  Soluția este ca toți politicienii slugi ai PLANdemiei să tacă DE URGENȚĂ din gură!

  Apreciază

 4. rr said, on iulie 4, 2020 at 4:14 pm

  Traian Basescu a spus:

  „Când am intrat în UE am cedat din suveranitate. Avem capitolul trei din Tratat care dă o listă întreagă de domenii în care Bruxelles-ul este suveran şi nu statul naţional. Încurajarea naţionalismului este distrugerea Uniunii Europene. Nu mai suntem suverani în sensul clasic al cuvântului de când am intrat în UE. Asta vreau să vă fie clar la toţi.”

  “In momentul il care am intrat UE, am pus parte din suveranitatea noastra pe masa Bruxelles-ului […] Cei care stimuleaza ideea «România suverană, nouă să nu ne spună nimeni nimic», sunt niste farsori sau niste analfabeti, nu stiu unde este Romania.”

  “Cand am semnat sa devenim membrii ai Uniunii Europene, am stiut ca in Tratatul Uniunii Europene sunt trei categorii de influenta, spre exemplu, acele competente, sunt 5 competente exclusive ale Uniunii Europene, sunt 14 competente partajate, si aici va explic – compețentă partajată inseamnă că statul membru poate sa reglementeze cu o singură conditie – sa nu fi fost reglementat de Uniunea Europeana, ca atunci n-are dreptul sa reglementeze. Si stiti cate competente nationale au mai ramas ? Cinci – educatia, formarea profesionala, tineretul si sportul, cultura si protectia civila. In rest, piata interna, spatiul de libera securitate si justitie […] energia, mediul, protectia consumatorilor, sanatatea publica, cercetarea si dezvoltarea sunt competente partajate cu Uniunea Europeana, in care ai dreptul numai daca nu exista reglementare Europeana.

  “Sigur, nu este o noutate in UE cedarea de suveranitate, odata devenit membru al Uniunii… Chiar asa cum am facut-o noi in 2007, am cedat suveranitatea asupra politicii agricole comune […] Este partea «hard» a cedării de suveranitate, dar toţi știm că este și un exerciţiu «soft» în ceea ce privește cedarea de suveranitate. Spre exemplu, Agenda UE 2020 – stabilește standarde pentru educaţie. Nu este treaba Uniunii Europene, dar se fac politici mai puţin vizibile, dar care sunt parte a unei cedări de suveranitate, printr-un exerciţiu «soft» de la nivel european. Deci s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficientă pentru ca, în viitor, să putem avea o Uniune Europeană competitivă. Şi pașii următori va trebui să îi facem destul de repede. Destul de repede, pentru că aici nu mai este vorba de interes naţional, discutăm de un interes european […] Deci singura soluţie pentru a garanta prosperitatea cetăţenilor noștri și pentru a garanta faptul ca Uniunea Europeană să fie un conducător de politici globale, un «driver» al politicilor globale, este o integrare profundă și eu nu mă feresc să spun că va trebui să avem curajul să spunem naţiunilor noastre că soluţia corectă este realizarea Statelor Unite ale Europei. Va trebui mai devreme sau mai târziu să ne punem cu toţii la un loc suveranitatea pentru a crea suveranitatea Uniunii Europene.

  “Trebuie să recunoaștem, după această criză (economica din 2008) capitalismul nu mai poate rămâne la fel. Vom avea un altfel de capitalism.”

  „Şcoala românească produce tâmpiţi.” (Lucru adevarat. Dar nu numai scoala romaneasca face asta.)

  In Constitutia Romaniei, se spune in legatura cu suveranitatea:

  “Suveranitatea nationala apartine poporului roman.” si mai scrie: “Nici un grup si nici o persoana nu poate exercita suveranitatea in nume propriu.” Dar U.E. de ce poate ?

  In protocoalele masonilor scrie:

  “Drepturile pe care noi le-am înscris în constitutii sunt himerice închipuiri pentru multime deoarece ele sunt neadevarate. Toate aceste asa-zise «drepturi ale poporului» nu pot exista decât în închipuire, fiindca în realitate ele nu pot fi înfaptuite niciodata.”

  Apreciază

 5. LN said, on iulie 4, 2020 at 4:31 pm

  Ticălos, ticălos până în măduva oaselor…

  Apreciază

 6. isa said, on iulie 4, 2020 at 5:55 pm

  Are si el rol de trompetă, la ordinul cuiva (al cui oare, ma întreb?). De urgenta ar trebui trimis chiar dânsul undeva la polul sud și să nu mai auzim de el. Așa, doar pentru izolarea lui personală.

  Apreciază

 7. Cosmin said, on iulie 4, 2020 at 6:57 pm

  Securistul asta sifilitic da afara planurile ocultei.

  Apreciază

 8. vlad tepes said, on iulie 4, 2020 at 11:25 pm

  Securistul Petrov, tot securist ramane! Scuipa in continuare fara pic de rusine, peste drepurile si libertatile romanilor, la fel cum a facut-o si in cele 2 mandate prezidentiale catastrofale pe care le-a avut!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: