SACCSIV – blog ortodox

Alexandru Petria: Nevoia de nesupunere civică (Opinie)

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 4, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/nevoia-de-nesupunere-civica-opinie_1481656.html

La nivelul omenirii, pandemia a adus un deficit de democrație comparabil cu deciziile din WW2. Noi, cei din estul Europei, avem un termen de raportare mai apropiat, la anumite aspecte de pe vremea comuniștilor. Suntem cu simțurile incomparabil mai dezvoltate ca să percepem semnele unei dictaturi, având vii în memorie grozăviile din statele Lagărului de la Varșovia, decât popoarele care au ajuns să le cunoască numai la mâna a doua ori a treia, din cărți sau filme și istorisirile veteranilor de război.

Ce ar trebui neapărat să se înțeleagă – drepturile pierdute se recuperează greu, dacă nu rămân delete pentru totdeauna. Este extrem de important să nu cedăm, indiferent de pretexte, că sacul lor e fără fund.

Iar problema Covid-19 nu justifică acceptarea dictatelor, când prin look down au fost uciși probabil mai mulți bolnavi cronici decât a omorât virusul, prin neacordarea tratamentelor vitale, resursele medicale fiind orientate numai spre combaterea coronavirusului cu marketing planetar, periculos, dar nu așa de bau-bau precum se susține.

Conducătorii majorității țărilor au interesul să se prezinte eroi salvatori, să descrie situația drept catastrofală, iar pericolul terifiant- deși nu este- și măsurile adoptate necesare, numai să nu se prindă cetățenii că au blocat țările prostește, sub presiunea isteriei și iresponsabilității presei, ruinând economiile statelor. Au fost atâtea epidemii în istorie, cu un număr incomparabil mai ridicat de morți decât în narațiunea covido-prostiei și nu au fost închise în case popoare. Chiar și pe vremea ciumei se carantinau orașe, nu țări pe de-a-ntregul. Politicienii se comportă ca indivizii care au îngropat cadavre în grădină și vor să pară imaculați și demni de admirație în ochii comunității.

Nu considerați că politrucii de la noi au raționat corect, numai fiindcă și cei ai marilor puteri au procedat similar! Nu, ei sunt în aceeași oală, toți, mimetismul nu e o scuză, vinovați care încearcă să-și vopsească vina în succes, transformând în percepția maselor iresponsabilitatea în responsabilitate.

Au greșit, dar ce facem mai departe? Trebuie alungați de la conducere și judecați. Mai ales că am observat că începe să le placă dictatura, să aibă putere aproape deplină asupra vieților noastre. Ei respiră normal în anormalitatea stărilor excepționale, de urgență, alertă ori cum le-o mai trece prin cap să le boteze. Rezistența împotriva lor e o datorie imperativă. Ca un prim pas, cea mai la îndemână metodă e nesupunerea civică. Apoi e de pus imaginația în funcțiune, depinde de context.

Comentariu de Alexandru Petria, scriitor

Autor: Alexandru Petria, scriitor

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bond said, on iulie 4, 2020 at 9:55 pm

  Exceptional articolul! De pus in practica cat mai curand.

  Apreciază

 2. M. Uriel said, on iulie 4, 2020 at 10:09 pm

  Cei de la conducere, in orice tara, sunt parte din guvernul temporar care se schimba la fiecare 5 ani in functie de nevoile guvernului permanent.

  Guvernul permanent = master
  Guvernul temporar =slave

  Opinie: Nu te poti pune cu un sistem puternic bine pus la punct si care are toate resursele la indemana dar te poti infilta in sistem si apoi al modifica.

  Apreciază

 3. Spaceman said, on iulie 4, 2020 at 10:35 pm

  Coronavirus și CCR. Până la apariția unei legi, oamenii pot fi puși în carantină sau izolare doar cu acordul lor

  26 iunie, 2020

  https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-%C8%99i-ccr-p%C3%A2n%C4%83-la-apari%C8%9Bia-unei-legi-oamenii-pot-fi-pu%C8%99i-%C3%AEn-carantin%C4%83-sau-izolare-doar-cu-acordul-lor/30692433.html

  Izolarea la domiciliu și carantina nu mai sunt obligatorii. După decizia CCR, autoritățile pot doar să le recomande.

  Prefecții au fost informați vineri că, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR conform căreia pacienții nu mai pot fi ținuți în spital fără acordul lor, cetățenii nu mai pot fi obligați să stea carantină sau izolare la domiciliu.

  04-07-2020

  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/izolarea-la-domiciliu-si-carantina-nu-mai-sunt-obligatorii-dupa-decizia-ccr-autoritatile-pot-doar-sa-le-recomande.html

  Orban: Cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni e să nu țină cont de deciziile CCR, să acționeze responsabil

  04.07.2020

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/orban-cererea-recomandarea-rugamintea-mea-catre-cetateni-e-sa-nu-tina-cont-de-deciziile-ccr-sa-actioneze-responsabil-1333132

  Președintele CCR îi dă replica lui Orban: De ce n-a luat măsurile legal?

  04.07.2020

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/presedintele-ccr-ii-da-replica-lui-orban-regret-ca-multe-greseli-evidente-care-se-fac-pe-plan-legislativ-ni-se-pun-noua-in-carca-1333158

  Apreciază

 4. Cosmin said, on iulie 4, 2020 at 11:44 pm

  Daca studiem cu atentie afirmatia lui Orban: „Cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni e să nu țină cont de deciziile CCR, să acționeze responsabil” – din punctul meu de vedere este instigare la nesupunere civica.

  Boul isi taie singur craca, dar nu numai pe a lui, ci a intregii echipe vesele.

  Apreciază

 5. Radu Humor said, on iulie 5, 2020 at 12:47 am

  Felicitări ! Şi autorului, dar şi „aducătorului” …
  Iată un alt exemplu de patriotism din zilele noastre :

  Apreciază

  • Madalina said, on iulie 5, 2020 at 12:26 pm

   Este pe curent progresist. Dezvoltarea „durabila” este de sorginte new-age si parte importanta din ideologia lumii noi.

   Apreciază

  • mimi said, on iulie 7, 2020 at 9:21 am

   este un moson ordinar din trilaterarala, frate cu masonul isarescu din aceioasi loja, care este lasat la vatra de nato cu obiectiv clar……..

   Apreciază

 6. Paul said, on iulie 5, 2020 at 1:57 am

  Experiment video: Un bărbat alb se duce în cartierul negrilor cu o pancarta pe care în loc de Black lives matter scrie ALL Lives Matter. Rezultatul: Negrii nu sunt de acord cu el și îl agresează fizic.

  Apreciază

  • GHEORGHE said, on iulie 5, 2020 at 5:19 pm

   CALIN GEORGESCU ca si OVIDIU GROSU ca si GEORGE MOCANU nu sint OAMENII LUI DUMNEZEU.
   SINT secirusti ACOPETITI si MASONI scosi la inaintare de VESNICUL. SISTEM SECURIST tradator si ucigas de neam si tara inca din anul 1979 de la fuga lui pacepa .
   LA VREMURI NOI ,TOT NOI.!!
   EVIDENT pentru ORICE om destept !
   Acum vin cu schimbare de PARADIGMA , prin acesti GIGA ,negindu-si LA MISTO propriul sistem pentru ca deja PROSTIMEA s-a prins de schema de faliment al vechiului sistem securisto-politic -criminal de neam si tara .
   CINE ALTII stiu mai bine cum au actionat decit securisto-masonii ca sa detina CONTROLUL ABSOLUT in tara aducind natia in SAPA DE LEMN ?
   Acum ca de fiecare data de 30 de ani plus 10 inainte de 89 spun PROSTIMII TOT CEEA CE VOR SA AUDA ,si dupa ce ajung la putere fac EXACT INVERS asa cum au facut oricare POLITICIAN de 30 de ani .
   CIND ROMANILOR va veti satura de acesti CAMELEONI ?
   GEORGESCU CALIN este in sistemul politic inca din 1990 LA VEDERE ,coleg bun cu SECURISTUL MASON ,bestia ticaloasa de MUGUR ISARESCU si mare MEMBRU AL CLUBULUI SATANIST DE LA ROMA .
   Cind romanilor veti intelege ca din SECURITATE SI MASONERIE nu se poate iesii decit cu PICIOARELE INAINTE ?
   Cind romanilor veti intelege ca ROMANIA a fost preluata dupa 1989 de acesti FII DE CATEA SECURISTA CRIMINALA ,formati de REGIMUL LUI CEAUSESCU cei care au organizat INFOMETAREA SI FRIGUL IN MOD ARTIFICIAL ,(cozile foamei 1979-1989 in cea mai bogata.tara din lume a momentului ,ROMANIA SOCIALISTA!)fara stirea lui ceausescu ,ROMANIA producind la acea data TOT NECESARUL DE ALIMENTE ,CALDURA ,ELECTRICITATE.,ETC. in cantitati suficiente ca sa fie DISTRIBUITE CHIAR GRATIS FECARUI ROMAN din cei 23 de milioane 24/24ore ,concomitent cu PLATA DATORIEI EXTRENE de 11 miliarde DOLARI ,IAR securistii de ieri si de azi ACEIASI (BUNICI/FII/NEPOTI )au exportat TOTUL LA NEGRU in scopul inrairii natiei ca sa iasa in strada in dec 1989 ca sa dea EI .LOVITURA DE STAT ,iar valuta obtinuta din.aceste exporturi la NEGRU fara stirea impuscatului au depozitat-o in conturile secrte ale seciritatii in valoare de ZECE MILIARDE DOLARI pe care apoi MINTENAS i-au furat IN 1990 prin Bankorex si BANCA AGRICOLA si pe care le-au lichidat imediat ca sa le piarda urma .
   ROMANILOR ,TRWZITI-VA macar in al 14 CEAS !

   Apreciază

 7. Staicu Mitea Ion Adrian said, on iulie 5, 2020 at 7:05 am

  E mai greu azi. În decembrie 89 ai ocupat TVR și ai făcut revoluția. Azi câte televiziuni propagandiste și cumpărate de guvern trebuie să ocupi?

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 5, 2020 at 9:16 am

   Staicu Mitea Ion Adrian

   Revolutia nu-i buna.

   Apreciază

  • Marian said, on iulie 5, 2020 at 9:55 am

   @Staicu Mitea Ion Adrian Cine a ” facut revolutia ” in decembrie 1989 si ce TVR a ocupat ? Crezi cumva ca , putea cine vrea si cine nu vrea sa intre in TVR { sau in oricare institutie a statului } , fara … ” voie de la politie ” sau ai uitat chestia aia cu …ARMATA E CU NOI ?!

   Apreciază

 8. dreptac said, on iulie 5, 2020 at 10:02 am

  După mine, răul a fost făcut…cu succes, din partea mass-mediei CUMPĂRATĂ TOATĂ pe banii noștri, inclusiv de Grupul Minciuno-strategic infracțional!
  Azi am fost la Mega, fără mască…îmi pun în coș ce am nevoie, toată lumea botnițată…vorbește cineva de ”tâmpiții” de la CCR iar eu, n-am ce face….le spun că bine au făcut, chiar dacă cu întârziere.

  Atât mi-a trebuit: unul din fața mea mi-a spus să iau distanță față de el că-l îmbolnăvesc, că sunt dobitoacă pentru că nu port mască SPECIAL ca să împrăștii virusul Corona peste el/ei, șamd…apoi, au sărit toți…tineri, bătrâni, nu contează…

  Vine unul spre mine – bodyguardul de serviciu – și mă invită afară din magazin.
  Îi răspund că NU vreau, că am dreptul să cumpăr de unde vreau și că, dacă e deștept se poate uita pe cutiile botnițelor să vadă că NU protejează de viruși, ci doar de praf și de bacterii….

  Încep să vocifereze toți, că asta-i politica magazinului, le spun s-o schimbe fiindcă Corona nu mai are putere după 60 de zile, efectul fiind ca al unei gripe sezoniere, ordinare….

  Individul pus cu paza pune mâna pe telefon și sună să vină un echipaj de miliție…le spun amuzată că, dacă miliția a terminat cu infractorii, borfașii, violatorii, interlopii și n-are ce face, DA…poate să vină să mă ia că n-am botniță.

  Am stat la o coadă NU cu atât de multe persoane, ci cu distanțarea respectată de 2m, mi-am luat sacoșa și le-am spus că e indicat să se mai uite și la media alternativă și eventual la emisiunile Nașul Tv.

  Ce-au spus aproape în cor ceilalți, înainte de a ieși pe ușă: ”știm că nu e așa periculos, știm și noi despre ce este vorba, dar asta e LEGEA!”….care ”lege”?!?

  P.S.Cel care m-a făcut dobitoacă pentru că nu port mască, m-aștepta afară…tot cu botnița la gură, urându-mi să mă îmbolnăvesc de Corona…cu stânga ținea țigara între degete, iar cu dreapta a închipuit o cruce făcută la mișto, prinzând parcă muște!
  Asta-i România! Când va veni Antihristul, ai ”noștri” bravi ortodocși se vor înrola în armata lui și vor chinui groaznic pe toți cei care nu vor îmbrățișa noua religie crezând că slujesc astfel lui Dumnezeunu ȘI se vor supune sistemului antihristic care deja s-a născut!

  Apreciat de 1 persoană

  • Marian said, on iulie 5, 2020 at 11:05 am

   @ dreptac

   SACCSIV rogu-te , afiseaza dumneata imaginea sa-i vad p’astia cu gura mare ce vor mai spune atunci despre ” revolutie ” sau….” drepturi si libertati ” pe care le-au ” castigat in decembrie 1989 ” !

   Apreciază

   • dreptac said, on iulie 5, 2020 at 11:58 am

    Ce-i cu fotografia?
    Ce vrei să spui?
    Filmarea-i cam veche…din moment ce-s încotoșmănați milițienii….te referi la personajul care stă cu spatele și are kippa pe creștet, sau CE?

    Iar dacă suntem cu GURA MARE, e interzis cumva?
    Da, pentru sângele vărsat în 89 ne-am câștigat dreptul ăsta…îl interzici tu cumva?

    Apreciază

   • Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 6:51 pm

    Doamne ajuta @dreptac

    Omu nu zice , ca nu ai voie sa fi cu gura mare, ba din contra exprimate.

    Insa vrea sa constientizeze lumea ca ce s-a intmplat in 89` era o facatura. si sangele acela era in van prin lumina scopului.

    Sa-i odihneasca cu dreptii pe cei ucis de revolutie, insa nu intelege gresit ca din cauza sangelui varsat care ori cum e scump inainte Domnului , poti tu vorbi acum.

    Pt ca in esenta acum ca si atunci nu ai voie sa vorbesti fara sa fii admonestat.. Ca tu in cercul tau restrans inveti pe oameni de bine e una, dar iesind in societate, infierand pe fata ori care din nedreptatile proliferate cum ar fi „HOMO – LGBTQ e boala si inseamna moarte” , „NU Purtati MASCA” ” IESITI DIN CASE nu va fie frica de COV19 ” „NU VA SCANATI” . „NU STATI DE BUNAVOIE SPITALIZATI” VACCINURILE UCID”

    FACI ANI GREI DE PUSCARIE . > „hate speech impotriva dracilor” , dezinformare pentru viata , si zadarnicirea combaterii misterelor si facaturilor.

    Mantuire omule bun

    Apreciază

   • Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 8:57 pm

    Doamne ajuta @Marian,

    Fi si tu mai finut, nu tot da cu paru. Aici doar intre noi ne avem Ostilitate destula e in lume. Si daca zici bine, zi cu binisorul zi nu cu aluzii.

    Mantuire sa fi sanatos

    Apreciază

  • Cosmin said, on iulie 5, 2020 at 6:45 pm

   @ dreptac

   Cinste tie pentreu curaj, rabdare si stapanire de sine.

   Dumnezeu sa-ti dea putere.

   Apreciază

   • Alexandru TM said, on iulie 5, 2020 at 8:53 pm

    @dreptac

    Bine ai facut , sa te pazeasca Dumnezeu si sa nu ti se intample nimic.

    Mantuire

    Apreciază

  • Adevărul said, on iulie 5, 2020 at 7:38 pm

   Foarte bine ati făcut ca nu ati purtat mască!
   Foarte bine ati scris!

   Apreciază

 9. didi said, on iulie 7, 2020 at 9:23 am

  masoneria distruge Romania…. masonii au pius mana pe tara, au devenit prin lege de la masonul nastase, din secreti de ”utilitate publica” si de atunci lucreaza îămpotriva poporului Roman si distrugerea Romaniei…..

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: