SACCSIV – blog ortodox

Muntenegru a legalizat parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex

Posted in STIRI by Vali on iulie 3, 2020

Sursa: https://financialintelligence.ro/muntenegru-a-legalizat-parteneriatul-civil-intre-persoane-de-acelasi-sex/

Muntenegru a adoptat miercuri o lege care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, un demers pe care preşedintele Milo Djukanovic l-a apreciat ca fiind ”un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate”, informează DPA.

”Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex”, a scris acesta pe Twitter.

Parlamentul a adoptat legea cu 42 de voturi pentru şi 5 împotrivă. Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ, potrivit Agerpres.

Prima paradă gay din această ţară, care a avut loc în urma cu şapte ani, a fost însoţită de violenţe, dar ediţiile ulterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQ din Muntenegru a salutat adoptarea legii spunând că este ”o mare victorie” şi ”un pas către libertatea noastră şi către libertatea tuturor cetăţenilor din Muntenegru”.

Ambasadoarea Statelor Unite la Podgorica, Judy Rising Reinke, a apreciat de asemenea demersul legislativ ca ”un pas important înainte către egalitate şi toleranţă pentru toţi”, adăugând că este ”o încununare a Pride Month”.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on iulie 3, 2020 at 8:40 pm

  Se observa o tendita aproape generala in Lume, aceea ca elitele isi tradeaza propriile popoare la foc automat!
  E bine stiut in Istorie, ce se intampla dupa ce popoarele asuprite si tradate(prin reprezentanti de seama ai acestora) reusesc sa ia puterea din mainile elitelor vanzatoare! Si, pe de-asupra este si legitim!

  Apreciază

 2. acelas said, on iulie 4, 2020 at 12:31 am

  da, cred ca e cea mai grea si prima lovitura data unui spatiu ortodox, de o asemenea gravitate. Cred ca este fara precedent in lume pt o tara majoritar ortodoxa
  (Conform https://en.m.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Montenegro )

  Apreciază

 3. Marian said, on iulie 4, 2020 at 7:38 am

  Parteneriatul civil.. imi pare o chestie normala . Doi tipi sau tipe , se intalnesc , se plac si…hotarasc sa-si petreaca viata impreuna adica { in afara de alte … ” chestii ” } sa munceasca amandoi sau amandoua , pentru asi asigura si un minim de confort…in afara de…alte „chestii ” . Dupa o vreme , daca unuia sau… uneia , nu-i mai place persoana cu care si-a impartit viata si gasind altceva mai bun se hotaraste sa rupa relatia , unul/una sau altul/alta ramane cu ochi-n Soare fara roadele muncii la care a contribuit si el/ea . Parteneriatul civil vina in intampinarea acestei situatii astfel incat , ceea ce-au produs impreuna cei doi/ cele doua , sa fie impartit corect 50-50 intre fostii parteneri . Problema nu-i asta ci , faptul ca …parca prea des , mult prea des auzim sau vedem din nenorocire ca , acesti oameni doresc sa-si afiseze relatia { pacatoasa sau nu…ramane d e discutat } asa cum multi nu si-ar dorii sa vada asta , lasand la o parte faptul ca , vor sa adopte , vor sa infieze copii . Eu cred , dincolo de faptul ca , atunci cand ti-ai legat viata de un partener avand acelasi sex ai renuntat la anumite drepturi privind urmasii proveniti in urma casatoriei , o rezolvare normala ar fi ca , acesti oameni sa nu poata infia / adopta copii…indiferent din ce mediu ar provenii acestia din urma si-n ce conditii au trait . Iar BISERICA…sa fim seriosi insa , despre cate cazuri de homosexualitate { nu mai amintesc despre pedofilie } s-a auzit numai in ultimii douazeci de ani , din randul PREOTILOR chatolici sau ortodoxi , pai ce exemplu sa ia …enoriasii ?! DE LA CINE SA IA EXEMPLU DACA NU DE LA…PASTORI ?

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 4, 2020 at 10:29 am

   Marian

   Ramane de discutat daca relatia e pacatoasa sau nu? Si ce ar mai fi de discutat?
   La final, tu vorbesti despre Biserica sau despre ce?

   Apreciază

  • gheorghe said, on iulie 4, 2020 at 3:28 pm

   Normala in raport cu ce baza de referinta?
   „Normal” inseamna ceva care este regula, norma… care REGLEAZA ceva care e de-reglat, de-regulat, …. si are relevanta intr-o multime de „elemente” care pot fi relationate in mai multe feluri…
   Care este deci fundamentul reglarii… armonizarii multimii (de oameni) cu convietuirea?
   Morala crestina sau opusul ei?
   Spui multe prostii, dintre care exemplul cu preotii ortodocsi e chiar perversitate logica.

   Apreciază

 4. isa said, on iulie 4, 2020 at 9:59 am

  Noroc că mai la est sunt și popoare cu capul încă pe umeri.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: