SACCSIV – blog ortodox

Fripturile imprimate 3D, în curând în magazine: cum ”funcționează” și cum se compară cu carnea

Posted in STIRI by Vali on iulie 3, 2020

Sursa: https://playtech.ro/2020/fripturile-imprimate-3d-in-curand-in-magazine-cum-functioneaza-si-cum-se-compara-cu-carnea/

Deja de câțiva ani, au început să apară alternative decente la carne. De cele mai multe ori, le-am întâlnit sub formă de burgeri. În curând, vom avea însă și ”fripturi”.

În cazul în care te gândești să fii vegetarian sau vegan, dar te stresează gândul că nu te vei mai putea bucura niciodată de o friptură, s-ar putea să ai o alternativă. Primul set de fripturi foarte similare cu textura cărnii au mari șanse să ajungă în magazine în 2021.

Acestea fripturi de laborator imită semnificativ mai bine textura cărnii comparativ cu alternative existente bazate pe plante. Imprimate 3D, ele sunt create de un startup din Israel intitulat sugestiv Redefine Meat (redefinește carnea). Cel puțin acesta este scopul declarat al inginerilor care lucrează la viitorul cărnii.

Redefine Meat nu va avea o viață ușoară pe segmentul de piață al alternativelor la carne. Va concura cu Impossible Foods și Beyond Meat, companii a căror popularitate a explodat în ultimii ani și care au deja contracte solide de distribuție.

Posibilul avantaj pe care îl va avea startup-ul israelian ține de produsul efectiv. Deși am văzut burgeri vegetarieni în trecut, chiar și în România, iar în SUA există cârnați și alte aparente mezeluri, fripturile vegetariene nu sunt atât de comune.

Cei de la Redefine Meat sunt convinși că au un produs revoluționar, obținut prin imprimare 3D. Folosind plante, ei au creat ”carne” cu aceleași aspect, textură și aromă precum orice friptură realizată dintr-un animal, conform datelor publicate pe site-ul companiei. Cea mai mare realizare pare să fie pe partea de textură ”Ai nevoie de o imprimantă 3D pentru a imita structura mușchiului unui animal”, a explicat CEO-ul Eschar Ben-Shitrit într-un interviu acordat celor de la Reuters.

În final, imprimarea 3D ar putea fi secretul pentru un produs cu adevărat revoluționar. Ca referință, atât Impossible Foods, cât și Beyond Meat utilizează metilceluloză și amidon din cartofi pentru a-și ține burgerii într-o formă decentă cu o textură atrăgătoare.

 

Tagged with: , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmin said, on iulie 3, 2020 at 6:33 pm

    Prima data cand am mancat extrudat de soia sub forma de tocanita cu garnitura de cartofi, abia am fost convins ca nu e carne. Deci nu e mare lucru. Ah, ca vor ei sa dea impresia de fibra musculara, da, e o chestie.

    Dar sa nu puna altceva in loc de vegetale in asa numita „carne”.

    Apreciat de 2 persoane

    • Macarie said, on iulie 3, 2020 at 7:49 pm

      https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Hrana_verde

      Apreciază

    • Bianca said, on iulie 4, 2020 at 10:13 am

      Soia, daca nu este modificata genetic, este parfum pe langa mizeriile pe care le au astia in vedere. Te ingrozesti pur si simplu. Carnea artificiala nu va fi o moftangeala printata 3d cum spune in articol ci o cultura de celule modificate genetic care se vor dezvolta intr-o supa proteica facuta dintr-o combinatie de balarii intre care pot intra resturi de orice (mai bine nu spun pentru cei mai sensibili).

      Apreciază

      • gheorghe said, on iulie 4, 2020 at 3:30 pm

        Progresistii asteapta celule din fesele lui Beyoncee… sa le inmulteasca… un pas catre acceptarea canibalismului – poate vine Apocalipsa pana atunci daca nu-i trazneste…

        Apreciază

  2. vlad tepes said, on iulie 3, 2020 at 8:44 pm

    Sa mananci asa ceva, e ca si cum ai vrea sa experimentezi pe propria piele, zicala romaneasca: „fiecare pasare pe limba ei piere!”

    Apreciază

  3. Duhul Căpitanului said, on iulie 3, 2020 at 9:06 pm

    Nici nu mai știi când postești…

    Apreciază

  4. Marian said, on iulie 4, 2020 at 7:49 am

    Daca astfel scapam d e grija colesterolului…de ce NU ? Intrebare : au si soia in compozitie ? Atunci , ar cam trebui sa-i ridicam o statuie lui Ceausescu si regimului sau caci , noi romanii am fost printre primii din Europa care, am fost hraniti in mod …revolutionar caci , la cata soia am fost nevoiti s a mancam , vaci daca eram , astazi ne numeam nu romani ci…vite Kobe .

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 4, 2020 at 2:02 pm

      Soia nu e buna pentru sanatatea omului, mai informeaza-te. Deci nu avem nici un motiv sa ii ridicam statuie lui Ceausescu ca ne hranea cu mizerii. Ca acum incep si regimurile asa-zis democratice sa faca acelasi lucru nu e de mirare caci tot catre socialism/comunism mergem. I s-a slabit doar putin latul imediat dupa 89 acum se strnge la loc. Si nu ma pune aici sa incep despre enorma farsa medicala a colesterolului. Colesterorul ridicat nu inseamna probleme de sanatate ci dimpotriva cel scazut. Omul trebuie sa manince carne!

      Apreciază

    • gheorghe said, on iulie 4, 2020 at 3:33 pm

      SOIA…
      SOIA

      Consumul de soia poate duce la disfuncții pancreatice și creștere încetinită sau chiar oprită.
      Soia contine phyto-hema-glutinină, o substanta care ajuta la inchegare si aceasta afecteaza celulele rosii coagulandu-le.
      In cartea “Cum să ne redobândim tinereţea” de John Thomas se aminteste:
      “Uleiul şi laptele de soia conţin o substanţă toxică numită phyto-hema-glutinină, sau PHG (phyt – din plante; hem – sânge; şi glutinin – „lipici”) din proteine vegetale.
      PHG este o moleculă proteică mare care are capacitatea de a aglutina sângele uman.
      A aglutina înseamnă a „lipi”, a determina o „aderare”, a combina într-o masă”.
      PHG determină încetinirea circulaţiei sângelui şi coagularea acestuia.
      El se combină cu impurităţile din sânge şi formează aşa-zisa placă de pe pereţii arteriolelor, blocând astfel capilarele fine ale ochilor, urechilor şi scalpului.
      PHG blochează celulele T ale sistemului imunitar şi influenţează negativ sistemul nervos central şi pe cel periferic. Modifică activitatea hormonală şi o influenţează pe cea endocrină şi exocrină, încetinind astfel funcţionarea organelor vitale.
      … Soia interferează cu digestia normală.
      … Soia contine un procent mare de goitrogeni, care blocheaza hormonii produsi de tiroida.
      Proteina din soia e catabolica, duce la hipotiroidism
      La femei poate provoca infertilitatea, grabirea menopauzei, agravarea simptomelor menopauzei, cat si cresterea de tumori si chisturi. Detalii aici si nu numai.

      …. doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism și boli autoimune ale tiroidei.
      Notă: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu să fie mâncată la o singură masă.

      Soia oprește absorbția mineralelor și crește necesarul de minerale și de vitamine (în special B12 și D3).
      Prin conținutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce în special la deficiențe în zinc.
      Şi totuşi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin şi a celui reproducător.

      …, dacă se consuma 2 bucăţi de tofu sau mai multe, într-o săptămână, se poate ajunge la demenţa! („Îmbătrânirea creierului şi consumul de tofu la mijlocul vieţii”, Jurnalul Colegiului American de Nutriţie, Aprilie 2000).

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: