SACCSIV – blog ortodox

A inceput testarea nationala anti-COVID. Primele probe au fost recoltate in Ialomita si Bucuresti

Posted in Romania, virus by Vali on iulie 2, 2020

Sursa: https://ziare.com/stiri/eveniment/a-inceput-testarea-nationala-anti-covid-primele-probe-au-fost-recoltate-in-ialomita-si-bucuresti-1617568

Foto: Hepta.ro

Testarea nationala a inceput cu judetul Ialomita, dar au fost recoltate si cateva din Bucuresti, anunta Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, citata de Digi24.
Testarea ar urma sa se incheie la sfarsitul lunii august si este facuta cu cea mai avansata metoda disponibila in acest moment. In toamna, autoritatile vor avea o imagine cu privire la procentul romanilor care au trecut prin infectie, pe cele 8 regiuni de dezvoltare.

„Au inceput sa se faca cateva prelevari in cateva locatii. Prima este judetul Ialomita si cateva au fost efectuate si in Bucuresti. Este un esantion care este calculat intr-un fel anume, dar este si un pas de numarare sa asiguram cat mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante si evident cu consimtamantul lor. Noi credem ca la sfarsitul lunii august o sa avem incheiate recoltarile si cea mai mare parte din rezultate la dispozitie.

Vom sti care este procentul din populatia Romaniei care a trecut prin infectie pentru ca care anticorpi, fie ca a stiut sau nu a stiut ca a trecut prin infectie, vom sti separat pe care fiecare grupa de varsta, care este procentul persoanelor care a trecut prin infectie si vom sti de asemenea si pe regiuni, cele 8 regiuni ale Romaniei, care este procentul persoanelor care au trecut prin infectie. Datele vor fi puse la dispozitia decidentilor, de aceea derulam acest studiu ca sa sprijine decidentii pentru masuri, si mai ales pregatirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni”, a spus medicul pentru Digi24.

In cadrul acestui proces de testare au fost selectate un numar de laboratoare doritoare sa participe in fiecare judet si Bucuresti. „In acest moment laboratorul care oricum recolteaza sange pentru a efectua analizele respective pastreaza o cantitate minima de ser pe care ni-l furnizeaza aici la noi, la Bucuresti si pe care testam anticorpii. Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansata metoda la acest moment”, a completat Adriana Pistol.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Traian said, on iulie 2, 2020 at 3:08 pm

  ULTIMA ORĂ–BOMBĂ! CEA MAI NOUĂ ȘTIRE DESPRE CORONAVIRUS ȘI TESTE. DOCTORUL, BIOLOGUL GERMAN STEFAN LANKA : CORONAVIRUSUL NU EXISTĂ ÎN REALITATE ȘI NICI ÎN LITERATURA ȘTIINTIFICĂ, IAR TESTUL DE CORONA NU ARE VALIDITATE

  https://basarabialiterara.com.md/?p=45178

  Apreciază

 2. Traian said, on iulie 2, 2020 at 3:11 pm

  CEA MAI SURPRIZĂ A SECOLULUI XXI: CE SPUNE INVENTATORUL KARY MULLIS DESPRE TESTUL SĂU PCR LA COVID -19

  https://basarabialiterara.com.md/?p=45210

  Apreciază

 3. gheorghe said, on iulie 2, 2020 at 3:31 pm

  Testul nu este pentru diagnosticare.
  Testul nu dovedese ca oranismul a fost sau nu contaminat cu facatura de la Wuhan.
  Ce baza legala are „testarea nationala”?
  Avocatii si politicienii foarte activi (cu gurita) pe net … nu pot formula sesizare si sa apeleze la Justitie pentru suspendare si anulare???

  Apreciat de 1 persoană

 4. Nicu-Andrei Paduraru said, on iulie 2, 2020 at 7:53 pm

  Si cine va fi testat, toti !? Vin cu militia daca nu vrei ,sau vor alege stimatele de domnii ale lor pe cineva aleatoriu, sau mai stii, poate ca inca va fi benevol !?

  Pot fi lamurit de cineva ,va rog ?
  Multumesc !

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on iulie 2, 2020 at 8:18 pm

  Cobaii astia din Bucuresti si Ialomita, banuiesc ca au acceptat de bunavoie testarea, altfel avem de-a face clar, cu o Dictatura de tip nazist?! Daca au acceptat de bunavoie, atunci, indiferent daca sunt bolnavi(cu forme usoare) sau nu(cei asimptomatici), trebuie sa-si asume apoi, multe saptamani de puscarie spitaliceasca!

  Apreciază

 6. Toma said, on iulie 2, 2020 at 9:05 pm

  Prostiile astea de teste sunt folosite doar ca să spună pseudointelectualii că au o bază “științifică” pentru toate măsurile astea retarde, pe care le-au impus tuturor, contra unei boli imaginare.
  Spuneți-mi, ce rost au măștile, când virusul este mai mic decât porii acesteia? Sau ce rost are distanțarea când virusurile, aparent, pot călători mii de kilometri cu ajutorul curenților de aer?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: