SACCSIV – blog ortodox

Șeful ONU ne arată ce se ascunde în spatele COVID-19: „Guvernarea Mondială”

Posted in NOUA ORDINE MONDIALA, STIRI, virus by Vali on iulie 1, 2020

Sursa: https://evz.ro/seful-onu-ne-arata-ce-se-ascunde-in-spatele-covid-19-guvernarea-mondiala.html

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel repetat la instituirea unei „guvernări mondiale”, deoarece guvernele nu mai pot face față problemelor de astăzi.

„Problema este că multilateralismul de azi duce lipsă de anvergură, ambiție și autoritate”, a declarat Antonio Guterres, într-o conferință de presă, joi, 25 iunie, prilejuită de lansarea de către ONU a „răspunsului global la pandemia COVID-19”.

„Iar anumite instrumente care au autoritate, arată puțin sau deloc apetit pentru a acționa, cum a fost cazul recent cu dificultățile întâmpinate în Consiliul de Securitate”, a adăugat secretarul general al ONU.

Într-o lume interdependentă, precum cea de astăzi, „interesele naționale nu sunt separate cu ușurință de binele global”, a mai spus Guterres.

În plus, tulburările economice și sociale provocate de pandemie „au scos la iveală inechități grave și sistemice” în întreaga lume, și au demonstrat fragilitatea acesteia în fața „crizei climatice” (!), a amenințării unui război nuclear (!) și a „fărădelegii în spațiul cibernetic” (!), a avertizat secretarul general, citat de LifeSiteNews.

În fața unor astfel de probleme, „liderii lumii trebuie să arate smerenie și să recunoască importanța vitală a unității și solidarității”, a mai spus socialistul portughez.

„Trebuie să regândim modul în care țările cooperează”, a continuat Guterres.

„Avem nevoie de o rețea multiculturală, care să reunească sistemul Națiunilor Unite, organizațiile regionale, instituțiile financiare internaționale și altele”, a explicat șeful ONU.

„Și avem nevoie de un multilateralism eficient care să poată funcționa ca un instrument de guvernare mondială acolo unde este necesar.”

Semn că mesajul său nu a fost unul întâmplător, Antonio Guterres l-a repetat a doua zi, vineri 26 iunie, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a adoptării Cartei Națiunilor Unite la San Francisco.

Pentru a urma modelul celor care au folosit Carta ca oportunitate pentru a „întemeia ceva nou”, după marea depresie și războaiele mondiale, multilateralismul trebuie să se schimbe, a spus el.

„Trebuie să regândim multilateralismul, să-i dăm autoritate să funcționeze așa cum au intenționat fondatorii, și a asigura ca guvernarea globală și eficientă să devină realitate atunci când este necesar”, a explicat Guterres.

„Trebuie de asemenea să-i aducem și pe ceilalți la masă într-o rețea multilateralistă incluzivă, deoarece guvernele nu sunt decât o parte din realitățile politice de astăzi”, a subliniat politicianul.

„Societatea civilă, municipalitățile, sectorul privat și tinerii sunt voci esențiale pentru a modela lumea pe care o dorim.”

„Fragilităților” globale, pe care le menționase cu o zi înainte, Guterres a adăugat altele: neîncrederea generalizată și crescândă față de guvernele naționale, „inegalitățile, discriminarea, corupția și lipsa de oportunități peste tot în lume – nedreptăți care încă își așteaptă rezolvarea, inclusiv printr-un contract social reînnoit”.

Mai trebuie combătut și „flagelul dezinformării”, a spus portughezul.

Guterres a declarat că dorește să discute toate aceste subiecte la adunarea generală a ONU din septembrie „în orice format va fi necesar”.

Nu este pentru prima dată când Antonio Guterres, fost președinte al Internaționalei Socialiste, din 1999 până în 2005, folosește pandemia de coronavirus pentru a promova ideea „guvernării globale” într-o formă sau alta.

El a propus la sfârșitul lui martie ca 10% din PIB-ul mondial să fie vărsat într-un fond administrat global, care să fie folosit la realizarea „unui pachet coordonat de stimulente” pentru a răspunde problemelor economice și sociale cauzate de COVID-19.

„Dacă țările ar accepta acest plan, Națiunile Unite sau o agenție similară ar primi echivalentul a aproximativ 8,7 trilioane de dolari, o sumă fprp precedent, care ar fi de 2900 de ori mai mare decât bugetul anual al ONU, de 3 miliarde de dolari”, scria LifeSiteTimes la vremea respectivă.

Fondul Internațional propus de Guterres concordă cu inițiativa „Great Reset”, lansată de Forumul Economic Mondial împreună cu Prințul Charles al Marii Britanii și cu Fondul Monetar Internațional.

Guterres susține cu toate puterile „The Great Reset”, pe care elitele globaliste o vor discuta în ianuarie 2021 la Davos.

Inițiativa are drept scop „reconstruirea” sistemului economic și social mondial, pentru a-l face mai „durabil”.

ONU a făcut un pas uriaș către guvernarea mondială cu propunerea sa din 2015: „Transformarea Lumii: Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă”, sublinia acum doi ani E. Jeffrey Ludwig în American Thinker.

Acesta nota similitudinea dintre definiția „dezvoltării durabile” a Comisiei Mondiale a ONU pentru Mediu și Dezvoltare, ca fiind cea care „rsăpunde ncesităților prezentului fără a compromite capacitatea generațiilor viitoare de a răspunde la propriile lor nevoi” și „axioma marxistă conform căreia societatea trebuie organizată în jurul ideii «de la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi»”.

În contextul pandemiei COVID-19, Antonio Guterres a militat și pentru un drept mondial la avort.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Directorul OMS: Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul în sine, ci absenţa unei conduceri globale

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grigore said, on iulie 1, 2020 at 10:44 pm

  Da sunt interconectate chestiunile. La italieni limiteaza platile cash. In acelasi timp vin cu buletinul biometric. Si se cere o conducere unica. Astea sunt evidente.

  Mai putin evident deocamdata e cipul. Nu e momentul sa ii faca reclama puternic, dar se face asa cate putin.

  Mai avem niste ani pana la greu. Ca sa lase omenirea sa se obisnuiasca cu noua temperatura, cu cash putin si biometrie cat cuprinde. Nu o sa isi autosaboteze obisnuirea omului cu cashless si biometrie, mai dureaza nitel pana la razboi si dureri. Cativa ani nu mai mult.

  Insa daca te-ai obisnuit si iti place sa amani, hat vine dracul si iti ia sufletul pe nesimtite.

  Apreciază

  • Bond said, on iulie 2, 2020 at 5:35 pm

   Grigore,
   in italia noile buletine se schimba la scadenta, sunt electronice si au pe ele doar amprentele de la doua degete-si asta numai datorita Romaniei care a avut conducerea UE 6 luni de zile. Jigodiile care au reprezentat tara noastra, nu au avut nimic de propus decat acest lucru. Platile cash despre care vorbesti se refera la factorii comerciali.
   Decat sa traiesc in lagarul electronic propus de niste jeguri de IT.isti, prefer al treilea razboi mondial. Da. Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie- dar fara catuse electronice! Iar celor care se fac vinovati de inrobirea romanilor,sa le faca Domnul parte de judecata dreapta . Amin.

   Apreciat de 2 persoane

 2. vlad tepes said, on iulie 2, 2020 at 12:07 am

  Birocratii astia globalisti sunt precum acei caini care latra, dar nu musca! Inca!

  Apreciază

 3. M. Uriel said, on iulie 2, 2020 at 12:22 am

  UN chief Guterres urges Netanyahu to stop annexation plan

  Apreciază

 4. acelas said, on iulie 2, 2020 at 9:53 am

  unii n-au pace deloc, le-au implinit pe toate in rest… ONG-urile mai puternice decat guvernul

  https://www.libertatea.ro/stiri/anul-scolar-2020-2021-incepe-doua-saptamani-mai-devreme-3052140

  Apreciază

 5. […] Șeful ONU ne arată ce se ascunde în spatele COVID-19: „Guvernarea Mondială” […]

  Apreciază

 6. […] Șeful ONU ne arată ce se ascunde în spatele COVID-19: „Guvernarea Mondială” […]

  Apreciază

 7. […] Șeful ONU ne arată ce se ascunde în spatele COVID-19: „Guvernarea Mondială” […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: