SACCSIV – blog ortodox

Copil luat de acasă pe motiv de COVID-19?

Posted in copii, SUA, virus by saccsiv on iunie 29, 2020

parental rights: It Finally Happened: Child Taken Due to COVID-19

Inevitabilul s-a produs: copil luat de acasă pe motiv de COVID-19

Ei bine, până la urmă au reuşit.

Am urmărit pe tot parcursul, sperând împotriva şanselor că Sistemul ne va contrazice şi se va linişti cumva. Dar am continuat să aşteptăm pentru că ştim ce-i poate mintea Sistemului.

Destul de sigur, până la urmă s-a întâmplat.

“Astăzi în nebunia de la curtea de adopţii, departamentul pentru copii din Los Angeles pentru Servicii pentru Familie şi copii (DCFS) a recomandat curţii să-i ridice clienului meu custodia copilului după ce părinţii au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Acesta este un părinte ce nu a încălcat legea. Judecătorul a hotărât în favoarea DCFS şi l-a reţinut.” (îngroşarea noastră)

Aşa a scris un avocat din Los Angeles intr-o postare pe Facebook săptămâna trecută. (n-am putut confirma cazul deocamdată, dar postarea e încă vizibilă pe Facebook.)

El continuă, “Hai să studiem . . . DCFS cere ca copilul să fie scos din custodia părinţilor din cauza COVID-19 în ciuda faptului că părinţii au făcut toate pregătirile necesare pentru copilul lor.

Ca să fie clar, vorbim despre un copil într-o curte de judecată. Familia, care înţelegem că lucrează la completarea unei citaţii de habeas corpus pentru a li se returna copilul, n-au avut timp să termine formularul, nemaivorbind de a instrumenta un apel.

Totuşi, odată ce avem o hotărâre viciată, devine mai uşor pentru alţii s-o urmeze.

Unii dintre voi aţi sunat alarmele de când au apărut rapoarte conform cărora formularele de ajutor social pentru copil s-au schimbat indicând că COVID-19 era prezent în casă chiar şi la scoaterea copilului de acolo.

Analiza noastră de la acea vreme a fost şi continuă să fie că schimbările din formulare nu intenţionau să facă din COVID-19 o scuză pentru separarea familiilor. Au fost menite ca mijloc de a avertiza o potenţială familie adoptivă sau un cămin de copii că un copil ce vine a fost expus la virus.

Dar, la fel ca mulţi dintre voi, am văzut şi potenţialul pericol şi ne-am ţinut urechea pe pământ. Ce e sigur, e că un judecător din LA County a făcut plonjonul în gaura de iepure.

Ca s-o spunem pe şleau, guvernul n-are nicio autoritate de a scoate un copil din casa sa doar pentru că copilul sau un părinte a contractat COVID-19.  Asta se aplică în mod special dacă, aşa cum a indicat avocatul familiei, părinţii au făcut toate diligenţele pentru a se asigura că se poate îngriji copilul undeva la distanţă de părintele infectat.

În astfel de situaţii, nu e nevoie ca o curte să fie implicată.

Ăsta nu e —nu va fi—noul normal. Sub nicio formă nu o să stăm să ne uităm în timp ce familii inocente suferă umilinţa zguduitoare şi trauma separării inutile, neconstituţionale şi oneroase.

Ne străduim să aflăm mai multe despre această situaţie, şi vom fi cu siguranţă vigilenţi în urmărirea mai multor instanţe şi a deznodământului din acest caz.

Mulţumim că ne sunteţi alături în această luptă. Stând împreună, ne vom asigura că ăsta nu va deveni “noul normal.” Familiile au dreptul de a sta împreună; hai să ne asigurăm că acest drept este protejat.

Cu sinceritate,

Michael Ramey
Executive Director

Notă (18 iunie): Astăzi am adăugat acestei pagini un link către postarea de pe Facebook ca s-o puteţi vedea cu ochii voştri. Aşa cum am menţionat mai devreme, n-am putut încă verifica dincolo de Facebook. Dar mai sunt două puncte de considerat în privinţa corectitudinii:

În primul rând, există o baza de date a avocaţilor unde aceştia se pot verifica între ei. Am verificat acea bază de date şi am văzut că autorul de pe Facebook, care se pretinde a fi un avocat din L.A. chiar este de fapt un avocat din L.A.. Doar acest fapt adaugă o mare credibilitate.

În al doilea rând, mulţi alţi avocaţi au întărit cele spuse prin comentariile acelei postări, spunând că se confruntă cu aceleaşi chestiuni. Acum că puteţi accesa linkul, veţi putea vedea comentariile cu ochii voştri.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on iunie 29, 2020 at 2:56 pm

    Covrigul a ajuns pretext de luat copii cu forța și dat la bolnavi mintal LGBT!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: