SACCSIV – blog ortodox

Orban: Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea / Voi cere parlamentarilor PNL să investigheze posibilitatea de a o demite

Posted in Romania, STIRI by Vali on iunie 20, 2020

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24120443-orban-renate-weber-comporta-avocatul-celor-care-incalcat-legea-voi-cere-parlamentarilor-pnl-investigheze-posibilitatea-demite.htm

Renate Weber Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban spune că Renate Weber nu mai este de mult Avocatul Poporului și că va cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite. „Se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”, a susținut Orban.
„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber pentru a numi un Avocat al Poporului care să acționeze în conformitate cu Constituția și în interesul cetățenilor români”, a declarat vineri Ludovic Orban.

El a acuzat-o pe Renate Weber că „se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”.
„Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți. Renate Weber s-a arătat a fi prietenul PSD, avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, de peste 7000. Nu e vorba de toți cei care s-au pensionat – militari, polițiști, jandarmi, care au pensii de 3500-4500, care au lucrat în operativ. Se arată a fi apărătorul celor care beneficiază de pensii anormal de mari, cei care au abuzat legislația pensiilor, au profitat de orice portiță și și-au umflat pensiile cu pompa. Asta e Renate Weber, avocatul acestor oameni”, a afirmat Orban.
Cu o zi în urmă, Renate Weber a atacat la CCR legea adoptată de deputați privind impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.
Ce prevede Legea 35 din 13 martie 1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului:
 • Art. 6. – (1) Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.
 • (2) Poate fi numit Avocat al Poporului orice cetăţean român care îndeplineşte condiţiile de numire prevăzute pentru judecători la Curtea Constituţională.
 • Art. 7. – (1) Propunerile de candidaţi se fac de către birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, la recomandarea grupurilor parlamentare din cele două Camere ale Parlamentului.
 • (2) Candidaţii vor fi audiaţi de comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat. În vederea audierii, fiecare candidat va depune actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Constituţie şi de prezenta lege pentru a fi numit Avocat al Poporului. Candidaţii vor fi prezenţi la dezbateri.
 • (3) Este numit ca Avocat al Poporului candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi ale deputaţilor şi senatorilor prezenţi.
 • Art. 8. – (1) Mandatul de Avocat al Poporului se exercită de la data depunerii, în faţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a următorului jurământ: „Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să apăr drepturile şi libertăţile cetăţenilor, îndeplinindu-mi cu bună-credinţă şi imparţialitate atribuţiile de Avocat al Poporului. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”
 • (2) Jurământul poate fi depus şi fără formula religioasă.
 • (3) Refuzul depunerii jurământului împiedică intrarea în funcţie a Avocatului Poporului şi deschide procedura pentru numirea în funcţie a altei persoane.
 • (4) Mandatul Avocatului Poporului durează până la depunerea jurământului de către noul Avocat al Poporului.
 • Art. 9. – (1) Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.
 • (2) Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.
 • (3) Demisia, incompatibilitatea, imposibilitatea de îndeplinire a funcţiei sau decesul se constată de către birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în cel mult 10 zile de la apariţia cauzei care determină încetarea mandatului Avocatului Poporului.

de I.H.

 

Comentariu saccsiv:

Iata la ce anume se refera Ludovic Orban cand spune “avocatul celor care au încălcat legea și au pus în pericol sănătatea celorlalți”:

SPITALE COVID au primit o notificare din partea AVOCATULUI POPORULUI prin care sunt informate că sunt monitorizate „prin mandatul de mecanism național de prevenție a TORTURII”

Avocatul Poporului s-a sesizat in legatura cu drepturile bolnavilor cronici, dupa luni de zile in care au fost uitati

Renate Weber i-a scris lui Nelu Tătaru: Internarea bolnavilor COVID-19 nu ar trebui să fie obligatorie

Avocatul Poporului isi exprima ingrijorarea privind restrangerea libertatii de exprimare si solicita Grupului de Comunicare Strategica clarificari referitoare la inchiderea mai multor site-uri

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind măsurile de carantină, izolare/internare obligatorie a persoanelor în contextul bolii transmisibile Covid-19

Avocatul Poporului, primele detalii despre seziarea CCR privind starea de urgență

Renate Weber, Avocatul Poporului: „Cînd e vorba de contravenții și de sancțiunile contravenționale, sîntem în plin arbitrariu”

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. […] Orban: Renate Weber se comportă ca avocatul celor care au încălcat legea / Voi cere parlamentaril… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: