SACCSIV – blog ortodox

Guvernul a ocolit parlamentul. E oficial: stare de alertă încă 30 de zile

Posted in Romania, virus by Vali on iunie 17, 2020

Sursa: https://stiridetimisoara.ro/guvernul-a-ocolit-parlamentul-e-oficial-stare-de-alerta-inca-30-de-zile_13348.html

Parlamentul nu mai poate modifica prelungirea stării de alertă. Guvernul Orban doar a informat parlamentul de decizia luată. Deputatul PSD Alfred Simonis spune că executivul a comis un abuz.

Conducerea Birourilor Permanente reunite a luat act, miercuri, de informarea trimisă de guvern, referitor la prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Practic, Guvernul Orban nu a cerut prelungirea stării de alertă, invocând faptul că legea nu prevede așa ceva. Legea 55/2020 spune că este nevoie de votul parlamentului doar pentru instituirea stării de alertă, nu și pentru prelungirea acesteia.

Simonis: Guvernul a comis un abuz

Altfel spus, parlamentul nu mai poate modifica hotărârea guvernului. PSD anunțase anterior că nu este de acord cu varianta propusă de executiv. Social-democrații voiau o prelungire cu 15 zile, nu cu 30. „Am spus, zilele trecute, că vrem să modificăm în parlament starea de alertă, în sensul de a deschide teatrele, restaurantele, spitalele pentru bolnavi cronici. Pentru a evita aceste relaxări, pentru a menține economia blocată, guvernul a comis acum un abuz. Dar e bine ca oamenii să știe că menținerea restricțiilor este în responsabilitatea guvernului”, spune Alfred Simonis, șeful grupului PSD în Camera Deputaților.

Guvernul Orban a adoptat marți hotărârea privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. Teatrele și restaurantele rămân închise, însă este permisă reluarea slujbelor în interiorul bisericilor.

de

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lilas said, on iunie 17, 2020 at 7:33 pm

    ….Am înteles din noua lege dictatoriala cu miros de ordonanta a Noii Ordini Mondiale ca numai cu 20 de oameni au voie în interiorul bisericilor… pentru ca este un spatiu închis. Mai in avantaj au ajuns terasele restaurantelor
    . Mascarada falsei pandemii covid continuā in mass media si in Guvern si loveste iar o tarā întreaga. Asadar, vā dām un deget , nu toatā mâna. S-ar putea sa aveti nevoie de toatā mâna sa faceti Cruce , ca sā scapati de satanā = covidu’= guvernu’ lucovid .Asadar, se mentin tot restrictii ne-constitutionale si de încālcarea drepturilor omului si a celor religioase. Aha, s-au deschis si mall-urie, dar fara restaurante. Mergeti fratilor la shopping cu masca. Daca flamânziti, nu puteti sta la nici o masa. Mâncarea este caldā, dar se poate numai la pachet. Am scos masca. Toti se uitau la mine ca la circ. Cum de am îndrāznit!!!!!! Cretinii!!! Parlament nu existā in România sa apere legile si nici opinie publicå consistentā. Toti se tem, sunt lasi sau unii in numar semnificativ de mare se duc prin concedii , la mare, la munte, adicātelea cum sa iasa in stradā sa protesteze impotriva abuzurilor ordonantelor militare?!! Cā doar nu e „sfârsitul” lumii?!! Ce, acolo, ia covidu’ neamule, ca doar o fi fost vremuri mai grele si tot nu am pierdut nimic, decât, hai…ia colea, …oleacā de demnitate, ce, nu se supara nimeni. Ei, as!!! Dumnezeu iese din ecuatie, preotii tac, Lucovid Orbu’ si Wuhannis sunt guvernatorii coloniei Romanika si unii simpli cetateni se tem, altii nu pricep biologie moleculara si cred cā virusii sunt eterni *for ever* si stau cu botnitza 24 de ore, altii …hai la o bere la terasa cu mese la 2 m distanta si daca salariul e gras si munca e putinā, de ce sa ne revoltām?!! Absolut TOTUL este „O.K.”…O fi vreun virus sau vreun exosomi, ce dacā!!! Nu ne „temem”! Si daca ne temem sa ne revoltām contra restrictiiilor si a botnitzelor, Mai bine ciocu’ mic si punem botnitza mucegāitā la gurā si precum strutii, punem capul in nisip si ne ascundem de orice fel de pericol cu covidu’, ca doar neika covidu’ nu e asa de „nebun” sa treacā bariera de 150 nanometri si sa sarā Taman printr-o masca „eficientā” de 3 lei, sau de 7 lei, ce se vânde ca pâinea caldā de 30 de ori pretul de anul trecut!!!
    Pandemia falsā nu a facut decât sā ne dām seama cât de JOS s-a ajuns in România. Copiii dau examen cu masti si nu e „nashpa”. Totul e „cool” si de un Verde Mioritic ca smaraldul, la care se adaugå si verdele miliardelor de dolari platiti cātre NATO, în timp ce copiii României au cea mai micā alocatie din Europa. Tinerii someaza dupā terminarea facultatilor sau se duc sa munceasca sclavi in Occident, iar salariile parintilor lor sunt prea mici si mizerabile . Copiii oamenilor bogati merg la mare si la munte si copiii oamenilor saraci nu pot merge decât câte 6 in parcuri si cu ID la terase, la o cola, sa dea datele personale in vederea noului val de Covid din toamna / iarna, unde e nevoie de noi statistici false si umflate. Nu se gasesc locuri de munca decent platite, decât cu pile mari si spaga grasā. Parlament nu existā, deoarece tace si nu se opune dictaturii. Sunt bani grei , miliarde la mijloc, OMS va premia guvernele ce fac jocul Covid, cicā de la FMI ,pentru relansarea (în-nāmolirea economiililor cu dobânzi rambursabile mari înapoi la Rockefeller-ii satanisti mondiali ) pentru tarile afectate (scufundate) pe bune, de cretinii ce le conduc prin arahat-ul ordonantelor de „urgentā” / ” alertā”. Mergem înainte cu dictatura neo-comunistā. Ideea lor este ca noi, toti oamenii din România, sa ne obisnuim ca nu vom nai fi LIBERI niciodatā in Noua Ordine Mondialā. Cu ortodoxia in România cum rāmâne?!!! Sā ne raspundā ecumenistul cu halat alb si din Dealul Mitropoliei. Hai noroc neamule! 😐

    Apreciat de 3 persoane

  2. vali said, on iunie 17, 2020 at 9:40 pm

    e amuzant cum au dat o lege care ii scuteste pe ei, bietii parlamentari, sa stea in autoizolare daca viziteaza si se intorc din tari din zona galbena! asa cevaaaa????

    Apreciază

  3. Giubelan Leonard said, on iunie 18, 2020 at 12:15 am

    Nu este constituțional!
    Conform justificării guvernului starea de alertă poate fi prelungită permanent!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.