SACCSIV – blog ortodox

Pana la sfarsitul anului, sistemul va sti ce cumperi, cand cumperi si cat cumperi, pentru ca toate casele de marcat vor fi live cu ANAF

Posted in Big Brother, FINANTE, SEMNUL FIAREI by saccsiv on iunie 12, 2020

DIGI 24: Ce se va întâmpla când mergeți să cumpărați o pâine de la magazinul din colț? Florin Cîțu: Acest proiect a fost amânat 17 ani

În momentul în care un cetățean se va duce la magazinul din colț și va cumpăra o pâine, nu numai că datele bonului fiscal vor ajunge live la ANAF, dar informația va putea fi verificată de pe un telefon mobil. Dacă o persoană din ANAF este în magazin, se va putea uita în telefon să vadă dacă a fost bătută sau nu informația pe casă, a explicat ministrul de finanțe Florin Cîțu, joi seara, la Digi24.

Începând de miercuri, 10 iunie, agenții economici se pot conecta la softul ANAF ca să-și regleze sistemele pentru a avea autorizația. „De la 1 iulie mergem live cu toate casele de marcat. Este un proiect care a fost demarat în 2003 și a fost amânat 17 ani”, a punctat Florin Cîțu.

Companiile mari se conectează între 1 iulie și 30 septembrie, companiile mici și mijlocii au termen până la sfârșitul anului, a precizat Florin Cîțu.

În prima etapă vor fi conectate 30.000 de case de marcat.

Lucrătorii ANAF nu vor mai trebui să facă inspecții pe teren. O mare parte din controale le vor face la distanță, pentru că se va comunica live cu aceste case de marcat.

Tot acest pachet de informatizare, care a început cu conectarea caselor de marcat la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, înseamnă minimum două puncte procentuale venituri în plus la buget şi este cel mai bun randament pentru o investiţie a statului făcută vreodată, a explicat Florin Cîțu.

„Acest proiect e parte din proiectul mare de informatizare, e primul pas. Urmează fişierul electronic prin care companiile vor trimite informaţiile electronice către ANAF şi tot în acest an e-facturare. Tot acest pachet înseamnă minimum două puncte procentuale venituri la buget. Dacă ne uităm la PIB-ul de astăzi, 20 miliarde de lei care vin doar din această informatizare. Este cel mai bun randament pentru o investiţie a statului făcută vreodată. Dacă ne uităm la cât investim în sistem versus ce aducem nu există un randament echivalent”, a precizat Florin Cîţu, la Digi24.

Acești bani vor veni începând de anul viitor. Nu înseamnă automat că guvernul va avea bani pentru creștere alocațiilor, pentru că în anii următori va trebui redus din deficitul bugetar care, anul acesta, date fiind circumstanțele extraordinare, este estimat la 6,7 din PIB. O mai mare parte din bani se va duce către investiții, a subliniat Cîțu.

 

Comentariu saccsiv:

Mai sus, ministrul de finante a explicat cum va ajuta treaba asta sa intre mai multi bani la buget, bani care nu sunt pentru alocatii ci pentru deficite bugetare.

Ce nu ne-a spus este cum va ajuta treaba asta Big Brother. Pai foarte simplu: daca nu platesti cash, se va putea face o legatura intre tine si ce ai cumparat, cat ai cumparat si cand ai cumparat. E un prim pas.

Dupa implementarea internetului obiectelor, se va stii si traseul fiecarui nou produs de pe Pamant, de la producator la vanzator, apoi la client si intr-un final la groapa de gunoi. Si astfel se va putea monitoriza si trocul.

Iar la final se va renunta de tot la banii cash, banii vor fi doar virtuali, pe card, buletinele vor fi toate cu cip (si nu degeaba viitorul buletin biometric va avea fix aceeasi dimensiune cu a unui card bancar) iar astfel toate legaturile vor fi facute pentru momentul in care se va stii perfect ce si cand faci. Si nu va fi doar Big Brother, ci se va ajunge la ceea ce ni se spune de 2 000 de ani: fara semnul fiarei nu se va putea cumpara sau vinde.

 

Tagged with: , ,

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on iunie 12, 2020 at 9:20 pm

    În legătură cu camerele instalate în instituțiile publice pt luarea temperaturii ce părere aveți, eu sunt angajat la stat și de 2 săptămâni au instalat o astfel de mașinărie care ar fi costat 50-60 mii lei, cică ia doar temperatura si e instalată la intrarea in instituție si nimeni nu este avertizat de prezenta ei, eu tot am evitat să trec prin raza ei de acțiune dar e o soluție de moment, spre ex. azi am fost pus în situația sa merg sa iau salariul de la casierie, ca iil iau cash, si ar fi trebuit să trec prin fata acestui termoscaner, dar nu am facut-o, caut alta soluție să ridic salariul… si astfel se complică treaba…m-am interesat si legea spune că e nevoie de acordul explicit al persoanei pt a fi termoscanata, dar cum am zis, de prezenta acestui termoscaner stiu doar cei care au fost instruiți să lucreze cu el …

    Apreciază

  2. paul said, on iunie 12, 2020 at 9:40 pm

    Am scăpat de dracul cu PSD-ul, am dat peste tat-sunt cu PNL-ul. Concluzia: tot un drac. Nu mai votați pe nimeni la alegeri!

    Apreciază

  3. Alexandru said, on iunie 12, 2020 at 10:03 pm

    Asta este in primul rand o masura de control a comerciantului care este nevoit sa-si fiscalizeze toata marfa. La nivel de individ nu se schimba mare lucru pana in momentul identificarii celui care cumpara. Se lucreaza la scoaterea cash-ului i atunci, da, se va sti tot tot.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 12, 2020 at 11:40 pm

      Alexandru

      Daca nu platesti cu cash, cum sa nu indentifice exact ce si cand cumperi?

      Apreciază

      • Alexandru said, on iunie 13, 2020 at 3:05 am

        Cand platesti cu cardul oricum se stie tot. Nici o noutate ca este casa de marcat online cu anaf.

        Daca platesti cu cash inca nu se poate face asocierea cu persoana. Deci titlul este inselator din acest punct de vedere.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 13, 2020 at 7:23 am

        Alexandru

        Pana acum era instiintata banca ca ai cumparat un tricou din magazinul de textile X sau doar ca trebuie sa faca o plata magazinului X?

        Apreciază

      • Alexandru said, on iunie 14, 2020 at 8:16 am

        Pe banca o doare-n cot de ce cumperi. Si in trecut si acum. Problema este de ceea ce stie Securitatea. Ca pana la urma ei sunt cei care construiesc Big Brother-ul.

        Inainte stiau ca ai facut plata si intrau in baza de date a vanzatoorului ca sa vada ce anume ai cumparat. Asta se putea doar la marii retaileri.

        Acum vor sti in secunda 2 tot ce ai cumparat cu cardul, chiar si de la gogoseria din colt pentru ca toate datele vor intra in anaf (este acel minunat proiect de zeci de milioane de euro care integreaza bazele de date implementat de catre securistate). Din acest punct de vedere este un pas inainte si in ceea ce priveste persoana. Cei cu cash raman in continuare anonimi. Destul de deranjant din punctul de vedere al stapanului, nu?

        Toata treaba este insa importanta pe zona combaterii economiei gri. Iar la noi asta are proportii uriase asa ca, pe de o parte, este justificat demersul lor. Ca se strange surubul … da, insa asa a fost dintotdeauna: orice aparent progres tehnologic vine la pachet cu pierderea unor libertati. De aceea tot spun ca epoca sclavagista ce urmeaza este un simplu determinism tehnologic.

        Inregimentarea electronica a oamenilor nu este teoria conspiratiei ci o necesitate rezultata din nevoia de a-i conecta direct la lumea virtuala fara de care societatea moderna nu mai poate exista. Banal de simplu, nu-i asa?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 14, 2020 at 8:32 am

        Alexandru

        Toata constructia este pentru semnul fiarei. De aceea au gandit-o, de aceea au implementat-o.
        Nu e invers, adica n-au construit ceva si dupa care au zis: „Ce interesant, ce-ar fi s-o folosim pentru semnul fiarei?”.

        Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on iunie 12, 2020 at 11:58 pm

    Să înțeleg că m-ai băgat la moderare…. Pot sa știu, de ce?!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 13, 2020 at 7:10 am

      Duhul Căpitanului

      Toti sunteti la moderare, doar ca unele comentarii nu le scot de la moderare. Nu mai e la liber de 7 ani. Aveti de curand vreun comentariu neaprobat?

      Apreciază

  5. acelas said, on iunie 13, 2020 at 7:06 am

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=250753646185488&id=100037525635377&sfnsn=mo&d=n&vh=i

    desi omul e de ocolit, atrage atentia asupra unui lucru nou in telefoanele mobile, si eu il aveam. Pare o banalitate, dar e dat pt a ne obsnui cu zgarda de gat …

    Apreciază

  6. acelas said, on iunie 13, 2020 at 8:02 am

    Dar chiar, ce a facut pf daniel cu raspunsul sinodului Bisericii Greciei? Care este dat nu de putina vreme deja. Ce a facut?? Nimic altceva decat ceea ce era de banuit evident inca de la bun inceput. Ce, avea nevoie realmente de un raspuns daniel de nu stia ce sa faca cu sfanta impartasanie de la sfanta liturghie, atata timp cat vreme de 2 ore sfanta liturghie rosteste necontenit rugaciuni tocmai pt asa ceva, pt momentul epiclezei, al prefacerii sfintelor daruri in Sfintele Taine. Si cand colo, ce sa faca!? Sa zica cu frica de Dumnezeu, ci credinta si cu dragoste nu va apropiati? Hristos S-a jertfit pe altar degeaba, in desert? Iaca, a primit si raspunsul explicit al bisericii Greciei (a catat acolo inca, pt ca acolo uneori a fost si mai greu ca la noi, s-a interzos slujirea liturghiei vreo 2 saptamani, o fi sperat naivul ca poate o zice si Biserica Greciei eh, deh, in vremuri dinastea cu pandemia nene, tre sa facem ascultare de cezar, o fi sperat el), si ce sa vezi, doar nu spuneau grecii cum ar fi gandit poate el, Hristos S-a Jertfit degeaba la liturghie, sau il „suspendam” provizoriu precum daniel, din Creatie, din istorie, din tot, auzi suspendam sfanta impartasanie, pe Hristos, il scoatem afara din tot.

    Nu, in primul si primul rand, ca daniel nu era atat de naiv, desi poate putin a sperat, el a vrut sa traga de timp cu asta! A vrut sa vina acel 15 iunie si ca poate, poate, mr Vela sau iohannis (jupane!) poate li s-or face mila de el si prostii de crestini si vor da liber totusi la cultul ortodox sa se desfasoare asa cu este el, necenzurat. Iaca, n-a obtinut nimic, cum era de asteptat. Si asa trec alte si alte zile si saptamani fara sfanta impartasanie pt popor asta „crestin” si „ortodox”. Tineti minte, daniel a zis ca se va pronunra dula consultarea asta, pe care a primit-o deja, si de la ierarhi de la noi (sunt convins ca nu putini ierarhi de la noi in aceasta privinta au fost fermi si au zis precum sinodul greciei), si va da un raspuns legat de sfanta impartasanie pe 15 iunie, cand spera el pe atunci ca lucrurile se vor relaxa si-l va lasa taica vela sa slujeasca complet si sa impartaseasca amaratii.

    Nu s-a intamplat. Si ce-a facut daniel cu raspunsul sinodului Bisericii Greciei? Altceva, decat sa traga de timp? Si inca e tarziu. Raspunsul e dat demult. E mai perfid decat un politician…

    As, stai ca totusi a facut ceva!! Stai, stai!

    https://m.activenews.ro/cultura/Agentia-Basilica-organizeaza-concursul-de-fotografie-„Viata-Bisericii-in-timp-de-pandemie-161919

    Concurs de fotografie in vreme de pandemie!! Aha, iaca ce ocupatie nobila, trendy, fancy, chic, cool. Dar inainte de orice, este reamintirea umilintei a ceea ce am indurat pana acum, si inca nu s-a terminat, ca poate nu era de ajuns! Daca doriti sa revedeti…, si inca nu s-a terminat. Si iata, exista si un ierarh acolo, iata unde era ei!, sa nu spuneti ca nu munceste.

    absolut infecta preocuparea asta, de-a dreptul de vremuri apocaliptice, a bisericii de a rememora si reactualiza umilinta indurata pana in aceasta clipa, super expunand puterea simbolica a acelei mizerii de pe fata, simbol ocult al asupririi, al luarii in „stapanire”, al lesei, al zgarzii, al dresajului, al umilintei si ce mai vreti ..

    apocaliptic, intr-adevar

    Apreciat de 1 persoană

    • Ema said, on iunie 13, 2020 at 1:26 pm

      @acelas: probabil ca il face high pe daniel din deal sa revada cum stateau oamenii la gardul bisericii asteptind cu dor si cu durere ziua cind el si subalternii lui fricosi vor deschide poarta si usa la biserica.

      Apreciază

  7. Octavian Athanasiu said, on iunie 13, 2020 at 5:01 pm

    …”pentru momentul cînd se va sti… STI SE SCRIE CU UN SINGUR I ! ÎN REST TOATE CELE BUNE VĂ DORESC !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.