SACCSIV – blog ortodox

SPITALE COVID au primit o notificare din partea AVOCATULUI POPORULUI prin care sunt informate că sunt monitorizate „prin mandatul de mecanism național de prevenție a TORTURII”

Posted in Renate Weber, tortura, virus by saccsiv on iunie 11, 2020

Evident, DIGI 24 a pus pe ecran cuvantul tortura, intre ghilimele:

In articolul Mai multe spitale COVID, monitorizate de Avocatul Poporului printr-un mecanism anti-tortură. Tătaru: Nu e normal de pe DIGI 24 este prezentat un document pe care-l puteti citi AICI.

Conform articolului Arafat spune că verificarea „torturii” în spitale putea fi evitată. Reacția adjunctului Avocatului Poporului de pe DIGI 24, Raluca Alexandru, adjunctul Avocatului Poporului, a declarat:

„Cred că s-a înțeles greșit sensul acestor adrese având în vedere mandatul pe care îl exercit, acela de coordonator al mecanismului de prevenire al torturilor în locurile de detenție. Într-adevăr, aici sunt niște cuvinte dure prin sensul pe care îl avem noi uzual.

Trebuie să avem în vedere faptul că prin definițiile date de actele normative naționale și internaționale discutăm de loc de detenție – primul termen care cred că s-a înțeles eronat. Aici discutăm de locul de detenție așa cum este el definit de legislația națională și internațională și nu de sensul lui uzual.

Locul de detenție conform prevederilor internaționale se înțelege orice loc în care persoanele sunt private de libertate în baza unei decizii a unei autorități, la cererea acesteia sau cu acordul expres sau tacit. Mai mult, privarea de libertate înseamnă orice formă de detenție, ori plasarea unei persoane – și aici ne încadrăm într-un loc public sau privat – pe care nu îl poate părăsi după voia sa prin decizia oricărei autorități judiciare, administrative sau de altă natură.

În contextul legislației naționale specifice în această perioadă de epidemie cu coronavirus am considerat necesar să facem această monitorizare a acestor spații.

Termenii utilizați sunt duri, pentru că așa se numește domeniul pe care îl coordonez – domeniul de prevenire a torturii.

Domeniul pe care îl coordonez trebuie să verifice dacă există tratamente degradante sau rele tratamente sau orice alte tratamente care intră în mandatul meu. În niciun caz nu vorbim despre tratamente de tortură.

Noi vrem să informăm pacienții pe toate căile cu privire la faptul că aceștia au posibilitatea de a accesa și completa un chestionar întocmit de MNP – domeniu pe care îl coordonez, direct pe site-ul instituției Avocatul Poporului.

Era normal să informăm că spitalele sunt monitorizate. Afișele din spitale sunt destinate pacienților și aparținătorilor. Am vrut să ne asigurăm că pacienților le sunt respectate demnitatea și drepturile fundamentale”.

Cititi va rog si:

Avocati: INTERNAREA FORTATA pe motiv de coronavirus și REFUZUL EXTERNARII nesocotesc drepturile omului, încalcă atât Constituția României, cât și convenții internaționale

Iata si ce putem citi pe site-ul Avocatului Poporului:

Avocatul Poporului solicită Ministerului Sănătății reglementarea în regim de urgență a situației internărilor și intervențiilor chirurgicale în spitalele suport COVID-19

Avocatul Poporului a primit mai multe petiții de la pacienți, aparținători ai acestora, dar și de la organizații ale pacienților, prin care aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de interzicerea accesului în spitale pentru efectuarea procedurilor medicale complexe ce nu pot fi realizate decât în unități spitalicești.

Avocatul Poporului a întreprins demersuri încă din 13 mai 2020, arătând la acel moment Ministerului Sănătății că nu se mai justifică îngrădirea accesului pacienților în spitalele desemnate suport COVID-19, întrucât există mai mulți pacienți cu boli cronice grave pentru care urgența este imperioasă, pacienți care necesită proceduri medicale complexe, care nu se pot realiza decât în spital.

Deși apariția Ordinului nr. 961 din 29 mai 2020 prevede faptul că după încetarea stării de urgenţă, în funcţie de evoluţia epidemiologică locală, se pot relua internările şi intervenţiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatoriisituația rămâne neschimbată în multe unități sanitare. Acest fapt duce la agravarea stării de sănătate a multor persoane, și chiar la pierderi de vieți omenești.

În context, Avocatul Poporului a emis o Recomandare în care solicită Ministerului Sănătății, emiterea în regim de urgență, a unei circulare către toate spitalele suport COVID-19, în sensul în care acestea să reia internările şi intervențiile chirurgicale programate, precum şi activitatea din ambulatorii, în condiții de siguranță,  respectându-se astfel, dreptul la ocrotirea sănătății pacienților.

5 iunie 2020

Avocatul Gheorghe Piperea intr-un comentariu pe Facebook:

La solicitarea Avocatului Poporului, Ministerul Sanatatii raspunde, in doua randuri, in doi peri, ca nu se impune sa emita un alt ordin de ministru care sa (de)reglementeze spitalizarea pacientilor asimptomatici.
Aceste raspunsuri, care dateaza din 5 si, ressectiv, 15 mai, se regasesc pe pagina de internet a institutiei Avocatului Poporului, putand fi consultate de oricine.
In raspunsul sau data 7.05.2020, ministerul arata ca reglementarea internarii obligatorii a persoanelor (deci, nu a pacientilor), “in cadrul situatiei epidemiologice deosebite date de covid-19” reprezinta nu numai cadrul legal al ingrijirii pacientilor cu infectie cu SARS-Cov- 2, ci si “un sprijin pentru comisiile de politica ale (n.n. – corect, a) medicamentului din cadrul unitatilor sanitare privind utilizarea “off-label” a unor medicamente potential active”.

Asadar, persoanele (aparent) sanatoase sunt subiectul unor experimente medicale. Substante active sau medicamente cu alte indicatii terapeutice sunt incercate pe aceste persoane, care nu sunt nici macar pacienti, in sensul legii. Evident, cei asupra carora se efectueaza aceste experimente nu stiu nimic, pentru ca nu li se spune nimc. Sunt niste simpli cobai
Nota bene – ordinul cu pricina are numarul 487/2020. Oricine il poate citi ca sa se lamureasca.

La numai o sapraman distanta de acest prim raspuns, vine si cel de-al doilea raspuns, in care ministerul recita dintr-un ordin propriu, frecvent modificat, aratand ca pacientii carantinati sunt testati de covid-19 numai daca sunt simptomatici, pacientii testati pozitiv fiind spitalizati si izolati doar dupa definitivarea testarii. De asemenea, citand din niste recomandari ale Centrului National pentru Controlul Bolilor Transmisibile, ministerul arata ca testarea se face numai persoanelor simptomatice, inclusiv personalului medical (cu unele exceptii).

Asadar, asimptomaticii nu se testeaza si nu se interneaza in spital, chiar daca vin din regiuni afectate de epidemie/pandemie.

Acest al doilea raspuns nu numai ca este in contradictie cu primul (din care rezulta ca asimptomaticii sunt internati obligatoriu, printre altele, pentru a se putea efectua teste clinic asupra lor), dar este si uluitor pentru toti cei care au fost obligati sa treaca prin calvarul internarii obligatorii in spital, in ciuda faptului ca nu aveau nimic si ca erau “tratati” cu paracetamol sau diverse medicamente cu destinatie diferita pe eticheta (off-label). Sunt unele persoane care nu numai ca au stat in puscaria medicala mai mult de 14 zile (perioada “recomandata” de autoritatea medicala), ci sunt sia cum in aceeasi stare de arrest spitalicesc, desi raspunsul al doilea al ministerului dateaza din 15 mai, adica de acum aproape o luna!

De altfel, coerenta si etica acestor masuri de “sanatate” publica rezulta si din citirea in ordinea cronologica a art. 6 alin.1 din Ordinul MS nr.414/2020.
In forma sa initiala, acest text suna asa: „La intrarea în carantină se efectuează un test pentru COVID-19 persoanelor asimptomatice venite din zonele afectate (zonele roșii)”.
In forma data de Ordinul MS nr.497/2020, acest text devine : „La persoanele aflate în carantină instituționalizată se efectuează un test pentru COVID-19 numai dacă devin simptomatice […]”.

Atrag atentia, in plus, asupra art. 1 pct. 1 din HG nr. 269 din 2 aprilie 2020 privind modificarea și completarea normelor metodologice pentru stabilirea cheltuielilor pentru carantină și luarea unor măsuri în domeniul sănătății, act normativ contrasemnat de ministrul sănătății, care face referire la „persoane confirmate COVID-19 asimptomatice sau cu forme ușoare pentru care nu este necesară internarea în unități sanitare pentru tratare”. Asadar, inca din 2 aprilie era inlaturata obligativitatea internării persoanei pozitive asimptomatice. Obligatorie era doar evaluarea clinica. Mai mult chiar, atat persoana cu simptome, cat si cea fara simptome are dreptul sa refuze tratamentul și/sau internarea, asa cum rezulta clar, indubitabil, din art.13 din Legea drepturilor pacientului nr.46/2003. Fata de acest drept legal, nicio amenintare cu dosar penal sau amenda pentru “zadarnicirea combaterii bolilor” nu poate sta in picioare.

Asadar, de ce lumea “stie” ca asimptomaticii trebuie internati fortat si de ce lumea se supune acestei cutume care rezulta dintr-o fatala neintelegere? De ce purtam masti chiar si in spatii libere, la volanul propriei masini, pe bicicleta, in alergare etc., desi ne putem “trezi decedati” a doua zi, ca sa preiau o zicere celebra a unei inalte figure guvernamentale?
Singurul raspuns posibil este acesta : “statuile” asa-zisului razboi cu covid-19 au insistat ca asimptomaticii sunt periculosi. Una dintre aceste “statui” spunea prin martie ca asimptomaticii nu necesita internarea, gripa lor fiind “autovindecabila”, in timp ce azi spune cu totul altceva si, in plus, da asigurari (nu se stie pe ce baze stiintifice) ca prelungirea starii de alerta este “absolut necesara”.

Pentru o mai usoara intelegere a celor de mai sus, rezum principalele doua idei :

-internarea asimptomaticilor se efectueaza, printre altele, pentru a se putea face teste clinic asupra lor, fara consimtamantul lor informat;
-internarea simptimaticilor sau a asimptomaticilor nu este obligatorie, putand fi refuzata de cel in cauza.

PS Cu titlu de oftica suplimentara, atrag atentia asupra art 8 alin. 5 din OUG nr. 11/2020, conform caruia “triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei se asigură de către direcțiile de sănătate publică județene și/sau a municipiului București prin personalul propriu sau prin personal delegat/detașat din cadrul altor unități sanitare”. Asdar, acest triaj epidemiologic de la frontiera se face cu personal specializat. Triajul epidemiologic al tuturor celorlalti, la intrarea in mall, in institutii publice sau la terase, se face cu “badigarzi” de magazine, cu pandari si cu chelneri.

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. topazturcoaz said, on iunie 11, 2020 at 9:41 am

  Oricum, greu, foarte greu se mișcă românul în sensul dreptului său suveran la demnitate umană și libertate!
  Muream de gât cu un nenorocit de medic dacă, din pricina ordinelor ”de sus” se îmbolnăvea mai rău sau murea cineva din familia mea!
  Parol!
  Românii – încă o dată – sunt o adunătură de sclavi plângăreți, fără coloană!
  Adică, după ce că moșii ăia decrepiți de la CCR spun cu întârziere că primele 2 ordonanțe sunt ilegale, ne-constituționale, acum…cu starea asta de așa-zisă ”alertă” care-i tot un fel de urgență ne-constituțională….de pe urma cărora NIMENI nu se sesizează/auto-sesizează ca să-i scărmăne pe idioții ăștia utili – Arahat, Cercel, sinistrul sănătății, Vela, Lucovid – și să răspundă ei înșiși cu privarea de libertate ca să vadă cum e….medicii DORM satisfăcuți că iau bani pe degeaba, iar proștii cotizează ca să moară la ușa lor…bravos, națiune!
  Dormi în pace!
  Îți meriți soarta de sclavete, de iobag pe plantația celor amintiți mai sus!
  Și, până la urmă…de ce mă mai miră?
  Majoritatea care acum se îmbolnăvesc mai rău sau mor pe la ușile ăstora…SUNT TOCMAI CEI CARE AU VOTAT CLASA POLITICĂ MAFIOTĂ…30 DE ANI!

  Apreciază

  • Myko_Mako said, on iunie 11, 2020 at 4:02 pm

   A fost inchisa ASTA AICI, dar posibil sa fi avut mare succes la public.Or mai fi pe undeva platforme neatinse de…sus?

   Apreciat de 1 persoană

  • gheorghe said, on iunie 11, 2020 at 4:25 pm

   Trezeste-i!
   Moartea nu este „pe meritate”, mai cerceteaza!
   Majoritatea nici macar nu a fost la vot, da’ se pare ca ce crezi tine loc de ce „este”.

   Apreciază

   • dreptac said, on iunie 12, 2020 at 1:40 pm

    Să-i spui lui mutu că măcar unul dintre români, timp de 30 de ani n-a votat niciodată!

    Apreciază

 2. moonty_man said, on iunie 11, 2020 at 10:14 am

  Finlanda, prima țară care generalizează 5G-ul
  Conform unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor și Comunicațiilor din Finlanda, la licitația pentru atribuirea frecvențelor în noile rețele 5G cele trei benzi de frecvență care se întind pe 2,4 GHz au fost câştigate de operatorii de telecomunicaţii Telia Finland Plc, Elisa Corporation şi DNA Plc, singurele, de altfel, participante.
  Urmează ca ministerul să valideze rezultatul şi să acorde licenţele, iar operatorii se pot apuca de la 1 iulie 2020 de construcţia reţelelor.
  Totuşi, aceste licenţe nu sunt primele, Finlanda fiind pe un loc de frunte la implementarea 5G. În 2018 au fost alocate frecvenţe pentru reţelele de 5G în spectrul de 3,5 GHz astfel încât în prezent 5G funcţionează în peste 30 de oraşe finlandeze.
  De asemenea, mulţumit de rezultatele reţelelor care deja funcţionează, ministerul anunţă continuarea politicii de acordare de licenţe 5G şi, probabil, în curând 6G.

  Sursa: https://www.lvm.fi/en/-/5g-spectrum-auction-concluded-1206517

  Apreciază

 3. noname 7 said, on iunie 11, 2020 at 11:42 am

  http://mantuireaorg.blogspot.com/2020/06/introducere-marea-trezire-lumii.html
  Distribuiti si sa citim articolele, sa ii ajutam pe cei nestiutiri

  Apreciază

 4. Ion Ion said, on iunie 11, 2020 at 1:36 pm

  https://www.mediafax.ro/social/arafat-daca-pandemia-e-rezultatul-unei-conspiratii-toate-puterile-lumii-au-actionat-impotriva-populatiilor-proprii-19272824

  …omul daca este spalat pe creier cu smirghelul, ce sa inteleaga ?

  Ce teorie ? Uite-o aici, pe fata:

  https://www.un.org/sustainabledevelopment/decade-of-action/

  Mobilize everyone, everywhere
  We will work to create an unstoppable force linked to the Global Goals.
  We will identify risks to ensure no one is left behind.
  This requires each of us to take action—individually and collectively, locally and globally.

  Deci, ne vor mobiliza pe TOTI, ORIUNDE, vom lucra sa creeam o FORTA DE NEOPRIT, conectata la OBIECTIVELE GLOBALE…vom identifica riscurile, ca sa ne asiguram ca NIMENI NU ESTE LASAT IN URMA…asta implica ca toti sa luam parte, individual si colectiv, local si global.

  7. Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul.
  8. Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
  11. Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un balaur
  12. Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.
  13. Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din cer, pe pământ, înaintea oamenilor,
  14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
  15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.
  16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

  In Apocalipsa, Cap. 13, scrie clar:

  …ii sileste pe toti…Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde… i s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi limba şi neamul…Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ…

  Ce sa inteleaga Arafat si altii ca el ?
  Da, pe administratorul acestei planete si sclavii lui umani din pozitii de raspundere, nu-i intereseaza daca: „Toate puterile lumii au actionat impotriva populatiilor proprii”…nimic nou sub soare.

  Cat despre ce urmeaza, curand, in timpul vietii noastre:

  Luca 21,26
  oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci* puterile cerurilor vor fi clătinate.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Ioan C. said, on iunie 11, 2020 at 2:11 pm

  Biblia Sinodală 1914. Reeditare recentă – PDF și Word (editabil).
  https://cititorul.home.blog/

  Textul e mult mai ușor de citit!

  Apreciat de 1 persoană

 6. P.M. said, on iunie 11, 2020 at 3:34 pm

  ***Ion Ion,se poate o explicație la afirmația ,,puterile cerutilor vor fi clãtinate”?

  Apreciază

  • Ion Ion said, on iunie 12, 2020 at 12:40 pm

   Explicatia o da Sfanta Evanghelie:

   Matei 24
   27. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
   28. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
   29. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
   30. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
   31. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.

   Isaia 13
   9. Iată ziua Domnului, ea vine aprigă, mânioasă şi întărâtată la mânie ca să pustiiască pământul şi să stârpească pe păcătoşi de pe el.
   10. Luceferii de pe cer şi grămezile de stele nu-şi vor mai da lumina lor; soarele se va întuneca în răsăritul lui şi luna nu va mai străluci.

   Ioel 2
   1. Sunaţi din trâmbiţă în Sion, strigaţi din răsputeri în muntele cel sfânt al Meu, ca să se cutremure toţi locuitorii ţării! Căci vine ziua Domnului; iată ea este aproape;
   2. O zi de întuneric şi de beznă, zi cu nori şi cu negură deasă. Precum zorile se revarsă pe deasupra munţilor, tot aşa dă năvală un popor numeros şi puternic, cum n-a mai fost niciodată şi cum nu va mai fi după el până în anii vremurilor celor mai îndepărtate.
   3. Înaintea lui merge mistuind focul, iar după el arde văpaia. Pământul este înaintea lui ca grădina raiului, iar după trecerea lui, pustiu înfricoşător, căci nimic nu scapă din faţa lui.
   4. Cum sunt caii, aşa le este chipul lor; şi ca sprinteni călăreţi, aşa aleargă.
   5. Se aud ca un duruit de care de război, care se avântă în goană pe creştetul munţilor, ca pârâitul flăcărilor care mistuie o mirişte, ca o oştire puternică aşezată în linie de bătaie.
   6. Înaintea lui popoarele tremură de spaimă, toate feţele ard ca văpaia.
   7. Aleargă ca nişte viteji; ca războinicii încercaţi se avântă peste ziduri; om după om îşi urmează calea, fără ca vreunul să se rătăcească.
   8. Nimeni nu se îmbrânceşte cu cel de alături, fiecare îşi vede de drumul lui; printre săgeţi îşi croiesc cale, fără ca nici unul să rupă rândul.
   9. Dau năvală în cetate, aleargă pe deasupra zidurilor, pătrund în case şi intră pe ferestre ca furii.
   10. Înaintea lor tremură pământul, cerul se cutremură, soarele şi luna se întunecă, iar stelele îşi pierd strălucirea lor.

   Amos 5
   20. Nu va fi oare ziua Domnului întuneric şi nu lumină, beznă şi nu strălucire?

   Amos 8
   9. Iar în ziua aceea, zice Domnul Dumnezeu, voi apune soarele în miezul zilei şi voi întuneca pământul în zi luminoasă;

   Marcu 13
   24. Ci în acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca şi luna nu-şi va mai da lumina ei.
   25. Şi stelele vor cădea din cer şi puterile care sunt în ceruri se vor clătina.
   26. Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, cu putere multă şi cu slavă.

   Sunt doua aspecte:

   1 – ce se va intampla pe pamant / cu pamantul, in acea zi a Domnului:

   La a doua venire a Domnului Hristos, va fi mare prapad pe pamant.
   Omenirea va declansa ultimul razboi planetar, toate armele nucleare vor fi lansate. Nu ne putem imagina ce inseama zeci de mii de ogive (cele care sunt active acum in armatele tarilor cu putere nucleara). Pamantul, cu tot ce este pe el va arde, nu va mai ramane nimic: cetatile neamurilor se vor prabusii, viata umana, animala, vegetala va disparea complet. Loviturile vor fi atat de devastatoare, incat se va deplasa axa pamantului, muntii si insulele nu vor mai exista (Apoc 6.14). Evident ca va fi un nor urias / gros, care va intuneca tot pamantul si lumina de la soare/luna/stele nu va mai fi vazuta de pe pamant (vezi Ioel, vers 2 – O zi de întuneric şi de beznă, zi cu nori şi cu negură deasă…vezi Amos, etc., tot ce am postat mai sus).
   La primul botez, cel prin apa = potop, a mai ramas ceva si viata a continuat, in pacat.
   La al doilea botez, cel prin foc, nu va mai ramane nimic.
   De aceea vine Domnul Iisus sa-i salveze pe cei cativa, care vor mai ramane in acea zi pe pamant, restul omenirii va arde din cauza nebuniei lor, in neascultare de Dumnezeu. Cei rapiti / salvati, impreuna cu cei drepti inviati in Hristos, vor imparatii o mie de ani.

   2 – ce se va intampla cu „puterile cerurilor”:

   „puterile cerurilor” sunt Satana si ingerii lui cazuti, care vor fi zguduiti, adica isi vor pierde o mare parte din puterile lor (inclusiv invizibilitatea = in vazul tuturor). Ei se vor „externaliza”, asa cum ne spune Alice Bailey, Helena Blavatsky si tot satanistii / spiritistii / new age-rii acestui pamant (expusi pe larg in acest site). Acesti satanisti ne-au explicat, cu subiect si predicat, ca in curand se va „externaliza ierarhia”. Externalizare = o sa-i vedem cu ochii nostri, cum vor falsifica a doua venire a Domnului Iisus Hristos.

   „Ierarhia” este cea definita de apostolul Pavel, in Efeseni 6.11. Îmbrăcaţi-vă cu toate armele lui Dumnezeu, ca să puteţi sta împotriva uneltirilor diavolului.
   12. Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh.

   In Romani 8.38 scrie: Căci sunt încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile,

   Coloseni 2.15. Dezbrăcând (de putere) începătoriile şi stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce.

   Ni se spune clar, ca le va da de ocara (pe aceste puteri ale cerurilor) in „vazul tuturor”, chiar inainte de a doua venire.

   Eu asa inteleg.

   Apreciat de 1 persoană

   • Scoala82 said, on iunie 12, 2020 at 4:08 pm

    Foarte frumos explicat, cu toate acestea, nu cred ca după venirea pe cer a lui Iisus Hristos, cei salvati de dansul vor trai in pace 1000 de ani, aceasta este teoria hiliasta a neoprotestanților. După ce se va distruge lumea aceasta, va veni viața veșnica, cu judecată finala.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on iunie 12, 2020 at 6:22 pm

    Scoala82

    Multumesc ca ai comentat. Nici nu-i citisem lungul comentariu si foarte rau am facut.
    E cu rapirile ereziei neoprotestante.

    Apreciază

   • Ion Ion said, on iunie 12, 2020 at 8:23 pm

    @Scoala82

    Daca citesti in viteza, postezi un comentariu gresit.

    Apoc 20.4 Si-am vazut tronuri; si ei s’au asezat pe ele; si li s’a dat lor putere sa judece; si-am vazut sufletele celor descapatanati din pricina marturiei lui Iisus si din pricina cuvantului lui Dumnezeu si care nu i s’au inchinat Fiarei si nici chipului ei si semnul ei nu l-au primit pe fruntea si pe mana lor. Si ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.

    Rezulta foarte clar din cele de mai sus si din ce am postat anterior, ca pamantul cu tot ce este pe el va fi distrus. Cei inviati + rapiti la venirea Domnului Hristos, (impreuna, in acelasi moment) vor imparatii cu Hristos o mie de ani.
    Am scris eu ca vor imparatii pe pamant, daca acesta va arde, conform Sfintei Evanghelii ?

    Hristos nu se va mai atinge de acest pamant distrus.
    Pamantul va fi refacut, va fi unul nou-nout:
    Apoc 21.1 Si-am vazut un cer nou si un pamant nou; fiindca cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut, iar marea nu mai este.

    @saccsiv

    Daca citesti in viteza, postezi un comentariu gresit.

    Hiliasmul si incoerentele lui

    Sub numele de hiliasm este cunoscuta credinta gresita, potrivit careia Iisus Hristos, dupa cea de a doua venire a Sa si inainte de sfarsitul lumii, va in­temeia pe pamant o imparatie in care va domni cu dreptii o mie de ani.

    https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/02/hiliasm-erezia-despre-imparatia-de-1-000-de-ani-a-lui-iisus-hristos-pe-pamant-dintre-a-doua-sa-venire-si-sfarsitul-lumii/

    Am scris asa:
    ****Cei rapiti / salvati, impreuna cu cei drepti inviati in Hristos, vor imparatii o mie de ani.***

    Intreb:
    Am scris eu ca sfintii vor imparatii, impreuna cu Hristos pe acest pamant, daca acesta va arde ?
    Dreptii vor imparatii cu Hristos, in cer, o mie de ani. Asa scrie in Apoc 20.4 si in 1 Tes – Cap 4.

    1 Tes – Cap 4

    15.Caci pe aceasta v’o spunem noi prin cuvantul Domnului: ca noi, cei vii, cei ramasi pana la venirea Domnului, nu le-o vom lua inainte celor adormiti.
    16.Ca la un semn poruncitor, la glasul arhanghelului si’n trambita lui Dumnezeu, Insusi Domnul Se va pogori din cer, si cei morti intru Hristos vor invia intai;
    17.dupa aceea noi, cei vii, cei ramasi, impreuna cu ei vom fi rapiti in nori ca sa-L intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel pururea cu Domnul vom fi.

    Deci, in vazduh se vor strange cei morti in Hristos + cei ramasi pe pamant si care nu primesc semnul fiarei. In cer, nu pe acest pamant !

    Despre ce Hiliasmul am scris eu ?

    „Rapirile” => despre „rapirile” carismaticilor si penticostalilor (Left behind si alte habauceli)…unde am scris eu asa ceva ? Aceia si cu martorii cred ca vor avea o imparatie de ani, aici pe acest pamant. Plus prietenii lor, zionistii.

    @saccsiv, esti un pic atent 🙂 ?

    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

 7. Dana said, on iunie 11, 2020 at 7:28 pm

  Cine ne poate explica „Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.” Multumesc!

  Apreciază

  • Ion Ion said, on iunie 12, 2020 at 12:55 pm

   Dumnezeu, in prestiinta Sa, a „scris” in cartea vietii Mielului celui injunghiat, inca inainte de intemeierea lumii noastre (inclusiv a lumilor necazute), numele celor drepti. Cei drepti sunt cei care au crezut in viata lor, ca exista o Jertfa = un Miel junghiat (nevinovat) care a murit pentru pacatele noastre, ca noi sa nu murim, ci sa avem parte de viata vesnica in Hristos Iisus. Cei care nu au crezut = nu i s-au inchinat, nu au fost scrisi in cartea vietii.

   Dumnezeu nu ne-a predestinat pe unii vietii si pe altii mortii.
   Noi (si ingerii) suntem agenti morali liberi.
   Alegem sau nu sa-I slujim, fara ca Dumnezeu sa ne forteze intr-un fel.

   In prestiinta Sa (un atribut al Atotputerniciei Sale), pentru ca El nu „locuieste” intr-un univers afectat de timp, ci intr-un prezent continuu, stia inca inainte de a crea ingerii si oamenii, cine va dorii sa fie cu El in vesnicii si cine nu. A stiut ca Satana si ingerii sai vor cadea, inainte ca Dumnezeu sa-i creeze. La fel si cu oamenii, a stiut mai dinainte (in limbajul nostru omenesc), cine isi va pune increderea in El si cine nu.

   Apreciat de 1 persoană

   • Dana said, on iunie 12, 2020 at 9:08 pm

    Va multumesc!

    Apreciază

   • Lilas said, on iunie 13, 2020 at 1:57 am

    Doamne ajutā! De acord cu tine user *ion ion* pânā la punctul in care au zis :”( …) A stiut ca satana si ingerii sai vor cadea, inainte ca Dumnezeu sā-i creeze…”. Nu este adevārat si NU scrie nicāieri in Sfânta Scripturā despre acest lucru. În Cartea Vietii scrie numai de oamenii ce vor fi salvati, nu si de îngerii cāzuti. Mare erezie ai spus! Pânā la un punct si gândit bine, apoi cei cu carne ti-a furat mintea, nu te supāra pe mine, dar sa nu duci lumea Crestin Ortodoxā decor blogul fratelui Vasile, în smintealå. Haida-de! Cum sa fi stiut Dumnezeu CA satana si o parte din ingerii sai vor cādea?!!! Ce, spre cādere Prea Înaltul Dumnezeu din Sfânta Treime a creat îngerii?!! Ia vezi omule si cunoasteti limitele de rob al Lui Dumnezeu! Este ca si cum si spune CA Dumnezeu , care înseamnā LUMINĀ, a creat si întunericul din ingerii cāzuti, tocmai pentru a-si întinde Sie – Însusi capcana si premisa de a fi trādat de acei îngeri cāzuti, mai târziu, incluzându-se aprioric si eventualitatea unei trādāri ingeresti si nasterea întunericului si rāutātii din satana/ Lucifer. Însusi Arhanghelul Mihail a oprit cāderea îngerilor , care au fost creati de Dumnezeu numai pentru fapte si lucruri bune! ” Sā stām drepti, Dā luām aminte!”. Te rog frumos sā nu jignesti îngerii cei Buni ai Lui Dumnezeu, pentru ca te vei arde domnule ion-ion , cel tare in teologie, dar sārac cu inima. Iertare si …sa luãm aminte si noi, oamenii sa gândim si cu Inimile Sus, nu numai in cuvinte zornaitoare. Dumnezeu a lungit Timpul nostru, al oamenilor, cu 9 ani pentru a mai salva din cei alesi, care unii vor cādea si altii vor lupta intru HRISTOS pentru COPIII lor. Sa nu acceptām semnul fiarei , sa nu acceptām acte cu cip, sa nu acceptām vaccinuri si vom fi salvati. Sfânta Împārtāsanie este esentialā. Pace si Mântuire la fiecare! Doamne ajutā!

    Apreciază

  • Spaceman said, on iunie 12, 2020 at 2:30 pm

   @Dana

   Se vor închina ei (fiarei) toți cei care au făcut și fac voia diavolului, lucrând fărădelegea.

   În cartea vieții fiind scrise numele celor ce sunt ai Lui Hristos și care au făcut și fac voia Tatălui ceresc.

   După cum Domnul Iisus Hristos spune: ‘Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.’
   (Matei cap.7- v.21-23)

   De aceea pentru mine, ca creștin ortodox, este foarte important numele și nu concep ca identitatea mea să fie un cod de computer (identitatea digitală).

   Apreciat de 1 persoană

  • Angelica B. said, on iunie 14, 2020 at 7:20 pm

   @ Dana şi pentru toţi care aţi comentat aici
   C.S. Lewis, deşi nu a fost ortodox, a dat o explicaţie foarte ortodoxă la cele de mai sus, care se constituie ca un răspuns la întrebarea ta. El e cunoscut ca autor al „Cronicelor din Narnia” (o poveste pentru copii în care personajele sunt, de fapt, persoane din Sfânta Evanghelie, transpuse simbolic – o carte care, probabil, va fi interzisă cât de curând). Ei bine, britanicul C.S.Lewis a scris şi o carte numită „Creştinismul redus la esenţe” în care are un capitol despre „timp”. El sintetizează acest capitol într-o propoziţie pe care o consideră esenţială, anume că, oricine va înţelege această propoziţie, va înţelege esenţa creştinismului. Acum propoziţia (citez din memorie): „Dumnezeu vede acum ceea ce noi vom alege atunci, în viitor”. Şi asta pentru că Dumnezeu este în afara timpului, El văzând din afara timpului, cumva într-o secundă, toată istoria umanităţii, de la început până la sfârşit. Cu alte cuvinte, vrea să spună C.S. Lewis, şi o spunem şi noi ortodocşii, nu există predestinaţie. Dumnezeu ne lasă libertatea să alegem, dar El deja ştie acum ceea ce noi vom alege în viitor. Aşa îmi explic eu de ce există nume care sunt scrise în cartea vieţii şi nume care nu sunt acolo. Pentru că Dumnezeu ştie deja tot viitorul nostru, dar asta nu pentru că ne-ar influenţa în vreun fel sau altul, ci pentru că El pur şi simplu se află în afara conceptului de timp. C.S. Lewis mai dă şi o explicaţie logică şi grafică în acest sens, dar nu mai lungesc discuţia. Similar, poate fi văzută şi căderea lui Iuda.

   Apreciază

 8. Bond said, on iunie 11, 2020 at 7:40 pm

  Invesnicirea botnitei la romani prin voia lui ciolacu. Oare pana unde se poate ajunge cu fascismul?
  https://www.dcnews.ro/ciolacu–propunere-de-lege-in-locul-starii-de-alerta_752769.html?fbclid=IwAR0YyAAZi2MI0IC6EuOSSPKa7PDQHsJ6rpxQLKAEtuKJvHz0Dp8H7fHtXSQ

  Apreciază

 9. […] SPITALE COVID au primit o notificare din partea AVOCATULUI POPORULUI prin care sunt informate că su… […]

  Apreciază

 10. […] SPITALELE COVID au primit o notificare din partea AVOCATULUI POPORULUI prin care sunt informate că … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: