SACCSIV – blog ortodox

Daca profetiile apocaliptice au inceput sa se implineasca, a venit momentul sa raspundem urgent si la intrebarea: CUM FACEM sa ne aparam familiile?

Posted in APOCALIPSA, PROFETII, revolutie, SUPRAVIETUIRE by saccsiv on iunie 5, 2020

Este din ce in ce mai evident ca episodul doi de dupa pandemie sunt revoltele. Si vor mai urma si episoadele 3, 4, etc. intr-o succesiune sufocanta pentru intreaga omenire dar necesara papusarilor pentru instaurarea Noii Ordini Mondiale.

De ani de zile tot vorbim despre revolutia care va veni:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Albert Pike (mason grad 33) despre cumplita si sangeroasa revolutie ce-l va precede pe ANTIHRIST

Si se prea poate ca aceasta sa fi si inceput deja:

In SUA a inceput mega REVOLUTIA ce-l va precede pe ANTIHRIST?

Sau este doar o repetitie generala…

Oricum, un lucru este clar, au inceput violentele vandalilor impotriva cetatenilor. Asa ca unii americani au luat masuri:

Foto: Civili americani inarmati au iesit pe strazi pentru a-si apara casele si afacerile de anarhisti si vandali

Iar chiar daca asistam doar la o repetitie generala, este limpede ca multa vreme nu mai este pana la gigantica revolutie finala, al treilea razboi mondial si restul, adica deja bat la usi vremurile cumplite despre care am fost avertizati. Si nu vor fi doar jafuri si violuri:

Staretul Antonie: Oamenii vor fi vanati pentru a fi mancati

CE FACEM?

Caci este indubitabil ca ceva trebuie sa incepem a face inca de pe acum.

In primul rand trebuie sa ne rugam. Doar bunul Dumnezeu ne scapa din absolut orice.

Altceva?

Ne mutam cat mai repede la tara. Am mai discutat asta, ultima data la:

Primul val incepe sa se duca. Ne ducem si noi sau mai stam in marile orase?

Si vom mai insista pe acest subiect, caci timpul este din ce in ce mai scurt.

Dar fata de discutiile teoretice din anii precedenti, acum mai avem o realitate pe cap. Asadar: cum ne pregatim sa ne aparam familiile?

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gabriel said, on iunie 5, 2020 at 3:12 pm

  Ideal ar fi sa te muti unde mai sunt alti crestini dar am vazut ca e sa se lege lucrurile.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Catalin said, on iunie 5, 2020 at 4:38 pm

  Urmeaza ceva sinistru in SUA. Maine e 06/06, a sasea zi a saptamanii. „Saturday” se trage din denumirea latina „Sāturni diēs”, ziua lui Saturn. S-a facut indemnul sa se posteze pe retelele de socializare patrate negre in sprijinul „Black Lives Matter”, ceea ce face aluzie la cubul negru, simbolul lui Saturn.
  https://www.telegraph.co.uk/news/2020/06/03/blackout-tuesday-black-squares-instagram/
  https://saccsiv.wordpress.com/2017/05/18/la-ce-se-inchina-musulmanii-la-mecca-la-o-piatra-neagra-dintr-un-cub-negru-dar-cubul-negru-simbolul-lui-saturn-dracul-atentie-cub-pe-frunte-au-si-evreii-cand-se-roaga/
  Washingtonul lasat fara aparare pentru sambata:
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/2-nypd-cops-shot-1-stabbed-brooklyn-police-brutality-riots-go-global
  „Not only is Washington DC Mayor Muriel Bowser scrapping a curfew for Thursday night (since there were no arrests among the peaceful protesters who gathered in the city, she’s also calling for all national guard troops from other states to be withdrawn from the capital district immediately. […]
  Yesterday, the mayor vowed to „push back” against an alleged attempt by the White House to subvert control of the Metropolitan Police Department, which reports to the Mayor of DC.”
  Se pregateste marea cenzura:
  https://www.businessinsider.com/trump-biden-want-to-revoke-section-230-for-different-reasons-2020-5

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nc said, on iunie 5, 2020 at 4:51 pm

  Cum îți aperi curtea? Ograda? Când va veni mulțimea furioasa din oraș sa jefuiască sătenii (asa cum au precizat stareți ruși) cu ce vlne vom apăra? Sau sa ne gândim la ucidere pentru autoprotectie? Asta e ideea? Dar „pe ucigaș și pe viclean urăște Domnul”.
  Întreb cât se poate de serios! Mulțumesc

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on iunie 5, 2020 at 5:50 pm

   Nc

   Asteptam raspunsuri la intrebarea: CUM FACEM sa ne aparam familiie?
   N-a raspus nimeni, iar tu te-ai bagat in seama cu intrebari serpesti si „inteligente”…

   Apreciază

   • Elena said, on iunie 5, 2020 at 7:26 pm

    Nu a întrebat nimic aiurea. Avem îndemnul de a merge la țară, dar acolo cum te aperi?

    Apreciază

   • saccsiv said, on iunie 5, 2020 at 7:34 pm

    Elena

    Asta vreau sa imi spuneti voi mie. Nu mai asteptati toate mura in gura. Dezbateti. Implicati-va. Nu mai stati ca chibitii pe margine lansand intrebari „inteligente”.

    Apreciază

   • Elena said, on iunie 5, 2020 at 8:03 pm

    Eu nu am un răspuns la această întrebare. Ce facem…? Nu știu. Cred că este important să ne păstrăm inima curată (lucru foarte greu de altfel) și o eventuală apărare va fi ceva de instinct, la momentul respectiv. Și să ne lăsăm în voia Domnului. Nu știu ce planuri să fac pentru că situația familiei mele este limitată. Nu avem apartament pe care să îl vindem și să luăm ceva la țară, nu avem nimic. Planuri îți faci când ai cu ce să le materializezi. Așadar, eu trăiesc fiecare zi cu inima strânsă, neștiind ce va fi mâine.

    Apreciat de 1 persoană

  • isa said, on iunie 5, 2020 at 6:12 pm

   Și dacă ești soldat nu trebuie să îți aperi tara daca e atacată? La scară mai mică, nu trebuie să îți aperi copiii? Nu se pune aici problema sa faci rău cuiva din viciu, plăcere, lăcomie etc. Nu cred că ai prins vremea când armata era obligatorie.

   Apreciat de 1 persoană

 4. isa said, on iunie 5, 2020 at 6:05 pm

  La tara trebuie … musai să ne mutăm acolo. Ce faci insa când pământul nu mai rodește? Anul asta, spre exemplu, in Dobrogea este o seceta cumplită. Recolta de grâu este compromisa aproape total.
  Revenind la întrebarea din articol. La tara e obligatoriu sa ai câini. Câini ciobănești zdraveni, de-ai noștri, minim doi. In rest, orice unealtă gospodărească poate deveni arma de apărare si orice barbat trebuie să aibă condiție fizică (adică un minim de antrenament și de rezistenta la efort este obligatoriu). Fără arme, e bine de exersat apărare/lovitura cu cotul de obicei in gat, zona mărului lui Adam, prindere adversar de urechi și lovit cu genunchiul in sus (este cea mai puternica articulatie), cu pumnul între nas și gura (daca e destul de tare lovitura , se sparg ambele), cu pumnii simultan peste urechi, cu genunchiul in zonele intime etc. toate care sunt de obicei interzise. O bâtă ciobănească întotdeauna la îndemână. Și poate ar fi bine să studiați și niste planșe de anatomie.
  Lucrul cel mai important: să fiți într-un grup, ca haiducii, nu singuri.

  Apreciat de 1 persoană

  • Releu said, on iunie 5, 2020 at 8:44 pm

   Sub nicio forma nu poti rezista in mediul rural. Este o greseala sa-ti imaginezi ca un grup de sateni razleti pot face fata unui atac venit din partea unor grupari de oraseni infometati, disperati si scapati de sub control. Poti sa ai si 10 ciini ciobanesti, cu citeva petarde ii pui usor pe fuga. Orasenii vor veni cu masini cu faruri si motoare puternice, vor face un zgomot infernal, vor zbiera din toti rarunchii. Tu te aperi cu o bita, ei vin cu rangi si tevi de metal. Crezi ca o sa mai ai timp sa-ti folosesti cunostintele de anatomie aplicata cind ei se vor napusti precum lacustele asupra ta? Trebuie sa-ti parasesti tarina si sa te refugiezi in munti sau in buncare secrete, daca ti le-ai construit din timp in mijlocul cimpului,sub pamint. Important e sa mergi cit mai departe de caile de acces (strazi, drumuri, poteci). Sa ai la tine medicamentele uzuale, in special pentru cei mici. Hainute de schimb. Hrana uscata si ceaiuri din plante. Dar va trebui sa gasesti o sursa de apa potabila. Si in grupuri de 4-5 familii.

   Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on iunie 8, 2020 at 2:53 am

   Mama…ce smardoieli….din gimnaziu nu am mai auzit de astea….iar bataile cu pumnii si picioarele mi-au parut intotdeuna ca fiind simple golaneli. Daca tot sintem atacati ar trebui sa folosim ceva arme. O arma de foc (sau in lipsa o arbaleta) macar ii da sansa agresorului invins sa moara rapid, fara chinuri si cu demnitate. Restul este golaneala.

   Apreciază

  • Elza said, on iunie 19, 2020 at 9:02 am

   Oare nu stii ca Dumnezeu nr_a dat porunca ” sa nu ucizi ? ”
   Deci sunt excuse orice forme de violenta !

   Apreciază

 5. Duhul Căpitanului said, on iunie 5, 2020 at 6:40 pm

  Pai, in primul rand, pădurea în apropiere. La nevoie, fugi în pădurea pe care trebuie să o cunoști dumnezeiește. In rest, sunt de acord cu @isa.Sunt buni și câinii lupi. Și bărbații să aibă condiție fizica. Vorbim de apărarea altora (familia), nu a noastră. Asa ca nu e păcat. Și Ștefan cel Mare și – a aparat neamul de cotropitori.

  Apreciază

 6. Ion Ciolaru said, on iunie 5, 2020 at 7:00 pm

  In primul rand sa nu DISPERAM sau SA NE GANDIM CUM VOM MURI. MOARTEA trebuie sa o avem in fata ochilor pentru ca este cea mai BUNA FILOSOFIE A VIETII.

  In al doilea rand, sa avem nadejde la Maica Domnului care se roaga neincetat pentru noi, chiar si pentru cei din infern.

  In al treilea rand, stam, analizam, luam decizii daca e cazul. Oricum, contur contur prinde ce e scris la Apocalipsis.

  In al patrulea rand, sa „NE BUCURAM” deoarece prin ADEVERIREA CELOR DIN APOCALIPSIS se dovedeste, ca si cand ar mai fi fost iarasi necesar, clar ca ADEVARATUL MESIA a venit acum 2000 si ceva de ani (cam la 490 ani aprox. dupa Proorocul si Regele David).

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 7. kosk said, on iunie 5, 2020 at 7:48 pm

  avem și Domnitori și Sfinți soldați. cine scoate sabia de sabie va pieri- nu o scoatem noi (creștinii) primi..deci fiecare înțelege, cum îl luminează Dumnezeu”..

  Apreciază

 8. kosk said, on iunie 5, 2020 at 7:54 pm

  ps
  că sa fiu înțeles..daca mă ataca cineva îl neutralizez prin orice mijloace la indemana.daca o fi să cădem în mâinile lor, sa ne rugam Domnului sa nu ne lepădăm și sa rezistam in fata morții.

  Apreciază

 9. Vali said, on iunie 5, 2020 at 7:56 pm

  Cum facem sa ne aparam familiile….in cazul in care se lasa salvati, fugiti in padure, in munti…daca nu se poate….te rogi, pui genunchiul la pamant si… si sa se faca Mila Domnului.
  Ar fi bine sa cunoastem cateva notiuni de lupta corp la corp… chiar si copiii pot fi inscrisi acum la cursuri de judo sau ceva de genul.

  In alta ordine de idei… sunt bucuresteni care vor sa mearga la parastasul Parintelui Iustin ?

  Apreciază

 10. Cristiana said, on iunie 6, 2020 at 4:49 am

  Să nu fim naivi ! Fără o foarte bună organizare în comunități mari apărate, chiar, de ziduri precum fortărețele,fără arme cât mai moderne și fără o minimă pregătire militară nu se poate face față hoardelor de la oraș sau a celor venite de peste granițe. Uitați-vă la americani, cum s-au înarmat înainte de starea lor de urgență.Sigur, toate astea sunt cam greu de făcut.

  Apreciază

 11. Cosmin said, on iunie 6, 2020 at 5:20 am

  Da, e o tema dificila de meditatie. Ne indeamna la realism.

  Chestiunile de detaliu nu prea ai cum sa le anticipezi, ele tin de deciziile pe care le impune situatia data la momentul T.

  In schimb, poti sa pui la punct din timp un plan: cum procedezi, unde fugi, unde te ascunzi atunci cand afli din timp despre pericol.

  Oricum tema e dificila, pentru ca noi acum ne dam cu parerea dintr-o situatie inca lipsita de pericol real sau imediat, inca nu suntem realisti si incercam sa ne autoamagim.

  Cand stii insa ca pericolul te ameninta si e inevitabil, modul nostru de gandire incepe sa devina realist. Actiunile noastre devin total altele decat cele pe care noi incercam sa le creionam acum.

  Concluzie:

  Confruntarea fizica directa presupune daune colaterale. Din nefericire aici pot fi inclusi si cei dragi sau apropiati. Confruntarea fizica trebuie luata in considerare doar ca ultima instanta.

  Indiferent de situatie, un plan de fuga si refugiu, trebuie obligatoriu inclus, daca nu in planul A, macar in B.

  In rest, Dumnezeu cu mila.

  Apreciază

 12. Mihai T said, on iunie 6, 2020 at 10:13 am

  Mulți dintre voi spuneți că vor veni hoarde de orășeni la țară, în căutare de hrană. Dar sunteți siguri că se va mai găsi benzină ? Sunteți siguri că oameni slăbiți de foame pot merge așa mult pe jos ? Dacă mergeți la țară, eu zic că e o idee bună să mergeți mai departe de orașe. Și pentru săteni s-ar putea să fie probleme, când va fi puțină hrană. Apoi uneltele vor fi foarte importante pentru supraviețuire (parcă otroc a zis), nu ca să dai în cap ci pentru supraviețuire.
  Nu vă pot da nici un sfat. Fiecare dintre noi trebuie să se roage, deoarece măsurile sunt personalizate de la caz la caz.

  Apreciază

  • Cristiana said, on iunie 6, 2020 at 1:41 pm

   Tatăl meu mi-a povestit cum că în anii 40 și 50 umblau, din sat în sat,bande de tâlhari foarte periculoase și nu aveau neapărat mașini, cu cai și căruțe.Despre China am citit că în trecut existau armate de bandiți formate chiar și din câte 50 de mii de oameni, care jefuiau totul în calea lor, orașe întregi și sate.Crezi că toți aveau benzină și mașină și toți erau atât de slăbiți de foame,că nu mai puteau merge așa mult pe jos? Nici nu se auzise despre lucrurile astea pe atunci. Așa că, nu este chiar cum spui tu.

   Apreciat de 1 persoană

   • contracurent said, on iunie 6, 2020 at 5:33 pm

    crede-ma, e mai greu de gasit un cal si o caruta decat o masina

    Apreciază

  • tataia said, on iunie 8, 2020 at 2:48 am

   Posibil ca bandele de raufacatori sa „rechizitioneze” masini de la cei care detin asa ceva si desigur vor cauta si ei unele cu rezervorul plin. Caci benzinariile vor fi secate desigur.

   Apreciază

 13. geo said, on iunie 6, 2020 at 11:31 am

  Sun atent la problema asta de vreo 30 de ani . Pot da solutii bune si chiar oferi ajutor si cale de scapare celor cu adevarat frati .Trebue sa vb , sunt multe de spus . Chiar daca nu ne asociem , eu am sa va spun ce am facut si ce fac in continuare . Va promit ca o sa va placa . Locul meu are in spatele casei incepand din curtea mea un deal foarte inalt si dupa aia ,o mare de padure . izvor aproape . Se pot face multe .Bineinteles , cu Iisus la fiecare pas .

  Apreciat de 2 persoane

 14. geo said, on iunie 10, 2020 at 3:04 pm

  Doamne ajuta ,Saccsiv ! Tu ai pus intrebarea ,tie am sa iti spun. Iar tu , daca consideri trimiti cui stii ca trebuie .Spun de fapt ce am facut eu .Daca dau detalii aici si ajung sa duc pe cineva la mine , va sti tot ce am si pe unde am .

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 10, 2020 at 4:37 pm

   geo

   Pai nu trebuie sa dai detalii gen comuna X, pe ulita cutare. Astea nimeni nu le da, ci tot prin e-mail intre frati.
   Ma refeream la chestii generale.

   Apreciază

 15. geo said, on iunie 10, 2020 at 5:14 pm

  Noi trebuie sa gasim solutii numai pt situatia in care se va pierde pacea sociala in urma crizei alimentare care se tot anunta . Nu vb de razboi . Atunci numai rugaciunea ar putea sa ne ajute .Dar nu dupa ceaslov .Gabriel spune ca e bine sa te muti unde mai sunt crestini . Da , dar daca acei crestini sunt si credinciosi . Sunt destui asa zisi crestini care nu cred prorocirile . NC pune problema ca ar trebui sa ne aparam ograda . Nici vorba de asa ceva .La nici o saptamana dupa ce magazinele vor fi goale ,nu vor veni 2 , 3 infometati ci cate 20 ,30 care nu se vor retine de la nimic . La tara iti dai seama cand se inampla ceva ,sunt multi caini si incep harmalaia .Dr nu ajuta la nimic ,vor fi omorati cum spune si Releu. Noi nu trebuie sa avem caini . Bine e sa ai casa la tara dar sa nu locuiesti tot timpul acolo .Te duci cand cand simti ca se ingroasa gluma .Greu de crezut ca o sa ai un vecin sa gandeasca ca tine .El o sa iasa cu toporul sa isi apere caprele si gainile .Tu nu ai gaini si nici porc si daca vrei sa fii alaturi de el ,stii ce se va intampla .Nu ajuta pivnita nici sa te ascunzi nici sa iti pastrezi proviziile .Ce te poate ajuta este un deal inalt impadurit ,unde te poti urca chiar ajutat de sfori legate de pomi pe care le tragi dupa ce te ai urcat .Abia de acum incolo punem problema apararii familiei . Nu cred ca va fi vreunul , doi care sa se catere pana acolo . Dar daca , totusi , faci tot ce poti , Nu ai dreptul sa te lasi omorat si sa lasi familia fara aparare . la pravila scrie la UCIDERE 2008 , cel ce ucide in razboi sau aparandu se de talhari 3 ani sa nu se impartaseasca daca vor fi venit asupra lui cu arme ucigase .Daca talharii n au venit asupra lui sa l ucida, ci numai sa fure , iar el putea sa fuga , dar a scos arma si a ucis pe talhar , acela se canoniseste ca un ucigas . Deci numai daca nu ai unde sa mai fugi , faci ce poti .dar si daca ai omorat , trebuie sa te duci cat mai departe cateva zile sau mai mult pt ca daca e dat lipsa la apel vreunul din clan vor veni dupa tine . Dar repet , nu cred ca se va urca vreunul acolo sus .

  Pt provizii si medicamente , fiecare ar putea sa gaseasca sau isi faca un loc sa stie numai el . Baza e graul apa si mierea . Romanii au cucerit lumea avand saculetul de grau la centura . Talharii vor veni , vor pleca , vor venii altii si ai timp sa cobori in casa sa dormi chiar cu conditia sa fie intodeauna unul treaz sa auda ce se intampla .Atunci nu vor venii ca hotii in liniste pt ca vor fi multi si nu vor avea frica .Va fi harmalaie .Deci daca nu ai casa la baza unui deal si nu ai izvor mi se pare foarte complicat .

  Poti sa l si publici poate ajuta pe cineva .

  Apreciază

  • Ana said, on iunie 10, 2020 at 6:58 pm

   @Geo: imi poti lasa adresa ta de e-mail. As dori sa te contactez in vederea formarii unuei comunitati de crestini

   Apreciază

   • dreptac said, on iunie 10, 2020 at 7:23 pm

    Și pe mine mă interesează!

    Apreciază

 16. dreptac said, on iunie 10, 2020 at 6:22 pm

  Am citit toate comentariile …au ceva dreptate și realism. dar bate prea mult pesimism dinspre ele!
  1.După mine, trebuie făcută ditamai căsoaia, cu multe intrări și cu multe camere, ca să intre mai multe familii.
  2.Trebuie făcut și un bordei, ca să ai unde să te bagi dacă-ți dispare casa de suprafață.
  3.Cum îți aperi familia? Prin încredere nețărmuită în Dumnezeu și Maica Sa…adică, poți zice: ”Doamne, eu am lăsat lumea ca să-mi salvez sufletul cum ai vorbit prin sfinții Tăi, Tu ajută-mă să nu intru pe mâna lor decât dacă altfel îți va fi Voia!”
  Păi dacă a zis că ne va apăra și ne va acoperi să nu ne vadă ăștia, DE CE nu credem?
  Apoi, rugăciunea să fie deasă, continuă…mai ales Psaltirea care trebuie citită cu rândul, neîntrerupt….și-atunci, nu cred că ne părăsește!
  P.S. Dacă nu și nu, pus mâna pe bâte, cazmale, tigăi și care pe care!

  Apreciază

  • geo said, on iunie 11, 2020 at 11:24 am

   dreptac
   venea apa mare si ,,bula,, se ruga la Dumnezeu sa l scape . 3 consateni au trecut cu barcile si l au rugat sa mearga cu ei dar nu a vrut . El credea ca l va ajuta Dumnezeu . Da mi adresa de mail si iti spun unde ma gasesti .Sau vorbeste cu florincama , Ana sau Mihai daca i cunosti bine .Nu trebuie sa l ispitim pe Dumnezeu .

   Apreciază

   • Viorel said, on iunie 25, 2020 at 1:58 pm

    @Geo: imi poti lasa adresa ta de e-mail. As dori si eu sa te contactez in vederea formarii unuei comunitati de crestini.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: