SACCSIV – blog ortodox

Vei merge la TERASE doar cu BULETINUL si ti se vor trece datele intr-un REGISTRU, pentru a putea mai apoi fi SALTAT in cazul unei ANCHETE EPIDEMIOLOGICE

Posted in virus by saccsiv on mai 31, 2020

Operatorii au obligația de a întocmi un „registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât, în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată ancheta epidemiologică”.

Cititi va rog mai multe pe Gandul la REDESCHIDEREA TERASELOR. Accesul, pe bază de rezervare, iar patronii, obligați să aibă un registru de evidență a clienților, pentru a depista contacți direcți, în cazul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2

Iata si ce putem citi pe EVZ la Registrul care le dă fiori patronilor de terase! Românii vor putea intra doar pe bază de buletin:

Accesul pe o terasă nu va putea fi permis decât în anumite condiții. Aceste condiții sunt trecute în ordinul comun 966/2020, patronii de terase fiind obligați să dețină un registru în care vor fi trecuți toți clienții.

Ordinul comun semnat miniștrii Sănătății, Economiei și de șeful Agenției Naționale de Sănătate Veterinară și pentru siguranța Alimentelor, prin care se permite deschiderea teraselor și a plajelor, conține câteva măsuri, care pentru mulți români li s-ar putea părea similare cu cele din vremea comunismului, când Securitatea controla absolut totul.

Astfel, articol 4, litera L, din prezentul ordin prevede: ”existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât, în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienților unității de alimentație, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată ancheta epidemiologică”.

O astfel de prevedere va putea fi pusă în practică doar dacă clientul va dori să prezinte buletinul de identitate, la intrare pe terasă, în caz contrar acestuia putându-i fi interzis accesul. Acest registru trebuie să conțină toate datele persoanei care a stat la masa respectivă, seria și numărul de buletin, numele, adresa și perioada în care a petrecut pe terasa respectivă. Înainte de a i se lua comanda, clientul este pus să semneze un formular care îi garantează protecția datelor personale.

De asemenea, pe terase se vor stabili circuite de mers la toaletă, astfel, încât persoanele din interior să intre în contact pentru cât mai puțin timp. ”Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic ce trebuie parcurse de clienți în interiorul spațiului special amenajat din exteriorul clădirii unității de alimentație publică (terasă), astfel încât să se minimizeze contactele între clienți -exemplu: înspre și dinspre toaletă”.

Mai mult, fiecare masă trebuie să aibă meniul propriu și oliviera proprie, transferul între mese fiind interzis. ”Se va interzice transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă și, unde este posibil, se vor folosi meniuri de unică folosință”, se arată în ordin.

Terasele care nu au mese nu vor putea fi deschise, deoarece ”se interzice consumul de produse în picioare, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul terasei”.

Între mese, este obligatorie păstrarea unei distanțe de 1.5 metri, iar numărul de clienți la o masă este și el limitat. ”Se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se evită pe cât posibil interacțiunea fizică cu și între clienți; se stabilește un număr de maximum 4 clienți care pot ocupa o masă, cu condiția respectării unei distanțe de 1,5 m între persoane, excepție de la această regulă fac membrii aceleiași familii, care au același domiciliu”, prevede ordinul.

Dar asta nu e totul. Se va face si un triaj, conform site-ului Jurnalul:

La intrare se va face un triaj observațional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecție respiratorie va fi interzis;

Cine va face triajul acesta? Patronii? Chelnerii? Un gardian? Un cadru medical? Nu ni se spune. Va fi ca la supermarket?

Nici acestea nu sunt investigatii medicale? Iata ce multe trebuie sa stie sa faca gardienii care se vor ocupa cu triajul epidemiologic la intrarea in supermarketuri sau alte incinte, conform Ordinului publicat in Monitorul Oficial: observarea semnelor și simptomelor respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată, etc.

Cititi va rog si:

O fotografie care spune totul: lideri PNL in biroul lui Ludovic Orban, de ziua sa

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Elena said, on mai 31, 2020 at 1:27 pm

  Pentru ei, noi suntem omuleții dintr-un joc de strategie…

  Apreciază

 2. Andrei said, on mai 31, 2020 at 2:40 pm

  Sa fin cetateni responsabili si sa avem buletinul la noi si acasa, la buda sau oriunde altundeva pentru ca sa ne identifice usor cand ne salta ca sa ne duca in lagar.

  ite ca TFL-istii au ce si-au dorit. Si noi pe langa ei 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Marius L. said, on mai 31, 2020 at 2:43 pm

  Nebunie curata! Doar reglementari aberante, atat in starea de urgenta cat si in starea de alerta si nu se mai opresc din acest delir. Nu inteleg cine stabileste aceste masuri, cine poate sa gandeasca in felul asta, ce fel de minte se ascunde in spate.
  Deocamdata suntem bombardati mai mult la nivel psihologic, incearca sa ne faca sa gandim intr-un anume fel, in care, incet, incet, sa fim rupti de realitate, sa ne pierdem reperele legate de ceea ce inseamna normal, asta in primul rand. In al doilea rand, creeaza o tensiune permanenta asupra noastra pentru ca in timp sa devenim mai docili, si mai putini dispusi sa opunem rezistenta cand vor veni cu adevaratele masuri si obligatii si cand cu adevarat se va urmari punerea lor in aplicare. Ne suprima puterea de a gandi liber, pentru ca in final sa nu fim in stare sa luam atitudine impotriva actelor care vor cauta sa ne asupreasca si inrobeasca definitiv.
  Astfel, se intrevede o criza spirituala majora, care va fi corelata perfect cu o economie nationala si internationala in colaps, iar sistemul bancar va profita din plin de aceasta conjunctura, va incerca sa puna capat o data pentru totdeauna libertatii banului, adica toate platile vor trebui sa se faca prin banci, dependente de banci.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Moca said, on mai 31, 2020 at 2:56 pm

  Vom mai merge la terase doar daca proprietarii lor vor lupta impreuna cu noi impotriva ultimei aberatii tiranice:accesul pe baza de buletin.Daca vor accepta ca oile magariile guvernamentale, ne vor pierde de clienti.Am zis!

  Apreciat de 2 persoane

 5. P.M. said, on mai 31, 2020 at 3:51 pm

  E clar,se vrea desființarea HORECA

  Apreciază

 6. Cosmin said, on mai 31, 2020 at 5:33 pm

  Si, cine va mai merge la terase in aceste conditii ?

  Apreciază

 7. Un om said, on mai 31, 2020 at 5:35 pm

  Se dorește instaurarea în România a unui regim totalitar controlat de PNL și USR, în frunte cu Soroș!
  Mult hulita „ciumă roșie” nu face atât de mult rău precum face „salvarea țării” promovată de TFL-iști!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Dana said, on mai 31, 2020 at 6:07 pm

  Daca ne-am opus, in procent destul de mic, termoscanarii tot s-a obtinut ceva. LIDL, tinand cont de clienti interpreteza corect legislatia.
  https://www.bugetul.ro/exclusiv-de-necrezut-ministerul-de-interne-si-ministerul-sanatatii-nu-raspund-la-solicitarea-lidl-se-contesta-masurarea-temperaturii-si-se-reclama-incalcarea-drepturilor-fundamentale/

  Apreciază

 9. stef said, on mai 31, 2020 at 6:15 pm

  Pai cu acest tip de inregistrare aproape NIMENI nu va mai calca pe la vreo terasa , restaurant , hotel ! Cui ar mai tihni o bautura sau mancare cand se stie luat in colimator cu astfel de cretinisme. Asta este ori Sabotaj , ori Prostie !

  Apreciat de 1 persoană

  • P.M. said, on mai 31, 2020 at 8:06 pm

   @@@Stef,mã ìndoiesc de acest lucru;sunt mulți conaționali care gândesc ,,eu nu am nimic de ascuns”așa cã patronii de baruri, restaurante,cårciumi,terase,bodegi nu vor avea prea mult de suferit din cauza acestui criteriu;în schimb ei vor fi afectați de distanța de 1,5 ìntre mese și limitarea numărului de persoane de la mese;de aceea cred că mulți vor renunța la afaceri;iar din toamnă când se va închide din nou domeniul Horeca,vor renunța și dintre cei ce vor supraviețui primului val de restricții.

   Apreciat de 1 persoană

 10. stef said, on mai 31, 2020 at 6:34 pm

  Pai mai vine cineva la o crasma sa se expuna astfel abuzurilor medicale care ar urma in caz de o reactivare a marotei Covid ?? Sau unor potentiale cazuri asociate sau chiar inventate pe acea lista ?? Sau diversiunilor Mafiei de la guvernare care exploateaza asa zisa Plandemie pe toate planurile??

  Apreciază

 11. dante said, on mai 31, 2020 at 8:29 pm

  Ba nu, romanii se vor conforma si vor merge la terase cu buletinul, o sa vedeti. Am avut timp doua luni sa studiem problema si concluzia este ca: oricite ne vor pune in circa le vom accepta. Azi am fost scos ultima data dintr-un supermarket pentru ca nu am vrut sa-mi pun botnita la gura, iar oamenii din interior se uitau contrariati la mine, toti avind chilotii pe nas. Sint putini cei care se opun si evita magazinele care conditioneaza intrarea in magazin.
  Am vazut oameni in jurul meu cu nasul si buzele coapte de purtatul mastii, oameni cu miinile a caror epiderma era arsa de la folosirea in exces a solutiilor chimice dezinfectante, dar toti convinsi ca fac ceea ce trebuie.
  Spaima si isteria este sustinuta si manipulata in chip magistral pe o masa amorfa de oameni spalti bine pe creiere, iar in momentul in care incerci sa-i faci sa-si puna intrebari este ca si cind ai vorbi cu…usa.
  Toate aceste masuri: masca de protectie, termoscanare, terasa cu buletinul, vaccinare obligatorie sint venite totalmente din afara tarii de la armatele de psihologi si manipulatori care sint in slujba ocultei, este o batalie pe viata si pe moarte.
  Sfirsitul libertatii este pe aproape.

  Apreciat de 2 persoane

  • Mario said, on mai 31, 2020 at 9:50 pm

   Dante sunt de aceasi parere cu tine, din cauza asta romania este singura tara din europa care de la 1 iunie conditioneaza iesirile pe baza de buletin pentru ca la noi oamenii sunt mai stersi pe creier si se testeaza populatia. Ce ai patit tu am patit si eu de mai multe ori, am vrut sa vad cum reactioneaza oamenii iar spre suprinderea mea, nimeni nici macar o persoana in peste 10 incercari de a cumpara fara masca nu mi a sarit in aparare. Asta ca sa ne dam seama cam cum o sa fie cand va veni cipul…

   Apreciat de 2 persoane

 12. Magda said, on mai 31, 2020 at 9:13 pm

  Boicot. Nu mai merg la terasa daca tb sa ma legitimez. Simplu. Banii sunt la mine.

  Apreciat de 1 persoană

 13. mircea.v said, on mai 31, 2020 at 10:09 pm

  Aici nu santem noi cei ce au inventat asta. Noi preluam ca prostii. De fapt asta e mersul.
  In Elvetia de 2 saptamani s-au deschis restaurantele, si e ca la terase la noi. Nume, prenume…

  „Minunata lume noua” – Huxley; 1932

  „… secretul fericiriri si al virtutii: sa-ti placa ceea ce esti obligat sa faci. Acesta este telul intregii conditionari: sa-i faca pe oameni sa-si indrageasca destinul social implacabil „

  Apreciat de 2 persoane

  • MihaiC said, on iunie 1, 2020 at 12:09 pm

   In Elvetia s-a dat voie la prostitutie dar sunt in continuare interzise sporturile de contact. Asta ca sa intelegem mai bine cine se afla in spate.

   Apreciază

   • gigimutu said, on iunie 2, 2020 at 6:56 pm

    ha ha,

    si cum se procedeaza, se pastreaza distanta sociala intre parteneri? cu masca, sau fara masca?
    tre sa dai datele din buletin la proxenet? sau stai, ca astia sunt legali, au stabilimente legale, la receptionera?

    Apreciază

 14. Duhul Căpitanului said, on mai 31, 2020 at 10:29 pm

  Cu adevărat suntem…. „la apusul libertății”…

  Apreciat de 1 persoană

 15. bedo4756 said, on iunie 1, 2020 at 12:47 am

  ACEASTĂ PREVEDERE ABERANTĂ, ÎNCALCĂ PREVEDERILE RECOMANDARILOR COMISIEI EUROPENE ȘI A REGULAMENTULUI DE APLICARE RGPD (RGPD stabilește cerințele detaliate pentru companii și organizații în ceea ce privește colectarea, stocarea și gestionarea datelor cu caracter personal. Se aplică atât în cazul organizațiilor europene care prelucrează datele cu caracter personal ale cetățenilor din UE cât și în cazul organizațiilor din afara UE care vizează cetățeni din UE.) CÂT ȘI A LEGII NR.190/2018 (privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor)) ❗

  Apreciat de 1 persoană

 16. […] Vei merge la TERASE doar cu BULETINUL si ti se vor trece datele intr-un REGISTRU, pentru a putea mai… […]

  Apreciază

 17. gigimutu said, on iunie 2, 2020 at 6:53 pm

  pai patronii de terase si mai apoi,

  de restaurante, ar trebui sa faca greva domnule, eu in aceste conditii nici mort nu merg, ma lipsesc de terasele voastre fratilor!!! marimea la chiloti nu vreti sa o declaram la intrarea pe terasa?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: