SACCSIV – blog ortodox

Un land german amenință părinții cu „confiscarea” copiilor pentru a combate COVID-19

Posted in GERMANIA, virus by Vali on mai 31, 2020

Sursa: https://evz.ro/un-land-german-ameninta-parintii-cu-confiscarea-copiilor-pentru-a-combate-covid-19.html

Landul german Saxonia i-a anunțat pe părinți că, în ultimă instanță, copiii fără formulare de „confirmare a sănătății”, semnate zilnic, vor fi luați din clase și puși sub custodia autorităților.

Ulterior, ca urmare a unui val de indignare, guvernul landului a revenit asupra amenințării de „confiscare” a copiilor, scrie LifeSiteNews.

„Confirmarea sănătății” este un formular care trebuie semnat zilnic de părinți și care arată că nici copilul, nici vreun alt membru al familiei nu prezintă simptome de COVID-19.

„Dacă nu vă supuneți măsurii, școala va fi obligată în cele din urmă să facă apel autoritățile de ordine publică – mergând până la luarea copilului dvs în custodie”, arată autoritățile landului Saxonia într-o scrisoare datată 16 mai și adresată părinților de copii din clasele primare și celor din școlile pentru elevii cu dizabilități.

Potrivit scrisorii, înainte de escaladarea situației prin sesizarea autorităților, părinții erau somați „să vă luați copiii din fața școlii imediat”, dacă nu aveau formularul semnat la zi.

În cazul în care părinții nu se putea conforma acestui ultimatum, copiii erau luați în custodie de stat.

Scrisoarea a provocat o furie uriașă pe rețelele sociale. Cum Saxonia se află în partea de răsărit a Germaniei, mulți cetățeni au scris că se simt ca și cum s-ar fi întors în timp în fosta RDG comunistă. În acea perioadă, copiii celor considerați „dușmani ai statului” erau luați în custodia regimului și dați spre adopție.

Autoritățile landului au fost nevoite să dea înapoi și să declare că „luarea… în custodie” a fost o alăturare nefericită de cuvinte. Ceea ce dorea de fapt să spună scrisoarea, au explicat ele, era că se proceda la o separare temporară a copilului respectiv de restul colegilor de clasă, acesta fiind dus de exemplu într-o altă sală din clădire.

Un site special al guvernului landului, care oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări din partea publicului, a scos în data de 20 mai orice referire la posibilitatea „luării în custodie” a copiilor.

Dacă un copil manifestă simptome de coronavirus, „școlile sunt obligate să excludă copilul de la lecții și să cheme părinții să-l ia. Până când copilul este luat de părinți, el trebuie să fie dus și supravegheat în altă sală.”

Cu toate acestea, dacă copilul nu are o „confirmare de sănătate”, semnată zilnic de părinți, mai multe zile la rând, acest lucru poate, „în anumite circumstanțe, să fie și un semn al unor posibile probleme domestice, poate chiar neglijare, respectiv incapacitatea continuă sau repetată de a manifesta într-un mod grijuliu. În astfel de cazuri, serviciile de protecție a copilului pot fi sesizate în ultimă instanță.”

de

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mario said, on mai 31, 2020 at 4:50 pm

  The Telegraph: Cum o sa arate viata ta peste 1 an? termo scanare peste tot, nu poti iesi din casa fara smartphone cu aplicatie de urmarire „trace&track”
  https://www.telegraph.co.uk/technology/0/will-life-look-like-year-today/

  Apreciat de 3 persoane

 2. Un om said, on mai 31, 2020 at 5:30 pm

  Folosind coronavirusul ca pretext se dorește separarea părinților de copii! Jos tirania!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Mihai T said, on mai 31, 2020 at 6:38 pm

  ”Ulterior, ca urmare a unui val de indignare, guvernul landului a revenit asupra amenințării de „confiscare” a copiilor, scrie LifeSiteNews.”
  ”Autoritățile landului au fost nevoite să dea înapoi și să declare că „luarea… în custodie” a fost o alăturare nefericită de cuvinte. Ceea ce dorea de fapt să spună scrisoarea, au explicat ele, era că se proceda la o separare temporară a copilului respectiv de restul colegilor de clasă, acesta fiind dus de exemplu într-o altă sală din clădire.”
  E același tipar ca la noi. Au lansat ideea cu luarea bătrânilor, și a ieșit tămbălău. Apoi au zis că erau niște propuneri de la începutul crizei.

  Apreciat de 2 persoane

  • Mario said, on mai 31, 2020 at 9:42 pm

   Exact Mihai, se vor cat mai multe stiri extreme pentru o polarizare cat mai mare a omului vs om.

   Apreciază

 4. MIhai T said, on mai 31, 2020 at 6:41 pm


  02:29
  Michael Ryan – director Programul Urgențe din cadrul OMS – propunea ca autoritățile să vină la oameni acasă și să ia pe cei bolnavi. Asta e o conferință de presă din martie dacă nu mă-nșel.

  Apreciază

 5. CoronaVirus or New World Order? said, on mai 31, 2020 at 7:49 pm

  https://www.bitchute.com/video/ydZ4HIkkbLem/

  Apreciază

 6. Un om said, on mai 31, 2020 at 8:57 pm

  https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/COVID-19-si-problema-testelor-fals-pozitive-161752
  Fie 1% probabilitatea unui rezultat fals pozitiv. Deci 99 de teste dau negativ, 1 dă fals pozitiv.
  Dacă se testează 10 milioane de oameni sănătoși, rezultatul este 100 de mii de „bolnavi”!

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: