SACCSIV – blog ortodox

Protestele se extind în SUA, după ce un bărbat de culoare a murit sub presiunea genunchilor unui polițist alb / Trump îi numește ”huligani” pe protestatari, în timp mai multe incendii sunt provocate de manifestanți

Posted in proteste, SUA by Vali on mai 30, 2020

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-24023303-video-protestele-extind-sua-dupa-barbat-culoare-murit-custodia-politiei-stare-urgenta-minneapolis-gaze-lacrimogene-magazine-sparte-masini-incendiate.htm

proteste SUA Foto: Captura video

Autoritățile americane au trimis Garda Națională pentru a contracara violențele din Minneapolis, după două nopți de confruntări între forțele de ordine și protestatari ca urmare a morții unui bărbat de culoare neînarmat aflat în custodia poliției, relatează BBC și AFP.

 

UPDATE Președintele Donald Trump i-a numit pe protestatari ”bandiți” și l-a criticat pe primarul orașului Minneapolis, numindu-l ”slab”.
”Nu pot să stau deoparte și să privesc ce se întâmplă în acest minunat oraș american, Minneapolis. O lipsă totală de leadership”, a scris Trump pe Twitter, adăugând că ”acești bandiți dezonorează memoria lui George Floyd”. ”Când încep jafurile, încep focurile de armă”, a mai spus liderul de la Casa Albă
Două sute de polițiști, dar și elicoptere au fost detașate în Minneapolis. Poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care cer dreptate în cazul lui George Floyd, acuzând totodată crimă motivată de ură rasială din partea polițiștilor.
De asemenea, au fost proteste în Chicago, Illinois, Los Angeles, California, Memphis și Tennesse.
Moartea lui George Floyd în mâna poliției a adus aminte de alte cazuri de persoane de culoare ucise de poliție, precum cel al lui Ahmaud Arbery din Georgia și al Breonnei Taylor în Kentucky.
Guvernatorul Minnesotei, Tim Walz, a trimit Garda Națională joi la cererea primarilor din Minneapolis și Saint Paul.
El a spus că multe magazine au fost distruse, inclusiv unele deținute de minorități.
”Moartea lui George Floyd ar trebui să ducă la dreptate și schimbare sistemică, nu la mai multă moarte și distrugere”, a spus el, făcând apel la calmarea protestatarilor.

de N.O.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mihai T said, on mai 30, 2020 at 12:32 pm

  În caz că vă trebuie o utilitară blindată care să reziste la apocalipsă:

  Apreciază

 2. marian said, on mai 30, 2020 at 12:47 pm

  https://m.washingtontimes.com/news/2020/may/29/george-floyd-died-police-restraint-combined-health/

  Asphyxiation not the cause of George Floyd’s death: Autopsy

  A murit pt ca era bolnav de inima si hipertensiv.
  Dumnezeu să-l ierte!
  Dacă te ştii bolnav, de ce intri in conflict cu poliția?
  Dacă intri in conflict, suporta consecințele.
  Evenimentul este o capodopera de fake news pt ca nicio politie din lume nu se lasa filmata de la 2 metri si din diverse unghiuri. Se cheama intariri care sa indeparteze curiosii, asa cum au facut la kaufland.
  Pariez ca pe george soros nu il cauta nimeni, nici macar aparentul nationalist, Trump.
  Se doreste regim militar si se va obtine.
  Doamne iartă-mă!

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 30, 2020 at 1:31 pm

   marian

   Este o ticalosie sa spui ca cineva calcat pe gat pana la moarte a murit de inima.
   Fake news ar insemna ca in stiri sa se spuna ca a fost calcat pe gat si cand colo lui sa-i fi cazut un satelit in cap. De exemplu.
   In rest da, niste profesionisti se folosesc de aceasta crima.

   Apreciază

   • marian said, on mai 30, 2020 at 7:07 pm

    Ticăloșie?
    Omul lua si ceva substante asa cum multi iau. Stiu asta de la sotia mea care vine din Chicongo, orasul crimei unde 17 morti ucisi pe weekend e ceva obisnuit. Tu stii ca in zona carotidei exista niste baro-receptori, pe care, daca i-ai stimulat fie prin lovire, fie prin strangulare, pe cale de reflex acestia pot determina chiar stopul cardiac. Nu spun ca genunchiul pe gat i-a fost ceva util starii lui de sanatate. Stiu doar ca a putut vorbi avand genunchiul pe gat ceea ce inseamna ca laringele nu era rupt la acel moment. Cand ai genunchiul pe gat, nu mai poti vorbi. Asta ti-o spun din propria experienta. Nu sunt mandru dar, am pus candva genunchiul pe un gat si stiu ce s-a intamplat. Victima se cianozeaza in cateva secunde, nu in 8 minute. Har Domnului, nu am ucis, am dat doar o lectie cuiva agresiv fara motiv. Odata presiunea eliberata totul poate reveni la normal.
    Cu bine!

    Apreciază

  • Marius L. said, on mai 30, 2020 at 3:48 pm

   „A murit pt ca era bolnav de inima si hipertensiv.
   Dumnezeu să-l ierte!
   Dacă te ştii bolnav, de ce intri in conflict cu poliția?
   Dacă intri in conflict, suporta consecințele.”

   Acestea sunt cuvintele tale, Marian?! Pentru ca daca sunt, este foarte grav ceea ce ai scris! M-am ingrozit de inregistrarea in care omul este omorat, iar acum ma ingrozesc vazand scris asa ceva aici pe saccsiv. Ce se intampla cu noi oameni buni?

   Apreciază

  • gheorghe said, on mai 31, 2020 at 1:02 pm

   Mai intai, cei indignati sa arate cum s-au indignat – la fel in situatia „inversa” – cautare google = Mohamed Noor.
   Cand politist negru impusca degeaba o femeie alba – Justine Damond, care moare.
   https://www.abc.net.au/news/2019-05-01/mohamed-noor-guily-of-murdering-justine-damond-ruszczyk/11060600
   –––––––––––––––––-
   Sa lasam emotia privind un clip editat, care nu prezinta toate aspectele din timpul filmarii si sa JUDECAM.
   Moartea omului nu e prilej de bucurie, nici de triumf.
   Pe celalalt nu l-a intrebat nimeni vreo ceva – te-a amenintat?
   A chemat /instigat pe ceilalti la atacarea politiei?… chestii dinaintea si din timpul filmarii.
   Ia incercati sa filmati Politia cand intervine in situatii de risc; aveti voie?
   Se cunosteau; politistul stia ca Floyd lucra la „paza”, s-au intalnit de nenumarate ori.

   Pentru a intele climatul infractional in SUA = relativ la ASASINATE:
   In 2015 albi omorati de negri si negri omorati de albi:

   si in 2018


   Iata ce vorbesc cei doi:
   Victim (V)): I can’t breath.
   Police (P): Say again?
   V: I said, „I can’t breath.”
   P: If you are talking, you are breathing.
   –––––––––––
   Politistul se sprijinea pe piciorul (genunchiul) drept si aplica forta de blocare cu piciorul stang, nu se lasa cu greutatea pe gat, controla forta de apasare: este manevra legala permisa doar politistilor cu experienta (special antrenati si certificati); nu a produs nici strangulare, nici sufocare – posibilitati eliminate de autopsie.
   Floyd era hipertensiv, avea probleme cardiace, consumase droguri si venise cu masina la magazin – abia se tinea pe picioare; gabaritul sau mare era amenintator si de aceea politistii l-au pus la pamant – masura legala, recomandata.
   Amicii lui Floyd discutau cu ppolitistii… nu au manifestat agresivitate si nici nu au facut scandal – nu era previzila fatalitatea. In SUA exista canale Tv care arat Politia in actiune „in direct”, live – astfel de manevre sint cunoscute dar in Romania pare ca e film de groaza – stiti care erata agresivitatilor/imcidentelor rasiale in SUA?

   Iata prevederile legale in Minessota cu privire la blocarea / imobilizarea miscarii gatului:

   „5-311 USE OF NECK RESTRAINTS AND CHOKE HOLDS (10/16/02) (08/17/07) (10/01/10) (04/16/12)

   DEFINITIONS I.

   Choke Hold: Deadly force option. Defined as applying direct pressure on a person’s trachea or airway (front of the neck), blocking or obstructing the airway (04/16/12)

   Neck Restraint: Non-deadly force option. Defined as compressing one or both sides of a person’s neck with an arm or leg, without applying direct pressure to the trachea or airway (front of the neck). Only sworn employees who have received training from the MPD Training Unit are authorized to use neck restraints.

   The MPD authorizes two types of neck restraints:
   – Conscious Neck Restraint and
   – Unconscious Neck Restraint. (04/16/12)

   Conscious Neck Restraint: The subject is placed in a neck restraint with intent to control, and not to render the subject unconscious, by only applying light to moderate pressure. (04/16/12)
   Unconscious Neck Restraint: The subject is placed in a neck restraint with the intention of rendering the person unconscious by applying adequate pressure. (04/16/12)

   PROCEDURES/REGULATIONS II.
   A. The Conscious Neck Restraint may be used against a subject who is actively resisting. (04/16/12)
   B. The Unconscious Neck Restraint shall only be applied in the following circumstances: (04/16/12)
   1. On a subject who is exhibiting active aggression, or;
   2. For life saving purposes, or;
   3. On a subject who is exhibiting active resistance in order to gain control of the subject; and if lesser attempts at control have been or would likely be ineffective.”

   Apreciază

 3. Nume(necesar) said, on mai 30, 2020 at 1:35 pm

  Ce are protestul cu jefuirea magazinelor?! *Statul profund* a trecut la atac impotriva presedintelui; chillari reptila cu piele de om nu doarme….Se indreapta catre razboi civil 2.0, asa cum este spus.

  Apreciază

 4. stef said, on mai 30, 2020 at 2:13 pm

  Cititi comentariile la acest clip ca sa intelegeti ce se intampla in SUA si ca exista o mare proabiliotate ca asasinarea lui Floyd sa fi fost facuita intentionat pentru exploatarea mediatica ulterioara si declansarea de revolte – Cu toate ca Trump pare sa faca parte tot din decorul falsei dihotomii , putem asocia evenimentele si cu un sabotaj „electoral” pentru alegerile din toamna…

  Apreciază

  • Mihai T said, on mai 30, 2020 at 8:51 pm

   Am urmat recomandarea ta. Nu am văzut nici unul acolo care să creadă povestea asta.
   O fată:
   ”Amândoi polițiștii stau cu mâinile în buzunar. Orice om care cunoaște cum sunt antrenați poliștii știe că agenții sunt antrenați să adopte o poziție intimidantă folosind limbajul corpului. Să stai cu mâinile în buzunar nu e deloc ce ar face un agent de poliție care încearcă să mențină ordinea sau să inspire autoritate. Acest lucru este evident pentru cei care cunosc. Sunt multe alte indicii subtile în video. Remarcăm și simbolismul imposibilității de a respira (simptomele covid, măștile ..), iar acum îl avem pe acest jurnalist de la CNN care a fost arestat fără nici un motiv. Acest lucru simbolizează pe toți cei arestați pentru că au înotat în ocean, au mers în parc, sau și-au redeschis firmele ca să poată aduce mâncare la copii.”

   Alte comentarii:
   ”polițiști falși. Actori de criză”

   ” e vorba de ”mâna ascunsă” din masonerie”

   ”în mod clar toată treaba asta e o operațiune a statului paralel”

   ”toată treaba e un psy-op pentru a cauza război rasial, divizarea societății, etc. Tot ce trebuie pentru a propulsa agenda sionista, pentru a înrobi și comuniza america și să o transforme într-un stat polițienesc”

   ”așa au făcut-o naziștii. Să împartă oamenii în 100 de categorii și să îi întoarcă unii împotriva altora”

   ”a se uni oamenii și a lupta pentru drepturile lor … asta nu se va întâmpla dacă există conflicte etnice”

   ”nu uitați că 5g devine complet funcțional în această vară/toamnă. Sistemul total de supraveghere și exterminare. Formula este : Chemtrails + corona + Vaccinuri + 5G + Inteligența artificială + Computere cuantice = Se activează sistemul Fiara”

   ”vecinii lui Derek spun că e agent imobiliar și nu polițist”

   Apreciază

   • stef said, on mai 30, 2020 at 11:55 pm

    Nu esti coerent in ce vrei sa spui – Despre ce „poveste” vorbesti ? Pai eu am rezumat intr-o fraza cam ce ai tradus tu din comentariile la clip – Ce nu este clar ?? Nu e clar ca acel asasinat POATE fi o operatiune cu efect calculat ?

    Apreciază

  • gheorghe said, on mai 31, 2020 at 1:15 pm

   De unde scoti concluzia ca e un asasinat???
   Gata, ai si judecat? Tu ai deja toate datele si ai audiat „partile” ca sa ai vreo opinie?
   (Opinie = verdict dat in urma judecarii unei probleme, situatii, etc.)
   Cum putea fi comandat poltistul sa caute si sa omoare – anume! – un negru asteptand sa fie filmat???
   De ce ar face asta un politist cu UN OM PE CARE IL CUNOSTEA DE 17 ANI, privind pe cel/cea care il filma?
   Se va judeca dar presiunea strazii ajunse la dementa este uriasa acum prin manipulare mediatica.
   Cum l-au scapat pe OJ Simpson din ratiuni de securitate rasiala, asa e posibil sa-l „lichideze” pe politist din ratiuni”LIBERALE”, de frica terorismului domestic.
   ––
   Orice situatie dezastruoasa pentru unii poate fi exploatata de altii, nu e o noutate.
   Ce presupui tu aici este aberant lipsit de ratiune.
   Incidentul este exploatat pervers de neo-bolsevici, asa-zisii liberali/progresivisti/democrati americani.
   … tu ai omora un cunoscut pentru a nu fi ales Presedintele in al doilea mandat?
   Astea-s aiureli de om care se uita pe netflix tot timpul, scuza-ma!

   Apreciază

 5. Mihai T said, on mai 30, 2020 at 3:51 pm

  M-am uitat la filmarea cu George Floyd, și raportez următoarele:
  – acei ”polițiști” nu se comportau ca niște polițiști. Nu era nici un motiv să-l țină în acea poziție, omul fiind deja încătușat;
  – când te uiți la ei nu ai o senzație clară că aceia is polițiști. Credeți că-i imposibil să fi fost făcuți polițai la apelul de seară ? Nu au constituție de polițiști americani, nici fizionomie specifică. Polițistul american e polițist american. La fel nici tinerii aceia (de la Kaufland) nu mi se părea că-s polițiști … ;
  – polițiștii îl omoară pe om cu sânge rece, de față cu atâția martori ?;
  – (Dumnezeu să-l ierte pe George Floyd, în caz că a murit cu adevărat …) și comportamentul omului mi se pare suspect. Într-un astfel de caz se activează instinctul de conservare. S-ar fi zvârcolit și ar fi sărit de acolo, cu toate cătușele și cu polițistul de pe el;

  Apreciază

 6. stef said, on mai 30, 2020 at 6:31 pm

  https://www.zerohedge.com/political/violent-demonstrators-attack-cnn-headquarters-atlanta-during-second-night-nationwide

  https://www.zerohedge.com/political/america-descends-chaos-nationwide-unrest-erupts

  Vineri seara erau proteste in aceste orase:

  Houston & Fort Worth, TX
  NYC
  Chicago, IL
  Atlanta, GA
  Washington D.C.
  Detroit, MI
  Fort Wayne, IN
  Kansas City, MO
  Des Moines, IA
  Vegas, NV
  Charlotte, NC
  San Jose, CA
  Boston, MA
  Memphis, TN
  Columbus, OH
  Denver, CO
  Cincinnati, OH
  Portland, ME
  Louisville, KY

  Apreciază

 7. marian said, on mai 30, 2020 at 9:09 pm

  Sincer, la razboi nu mergi cu mainile goale. Daca te razboiesti cu politia, inseamna ca poti, daca nu, atunci e mai bine sa iti vezi de treaba. Nu cred ca am vazut altceva decat un imens fake news o inscenare ostentativa cu dialoguri si suspans ca sa fie credibil. Sotia mea a fost ambulantier EMT in State si crede ca Floyd era mort cand a venit targa. Judecand insa dupa tonusul gatului la momentul rasucirii cu fata in sus, am ceva indoieli. Am ridicat si morti in tinerete. Capul le cadea cu zgomot (facea țac ) atunci cand intalnea un plan dur, practic, atarna ca o bila.
  Regret daca v-am suparat!
  Schimbarea se face doar cu forta ceea ce noi, nu avem, evident suntem slabi.
  Iertare, dar asa vad.

  Apreciază

 8. infiniteladder said, on mai 30, 2020 at 11:32 pm

  Apreciază

 9. gheorghe said, on mai 31, 2020 at 1:59 pm

  DA, „protestele se extind” – astea-s protestele…
  Cu astfel de … „oameni” trebuie politia sa se ocupe, de care va apuca mila pe unii…:

  Si iata cat de spontane si indurerate sint pregatirile:

  .. cu caramizi deja aprovizionate, democratic – pentru cine vrea!

  Iata si tristetea democrata unei „alese” parlamentar federal din Minessota:

  Si bolsevici albi, anarhisti… nu stau acasa:

  People getting paid for protest martials!!! not my video
  https://dailyvoice.com/new-york/nassau/news/woman-charged-with-attempted-murder-of-four-nypd-officers-during-protest/788694/
  =========
  Eu as schimba titlul in „Insurectia neo-bolsevica a liberalilor americani”

  Apreciază

 10. […] din anii 60: multimea manifesteaza in zeci de mari orase si este din ce in ce mai violenta; Garda Nationala este scoasa pe strazi; in 25 de orase fiind instituita deja starea de asediu. Si deja totul nu mai […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: