SACCSIV – blog ortodox

Sănătatea oamenilor va fi monitorizată cu o aplicaţie obligatorie, în China. Restricţiile, impuse pe baza „scorului de sănătate”

Posted in CHINA, virus by Vali on mai 28, 2020

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/sanatatea-oamenilor-va-fi-monitorizata-cu-o-aplicatie-obligatorie-in-china-restrictiile-impuse-pe-baza-scorului-de-sanatate-1313303

Foto: Captură Twitter/CNN

Oraşul chinez Hangzhou ar putea fi primul oraş în care o aplicaţie de monitorizare a sănătăţii ca metodă de contracarare a coronavirusului sau altor astfel de virusuri va fi folosită în mod obligatoriu şi permanent de toţi cei 10 milioane de rezidenţi ai săi, scrie The Guardian.

Versiuni ale acestei aplicaţii au mai fost folosite de-a lungul Chinei continentale. Aplicaţia afişează un cod QR care conţine statutul „virusologic” al individului. Scorul pe care îl are fiecare persoană pe aplicaţie va fi folosit pentru a determina cât de mult are voie aceasta să călătorească.

Autorităţile locale din Hangzhou au anunţat că au de gând să lanseze o versiune mai complexă a aplicaţiei pentru monitorizarea permanentă a sănătăţii rezidenţilor. Aplicaţia afişează un scor de la 0 la 100 care creşte bazat pe obiceiurile sănătoase ale persoanei şi scade în funcţie de cele nesănătoase. Activitatea fizică şi somnul corespunzător sunt recompensate cu astfel de puncte în timpul ce fumatul sau consumul de alcool sunt penalizate. Scorul iniţial este generat în funcţie de istoricul medical al persoanei şi de afecţiunile şi bolile de care suferă.

Conform presei chineze, autorităţile din oraş plănuiesc să aibă aplicaţia gata până la finalul lunii următoare. Comisia de sănătate din Hangzhou spune că sistemul propus este menit să funcţioneze ca „un strat adiţional de siguranţă pentru sănătatea şi imunitatea cetăţenilor”.

Deşi astfel de aplicaţii au ridicat îngrijorări cu privire la confidenţialitatea datelor, respectarea intimităţii şi lipsa transparenţei în felul în care funcţionează, cetăţenii chinezi par să le fi acceptat ca pe ceva necesar.

CNN scrie că aplicaţia care va fi folosită în Hangzhou generează un scor individual bazat pe probleme de sănătate pre-existente, verificări recente ale stării de sănătate, obiceiuri şi stil de viaţă ale persoanei – cât de mult a băut alcool, fumat, făcut sport şi dormit în fiecare zi. „Scorul de sănătate” va fi înscris într-un cod QR accesibil de pe telefon şi care va fi scanat la intrarea în magazine sau alte spaţii publice.

Mai mult, aplicaţia poate fi folosită şi ca metodă de a monitoriza circulaţia indivizilor pentru a identifica ce locuri au vizitat şi cu cine au intrat în contact.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CHINA DE AZI = PAMANTUL DE MAINE / Big Brother monitorizeaza cetatenii, apoi cetateanii primesc note si la final sunt pedepsiti sau recompensati / Iata cateva greseli si pedepsele lor

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. monitorizare obligatorie said, on mai 28, 2020 at 6:17 pm

    Monitorizare azi cu aplicații pe telefon, și mâine monitorizare totală cu cipul. Vom deveni noi înșine device-ul, terminalul inteligenței artificiale – AI, prin care vom fi conectați la sistem. Va gândi sistemul pentru noi și ne va spune direct în creier ce trebuie să facem, pentru că, prin vaccinuri, nu vom mai fi oameni, ci niște entități modificate genetic.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Un om said, on mai 28, 2020 at 6:21 pm

    Întrebare: Cum poate determina aplicația că o persoană a consumat alcool sau nu?

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 28, 2020 at 6:24 pm

      Un om

      Daca citesti articolul de la link-ul de la final, vei incepe sa te lamuresti, caci sunt legate.

      Apreciază

    • Spaceman said, on mai 28, 2020 at 6:49 pm

      @Un om

      Cei care au aplicat sau aplică pentru o identitate biometrică electronică (digitală) sunt considerați ‘prezumtiv infractori’ (vinovați) iar nevinovăția se probează – printr-o monitorizare constantă

      Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on mai 29, 2020 at 3:46 pm

      Cand se ajunge la internetul lucrurilor (IoT) sticla, paharul, … sint detectabile – si miscarile lor, desigur – apropiere de corp, pozitionare… ca si miscarea personala si sunetele care le scoti… masurarea in timp nu e o problema iar analizor de respiratie poate fi incorporat in orice microfon.
      Au ajuns sa faca poza „dupa colt” cu programe de filtrare si interpretarea a unor umbre uneori nesesizabile cu ochiul liber.

      Apreciază

  3. luigilucretiu said, on mai 28, 2020 at 7:36 pm

    Inside China’s ‘thought transformation’ camps – BBC News

    Apreciază

  4. Dana said, on mai 28, 2020 at 8:11 pm

    Aplicatiile sunt bazate pe acte de urmarire si „spovedanie” si au ca rezultat recompensa sau pedeapsa. Oamenii supusi experimentului si-au imbunatatit comportamentul, dar cu ce ”costuri”? Omul scos de sub legile divine si dresat ca un animal sau programat ca o masina/robot, pierde natura umana. Se dezvolta reflexele conditionale in detrimentul ratiunii, a gandirii critice.

    Apreciază

  5. Mihai T said, on mai 28, 2020 at 10:28 pm

    Rezistență

    Apreciază

  6. mariusmioc said, on mai 29, 2020 at 1:34 am

    Lista rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la șpaga de 200 milioane lei pentru propagandă covid
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/28/lista-rusinii-institutii-de-presa-care-s-au-inscris-la-spaga-de-200-milioane-lei-pentru-propaganda-covid/

    Apreciat de 2 persoane

  7. Ines said, on mai 29, 2020 at 3:09 am

    În atenția preoților, a enoriașilor, dar și a forțelor de ordine: Purtarea măștilor la slujbele desfășurate în aer liber NU este obligatorie

    https://m.activenews.ro/stiri-social/In-atentia-preotilor-a-enoriasilor-dar-si-a…fortelor-de-ordine-purtarea-mastilor-la-slujbele-desfasurate-in-aer-liber-NU-este-obligatorie-161714

    Apreciază

    • R said, on mai 29, 2020 at 11:42 am

      Preoții știu că nu este obligatorie purtarea măștii în aer liber, dar fac ascultare de patriarhie care a fost mai strictă decât autoritățile fără Dumnezeu, și a cerut să se poarte masca și în exterior.

      Apreciază

  8. Duhul Căpitanului said, on mai 29, 2020 at 12:29 pm

    Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește!

    Apreciază

  9. gheorghe said, on mai 29, 2020 at 3:49 pm

    Si in Canada – la cele de la BOR – prima regula a fost cu 5 persoane limita de prezenta.
    La cele de la OCA – Orthodox Church of America – NICIUNUL – doar Preotul si familia sa…
    Cum s-ar zice, „ma catolici decat…”/
    Demonstratie de frica sa nu cumva sa deranjeze.
    La „altii” – nu au deschis usa la politisti, s-au certat cu ei, au chemat oamenii la „adunare”…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.