SACCSIV – blog ortodox

Testarea COVID-19: Ce înseamnă?

Posted in virus by saccsiv on mai 24, 2020

In mass-media din Romania n-au loc dezbateri despre testarea Covid-19, ci se lucreaza pe lozinci si directive.

In vest insa, se mai vorbeste, ca de exemplu:

THE HILL: Alarm bells ring over controversial COVID testing

ABC15: Data controversy spreads nationwide on positive COVID-19 tests

BBC: Coronavirus: Double warning over antibody tests

Iata mai jos traducerea articolului COVID-19 Testing: What are We Doing? What Does it Mean? de pe Children’s Health Defense (presedinte Robert Francis Kennedy Jr):

Testarea COVID-19: Ce facem? Ce înseamnă?

20 mai 2020

Invitatul editorialului, Dr. Sherri Tenpenny, DO, AOBNMM, ABIHM
[NOTĂ CHD: Articolul original, în integralitatea sa, poate fi găsit pe Vaxxter.com]

În 1965, oamenii de știință au identificat primul coronavirus uman; a fost asociat cu răceala comună. Familia Coronavirus, numită așa pentru aspectul lor asemănător coroanei, include în prezent 36 de viruși. În cadrul acestui grup, există 4 virusuri comune care au cauzat infecții la om de mai bine de șaizeci de ani. În plus, trei coronavirusuri pandemice care pot infecta oamenii: SARS, MERS și acum, SARS-CoV-2.

Pe măsură ce știrile despre decesele din China, Coreea de Sud, Italia și Iran au început să inunde toate mediile de presă 24/7, ne-am familiarizat cu un nou termen: COVID-19. Ca să fie clar, numele nou-identificatului coronavirus este prescurtat SARS-CoV-2, adică Sindromul Acut Respirator Sever Coronavirus-2. Acest virus este asociat cu febră, tuse, dureri în piept și dificultăți de respirație, complexul de simptome care alcătuiesc diagnosticul de COVID-19.

Administrația Trump a declarat starea de urgență pentru sănătatea publică pe 31 ianuarie 2020, apoi pe 2 februarie a interzis intrarea (în țară) a majorității călătorilor care fuseseră recent în China. Pe 4 februarie, Alex Azar, secretarul Sănătății și Serviciilor Umane (HHS) a emis o declarație în legătură cu starea de urgență pentru sănătatea publică, și a activat Legea privind pregătirea publică și dispozițiile în situația de urgență, altfel cunoscută sub numele de PREP Act. Această legislație nefastă oferă producătorilor protecție completă de răspundere pentru toate produsele, tehnologiile, produsele comerciale derivate din biotehnologie, sau orice vaccin dezvoltat ca o contramăsură medicală împotriva COVID-19. Pentru cei care așteaptă cu nerăbdare ca vaccinul să devină disponibil, asigurați-vă că înțelegeți Legea PREP, înainte de a vă grăbi să vă așezați la coadă ca să-l obțineți.

Apeluri pentru testare – pentru a vedea dacă o persoană este sau nu este infectată – au început curând după declararea stării de urgență, dar efectuarea acestor teste a fost inițial lentă din cauza unui număr inadecvat de seturi de testare. Pe măsură ce kiturile au devenit disponibile, cele dezvoltate de CDC au avut un defect: Reactivii au reacționat la proba de control negativ, ceea ce a făcut ca testul să fie inexact și kiturile inutilizabile.

În diferite țări, s-a constatat că mii de kituri de testare achiziționate din China au fost contaminate cu virusurile SARS-CoV-2. Nimeni nu știe cu adevărat cum s-a întâmplat asta, dar teoriile s-au răspândit cu repeziciune. Setul de testare ar putea infecta persoana testată? Sau, a însemnat că testul va da un rezultat fals pozitiv, determinând creșterea numărului celor considerați a fi infectați, astfel încât cei de la putere să poată implementa blocări mai puternice și să accelereze creșterea bruscă a curbei ratei șomajului? Niciuneia dintre aceste întrebări nu i s-a răspuns în mod adecvat.

„Sunt acestea motive suficiente pentru a renunța la libertatea noastră legată de sănătate, și la drepturile noastre personale, fiind testați și făcuți de rușine în mod public?”

Testare obligatorie … a ce?

Autoritățile pretind că testarea este importantă pentru ca oficialii din domeniul sănătății publice să evalueze dacă eforturile lor de atenuare prin – „stat acasă”. „distanțare socială” și „purtarea măștii” – fac diferența în „aplatizarea curbei”. De asemenea, oficialii susțin că testarea este necesară pentru a cunoaște câte persoane sunt infectate într-o comunitate, și pentru a înțelege natura modului de răspândie a coronavirusurilor.

Sunt acestea motive suficiente pentru a renunța la libertatea noastră legată de sănătate, și la drepturile noastre personale, fiind testați și făcuți de rușine în mod public?

În ciuda provocărilor legate de kiturile de testare, testarea a început. Până la sfârșitul lunii martie 2020, peste 1 milion de persoane au fost testate în SUA. Până pe 9 mai, numărul celor testați a crescut la peste 8,7 milioane. Metodele de testare includ un tampon de probă din mucoasa nazală, sau prin introducerea unui tampon lung, incomod, prin nas, pentru a lua o probă din gât. Probe au fost obținute și din spălarea bronho alveolară, din spută și din fecale.

Apelul pentru testarea obligatorie a progresat în forță și a devenit din ce în ce mai oneros. În statul Washington, guvernatorul Inslee a declarat:

Persoanele care refuză să coopereze cu cei care se ocupă de urmărirea contactelor1 și / sau refuză testarea, acelor persoane nu li se va permite să părăsească locuințele pentru a cumpăra necesități de bază, cum ar fi alimente și / sau rețete. Respectivele persoane vor trebui să facă înțelegeri prin intermediul prietenilor, familiei sau statului, care asigură personalul de „sprijin familial”.

Dar ce înseamnă cu adevărat rezultatele?

Cine ar trebui testat        

Pe data de 8 mai 2020, CDC2 (Centers for Disease Control and Prevention) a enumerat prioritățile specifice pentru momentul în care ar trebui făcută testarea. Începând cu 16 mai, au fost colectate peste 11 milioane de probe, și peste 3700 de eșantioane nu au fost încă evaluate.

Prioritate ridicată

  • Pacienții spitalizați care au simptome
    • Lucrătorii din unitățile de asistență medicală, lucrătorii din „living settings”3 și primii respondenți care au simptome (polițiști, pompieri, etc.)
    • Locuitorii cu simptome din centrele de îngrijire de lungă durată sau din alte spații de locuit colective, inclusiv închisorile și adăposturile.

Prioritate

  • Persoanele cu simptome ale unei potențiale infecții cu COVID-19, inclusiv febră, tuse, dificultăți de respirație, frisoane, dureri musculare, pierderi noi de gust sau de miros, vărsături sau diaree și / sau dureri în gât.
    • Persoanele fără simptome care sunt prioritizate de către departamentele de sănătate sau de către clinicieni, din orice motiv, inclusiv, dar fără a se limita la monitorizarea sănătății publice, supravegherea cu pază, sau screening-ul persoanelor asimptomatice în conformitate cu planurile de stat și locale.

Citiți din nou această ultimă prioritate: Aceasta înseamnă că practic tuturor li se poate cere să facă un test.

Este aceasta o încălcare a drepturilor dvs. personale? Și, dacă vă supuneți testării, ce înseamnă de fapt un „test pozitiv”?

Tipuri de testare: RT-PCR

PCR, un test scurt pentru reacția în lanț a polimerazei, este o tehnică de laborator foarte specifică. Cheia pentru înțelegerea testării PCR este că PCR poate identifica un virus specific individual în cadrul unei familii virale.

Cu toate acestea, un test PCR poate fi utilizat doar pentru identificarea virusurilor ADN; virusul SARS-COV2 este un virus ARN. Prin urmare, trebuie făcuți mai mulți pași pentru a „mări” cantitatea de material genetic din eșantion. Cercetătorii au folosit o metodă numită RT-PCR, reacție inversă în lanț a polimerazei cu transcripție, pentru a identifica în mod specific virusul SARS-CoV-2. Este un proces complicat. Pentru a citi mai multe despre asta, accesați aici și aici.

Dacă o probă nazală sau de sânge conține un fragment minuscul de ARN din virusul SARS-CoV-2, RT-PCR îl poate identifica, ceea ce duce la o mare probabilitate ca persoana să fi fost expusă virusului SARS-CoV-2.

Cu toate acestea – și acest lucru este important – un rezultat pozitiv al testului RT-PCR nu indică neapărat că există un virus complet. Virusul trebuie să fie pe deplin intact, ca să fie transmisibil, și ca să fie cauza unor boli.

Și ceea ce face ca această testare să fie și mai confuză este faptul că FDA (Administrația americană pentru alimente și medicamente), admite că „Detecția de ARN viral prin testul RT-PCR nu echivalează neapărat cu un virus infecțios.”

Testarea RT-PCR: importanța sincronizării

Chiar dacă o persoană a avut toate simptomele asociate unei infecții cu coronavirus sau a fost expusă îndeaproape persoanelor care au fost diagnosticate cu COVID-19, probabilitatea ca un test RT-PCR să fie pozitiv scade odată cu numărul de zile trecute de la debutul simptomelor.

Conform unui studiu realizat de Paul Wikramaratna și alții:

Pentru un tampon nazal, șansa procentuală ca un test să iasă pozitiv scade de la aproximativ 94% în ziua 0, la aproximativ 67% până în ziua 10. Până în ziua 31, există doar o șansă de 2% a unui rezultat pozitiv.
Pentru un tampon din gât, șansa procentuală a unui test pozitiv scade de la aproximativ 88% în ziua 0, până la aproximativ 47% până în ziua 10. Până în ziua 31, există doar o șansă de 1% a unui rezultat pozitiv.

Cu alte cuvinte, cu cât intervalul de timp dintre debutul simptomelor și timpul testării unei persoane este mai mare, cu atât testul va fi negativ.

Testarea repetată a persoanelor care au un test negativ poate (eventual) să confirme prezența ARN-ului viral, dar acest lucru nu este practic. În plus, testarea repetată a aceleiași persoane poate duce la rezultate chiar mai confuze: Testul poate trece de la negativ, la pozitiv, apoi din nou la negativ, deoarece sistemul imunitar elimină infecția cu coronavirus și trece la vindecare.

Și ceea ce face ca această testare să fie și mai confuză este faptul că FDA admite că „Detecția ARN-ului viral prin RT-PCR nu echivalează neapărat cu un virus infecțios.”

Să explicăm asta:

Ați avut toate simptomele COVID19, dar testul RT-PCR pentru SARS-CoV-2 este negativ.

  • Înseamnă că sunteți „gata de plecare” – puteți merge la serviciu, să mergeți la școală sau puteți călători? SAU…
    • Înseamnă că boala dvs. asemănătoare gripei a fost cauzată de un alt agent patogen, posibil unul dintre cele patru tipuri de coronavirusuri care au fost în circulație timp de 60 de ani? SAU…
    • Înseamnă că rezultatul este fals-negativ și ai încă infecția, dar aceasta nu este detectabilă prin testele actuale? SAU…
    • Înseamnă că a fost un eșantion preluat în mod inadecvat din cauza tehnicii defectuoase a tehnicianului SAU…
    • Înseamnă că nu ați fost expus și sunteți susceptibili de a contracta infecția, și trebuie să stați în carantină?

Așadar, ce înseamnă de fapt un test „pozitiv”? Și asta este problema … Nimeni nu știe sigur.

Un alt tip de testare: Anticorpii

Conform Fundației non-profit Innovative New Diagnostics (FIND), peste 200 de teste de sânge serologic, pentru a testa anticorpii, sunt ori deja disponibile, sau în curs de dezvoltare.

Există două tipuri de anticorpi primari care sunt evaluați pentru aproape orice tip de infecție: IgM și IgG. În timp ce mai multe dispozitive noi de testare sunt recomandate ca test la domiciliu, acestea nu sunt același lucru cu un test de sarcină la domiciliu, sau un glucometru pentru a testa glicemia. Petele de sânge sau eșantionul de salivă pot fi colectate acasă, apoi trebuie trimise la laborator pentru analiză. Poate dura câteva zile – sau mai mult – pentru a obține rezultatele. Cu atât de multe teste în pregătire, capacitatea de testare acasă se va schimba în timp.

Primul anticorp în creștere este IgM. Se ridică rapid după debutul infecției, și este de obicei un semn al unei infecții acute, sau în curs. Nivelurile de IgM se diminuează rapid pe măsură ce infecția se rezolvă. FDA admite că nu se știe cât timp IgM rămâne prezent pentru SARS-CoV-2, pe măsură ce infecția este eliminată.

Interpretarea unui anticorp IgG este mai dificilă. Acest anticorp este un indicator al unei infecții anterioare. Testul nu este adesea suficient de specific pentru a determina dacă infecția trecută a fost cauzată de virusul SARS-CoV-2 sau de unul dintre cele patru coronavirusuri comune care provoacă o boală asemănătoare gripei.

FDA spune:

Din cauză că testarea serologică poate da un rezultat negativ al testului, chiar dacă pacientul este infectat în mod activ (de exemplu, corpul nu a dezvoltat încă un răspuns la virus), sau poate fi fals pozitiv (de exemplu, dacă anticorpul indică o infecție trecută de la un alt tip de coronavirus), acest tip de testare nu trebuie utilizată pentru diagnosticarea unei infecții acute sau active cu COVID-19.

În mod similar, CDC spune următoarele în ceea ce privește testarea anticorpilor:

Dacă testul este pozitiv:

  • Un rezultat pozitiv al testului arată că aveți anticorpi ca urmare a unei infecții cu SARS-CoV-2, sau eventual a unui coronavirus asociat.
    • Nu este clar dacă acești anticorpi pot oferi protecție (imunitate) împotriva unei noi infectări. Aceasta înseamnă că, în acest moment, nu știm dacă anticorpii te fac imun la virus.
    • Dacă nu aveți simptome, este posibil să nu aveți o infecție activă, și nu este necesară o monitorizare suplimentară.
    • Este posibil ca testul să iasă pozitiv pentru anticorpi, și s-ar putea să nu aveți sau să fi avut vreodată simptome de COVID-19. Aceasta este cunoscută ca a avea o infecție asimptomatică [adică aveți un sistem imunitar sănătos!]
    • Un test de anticorpi nu poate spune dacă în prezent sunteți bolnav de COVID-19.

Dacă testul este negativ:

  • Dacă rezultatul testului este negativ pentru anticorpi, probabil că nu ați avut o infecție anterioară. Cu toate acestea, ați putea avea o infecție curentă, deoarece anticorpii nu apar timp de 1 până la 3 săptămâni după infectare.
    • La unele persoane poate dura chiar mai mult până dezvoltă anticorpi, iar unele persoane pot să nu dezvolte anticorpi.
    • Un test de anticorpi nu poate spune dacă în prezent sunteți bolnav de COVID-19.

Dacă FDA nu știe dacă un anticorp IgG împotriva SARS-CoV-2, este, după vindecarea de infecție, un factor de protecție împotriva unei viitoare infecții, atunci cu siguranță nu știe nici dacă un anticorp provocat de un vaccin, va preveni o infecție.

Ce? Așteptați!

  • Nu numește industria vaccinurilor IgG ca și „anticorp protector”?
    • Nu este acesta markerul imunității pe care ei îl evaluează după ce ați avut o infecție cu pojar, varicelă sau oreion, pentru a determina dacă sunteți imun la viitoare infecții?
    • Nu este acesta semnul imunității induse pe care ei încearcă să o obțină prin administrarea unui vaccin?

Dacă FDA nu știe dacă un anticorp IgG împotriva SARS-CoV-2, este, după vindecarea de infecție,un factor de protecție împotriva unei viitoare infecții, atunci cu siguranță nu știe nici dacă un anticorp provocat de un vaccin, va preveni o infecție.

Nu elimină acest lucru complet teoria că anticorpii oferă protecție și că anticorpii proveniți din vaccinuri sunt necesari pentru a te împiedica să te îmbolnăvești?

Testare obligatorie – Creare de noi locuri de muncă

Reprezentantul statului american Illinois, Bobby L. Rush, a introdus H.R. 6666 Legea Urmăririi pe 1 mai. Pe site-ul său, Rush a spus:

Până nu avem un vaccin pentru a învinge această temută boală, urmărirea contactului pentru a înțelege întreaga amploare și profunzimea răspândirii acestui virus, este singura cale prin care vom putea ieși din această problemă.

H.R. 6666 (Hotărârea Camerei Reprezentanților 6666) ar autoriza secretarul Sănătății și serviciilor umane (HHS), să acționeze prin intermediul directorului CDC, ca să acorde subvenții entităților eligibile să efectueze teste diagnostice, și apoi să urmărească și să monitorizeze contactele persoanelor infectate. Persoanele care urmăresc contactele ar putea fi autorizate să-i testeze pe cetățeni în casele lor și, după caz, să-i bage pe cetățeni în carantină pe loc.

Unde intenționează ei să facă această testare? În afară de unitățile mobile pentru testarea oamenilor în casele lor, proiectul de lege identifică opt locații specifice în care ar putea avea loc testarea și urmărirea contractelor: școli, clinici de sănătate, universități, biserici și „orice alt tip de entitate” pe care secretarul HHS dorește să o folosească.

Proiectul de lege ar aloca 100 de miliarde de dolari în 2020 „și sumele care pot fi necesare pentru anul fiscal 2021 și pentru orice an fiscal următor, în cursul căruia continuă perioada de urgență.”

Dar ce caută ei?
•. Se presupune că testul dvs. este pozitiv – spunând că ați fost expus și că este posibil să vă fi vindecat?
• Sau se presupune că testul dvs. este negativ, adică sunteți sănătos?
• Sau un test complet negativ – test RT-PCR negativ, și niciun anticorp IgG, să însemne că ești susceptibil de infecție, și că trebuie să rămâi în carantină?

Virusul suferă rapid mutații, ceea ce este mai degrabă tipic pentru virusurile ARN. Într-un studiu publicat în aprilie 2020, cercetătorii au descoperit că noul coronavirus a suferit mutații în cel puțin 30 de variații genetice diferite. Dacă testul dumneavoastră RT-PCR este pozitiv, identifică acesta expunerea la virusul pandemic, sau expunerea la una dintre variațiile genetice? Același lucru se poate spune și despre vaccinurile în curs de dezvoltare: Cu fiecare mutație, este mai probabil ca vaccinul să aibă numai riscuri și niciun beneficiu atunci când el ajunge pe piață?

Ce putem face

Peste tot în țară, poliției i se spune să nu-i aresteze pe criminali, ci, în schimb, să-i aresteze pe părinți la locurile de joacă, să-i aresteze pe surferii solitari pe plajele publice, să-i amendeze pe pastorii și pe membrii congregațiilor care stau în mașinile lor ascultând o slujbă la radio, și să restricționeze circulația prin crearea trotuarelor unidirecționale.

Oamenii s-au săturat. Ei încep să vadă marea înșelătorie care a fost comisă în întreaga lume în urma unei infecții virale, cu o rată de deces globală de 1,4% (adică 1,4% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au avut un deznodământ fatal, în timp ce 98,6% s-au vindecat). Acesta reprezintă un număr mai mic de decese decât într-un sezon de gripă severă.
Deja începem să vedem forța de a ne lua puterea înapoi:

  • În Virginia, oamenii mergeau în masă pe plaje, ignorând distanțarea socială și ordinele guvernatorului de a rămâne acasă.
    • Orașul Atwater din partea centrală a Californiei, s-a declarat ca și „oraș al siguranței”, permițând proprietarilor de afaceri și bisericilor să se deschidă, sfidând în mod deschis ordinul de ședere la domiciliu legat de coronvirus al guvernatorului democrat de California Gavin Newsom.
    • Adevărul despre purtarea măștilor începe să iasă la iveală, și oamenii nu mai sunt de acord cu purtarea lor. Neurochirurgul pensionat, dr. Russell Blaylock, avertizează că măștile de față nu numai că nu reușesc să protejeze persoanele sănătoase de a contracta o boală, dar creează riscuri grave pentru sănătate.

Fiți curajoși. Fiți îndrăzneți. Este timpul ca americanii să reziste tiraniei care pare a fi asupra noastră.

Sign up for free news and updates from Robert F. Kennedy, Jr. and the Children’s Health Defense. CHD is planning many strategies, including legal, in an effort to defend the health of our children and obtain justice for those already injured. Your support is essential to CHD’s successful mission.

 

Comentariul traducatorului:

1 – În sănătatea publică, urmărirea contactelor este procesul de identificare a persoanelor care ar fi putut intra în contact cu o persoană infectată, și colectarea ulterioară a informațiilor suplimentare despre aceste contacte. https://en.wikipedia.org/wiki/Contact_tracing

2 – Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) este o agenție federală care conduce și susține activități de promovare, prevenire, și instruire în domeniul sănătății în Statele Unite, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea publică generală.

3- „living settings” pot include: „home care” – asistență la domiciliu , sau „assisted living facilities”cum ar fi reședințe de locuit asistat pentru persoanele cu dizabilități sau pentru adulții care nu pot sau care aleg să nu trăiască independent sau „Nursing homes” – case de îngrijire medicală sau case de bătrâni, care oferă îngrijire rezidențială pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități, sau „adult foster care” – azile de bătrâni, conform  https://www.alstexas.org/navigating-als/for-patients/living-setting/

 

Comentariu saccsiv:

Indemnurile „Ce putem face”, de la finalul articolului, sunt pentru americani.

La noi, a inceput o testare la Bucuresti, insa este voluntara:

In Bucuresti a început marea testare a celor care nu prezintă deloc simptome. Cei care vor avea rezultat pozitiv, vor fi internaţi în spital

Cititi va rog si:

Hotărârea Camerei Reprezentanților 6666

Un neurochirurg celebru avertizează: MASTILE prezintă riscuri grave pentru cei care le poartă – inspira în mod constant orice virus respirator înapoi iar mai departe totul devine INFRICOSATOR

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dana said, on mai 24, 2020 at 11:52 pm

    Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a anunțat un plan de testare: „Vom testa populația, să vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe vârste, pe regiuni.
    https://www.stiripesurse.ro/horatiu-moldovan-anunta-ca-romanii-vor-fi-testati-pentru-a-se-stabili-procentul-de-imunizare-a-populatiei-zeci-de-mii-de-persoane-vizate_1467940.html

    Apreciază

  2. Dana said, on mai 25, 2020 at 12:29 am

    Extras din https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3146458448753092?__tn__=K-R

    Gheorghe Piperea
    „- Aveti mai jos rezumatul recentului expozeu live din seara de duminca, 24 mai.

    1. Traim una dintre cele mai socante si periculoase forme de tiranie: domnia prin lege a prostocratiei.
    Domnia prin lege (rule by law) nu se confunda cu domnia legii (rule of law). Diferenta este intre autocratie si democratie.
    Prostocratia este puterea exercitata de prosti si impostori (constienti de impostura lor), care se inconjoara de slugi nevolnice si netrebnice pentru a se perpetua la putere si a servi scopurilor sponsorilor lor economici.
    Domnia prin lege determina legi nedrepte, nelegitime.
    Legile nelegitime pot fi corectate prin decizii ale CCR legitime, in acord cu Constitutia si cu principiul dreptatii ca valoare suprema in stat. In lipsa, corectia nedreptatii poate fi violenta, pentru ca inseamna revolte, revolutie, anarhie, lucruri indezirabile pentru marea majoritate a oamenilor normali. Aici intervine rolul esential al avocatilor si al magistratilor, ca oameni ai cetatii lor: sa lupte pentru drepturi si libertati, sa traga societatea de maneca, sa agaseze prostocratia cu plangeri, actiuni in justitie si exceptii de neconstitutionalitate. Si sa nu taca, iar discursul lor sa fie coerent si consistent. Chiar daca in Romania toata lumea se pricepe la drept si justitie mai bine decat avocatii si chiar decat profesorii de dreot, asta nu inseamna ca trebuie sa tacem, pentru ca agenda publica risca sa fie dominata de non-subiecte si non-valori, iar dreptatea sa umble cu capul spart. Riscam ca badigarzii si paznicii de mall sa ajunga sa faca triaje juridice, asa cum fac deja triaje epidemiologice.
    Ultimele doua luni de “guvernare” ne-au aratat o realitate insuportabila : utilizarea legii ca un bici contra supusilor si a legiferarii ca un ciomag pe spinarea (putinilor) critici.
    Un rege fara haine se plimba printre noi, distrugand economia si demoland pana si fundatiile sociale ale natiunii. Si cei mai mult supusi prefera sa nu-i observe lipsa de haine si nuditatea si sa creada cu religiozitate ca masurile luate pentru combaterea unei fantasme epidemice sunt pentru siguranta noastra, si nu impotriva noastra. In cautarea infrigurata a promisei sigurante, omitem ca libertatea este pusa oarecum in suspensie, pana la noi ordine. Dar asa incep toate dictaturile. Pas cu pas.
    Cand statul corporatist anunta ca ia masuri liberticide pentru siguranta noastra, trebuie sa ne temem de tirania astfel enuntata si sa ne opunem.

    2. Nu exista epidemie oficial declarata in Romania. Nici nu poate exista, conform canoanelor OMS. Sunt, la zi, doar 6000 de cazuri active de infectare cu coronavirus. In plus, acest numar este micsorat de procentul foarte mare de asimptomatici (purtatori sanatosi ai virusului). De aceea, inchiderea economiei este o masura disproportionata fata de situatia de facto pe care ar trebui sa o “corecteze” – spitalele din sistemul sanitar sunt suficiente pentru a acoperi numarul cazurilor grave de infectare, cazuri care sunt in scadere de cca 10 zile. Restrangerile de drepturi si libertati sunt, deci, nejustificate.

    3. Nu propun nici revolte, nici revolutii, nici anarhie. Dimpotriva, propun solutii bazate pe sistemul legal in vigoare, utilizand instrumentul conventiei si unealta actiunilor (in extremis) in instanta. Solutiile sunt reziliente, durabile, iar raspunderile antrenate sunt justificate si sunt de natura a preveni recidiva sau imitatia de catre alte tipuri de putere care s-ar putea succeda autoritatilor pandemice.
    Golurile create in economie si, deopotriva, in bugetele publice, pot fi acoperite prin preluarea propriului destin in propriile maini. ”
    PS – Gheorghe Piperea este avocat și profesor de drept comercial, https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Piperea

    Apreciază

  3. Dana said, on mai 25, 2020 at 12:47 am

    Alexandru Petria, scriitor: ”Cocoloșirea a încercat și încearcă să ne șteargă riscurile din orar. Intenția e salutară, totuși rezultatul e distorsionarea firii umane, aruncarea în lâncezeală, inclusiv a gândirii, prin evitarea riscurilor. Statul a început să-și asume roluri de părinte ultra-protectiv în relația cu cetățeanul infantilizat.”
    https://www.stiripesurse.ro/infantilizarea-omenirii-s-i-covido-prostia_1467824.html

    Apreciază

  4. testări imprecise said, on mai 25, 2020 at 7:53 am

    Așadar testul RT-PCR dacă dă rezultat pozitiv există posibilitatea să nu ai SARS-CoV-2 aka COVID-19. La fel și dacă testul RT-PCR dă rezultat negativ există posibilitatea ca să ai virusul respectiv. Explicațiile specialiștilor asta arată. Este un test care dă multe erori, nu are o bază științifică, și deci nu ar trebui să fie etalonul pentru diagnosticarea virusului SARS-CoV-2. Dacă autoritățile nu au un test mai bun, pentru că celălalt tip de testare cu anticorpi este și mai imprecis, nu ar trebui să pună acest test în aplicare, pentru că rata de diagnosticare greșită e mare, și mulți oameni vor fi distruși prin această testare.
    Nu se găsesc câțiva doctori în România care să trimită autorităților un raport bine documentat în legătură cu aceste testări, și de asemenea să informeze și populația la ce se expune?

    Apreciat de 2 persoane

  5. Ion Ciolaru said, on mai 25, 2020 at 10:16 am

    Marea testare din Bucuresti, voluntara, va infecta cireada. Ei vor sa vada cati prosti sunt dispusi sa se infecteze ca apoi sa-si justifice testarea obligatorie.

    Nush daca v-ati dat seama dar lui Arafat mulsuman inrait dictator intr-o tara ortodoxa ii plac masurile extreme de dictatura.

    Mai sunt multi prosti slavindu-l ca ar fi infiintat el smurd-ul. Un roman nu mai era cu aceeasi idee, trebuia sa vina jegul ala de mulsuman.

    Apreciază

  6. […] Testarea COVID-19: Ce înseamnă? […]

    Apreciază

  7. […] Testarea COVID-19: Ce înseamnă? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.