SACCSIV – blog ortodox

Nici acestea nu sunt investigatii medicale? Iata ce multe trebuie sa stie sa faca gardienii care se vor ocupa cu triajul epidemiologic la intrarea in supermarketuri sau alte incinte, conform Ordinului publicat in Monitorul Oficial: observarea semnelor și simptomelor respiratorii de tipul tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată, etc.

Posted in virus by saccsiv on mai 24, 2020

Iata cum se face triajul epidemiologic la intrarea într-o incintă, conform articolului Oficial: Măștile de protecție, obligatorii în supermarketuri, la serviciu, în metrou, autobuz, gări și aeroporturi. Ce prevede ordinul de pe Radio Europa Libera Romania

La intrarea într-un sediu, sunt obligatorii atât triajul epidemiologic cât și dezinfectarea mâinilor.

Triajul epidemiologic nu implică înregistrarea datelor cu caracter personal și constă în:

 • măsurarea temperaturii prin termometru noncontact (temperatura înregistrată nu trebuie să depășească 37,3C), la care se poate adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului;
 • observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Dacă aceasta se menține și există și alte simptome respiratorii, persoana este trimisă pentru consult la medicul de familie.

Dacă persoana se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie îi va recomanda testarea iar dacă nu se încadrează în definiția de caz suspect COVID 19, medicul de familie va orienta diagnosticul către altă afecțiune.

Pentru alte persoane decât personalul angajat, intrarea într-o incintă este permisă doar pentru persoanele care, în mod rezonabil, au motive justificate de a se afla în acea incintă. În cazul în care este necesară doar predarea unor documente, colete, aceasta se va realiza în afara incintei, direct persoanei căreia îi sunt destinate, cu respectarea măsurilor de precauție. Dacă este necesară intrarea în incintă, sunt obligatorii triajul epidemiologic și dezinfectarea mâinilor. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3 C, se recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Dacă se constată menținerea unei temperaturi peste 37,3 C sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoanei nu i se permite accesul în incintă. Dacă temperatura înregistrată nu depășește 37,3 C, iar persoana nu prezintă alte simptome respiratorii, i se permite accesul doar însoțită de către o persoană din sediu și după înregistrarea biroului/camerei/ departamentului unde va merge.

 

Comentariu saccsiv:

Asadar, gardianul de la intrare nu ne pune doar termometrul la frunte, ci se ocupa si de o sumedenie de alte lucruri: observarea semnelor și simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Monica Pop considera ca luarea temperaturii este o investigatie medicala minima:

(Video) Monica Pop: Este o jignire să te oblige să-ți ia temperatura

Si nu este singura. Iata si alte exemple:

Avocati: termoscanarea reprezinta act cu caracter medical ce nu poate fi adus la indeplinire decat de personal specializat medical

Judecatoarea Lacramioara Axinte despre termoscanare: “Este cea mai grava incalcare a dreptului persoanei la respectarea vietii private”

Autoritatile insa probabil ca considera altfel, din moment ce au dat ordinul.

Dar nici celelalte nu se incadreaza la acte medicale?

Si de unde stie gardianul de la intrare sa observare semnele și simptomele respiratorii? A facut niste cursuri speciale? Are vreo diploma?

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on mai 24, 2020 at 3:50 pm

  Comuniștii au înlocuit polițiștii cu studii cu milițieni fără studii!
  Deci se instaurează un regim totalitar! De aici bătaia de joc!

  Apreciază

 2. Cosmin said, on mai 24, 2020 at 4:36 pm

  Personal consider ca obligativitatea purtarii mastii este un element ce duce la scaderea imunitatii, act savarsit cu buna stiinta cu scopul de a genera un nou val de imbolnaviri, nu conteaza de ce fel, caci au ei grija sa le inregistreze covid19.

  Nu degeaba tot „profetesc” ei al doilea val.

  Ma intreb: exista un numar mare de declaratii ale medicilor, avocatilor, oameni de stiinta, sau facut documentare, chiar nimeni nu formuleaza o plangere penala avand ca probe aceste declaratii si documentare solid argumentate, in care sa se ceara arestarea factorilor atat interni cat si externi in vederea deferirii unui tribunal pentru fapte de tip genocidar?

  Chiar nu exista procurori care sa se autosesizeze si sa puna pe rol un astfel de proces?

  Apreciat de 1 persoană

 3. paul said, on mai 24, 2020 at 5:25 pm

  Ce sa-ti mai pierzi atatia ani din viata cu Facultatea de Medicina si sa-ti incingi creierul cu atata invatat?
  Cu 4 clase, ajungi doctor! Cum pe locurile de la Medicina, e mare concurenta, faceti-va paznici in Mega Image si veti putea profesa medicina. Asa face un om inteligent.

  Apreciază

 4. Ali said, on mai 24, 2020 at 5:54 pm

  Va dati seama cat de periculos este asta, la nivel de principial? Este o schimbare de paradigma cu totul. Adica tu, omule, nu stii ce este mai bine pentru tine; daca esti racit si te simti rau, nu te duce capul sa apelezi la medicul de familie, altcineva, din exterior, un tert, este abilitat sa te directioneze/sa te oblige sa faci asta. Adica, treptat controlul asupra corpului nu mai este al nostru, este transferat statului. Si au ales ceva suficient de marunt (in aparenta) incat majoritatea sa nu fie oripilati si sa nu reactioneze.

  Apreciat de 1 persoană

 5. dante said, on mai 24, 2020 at 7:54 pm

  In toata aceasta chestiune ultimul care va fi luat in seama este elementul medical, adica nenea de la Kaufland cind iti ia temperatura nici nu stie de ce ti-o ia sau ce sa faca cu ea, el doar mimeaza ca un robot un ordin care i-a fost dat. Atit si nimic mai mult. Ce credeti voi ca daca vine un om cu o temperatura de 39 grade si acest paznic o vede, altceva decit( eventual) sa nu-l lase sa intre poate sa mai faca?
  Nu, problema care se impune omului nou, omului de Kaflanderthal, este de obisnuinta cu supunerea totala fata de autoritati, a docilitatii pina la imbecilizare. Asa se face Romania pas cu pas, pe nesimtite pina cind ne vom trezi cu gitul in jug strigind cu „bucurie” ce autoritati grijulii avem pentru binele nostru.
  Cei care ca mine, cel care de 3 saptamini nu a mai calcat pe la Kaufland, Lidl, Dedeman, etc, societati care impun folosirea botnitei miraculoase, vor fi scosi in afara legii si bagati la bulau pentru actitudinea provocatoare si terorista.
  Mai mult decit atit, in aceasta saptamina am avut programare la stomatolog, dupa aproape 3 luni si ca sa pot beneficia de acest act medical, ar fi trebuit sa completez niste hirtii si sa mi se ia temperatura. Binenteles ca am refuzat toate acestea si i-am spus medicului ca o sa ma duc atunci cind lucrurile vor intra in normal, daca vor mai intra.
  Totul este om mare inselaciune pentru anularea libertatilor noastre.

  Apreciază

 6. […] Nici acestea nu sunt investigatii medicale? Iata ce multe trebuie sa stie sa faca gardienii care se … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: