SACCSIV – blog ortodox

Au stabilit temperatura maximă pentru elevi și profesori la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Nu ni s-a spus insa ce se va intampla cu cei ce au peste 37,3 grade. Nu mai dau Bacul? Cand dau Bacul?

Posted in bacalaureat, SCOALA, virus by saccsiv on mai 17, 2020

“a) la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37°C) de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților;

b)în situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului și conduitei de tratament”

Cititi va rog mai multe pe Edupedu:

Temperatura maximă pentru elevi și profesori la Bacalaureat și Evaluarea Națională, crescută la 37,3 de grade

Adrian Patrusca scrie ca:

“Orice febril e anunțat la DSP. Părinții nu sunt anunțați. Nu prevede protocolul. Barnevernet sanitar.”

Stie cineva mai multe?

Apoi, febrilii nu mai dau Bacul? Cand dau Bacul?

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on mai 17, 2020 at 10:03 pm

    Se dă start pentru educaţia pentru umilinţă, nu pentru viaţă. O ,,educaţie” pe care trebuie s-o însuşească bine profesorii ca s-o poată transmite elevilor.

    Apreciat de 1 persoană

  2. iulia20m said, on mai 17, 2020 at 10:47 pm

    Aici se spune ca termoscanerele afecteaza glanda pitulara.
    https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2020/05/17/probleme-ce-pot-sa-apara-la-termoscanare/

    Apreciază

    • paul said, on mai 18, 2020 at 5:43 am

      Sf Paisie Aghioritul-Un text care se potriveste stării actuale .” Diavolul a turbat pentru ca a început sa intre în lume neliniștea cea buna”

      https://www.aparatorul.md/diavolul-a-turbat-pentru-ca-inceput-sa-intre-in-lume-nelinistea-cea-buna

      Apreciază

    • Alexandru said, on mai 18, 2020 at 9:10 am

      „termoscanerele afecteaza glanda pitulara” – este din campania de decredibilizare a opozantilor. Sunt lansate o serie de pareri debile iar daca papagalii musca si le imprastie isi dau singuri cu stangu-n dreptu’ demonstrand cat sunt de prosti, cu Qi mai mic decat nr la pantofi.

      Legandu-se de cate o asemenea gogomanie se decredibilizeaza intregul efort facut pana atunci de a demonta uriasa manipulare.

      Un alt exemplu este cel cu marcarea izotopica. Au fost deja multi papagali care au luat-o de buna si astfel discutia a deviat de la adevarata semnificatie si importanta a gestului in sine de masurare a temperaturii (ex. oamenii n-au mai dat atentie la faptul ca au scopul de a modifica comportamentul ci s-au occupat exclusiv de dezbatrea asa-zisei „marcari izotopice”).

      Apreciază

  3. Ines said, on mai 18, 2020 at 1:39 am

    Ce am remarcat si ma deranjează foarte tare este ca lumea se amuza când trebuie sa li se ia temperatura în magazinul respectiv. Dar nu au forta sa se opună. Se supun și se așează la rand ca oile, cum bine a remarcat cineva de aici, deși nu li se pare deloc plăcut.
    Chiar dacă nu asta o fi semnul fiarei, dragi ortodocsi ( sper ca nu doar cu numele) trebuie făcut ceva în privința asta. Efectiv, pe mine ma deranjează teribil. Ce ar fi ca de fiecare data-sa primesc cate-un laser și ,asta de cate 5 ori pe zi, dacă ma duc în 5 magazine? VA DATI SEAMA CA ÎN RITMUL ASTA NE INBOLNAVIM DE CANCER? Nu ne îmbolnăvim de coronavirus, dar vom sfârși răpuși de cancer?
    Știu, saccsiv, ca poate nu ești de acord ca e semnul fiarei, dar chiar și asa acel scanner e nociv pentru sănătatea noastră. Trebuie sa facem o petiție, ceva. Mai bine s-ar respecta distanta sociala, ca în farmacii, și cu asta, basta. Nu le e de ajuns ca purtam masca?

    Apreciat de 1 persoană

    • Alexandru said, on mai 18, 2020 at 10:48 am

      Las-o-ncolo de treaba. Ne facem de ras cu asemenea aiureli. Ce sa-ti faca prostia aia de masurare a temperaturii? Foloseste mintea din dotare ca ne iau astia de fraieri.

      Termoscanarea este introdusa ca sa se schimbe comportamentul oamenilor. Sa se obisnuiasca poporul ca intrarea in magazin este conditionata (nu libera) de furnizarea unei informatii medicale (acum temperatura iar in viitor vaccinul sau ce le mai trece prin mintile bolnave) luata de la frunte (cred ca pe viitor vor face o exceptie si, daca vor introduce dispozitive implantate de culegere si transmitere automata a datelor medicale, le vor pune si pe mana dreapta; nu de alta, dar ca sa se-mplineasca Scriptura).

      Apreciază

  4. Mihai T said, on mai 18, 2020 at 8:37 am

    Aceste termoscannere au și o marjă de eroare, unul avea +- 0,3. Deci poți avea 36,8 iar scannerul să te dea cu 37,1. Apoi s-ar putea să fii testat, unde poți ieși ”pozitiv” chiar dacă n-ai nimic (ești ”asimptomatic”). Mai departe: va trebui ori să intri la izolare acasă (un caz mai fericit) sau să te ducă la spital. Acolo te mai tratează cu ce te tratează, sau te alegi cu o infecție nozocomială de toată frumusețea. Iar dacă refuzi internarea, te poate încadra la ”zădărnicirea combaterii bolilor”.
    Eu zic să nu vă faceți de lucru cu termoscannerele.

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.