SACCSIV – blog ortodox

Sarbatorirea Sfintelor Pasti nu a afectat raspandirea coronavirusului in Georgia, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi / Nici in Ucraina, a declarat ministrul adjunct al sănătății ucrainean

Posted in BISERICA, GEORGIA, Sfintele Pasti, Ucraina, virus by saccsiv on mai 10, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: CELEBRATION OF PASCHA DID NOT AFFECT SPREAD OF CORONAVIRUS IN GEORGIA, SAYS INFECTIOUS DISEASE SPECIALIST

SĂRBĂTORIREA PASTELUI NU A AFECTAT RĂSPÂNDIREA CORONAVIRULUI ÎN GEORGIA, SPUNE SPECIALISTUL de BOLI INFECȚIOASE

Tbilisi, Mai 7, 2020

Expertul în boli infecțioase din Tbilisi spune că nu a existat nici o creștere a numărului de cazuri de infectări cu Coronavirus în urma celebrării Paștelui în Georgia. Aici bisericile au rămas deschise, iar toate standardele sanitare impuse de autorități au fost respectate.

„La recomandarea guvernului, Biserica a avut o foarte corectă și bună poziție și, de fapt, în liniște și înțelegere am trecut prin perioada care ar fi putut fi o bază pentru o creștere a epidemiei”, a spus Tengiz Tsertsvadze, Directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi, pe Adjara Tv pe 4 Mai.

„Nu a existat nici o creștere a numărului de infecții din cauza sărbătorilor religioase”, a spus expertul.

El a subliniat, de asemenea, că toate grupurile principale de infecții cu coronavirus au fost identificate și localizate în Georgia până în prezent, datorită muncii eficiente a epidemiologilor și medicilor.

Șeful Corpului Medical Sanitar al Ucrainei, ministrul adjunct al Sănătății, Viktor Lyashko a raportat același lucru despre sărbătorile Pascale în Ucraina, în ciuda încercărilor mass-media de a crea o isterie în jurul Bisericii Ortodoxe Canonice Ucrainiene.

„Pentru credincioși, mâncarea spirituală este la fel de importantă și necesară ca și mâncarea fizică; prin urmare, este imposibil să se închidă ușile bisericilor și ele vor fi deschise pentru cei care vor să vină la Biserică, să primească Harul lui Dumnezeu și să fie întăriți spiritual”, a spus Sfinția Sa Patriarhul Ilia al II-lea în perioada premergătoare Paștelui.

„Având în vedere situația actuală, aș dori să mă adresez vouă, copiilor noștri spirituali, și să vă dau următorul sfat: Urmați instrucțiunile corespunzătoare; să respectați distanta stabilită atunci când sunteți în apropierea altor persoane, inclusiv în biserică sau în curtea bisericii; în timpul sfintei Liturghii (și alte servicii), numai clerici ar trebui să rămână în biserică, în timp ce un număr limitat de enoriași au voie să li se alăture în mari catedrale, deși în general se recomandă ca enoriașii să rămână în curtea bisericii”, continuă declarația Patriarhiei..

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Autorităţile georgiene îi îndeamnă pe credincioşi să se roage acasă, în faţa unei Biserici ce respinge măsurile de izolare

In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele Pasti

De fapt, in Georgia bisericile n-au fost inchise nici inainte de sarbatorile pascale iar la Sfanta Impartasanie se folosea aceeasi lingurita:

Video: Sfanta Liturghie in Georgia

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ștefan said, on mai 10, 2020 at 5:21 pm

  Cinste lor.
  Se poate și fără inchidere și fără atâta alarmare.
  Doamne-ajută să audă cine trebuie.

  Apreciază

 2. acelas said, on mai 10, 2020 at 6:37 pm

  „cuiva” parca nu-i convine de masurile de relaxare din intreaga lume .., si a dat drumul din nou la „robinet” in china si wuhan ? Par simultane miscarile

  Apreciază

 3. […] Sarbatorirea Sfintelor Pasti nu a afectat raspandirea coronavirusului in Georgia, a declarat directo… […]

  Apreciază

 4. […] Sarbatorirea Sfintelor Pasti nu a afectat raspandirea coronavirusului in Georgia, a declarat directo… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: