SACCSIV – blog ortodox

Revista Forbes: Guvernatorul de New York-ului se confruntă cu critici dupa ce i-a insarcinat pe miliardarii Eric Schmidt (fost CEO Google) şi Bill Gates sa determine modul în care va arăta statul si scoala după pandemia de Covid-19

Forbes: Cuomo Faces Backlash For Enlisting Billionaires Eric Schmidt And Bill Gates To ‘Reimagine’ NY After Reopening

Cuomo se confruntă cu reculul nominalizării miliardarilor Eric Schmidt şi Bill Gates pentru ‘Reimaginarea’ oraşului NY după redeschidere

Guvernatorul de New York- Andrew Cuomo l-a listat pe fostul CEO de la Google -Eric Schmidt şi pe fostul CEO de la Microsoft- Bill Gates în această săptămână pentru a “reimagina” cum s-ar putea schimba abordarea statului faţă de educaţie şi tehnologie în timpul şi după pandemie—dar mişcarea a atras critici din partea oficialilior locali şi susţinătorilor educaţiei care spun că statul n-ar trebui să depindă de oficiali bogaţi nealeşi.

Guvernatorul de New York Andrew Cuomo vorbeşte la o sesiune pe tema Coronavirus la Northwell Feinstein Institute. Foto de Al Bello/Getty Images

FAPTE IMPORTANTE

Schmidt şi fundaţia “Bill and Melinda Gates Foundation” au fost însărcinaţi în cadrul unor acţiuni separate de a ajuta la determinarea modului în care va arăta statul după ce pandemia se retrage şi şcolile se redeschid.

Unii oficiali progresisti locali l-au muştruluit pe Cuomo că au apelat la asistenţa miliardarilor, cu liderul majorităţii senatului Mike Gianaris spunând, “Ăştia nu sunt oameni care să ne lămurească pe noi cum să oferim servicii mai bune new-york-ezilor obişnuiţi.”

Susţinătorii educaţiei locale au acuzat în mod special Gates Foundation, care are o bogată istorie printre profesori şi grupurile de părinţi cu susţinerea pentru programul Common Core, un controversat program de testare standardizată implementat în New York şi în alte părţi.

„Bill Gates şi the Gates Foundation au promovat iniţiative educaţionale eşuate una după alta, cauzând nemulţumiri în districtele din tot statul,” i-au scris într-o scrisoare cei de la “Aliaţii Statali pentru Educaţie Publică în New York” lui Cuomo. Scrisoarea aici.

Cuomo a atras de asemeni critici pentru că a pus prea mare accent pe învăţământul la distanţă ca “noul normal” în locul predării faţă în faţă, confruntând în continuare grupurile locale de educaţie şi sindicatele profesorilor.

Nici biroul lui Cuomo şi nici Gates Foundation n-au răspuns imendiat unei solicitări de comentarii din partea revistei Forbes. Un purtător de cuvânt de-al lui Schmidt a refuzat să comenteze.

CITAT CRUCIAL

Mai întâi Bill Gates iar acum şi Eric Schmidt. Ăştia nu sunt oameni care să ne lămurească pe noi cum să oferim servicii mai bune new-york-ezilor obişnuiţi.” A spus Gianaris. “Am putea, în schimb să-i taxăm mai mult, astfel încât oamenii a căror slujbă este să decidă politica de stat, să o poată face mai eficient.”

Istoric grăitor

În ultima decadă, the Gates Foundation a câştigat notorietate în mişcarea de reformă a educaţiei prin susţinerea de iniţiative deochiate, cum ar fi Common Core, despre care criticii spun că sunt cu totul inutile. Un program susţinut de Gates Foundation care a evaluat profesorii pe baza scorurilor unor teste standardizate şi observarea între colegi, de exemplu “nu şi-a atins obiectivele declarate pentru studenţi,” a dezvăluit un articol din 2018 aici.

În trecut, the Gates Foundation a înţeles de ce unii pot fi reticenţi faţă de efortul lor, spunând în scrisoarea fundaţiei pe anul 2020 aici că “ei înţeleg de ce mulţi oameni sunt sceptici la ideea că miliardarii filantropi proiectează iniţiativele din şcoli şi politica de educaţie. Să fim sinceri, şi noi suntem.”

“Lui Bill şi mie ne-a fost întotdeauna clar că rolul nostru nu este să generăm noi ideile; ci să susţinem inovarea ghidată de oameni care au făcut carieră lucrând în educaţie: profesori, administratori, cercetători şi lideri ai comunităţii” a scris Melinda.

Ultimele Ştiri

Cuomo l-a numit miercuri pe Schmidt, care a condus Google între anii 2001-2011, preşedinte al comisiei însărcinate cu consilierea statului asupra modului cum ar putea să folosească mai bine tehnologia după pandemie. Comisia din 15 persoane va prioritiza mai întâi telehealth (tele-sănătatea), învăţarea la distanţă şi creşterea accesului la internetul de bandă largă. Marţi, Cuomo a anunţat parteneriatul cu “the Gates Foundation”, care va fi folosit pentru a determina cum pot sistemele şcolare să se integreze mai uşor cu tehnologia şi învăţarea la distanţă. Iar la sfărşitul lunii aprilie, Cuomo a anunţat un parteneriat cu fostul primar al New York-ului Michael Bloomberg pentru a dezvolta un sistem expansiv de urmărire a contactelor pentru a fi folosit atât în timpul actualei pandemii, cât şi la următoarele.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Max said, on mai 8, 2020 at 9:42 pm

  Actiunea politicianului se numeste Revelarea factorului de decizie: politicianul se afla in relatie de subordonare fata de miliardari.El isi deleaga-cedeaza puterea unui „corn „mai mare si mai tare. Se intampla in mai toate tarile.
  Pai nu l-a „ales” pe Cuomo boborul neviorkez ca sa-i duca pe „culmile cele mai inalte de progres si civilizatie” ??!! Acu’ zice ; Hai sefu”, fa tu ce vrei in ghiveciul neviorkez, ca eu te las.

  Apreciază

 2. sorin22pg said, on mai 8, 2020 at 9:55 pm

  Priviti aici . In 2014 acest jurnalist a prevazut situatia actuala https://d.tube/#!/v/neezytv/l1xkhq4nkyi

  Apreciază

 3. […] Revista Forbes: Guvernatorul de New York-ului se confruntă cu critici dupa ce i-a insarcinat pe mil… […]

  Apreciază

 4. […] Revista Forbes: Guvernatorul de New York-ului se confruntă cu critici dupa ce i-a insarcinat pe mil… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: