SACCSIV – blog ortodox

JURNALISTII DE MARCA SUNT CONCEDIATI – Sorina Matei si Andrei Badin, doi dintre ziartistii critici la adresa regimului Iohannis si a Guvernului Orban, s-au trezit cu contractele reziliate: “Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic”. Incepe reducerea la tacere a ziaristilor incomozi?

Posted in Romania, STIRI by Vali on mai 3, 2020

Sursa: https://www.luju.ro/jurnalistii-de-marca-sunt-concediati-sorina-matei-si-andrei-badin-doi-dintre-ziartistii-critici-la-adresa-regimului-iohannis-si-guvernului-orban-s-au-trezit-cu-contractele-reziliate-jurnalismul-vocile-critice-supravegherea-puterii-oricarei-puteri-trebuie

 

Doi dintre cei mai critici jurnalisti la adresa regimului Iohannis si Guvernului Orban au fost concediati. Ne referim la Sorina Matei (foto 1) si Andrei Badin (foto 2), ale caror contracte cu postul B1 TV au fost reziliate.

Anuntul a fost facut duminica, 3 mai 2020, de Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook. Autoarea unor dezvaluiri grele inclusiv despre modul in care Guvernul PNL a gestionat pandemia de coronavirus, Sorina Matei a oferit un detaliu extrem de interesant despre momentul in care s-a decis rezilierea contractului sau. Mai exact, coincidenta, Sorina Matei dezvaluie ca B1 a intrerupt colaborarea la cateva ore dupa ce postul tv a aplicat la programul IMM Invest, prin care Guvernul Orban ofera fonduri garantate de stat companiilor. “Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri, in capul lor trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic”, subliniaza Sorina Matei.

Iata anuntul Sorinei Matei:

“De Ziua Mondiala a Libertatii Presei cu care se impauneaza fals Guvernul Orban, va anunt eu, ca ei se feresc:

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marti contactul meu si al lui Andrei Badin, fara nicio notificare si/sau discutie prealabile.

2. Tot marti, cu cateva ore inainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro in 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, inainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marti – dupa aplicare n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marti seara, dupa aplicare la IMM invest, si miercuri, prin email/trimis document si printr-un cerber al patronatului, fara ca patronatul sa-si asume sau sa comunice transparent decizia, in cazul subsemnatei. De altfel, si decizia este semnata prin imputernicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presa, sub masca unei ‘campanii de informare’, cica sa ‘sprijine jurnalistii’ care in mintea lor trebuie sa se transforme in oficine de partid si ale Guvernului, fix ce nu are voie sa faca presa.

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru ‘sprijinirea jurnalismului’. Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricarei puteri, in capul lor trebuie sa dispara. Sa fie liniste, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic.

Cam atat despre libertate de exprimare, puterea adevarului, presa – caine de paza al democratiei, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism”.

de: George TARATA

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. cristi cristian said, on mai 4, 2020 at 3:42 am

    Nici o pagubă. Sorina Matei este pro vaccin obligatoriu, o unealtă a necuratului….Bădin un mason, deci slugile întunericului fac pe victimele. Sorina zici că e posedată cum reacționează, scrie bine dar în numele Ocultei. Ei nu știu că slugile întunericului sunt aruncate în Gheenă?Nu pot face ei pe victimele. În rest presa e vândută străinilor de neam și de țară. La televizor, cu excepția lui Radu Morar, suntem mințiți cu acest Covid ucigaș. Un pretext pentru vaccinarea obligatorie, apoi ciparea, renunțarea la banii cash și la sfârșit închinarea la Anti-christ. Să nu fie!

    Apreciază

  2. vlad tepes said, on mai 4, 2020 at 4:52 pm

    Din pacate, pt Iudele care ne conduc, impactul informatiei(adevarata sau fake) la publicul larg vine azi in special din online, dupa cum s-a demonstrat la Brexit si la alegerile americane din 2016! Doar ca intre timp au aflat si Iudele dambovitene, asa ca astazi suspenda la foc automat site-urile incomode!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: