SACCSIV – blog ortodox

Streinu Cercel, propunere șoc: bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați 3 luni

Posted in Romania, virus by Vali on aprilie 20, 2020

Sursa: https://huff.ro/social/streinu-cercel-propunere-soc-batranii-sa-fie-scosi-din-familiile-lor-si-izolati-3-luni-208099

Medicul Adrian Streinu Cercel are o propunere cel puțin șocantă, cu care guvernanții nu sunt de acord. El vrea ca bătrânii să fie scoși din familiile lor și să fie izolați timp de 3 luni de zile. Guvernul a respins categoric această propunere pe care opinia publică a criticat-o din prima clipă în care Streinu Cercel a făcut-o publică. Medicul de la Matei Balș a strâns propunerile în cadrul unui așa-zis proiect de relaxare a măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei, care însă nu are aprobarea Guvernului și a fost respins, categoric, luni, și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Streinu Cercel, propunere șoc: bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați 3 luni

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit într-un interviu la Digi24 că nu susține varianta lui Streinu Cercel, care presupune ca persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru a evita contactul cu cei infectați cu COVID-19.

„Să ne gândim dacă odată cu atingerea vârfului, perioada de descreștere va duce la o perioadă de relaxare. Dar relaxarea va fi în același timp cu anumite restricții, în care vor fi două sau trei ore în care putem merge cu mască și mănuși. (Relaxarea – n.red.) nu la fel pentru toate categoriile de vârstă, precum nu la fel pentru toate localitățile sau focarele. Vedem evoluția fiecărui focar în parte. Vor avea un orar în care persoanele vârstnice vor putea să iasă, să se relaxeze, dar n-aș spune eu o restricție, ci mai degrabă o precauție cu persoanele în vârstă”, a spus ministrul Sănătății.

Totuși acesta propune ca bolnavii de coronavirus asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie puși în zone tampon. Ministrul a precizat că la o săptămână după Paște se va face o evaluare, iar relaxările restricțiilor se vor face în funcție de fiecare comunitate în parte.

“Vom face o evaluare cam peste o săptămână, după sărbătorile pascale. Vom vedea de la zi la zi numărul de cazuri, creșterea acestuia precum și numărul deceselor. Când va veni vorba de o relaxare vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte.

Am văzut multe site-uri astăzi, dând oarecum, chiar spunând, că ar fi fost varianta mea în care persoane peste 65 de ani, că au fost afectate de COVID sau nu, vor fi duse în spații. Nu.

Ne gândim ca în următoarea perioadă să vedem, în funcție de saturarea spitalelor de suport, ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să poată trece în niște zone tampon, ca să nu afecteze sau să nu infecteze persoanele aflate la domiciliul sau persoanele peste 65 de ani, sau o parte dintre aceștia pot să nu aibă locuințe și atunci, până la un prim test negativ, vor fi aduse în anumite spații tampon”, a declarat Nelu Tătaru.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog:

Avocatul Gheorghe Piperea despre vaccinarea obligatorie anti coronavirus si extragerea fortata a membrilor bolnavi din sanul familiei

 

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Crestin said, on aprilie 20, 2020 at 6:29 pm

    Papagalul asta strain dupa cum ii spune si numele,cum zic aia de afara cv gata preia si el

    Apreciază

  2. dante said, on aprilie 20, 2020 at 6:52 pm

    La prima vedere ai senzatia ca asta si-a pierdut uzul ratiunii de tot dar nu e asa de loc pentru ca sistemul incearca sa treaca la „pasul II”, momentan tatonind terenul sa vada cit de stabil e. Daca au vazut ca „pasul I” le-a iesit cu brio se pluseaza, iar prin aceasta propunere hitleristo-stalinista de gulag razbate firav adevarul in aceasta adevarata cacialma umana si anume: exterminarea batrinilor.
    Acum intelegem si mai bine de ce au „murit” zeci de mii de batrini in Italia si Spania, tari cu populatii imbatrinite, si anume au murit pentru ca trebuiau sa moara. Asa se vrea implementat la nivel global, astfel ca populatia care va ramine va fi tinara, apta de munca, supusa, si cipuita, avind dreptul ca la atingerea virstei senectutii sa aiba parte de o injectie letala.
    Lucrurile sint serioase tare si perioada urmatoare va fi din ce in ce mai halucinanta.

    Apreciază

    • Lungunicoleta said, on aprilie 21, 2020 at 9:27 pm

      Aveti perfecta dreptate. Ei cred ca oamenii de rand sunt prosti si nu inteleg despre ce este vorba. Totul a fost foarte bine calculat si pus la punct. Pasul unu lea reusit perfect. Dar pasul doi ma indoiesc ca o sa le reuseasca asa cum spera ei. Populatia globului deja a realizat care este scopul acestui virus.

      Apreciază

  3. minionita said, on aprilie 20, 2020 at 6:55 pm

    Nu-i mai simplu sa-i bage la puscarie? Asa pot fi siguri ca nu mai merg nici la biserica.

    Apreciat de 2 persoane

    • ioana L. said, on aprilie 20, 2020 at 7:33 pm

      Ei puscarie! sa i impuste, sa si ia de o grija.

      Apreciază

      • minionita said, on aprilie 21, 2020 at 10:47 am

        Asta mi-a trecut prin cap mai tarziu. Si probabil ca o sa ii puna sa plateasca glontul.

        Apreciază

    • Magda said, on aprilie 20, 2020 at 7:38 pm

      Nici nu vreau să mă gândesc!
      Îți dai seama: lipsiți de vigoare, de vitalitate, bolnavi..duși în hoteluri sau corturi militare, făcându-se experiențe pe ei…E INACCEPTABIL!

      Apreciază

  4. astridcezara said, on aprilie 20, 2020 at 7:49 pm

    sunteti in urma
    marele medic cercel cica grupa 40-65 ani trebuie izolata total…ia cititi ce zice baiatu’

    Apreciază

  5. tibi said, on aprilie 20, 2020 at 7:55 pm

    Eu cred ca ar trebui izolat el pe viata!

    Apreciază

  6. nicoleta said, on aprilie 20, 2020 at 8:00 pm

    Stimate domn doctor Cercel de cand a inceput pandemia o tot dai cu saptamanile de carantina eu cred ca in tara mai sunt si oamneni care gandesc si asi dau seama ca in timpul unei pandemi unflate se fac achiziti fara licitati si la preturi unfalte doar e pandemie vine altul si da mai mult, eu cred ca va trece si poate sunt si niste procuri la fel de buni ca si tine in domeniul lor si vor face face si ei la randul lor niste cercetari si in loc de saptamanile de care tot zici se face cu ani la voi ,sunt oameni care nu au ce sa puna pe masa de mancare ,economia e la pamant da asa este cand tu ai ce te mai intereseaza de alti,voi nu aveti grija de batrani din azile, de medici din prima linie care nu au echipamente si tu vi acum cu ideea cu batrani,

    Apreciază

  7. Traian said, on aprilie 20, 2020 at 8:46 pm

    Jegule ordinar! Tu sa fii dus la Ocna de sare! Virusatule!

    Apreciat de 1 persoană

  8. Moro said, on aprilie 20, 2020 at 8:47 pm

    Nu e prost omu’ ăsta e doar îndrăcit…! Este una din vocile NOM, trădător al neamului în care s-a născut. Pentru el și alții ca el, psalmul 108 să-l învăluie…

    Apreciat de 1 persoană

  9. nenimenea said, on aprilie 20, 2020 at 9:00 pm

    Individul ar trebui arestat și trimis la pușcărie pe viață pt.instigare la genocid!

    Apreciat de 1 persoană

  10. stef said, on aprilie 20, 2020 at 9:13 pm

    https://www.cotidianul.ro/tariceanu-dezvaluie-de-ce-vor-liberalii-carantinarea-seniorilor/

    Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie de ce vor liberalii carantinarea seniorilor. Invitat la România Tv, politicianul a amenințat că dacă Guvernul Ludovic Orban îi bagă în carantină pe românii de peste 65 de ani, partidul său va depune o moțiune de cenzură Mai mult, el a avertizat că nu va avea loc niciun scrutin electoral programat, alegeri locale sau parlamentare, dacă o categorie de vârstă va fi carantinată.

    „Cred ca e o TESTARE A REACTIEI populatiei cu privire la o asemenea masura. De ce? Interdictia pentru persoanele de peste 65 de ani sa iasa din casa in intervalul de 2 ore care a fost fixat prin decret nu e o masura umanitara, de grija fata de cei in varsta. Din contra, eu cred ca este o masura discriminatorie, umilitoare, care ii face pe cei de peste 65 de ani sa simta ca nu au o judecata la fel de matura cum poate are o persoana de 25 sau 30 de ani. Adica, cei de peste 65 de ani nu ar fi in stare sa isi ia masurile de precautie, de distantare sociala, de protectie medicala si sanitara.

    Toate masuratorile indica in acest moment ca PNL este intr-o pierdere de viteza. Ei pierd zilnic votanti din categoria persoanelor varstnice care sunt nemultumite de introducerea acestei masuri si vor sa forteze carantinarea lor, in asa fel incat la viitoarele alegeri SA NU POATA PARTICIPA LA VOT.

    Vreau sa va spun foarte clar ca, daca o astfel de masura se introduce, cei care suntem azi in opozitie nu vom avea niciun fel de retinere, cu toata situatia exceptionala in care ne aflam, sa depunem o motiune de cenzura. Si niciun scrutin electoral nu se va desfasura atata vreme cat toata populatia Romaniei nu este capabila, din cauza masurilor pe care le ia Guvernul, sa participe la scrutin. Ca sa fie foarte clare toate lucrurile acestea!

    Apreciază

    • Releu said, on aprilie 20, 2020 at 10:42 pm

      Politicienii sa-si tina gura, ca daca ar fivrut cu adevarat sa puna capat acestei mascarade, ar fi votat impotriva prelungirii starii de urgenta. Dar nu au facut-o. Asa ca… ciocul mic!

      Apreciază

  11. moonty_man said, on aprilie 20, 2020 at 9:14 pm

    În Joia Mare, prof. dr. Constantin Dulcan spunea într-un interviu televizat faptul că dacă măsurile de carantinare se prelungesc mai mult pentru persoanele de peste 65 de ani, aşa cum s-a tot spus, atunci este ca o condamnare la moarte pentru aceştia şi nu din cauza coronavirusului ci din cauza bolilor vasculare. Acesta a semnalat faptul că nelăsând bătrânilor posibilitatea de a ieşi din case şi a face mişcare pe o perioadă mai îndelungată este similară cu o condamnare la moarte, deoarece nu-şi pot pune sângele în circulaţie şi sedentarismul îi va ucide mai rău decât coronavirusul. „Sau asta se doreşte?” s-a întrebat retoric profesorul Dulcan.

    „Se crede că s-ar prelungi carantina pentru oamenii peste 65 de ani. Aceștia în momentul în care stau pur și simplu în poziția aceasta de sedentarism au mare risc de accidente tromboembolice. Asta nu este o responsabilitate? Sau cumva asta este o dorință. Sper că nu, nu vreau să fiu malițios cu nimeni”, a spus prof. Constantin Dulcan. Vezi aici interviul integral.

    El a spus că înţelege ideea carantinării, dar că trebuie să se ia măsuri în această perioadă pentru ca lucrurile să reintre într-un oarecare normal. Prelungirea până la sfârşitul anului a carantinării pentru bătrâni ar fi un adevărat dezastru pentru ei. Ei bine, la scurt timp după ce prof. dr. Dulcan a făcut aceste declaraţii şi a semnalat gravitatea problemei, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a lansat în spaţiul public o idee care a inflamat spiritele şi mai mult.

    Ministrul sănătăţii ia în calcul izolarea tuturor celor peste 65 de ani în spaţii special amenajate pentru ei.

    Nelu Tătaru a spus că s-au gândit să îi ia pe bătrâni de la casele lor şi să îi carantineze în spaţii special amenajate pentru ei unde să fie ţinuţi cu toţii şi să fie îngrijiţi de personal bine instruit în acest sens. „Ne-am gândit efectiv şi la nişte metode să îi ducem într-un hotel, să-i ducem într-o cameră cu tot confortul în care să vină cineva şi să aibă grijă de ei. Dar rămâne în funcție de evoluție”, a precizat ministrul sănătăţii.

    Întrebat cum vor reuși autorităţile să le asigure tuturor o cazare în condițiile în care există un număr mic de spații, bătrâni fiind peste 3 milioane şi jumătate, Nelu Tătaru a răspuns foarte calm că „Sunt într- adevăr puţine spaţii, dar când este stare de urgenţă şi cazurile continuă şi ei trebuie protejaţi şi nu-şi mai găsesc liniştea în niciun caz la ei, atunci spaţiile le vom găsi, în hoteluri, rechizitionate sau nu, contra cost sau nu”.

    Protecţie sau prigoană?

    Sigur că orice nenorocire livrată populaţiei este îmbrăcată într-un ambalaj frumos, iar această idee slobozită de Nelu Tătaru în acest fel pare nobilă la prima vedere, dar să nu uităm că trăim în România. O ţară cu resurse limitate din toate punctele de vedere. Să strângi grupuri mari de bătrâni într-un singur loc în aceste condiţii se poate sfârşi tragic. Pentru unii bătrâni din zone foarte sărace, care chiar nu mai au pe nimeni să-i ajute, poate fi o idee bună, dar să te gândeşti să implementezi măsura asta la nivel naţional este o idee criminală.

    Seamănă mai mult cu o prigoană a bătrânilor decât cu o încercare de a-i proteja. Persoanele peste 65 de ani nu trebuie să fie privite ca nişte ciumaţi şi nu trebuie stigmatizate. Aceste măsuri seamănă mai mult cu anumite scene din istoria omenirii în care o anumită parte a populaţiei era luată din casele lor şi duşi în locuri special „amenajate” din care nu mai ieşeau cu bine niciodată. Înţelegeţi voi ideea.

    https://jurnalul.info/izolarea-prelungita-poate-sa-omoare-batranii-mai-mult-decat-coronavirus-sau-asta-se-doreste/

    Apreciază

  12. Mihai said, on aprilie 20, 2020 at 9:15 pm

    Apreciază

  13. Gheorghe said, on aprilie 20, 2020 at 9:26 pm

    Bou’ asta crede ca numa tiganii stiu sa iasa in strada sa faca scandal, au umblat si altii la scoala, explodeaza mamaliga nu peste mult…..

    Apreciat de 1 persoană

  14. Ioana said, on aprilie 20, 2020 at 9:26 pm

    Ori esti prost ori esti nebun
    Cum sa ii tii in casa..
    Pai duceti -i in bantustane…cretini ordinari

    Apreciază

  15. stef said, on aprilie 20, 2020 at 9:32 pm

    Va fi DEZASTRU pentru batrani… si FOARTE GREU pentru oameni in puterea varstei!
    Scopul principal al acestor iesiri in presa este Implementarea unor masuri prin PSIHOLOGIE INVERSA – Treaba e coapta din timp in laboratoare – Masuri absurde care NU pot fi aplicate SUNT AMESTECATE cu cele pe care VOR sa le aplice – Se mizeaza pe detensionarea tip CAPCANA :
    – Cei peste 65 de ani sa fie IZOLATI TOTAL FARA cele 2 ore de iesire pt aprovizionare !
    – Cei intre 40-65 de ani „izolare totală” acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu ,sau cu lucrul de acasa)!

    Apreciază

  16. Oana said, on aprilie 20, 2020 at 9:42 pm

    Sunteți creștini? Cine va plătește mascarada asta?

    Apreciază

  17. Flo said, on aprilie 20, 2020 at 9:45 pm

    Adica, ar avea grija ei , de batrani! Multumim ati aratat ce puteti cu oamenii care sunt/ au fost in carantina in perioada aceasta!
    Am inteles, ca nu puteti mai mult!

    Apreciază

  18. Marius said, on aprilie 20, 2020 at 10:00 pm

    Interesant ceea ce spune avocatul Mihai Rapcea aici

    Apreciat de 1 persoană

    • stef said, on aprilie 20, 2020 at 10:57 pm

      @ Marius
      Foarte bun acest canal !

      Apreciază

    • stopabuzuluinarcisist said, on aprilie 21, 2020 at 9:00 am

      Oamenii ăștia nu au părinți? Nu au bunici nu au rude peste 65 de ani? Ei nu îmbătrânesc?
      Nimeni și nimic nu poate opri îmbătrânirea. „Clipa de acum e unică. Ești mai tânăr decât vei fi vreodată ești mai bătrân decât ai fost până acum” Este prețul pe care îl primim pentru înțelepciune. Cine o are….. Cine nu îmbătrânește degeaba. Dă-ne Doamne minte luminată!

      Apreciază

  19. infiniteladder said, on aprilie 20, 2020 at 11:57 pm

    Mass-media masonica în loc să zică propunere controversată a lui Streinu Cercel,spune controverse dupa propunerea lui Streinu Cercel.Tipic diavolesc si perfid modul de a a se juca cu cuvintele aceste slugi. https://m.mediafax.ro/politic/controverse-dupa-propunerea-lui-streinu-cercel-tariceanu-anunta-motiune-de-cenzura-pentru-demiterea-guvernului-19085416

    Apreciază

  20. acelas said, on aprilie 21, 2020 at 12:07 am

    https://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2020-04-18/IPS-Pimen-infectat-cu-COVID-19-transferat-in-aceasta-seara-cu-elicopterul-la-Matei-Bals

    Va fi oare IPS Pimen intubat si ventilat si el, la peste 90 de ani? Ce conditii reale de a scapa cu viata sunt? Se va ocupa dl streinu cercel personal?

    Apreciază

  21. Radu Humor said, on aprilie 21, 2020 at 12:12 am

    IPS Pimen transferat cu avionul la „Matei Balş”:
    Transferul la Matei Balş” fieful cercelului.floare la ureche pentru covidiş, reprezintă ocazia de a scăpa de o voce critică, IPS Pimen fiind un ierarh care a luptat mult pentru aducerea unor „adevăruri incomode, abil ascunse de cei de la putere, la cunoştinţa credincioşilor !
    Străinu Cercel de România, o minte bolnavă şi profund infectată inclusiv de infracţiuni de tot felul, de abia aşteaptă să raporteze încă un deces , pentru care va face tot ce-i stă în putinţă , mai ales fiind vorba de un personaj celebru, a cărui moarte ( Doamne fereşte !) va fi un excelent prilej de a lua în băşcălie credinţa ortodoxă : gargară ieftină ce prinde la oameni primitivi cum sunt cei care cred în Dumnezeu şi nu în cei de la Putere ! Unde-i Dumnezeu, vor zice ei, să-l apere pe robul său Pimen ? Vedeţi că nu există ?!
    Şi-n caz că face Domnul o minune şi-l ţine în viaţă , ceea ce-i mai greu la cei 90 de ani ai ierarhului, să vedeţi ce osanale i se ridică alogenului de către unii şi ce reproşuri că i-a scăpat de către alţii !

    Apreciat de 2 persoane

    • Angela said, on aprilie 22, 2020 at 8:49 am

      Pentru sistem este mai de folos mort decat viu asa ca … masoneria isi va face datoria pe modelul: Teoctist operat cu toate ca lua medicatie anticoagulanta de care n-a mai tinut nimeni cont.

      Apreciază

  22. Nikos said, on aprilie 21, 2020 at 1:01 am

    Slugile astea nenorocite au ajuns mai rau decat comunistii de care am scapat cu atatea sacrificii..Parca totul se rostogoleste ca un bulgare de zapada de la momentul zero, Colectiv. Lumea devine din ce in ce mai antihristica si paganizata, loc fruntas in aceasta categorie ocupand revolutionarii #rezist si admiratorii USR/PNL. Mi se pare ca am apucat-o pe o panta extrem de abrupta odata cu aparitia acestui virus si traiesc aceeasi senzatie pe care o aveam cand eram mic si comunistii ingradeau drepturile elementare la electricitate si mancare..acum lipsurile din acea perioada incep sa para o gluma..

    Apreciat de 1 persoană

    • Toma said, on aprilie 21, 2020 at 10:40 am

      De comunism n-am scăpat și nici n-a pierit, ba din contră, e mai viu și mai eficient ca niciodată, dar acum i s-au atribuit denumiri noi, moderne, progresism/globalism. Este ironic că neomarxiștii se dau anti-comuniști, când de fapt, ei sunt urmașii acelor scursuri.

      Cu privire la război, credeți că opoziția dracilor va fi una controlotă, ca în cazul primelor două războaie mondiale, sau credeți că toți credincioșii se vor uni împotriva lor și va fi război cu adevărat, nu doar teatru?

      Apreciat de 1 persoană

      • mario said, on aprilie 21, 2020 at 3:11 pm

        Citeste Apocalipsa Sf Ioan Teologul si iti vei raspunde singur

        Apreciază

  23. […] Streinu Cercel, propunere șoc: bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați 3 luni […]

    Apreciază

  24. Vali Sarbu said, on aprilie 21, 2020 at 4:47 pm

    tinerelul ăsta mai are 1 an și 4 luni și face și el 65, STREINU CIPEL ăsta

    Apreciază

  25. Lungunicoleta said, on aprilie 21, 2020 at 9:33 pm

    Dar domnul cercel va merge si dansul in carantina fortată? Ca si dansul are 65 + . ?

    Apreciază

  26. P.M. said, on aprilie 22, 2020 at 7:13 am

    Pentru toti cei care sunt indignati a aparut o sansa nesperata;haideti sa trecem la fapte:
    https://romaniansearchglobal.wordpress.com/2020/04/13/plangere-penala-publica-impotriva-lui-iohannis-orban-vela-arafat-ciolacu-hellvig-si-altii-pentru-inalta-tradare/

    Apreciază

  27. […] Streinu Cercel, propunere șoc: bătrânii să fie scoși din familiile lor și izolați 3 luni […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.