SACCSIV – blog ortodox

Incendiile de vegetație, ca fumigene. Autoritățile acoperă adevărații poluatori cu alibiuri ridicole

Posted in Romania, STIRI by Vali on aprilie 9, 2020

Sursa: https://www.libertatea.ro/opinii/poluare-covid-bucuresti-incendii-2946235

Bogdan Iancu este lector universitar doctor al Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA). Este doctor în Etnologie și Antropologie al Universității din Perugia, Italia, iar în cariera de cercetător a publicat cărți și articole în jurnale de specialitate. De acum îl puteți întâlni și în Libertatea, unde a devenit contributor.

 

Din momentul în care a debutat criza coronavirus, în București lumea a sărbătorit efectele decongestionării traficului prin restricțiile de mobilitate dictate de ordonațele militare. Senzorii s-au înverzit, lumea și-a făcut speranțe că așa ar putea arăta un oraș cu trafic restrâns.

Doar că, simultan, s-a declanșat un festival al poluării nocturne de weekend, explicat cu un umor morbid de ministrul mediului drept rezultat al arderilor de cauciucuri în noaptea de Lasata Secului în satele din jurul orașului, arderi de vegetație pentru curățirea terenurilor sau al unor incendii provocate în niște incinte minuscule.

La începutul lunii martie, trei incendii succesive au acoperit, de-a lungul unei singure săptămâni, sectoarele 1 și 6 cu nori negri din aceeași incintă abandonată undeva în Giulești Sârbi!

În dimineața în care scriu acest text senzorii indică un oraș aflat sub atac chimic, cu depășiri înzecite ale parametrilor de alertă, iar Garda de Mediu vine cu o explicație sinistră: au ars niște miriști undeva pe lângă Periș (25 de kilometri de București)! Toate bune și frumoase, miriștile ne omoară.

 

Știm că ne omoară, dar ne facem că nu vedem

 

Monitorizez empiric de mai bine de cinci ani acest fenomen, experimentez pe propria piele surse de miros cu intensități și structuri olfactive diferite, am participat la cele câteva proteste firave de la Ministerul Mediului, Primăria Sectorului 1 și Groapa de gunoi IRIDEX (Rudeni – Chiajna).

Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, cu acoperire pe intervalul 2010-2017 și dat publicității în 2018, indica faptul că în București există “o asociere certă între creșterea poluării cu PM10 și PM2,5 (praf)” și numărul tot mai mare de boli grave care îi afectează pe locuitorii capitalei, printre care: infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, infarct miocardic acut, accident vascular cerebral – și care reduc speranța de viață cu 4 ani prin comparație cu media din restul țării. Am crezut, într-un fel de naivitate, că apariția acestor cifre în media va crea ceva neliniște și, eventual, ceva mobilizare.

 

Mi-am pierdut între timp orice speranță că voi vedea vreodată o mișcare de masă locală care să oprească acest fenomen, care începe să aibă toate datele unor cazuri binecunoscute, cum ar fi Terra dei Fuochi din Italia.

 

Pentru că, pe de-o parte, publicul cu potențial să participe la mobilizare colectivă de amploare, care să pună presiune pe autorități să întreprindă ceva, s-a ventilat sau epuizat în manifestațiile anticorupție.

În plus, achizițiile masive de purificatoare de aer au un efect de soporific civic, iar „hidra pesedistă” a dispărut din peisaj. Pe de altă parte, pentru că Ministerul Mediului și Garda de Mediu – niște instituții zombificate prin subfinanțare – par mai degrabă preocupate să caute niște alibiuri ridicole, care eufemizează adevărații vinovați pentru dezastrul așternut în aerul Bucureștiului.

 

Ne facem că lucrăm

 

Dacă nu e clar pentru toată lumea, autoritățile (deși nu e clar ce mai înseamnă asta) ar putea identifica foarte ușor care sunt sursele de poluare cu particule fine, dacă ar răspândi în teritoriu, cu costuri infime, senzori care să permită triangularea și restrângerea ariei în care funcționează actorii relevanți pentru poluarea extremă nedatorată traficului.

Dar acest lucru nu se întâmplă de mai bine de un deceniu, iar actorii politici continuă să joace (toți!) cinic simularea implicării, fără să explice de ce nu atacă direct acest fenomen, mai ales acum, când este știut că pandemia găsește teren fertil în spațiile extrem de poluate, iar condițiile date de starea de urgență le-ar permite să acționeze mult mai ușor.

 

Tot acest peisaj pare, din perspectivă instituțională, rezultatul unor incidente izolate, când, pentru cine nu se pierde în fumigene, este foarte clar că vorbim de un arhipelag bine structurat de actori care poluează sistematic și de ani buni cu particule fine și care își acoperă urmele cu perdele convenabile de fum de miriște.

 

Iar dacă toate acestea sunt, de fapt, premisele pentru crearea consensului apariției unui incinerator „izbăvitor”, atunci poate ar trebui să avem grijă ce ne dorim, pentru că un coșmar și mai mare ar putea să ia locul mirosului de chimicale arse: o sursă de poluare poate mai periculoasă, dar inodoră!

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mario said, on aprilie 9, 2020 at 11:01 am

  Voi face o analiza care nu este evidenta directa ca acest virus este bio-inginerie, dar este destul de aproape.

  Începem cu primul studiu,

  Diferența de caracterizare a receptorului între sindromul respirator sever acut (SARS) și coronavirus asemănător cu SARS de provenienta din liliac.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2258702/

  În acest studiu pe care l-au efectuat în 2007, au preluat CoronaVirus de la lilieci SL-CoV S și l-au amestecat cu SARS din 2003, care era transmisibil uman, chimeric (material genetic amestecat din 2 specii diferite) pentru a vedea dacă pot face SL-CoV S sa se lege de receptorul ACE2 uman. Cu ceva succes (in sensul temporar, deaorece dupa un timp receptorul il respingea). De asemenea, au luat HIV și l-au ambalat cu acești viruși pentru a vedea dacă s-ar lega. De asemenea, cu un oarecare succes. Zhengli Shi de la Laboratorul Cheie de Stat pentru Virologie din Wuhan China a participat la acest studiu.

  În 2013 a fost efectuat un alt studiu.

  Izolarea și caracterizarea unui coronavirus asemănător unui SARS al liliecilor care utilizează receptorul ACE2.
  https://www.researchgate.net/publication/258202912_Isolation_and_characterization_of_a_bat_SARS-like_coronavirus_that_uses_the_ACE2_receptor

  In aceasta cercetare s-a plecat de la inceput (fara a mai cerceta), cu certitudinea că SARS din 2003 provine sigur de la lilieci. Cu toate acestea, nu au găsit legătura directă dintre cele doua.
  O mare parte a studiului a fost surprinderea de diversitatea generală a tulpinelor SARS-CoV-urilor. Acestia afirmă că, chiar și dintr-un singur eșantion, au putut extrage 7 tulpini diferite. Puteti verifica în paragraful final din a doua pagină:
  „În sfârșit, acest studiu demonstrează importanța pentru sănătatea publică a programelor de descoperire a patogenilor care vizează animale sălbatice care au ca scop identificarea „necunoscutelor cunoscute ”- tulpini virale necunoscute, în prealabil, strâns legate de agenți patogeni cunoscuți. Aceste programe, axate pe grupuri specifice de animale sălbatice cu risc ridicat și hotspoturi de apariție a bolii, pot fi o parte critică a viitoarelor strategii globale pentru a prezice, pregăti și pentru a preveni apariția pandemiei.”

  Două dintre persoanele care au participat la realizarea acestui studiu au lucrat pentru EcoHealth Alliance, care este un ONG care se concentrează pe prevenirea pandemiilor la nivel mondial, voi ajunge la asta mai târziu, dar au fost contribuitori majori la un program numit PREDICT USAID. Un alt dintre ei este Xingyi Ge, care în această lucrare este asociat cu Colegiul de Biologie din China. Dar…

  Următorul nostru studiu,

  Un grup asemănător cu SARS de coronavirusuri de lilieci în circulație arată potențial de apariție umană.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4797993/

  Acesta este un studiu din 2015, unde examinează un virus de la liliecii mici cu potcoavă (Rinolofide) numit SHCO14-COV. Ceea ce ei recunosc ca au folosit ceea ce ei numesc un sistem de genetică inversă pentru SARS-CoV, si au generat un virus himeric pentru a afecta șoarecii. Si au facut sa transmita virusul prin receptorii din plamani denumiti ACE2 !!! Replicand mai departe eficient în celulele căilor respiratorii umane in vitro (într-o eprubetă.) !!!

  „Apariția SARS-CoV a prezentat o nouă eră în transmiterea încrucișată a speciilor de boli respiratorii severe, cu o globalizare care duce la o răspândire rapidă în întreaga lume și la un impact economic masiv.”

  Acest articol este pur si simplu înfiorător. Acest articol oferă un compediu clar. Ghiciți cine au fost coautori în acest sens? Xing-Yi Ge și Zhengli-Li Shi. Ambii lucrează la Laboratorul cheie de patogeni speciali și biosiguranță, Wuhan China (singurul de acest fel din China).

  https://www.virology.ws/2015/11/19/bat-sars-like-coronavirus-its-not-sars-2-0/

  Deci, evident, aceasta a fost o problemă globală, nu? Pariați că a fost, cel puțin pentru cei ce stiau. Așa cum este ilustrat de Event 201, dar asta nu e tot!
  Acest lucru a fost atât de grav încât, de fapt, DOD (Department of Defense), în Statele Unite, prin SBIR (Small Business Innovation Research) prin legea CBD192-006, au căutat companii pentru a dezvolta un fel de contramăsuri pentru Corona Viruses, printre altele.

  https://www.sbir.gov/sbirsearch/detail/1606089

  Revenim la programul PREDICT USAID. Acesta a fost un program guvernamental care s-a întins între 2009 și 2019 in care a fost vorba despre colectarea de probe biologice de la diverse animale de pe planeta pentru a găsi boli noi și viitoare. Cu alte cuvinte, construiau o bază de date cu boli care ar putea fi îmbolnăviri viitoare. Nu este o idee proastă, insa daca legi asta cu cele 3 studii pe care ți le-am arătat, unde luau aceste probe și se jucau himeric cu ele pentru a le face să se lege de un receptor ACE2 uman și ai ceva aproape monstruos.

  Deci, există o versiune internațională a acestui program PREDICT USAID. Se numește Disease X (Boala X). În frunte cu nimeni altul decat OMS! Atât de mult încât bunul nostru amic, Anthony Fauci a declarat „că conceptul bolii X ar încuraja proiectele OMS să-și concentreze eforturile de cercetare pe clase întregi de viruși, în loc de tulpini individuale, astfel încât să îmbunătățească capacitatea OMS de a se extinde în tulpini neprevăzute.“ Ce inseamna asta? Colectați cat mai multe probe!
  Așadar, odată cu închiderea programului PREDICT au fost câțiva senatori supărați, precum King și Elizabeth Warren, care, pe 30 ianuarie, au scris o scrisoare către Mark Green de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională, solicitând ca programul să primească finanțare. Finanțarea care, fără îndoială, ar merge la ONG-uri și ar extinde finanțările din SUA la OMS. Desigur, Bill și Melinda Gates Foundation au rolurile lor groaznice în asta.

  Ce înseamnă toate acestea? Îți propun această întrebare. Este posibil ca ecologiștii și activiștii din această lume să fi eliberat acest virus, deoarece știau că va provoca o tonă de daune. Pentru a încerca să învețe guvernele noastre o lecție, pe care nu o vom uita curând? Mi-a devenit din ce în ce mai clar că aceste virusuri Corona erau bine cunoscute.

  Au dezvoltat acest virus în China, unde nu există aceleași standarde etice și oamenii sunt descurajați să pună întrebări, luand cel mai urât virus de liliac pe care îl puteți, jucați-vă cu el într-un laborator până când poate infecta oamenii subminand în mod intenționat toate sistemele care existau pentru a împiedica acest lucru să se întâmple. Dandu-i drumul virusului in China fortand-o pentru apararea propriilor interese ca să scoată toate materialele medicale din lanțul de aprovizionare al Occidentului. Controlează reacția prin frică și panică și tocmai când devine prea mult pentru oricine să suporte elibereaza soluția ceea ce înseamnă mai multă finanțare pentru proiectele care colectează mai mulți viruși din întreaga lume. Da vina pe oamenii ca nu se spala destul pe mâini sau nu poarta măști de față, polarizeaza societatea cat mai mult intre ea (tineri vs batrani, saraci vs bogati etc) Clateste, repeta …

  China a oprit exporturile medicale catre Australia, iar eu sunt 99% convins ca si celelalte tari doar că inca nu se stie.
  https://www.smh.com.au/national/chinese-backed-company-s-mission-to-source-australian-medical-supplies-20200325-p54du8.html

  Ultimul lucru de care aș dori să vă conștientizez, este ceva care a fost publicat în Lancet de OMS.

  Boala X: accelerarea dezvoltării contramăsurilor pentru următoarea pandemie.
  https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30123-7/fulltext

  Aceasta a apărut pe 17 martie a acestui an. Desigur, acest lucru provine direct de la Fundația Bill și Melinda Gates. Vorbind despre pregătirea unui inamic necunoscut, ei il numesc Pathogen X. Cel mai interesant paragraf din întregul articol este acesta.

  „În consecință, putem ipoteza că apariția unui focar catastrofic care implică Boala X este probabil să rezulte din transmiterea zoonotică a unui virus ARN extrem de virulent (numai spune) dintr-o zonă în care o convergență a factorilor de risc și dinamica populației va avea ca rezultat o transmisie susținută de la persoană la persoană. Această premisă nu neagă nevoia de măsuri împotriva altor tipuri de agenți patogeni de importanță pandemică, dar lucrul asupra bolii X pe care l-am făcut este modelat pe dezvoltarea unor contramăsuri medicale împotriva acestui arhetip de patogen particular. Cu toate acestea, dezvoltarea unor contramăsuri medicale nu necesită ca epidemiologia bolii X sa fie cunoscută și rămân multe elemente conservate ale dezvoltării produsului care nu variază pe baza fiziopatologiei sau epidemiologiei consacrate. În primul caz, dezvoltarea de contramăsuri medicale pentru boala X va include inevitabil planurile de detectare a cazurilor și mobilizeaza colectarea de mostre și date către dezvoltatori. ”

  Cu alte cuvinte, supravegherea în masă și colectarea de date a tuturor „eșantioanelor” adica Soylent Green prinde viata!

  Apreciază

 2. vlad tepes said, on aprilie 9, 2020 at 11:09 am

  Este cunoscut faptul ca, institutiile statului platite din bani publici pt a veghea la siguranta si protectia cetateanului, au pactizat demult cu infractorii economici si nu numai, contra un comisioane grase!
  Dar nu-i nici o problema, cetatean roman! Dormi linistit, DNA vegheaza pt tine! In stil FNI!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: