SACCSIV – blog ortodox

Bancul zilei: Girafele si steguletele

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 6, 2020

Bancul zilei este vechi, insa mai de actualitate decat oricand, pe aproape intreg Pamantul:

In Franta pe malul Loirei un tip planta in jurul gradinii sale stegulete cu patratele albe si negre . Trecand pe acolo un alt tip il vede si il intreaba :
-Ce faci acolo ??
-Pai nu vezi ?? Plantez stegulete cu patratele albe si negre .
-Dar de ce ?
-Ca sa nu intre girafele in gradina mea …
-Hm , pai unde ai vazut dumneata girafe pe aici ???
-Pai daca am pus stegulete ….!!!!

 

Tagged with:

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Viotel said, on aprilie 6, 2020 at 9:58 pm

  Transmiteți tuturor: COMUNICAT URGENT!
  Situația este alarmantă!
  Astăzi conducerii Bisericii Ortodoxe Române i s-a refuzat de către premierul Ludovic Orban atăt dreptul de a deschide ușile lăcașurilor ortodoxe poporului ortodox la slujba de înviere cât și alocare fondurilor necesare pentru salariile preoților.
  Tor astăzi guvernul Orban a emis un act normativ prin care lasă bieții oameni și fără bani, și fără bunuri. Guvernul a introdus „confiscarea de urgență” și emiterea de acte normative fără transparență, (un alt act normativ emis nelegal) Cabinetul Orban fiind deranjat de dialogul social și de transparența decizională. (Poftin de vezi să te crucești https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/pandemia-te-lasa-si-fara-bani-si-fara-bunuri-guvernul-a-introdus-confiscarea-de-urgenta-si-emiterea-de-acte-normative-fara-transparenta-840627.html?fbclid=IwAR3GxBitQOiFmvUASWgWvEtcxo93IuHbhoW5wHeUMqxaxbBmMX5PHf7vnk)
  Prin urmare acest guvern își bate joc pe față de poporul român.
  Acest guvern se comportă ca și cum România ar fi propria moșie
  Prin urmare:
  – Cerem urgent demisia premierului Ludovic Orban și a întregului staf alături de care a obligat și obligă prin acte normative nelegale poporul român să nu mai intre și să nu mai participe la slujbe și rugăciuni desfășurate în lăcașurile bisericii ortodoxe; pentru nealocarea fondurilor necesare salariilor preoților; cât și pentru aprobarea unor acte normative cu măsuri abuzive și nelegale care să se exercite asupra românilor.
  – Totodată, solicităm expres IPS Daniel și întregului Sinod să nu mai permită conducerilor politice să se mai amestece în treburile interne ale Bisericii Ortodoxe deoarece acestea aparțin poporului ortodox din a căror bani sunt plătiți și urgent să deschidă ușile lăcașurilor ortodoxe pentru ca poporul ortodox să participe la slujbele din aceste biserici.
  – Solicităm poliției și a oricăror forțe de ordine sau militare să nu exercite acte nesăbuite asupra poporului român la comanda unor politicieni care au emis acte normative total nelegale. Să se gândească că aceste fapte îi pot duce în fața curții marțiale și totodată pot atrage mânia lui Dumnezeu asupra lor și a membrilor familiilor lor.
  – Poporul român să fie calm și rațional, să se roage continuu și să acționeze în deplină cunoștinșă de cauză pentru că se face manipularea acestuia cu orice preț!
  – Medicii și cadrele medicale oneste și profesioniste, cu frica lui Dumnezeu să refuze orice ascundere sau deformare a realității în ceea ce privește diagnosticele, tratamentele, vaccinurile și cauzele deceselor; să îngrijească pacienții cu dragoste și devotamenr! Nu vă lăsați atrași! Refuzați orice compromis! Dacă fără să știți v-au prins la mijloc, ieșiți din acest joc vicios!
  – Dacă în preajma fiecăruia dintre noi sunt oameni nevoiași, bolnavi, bătrâni, cu lipsuri materiale, nu întârziați să îi ajutați. Este nevoie de multă solidaritate!
  – Fiecare comunitate de ortodocși în localitatea unde se află fiecare să trimită urgent pomelnice la biserici și mănăstiri pentru a fi pomeniți la rugăciuni și totodată să dăruiască ce poate și cât poate slujitorilor acestora. Este nevoie de multă rugăciune! Este nevoie de multă solidaritate!

  Apreciază

  • Magda said, on aprilie 7, 2020 at 9:04 am

   Mdeh…era bine când citeau pentru ”mai-marii orașelor și-ai satelor…”!
   Faptul că nu le dă salariu, nu este normal…pentru că NU stau pe bară din a lor voie!
   Ei bine, dacă-i așa, genunchiul jos la rugăciune TOȚI, cu străpungerea inimii, cu căință…pentru că ”inima înfrântă și smerită, Dumnezeu nu o va urgisi”.
   Preoții, să se ducă la episcopii lor ….care au jurământul castității, al ascultării de bună-voie și al SĂRĂCIEI, no?
   Din cât am înțeles, preoții slujesc singuri, fără enoriași…asta nu înseamnă că nu-și îndeplinesc atribuțiile…și-atunci?!
   Dacă se apucă toți preoții să se roage împotriva clasei politice antihristice, cu tărie, cu intensitate…de Paști, s-ar putea ca ăstora, care dau astfel de legi, să le cânte în batjocură dracii…”veșnica pomenire, veșnica lor pomenire…în Iad, cu noi, veșnica lor pomenire!”
   Nu e nicio luptă cu virușii, e o luptă între antihriști și creștinii ortodocși. Punct.
   Satana dă lovitură după lovitură, ca toți să cadă grămadă și să-i arate lui Hristos, că el e stăpânul/stăpânitorul acestei lumi…chiar suntem cernuți, ni se cere să mărturisim, să ne împotrivim, nu să tăcem!

   Apreciază

  • Magda said, on aprilie 7, 2020 at 9:09 am

   Am citit ordonanța! Guvernul ăsta trebuie să DISPARĂ!
   Se cred vătafi peste România!
   Au fost aleși de proști (unii…) ca să fie cu noi, NU împotriva noastră!
   Clar că-i mănâncă pielea…rău de tot!
   Clar că ne provoacă!
   Clar că ne aruncă mănușa pest bot, peste ceafă, peste mâini!
   Clar că nu mai au bani, dar îi recuperează prin bani, mai nou, prin confiscarea bunurilor!
   Trebuiesc OPRIȚI!
   Numai împreună vom reuși…

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: