SACCSIV – blog ortodox

Credeti ca aceste doua profetii din Pateric au inceput deja sa se implineasca?

Posted in APOCALIPSA, PATERIC, PROFETII, vremurile din urma by saccsiv on aprilie 5, 2020

Cugetări Folositoare pentru Suflet:

Arhiva pentru Despre Vremurile de pe Urmă:

Pentru Avva Antonie, Patericul Egiptean

A spus avva Antonie: va veni o vreme când vor înnebuni oameni, şi dacă vor vedea pe unul nesmintit, se vor ridica împotriva lui, zicând: aiurezi – pentru că nu va fi ca ei.

O proorocie mai putin cunoscuta a Batranilor Pustiei pentru neamul cel de pe urma …:

PENTRU AVVA ISHIRION
Fratii parinti ai Schitului au proorocit pentru neamul cel de pe urma. Ce am lucrat noi?, ziceau ei. Si raspunzand unul din ei, mare cu viata si cu numele, avva Ishirion, a zis: noi poruncile lui Dumnezeu le-am facut. Si raspunzand fratii au zis: dar cei dupa noi, oare ce vor face ? Si a zis: vor sa vina la jumatatea lucrului nostru. Si au zis fratii: dar cei dupa dansii? A zis avva Ishirion: nu au nicidecum lucru cei ai neamului si randului aceluia, ci va sa le vina lor ispita. Si cei ce se vor afla lamuriti in vremea aceea, mai mari si decat noi si decit parintii nostri se vor afla.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Pocaiti-va , caci s-a apropiat Imparatia Cerurilor ! said, on aprilie 5, 2020 at 4:17 pm

  Profetia Parintelui Elpidie

  Nici unul dintre profeții noştri, după cum a fost părintele Paisie și alții, nu au îndrăznit să spună adevărul pur ca să nu panicheze poporul. Însă adevărat vă spun vouă că toate acestea se vor întâmpla cu multă asprime. Va fi
  foamete mare, epidemii, boli, care nu vor veni în mod firesc, ci vor fi provocate şi induse cu multă dibăcie. Va fi mare agitaţie din cauza războiului în care vom intra, fără ca să fim omorâţi, pentru că vom muri din alte cauze, dar va fi atât de mare tulburare şi atât de mare foamete din cauza războiului, încât va fi de neconceput pentru nivelul nostru de înţelegere. Vor fi multe tulburări regionale. Satana va încerca să omoare diferiţi lideri şi oameni de vază, pentru a înlesni înfăptuirea marilor evenimente

  Apreciat de 1 persoană

 2. minionita said, on aprilie 5, 2020 at 5:21 pm

  S-ar mai putea adauga ceea ce scrie in Apocalipsa despre faptul ca Dumnezeu va scurta zilele. Toata lumea percepe scurgerea mult mai rapida a timpului comparativ cu anii 80-90.Exista teoria ca din cauza cantitatii de informatie pe care o primim se modifica perceptia noastra, se vorbeste despre rezonanta Schumann dar cert este ca la fel ca si 666 din codul de bare, eliminarea banilor cash in favoarea tranzactiilor cu instrumente care au incorporate cip-uri, introducerea de cip-uri cu care se pot face tot felul de chestii in corpul oamenilor etc se aduna din ce in ce mai multe „coincidente”. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca toate „bisericile”si multi ierarhi induc ideea ca Dumnezeu trebuie sa tolereze orice fel de comportament al omului pentru ca ne iubeste. nu”Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc”( Apocalipsa 3.19).

  Apreciat de 1 persoană

 3. Alexandru TM said, on aprilie 5, 2020 at 8:46 pm

  Doamne ajuta,

  Consider ca de mult s-a implinit prima fiind inca in continua derulare si in extensie cu cea a avei Isihirion care este la fel ca prima, adica implinita si in decurgere in acelasi timp.
  Acum in mod absolut cei credinciosi si oamenii cu un dram de buna credinta de fie ce neam le experiaza din plin.

  Exemplu: Cu referire la profetia sfantului Antonie : cred ca deja multi din cei ce citesc , au vorbit impotriva avortului, homosexualitatii, ecumenismului, CIP, NOM, GUVID-nouaspe, etc… cu diversi cunoscuti, intreb retoric oare cum au reactionat vis a vis de voi?

  Oare nu ne considera extremisti, habotnici, refractari intr-un cuvant „smintiti” ca nu suntem ca ei.
  Slava lui Dumnezeu pentru toate.

  Mantuire

  Apreciat de 2 persoane

  • R said, on aprilie 5, 2020 at 9:28 pm

   Vorbeam acum câteva luni cu o fostă colegă de serviciu care este însărcinată cu al doilea copil, și care nu a fost la referendumul pentru familie din cauză de Dragnea, și îi spuneam că acel referendum a fost ca o mărturisire de credință în fața lui Dumnezeu. Se uita la mine ca la cineva sărit de pe fix. Prezența la referendum nu avea nici o semnificație pentru ea. Era preocupată de corupție, de cât de nașpa e PSD-ul, și a spus că l-a votat pe Iohannis.

   Apreciat de 1 persoană

   • Pletosu Costel said, on aprilie 7, 2020 at 11:36 am

    Totusi, intrebarea de la referendum nu a fost despre familie, poate a fost o capcana, scrutinul dadea dreptul celor de la putere sa schimbe constitutia cu orice doreau, oamenii au intuitia lor si nu trebuie injurati pentru asta, optiunea de a participa sau nu la un scrutin este un drept fundamental individual si nu poate fi comentata sau blamata, este o insulta.

    Apreciază

   • saccsiv said, on aprilie 7, 2020 at 12:25 pm

    Pletosu Costel

    Nici dupa atata vreme n-ai reusit sa pricepi un text atat de banal? Incredibil…

    Apreciază

  • tataia said, on aprilie 6, 2020 at 3:19 am

   Prima profetie a inceput sa se implineasca imediat dupa trecerea in mileniul III. Sau poate si mai de dinainte, dar eu am remarcat-o incepind cu anul 2000-2001. Cam atunci aind au introdus isteria cu terorismul, cam atunci a inceput lumea sa innebuneasca. Si innebuneste in continuare sub ochii nostri.

   Citeam mai demult un articol pe internet cum ca de fapt serviciile de telefonie au avut apogeul in anii ’90. Si asa este…adica pe vremea aia incepusem sa avem toti acces direct la international, formai 12 cifre si vorbeai oriunde in lume, legatura se stabilea in maxim 2 secunde. NU mai spun ca in tara legatura se stabilea practic instantaneu, cind apasai ultima tasta deja suna telefonul chemat. Telefoanele fixe si cu cu fir aveau sunetul clar, curat si nu se intimpla niciodata sa piarda „semnalul”. „Alo? Ce ziceai? Se intrerupe, da-te mai catre fereastra ca probabil nu ai semnal”. Asa ceva nu se intimpla in telefonia anilor 90…cea fixa. Da’ lumea a uitat…in ziua de azi nu prea mai are nimeni telefon fix sau fax…iar daca ai esti nebun.

   Daca nu ai ultimul model de smartphone cu nus ce aplicatii instalate pe el, daca nu ai din ala cu ecran curbat pe margini, daca spui ca nu te intereseaza asa ceva si ca era mai bine cind telefoanele erau fixe zic toti ca esti nebun. Daca zici ca Vodafone sint niste diavoli inseamna ca tii cu Orange. Daca zici ca Orange sint niste diavoli inseamna ca tii cu Vodafone. Daca zici ca si unii si altii sint diavoli esti intrebat care iti plac in cazul asta…Le spui ca iti place vechiul romtelecom adica telefonia fixa, automat esti nebun.

   Daca zici ca nu e bine sa se scoata banii cash iar zic ca esti nebun. Daca zici ca nu e bun 5G-ul esti nebun…cum n-ai vazut cit am evoluiat pina acum, vrei sa opresti evolutia? Daca zici ca nu conteaza virsta unei masini, ca omul poate folosi aceeasi masina chiar si 20-30 ani sau chiar mai mult esti nebun ca nu ai grija de „planeta”, ca nu ai grija de siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic. Fara ca ei sa intelega ca siguranta circualtiei auto tine de soferi nu de mizeriile electronice montate pe masini gen ABS, ASR, ESP si alte balarii de genul.

   Daca inca folosesti videocasetofon sau camera video cu casete VHS esti nebun. Cum tu nu stii ca traim in era aparatelor foto tip DSLR care stiu sa si filmeze si chiar 4k? Iar in materie de home video pina si DVD-urile sau discurile blu-ray sint deja depasite…traim in era Netflix? Cum adica tu preferi casetele video? Esti nebun!

   Deci lumea a innebunit dar ii considera nebuni pe cei care nu au innebunit!

   Apreciat de 1 persoană

 4. Ioan said, on aprilie 6, 2020 at 11:20 am

  „Al treilea călăreț și calul negru

  Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui. Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi (Apocalipsa 6, 5-6).

  Calul negru simbolizează doliul și frica. Acest călăreț poartă în mână o balanță, care era folosită pentru a cântări cerealele. Acest lucru implică faptul că produsele alimentare de bază vor trebui să fie cântărite și raționalizate cu grijă, deoarece, așa cum este în general valabil, lipsa și foametea urmează războiului.

  Așadar, al treilea călăreț aduce foamete în lume. Măsura de grâu era echivalentul cantității medii de pâine pe care un om o mânca într-o zi, în timp ce un dinar era plata medie pentru o zi de lucru. Deci, ideea care reiese de aici este aceea că un om nu va putea câștiga decât pâinea suficientă pentru o persoană, nimic mai mult, făcându-l incapabil să-și hrănească familia.”

  Sursa : DOXOLOGIA

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: