SACCSIV – blog ortodox

Lumini misterioase, observate pe cer și la Deva. O posibilă explicație: sateliții Starlink

Posted in STIRI by Vali on aprilie 4, 2020

Sursa: https://servuspress.ro/lumini-misterioase-observate-pe-cer-si-la-deva-o-posibila-explicatie-satelitii-starlink_181567.html

Lumini neobișnuite au fost observate pe cer, după lăsarea întunericului, și la Deva. Globuri luminoase, perfect aliniate, care se deplasau în șir indian, au fost văzute de mai multe persoane care au încercat să găsească o explicație logică pentru fenomenul straniu apărut pe cer.

 

Mai mulți deveni, martori ai fenomenului, au povestit pe rețeaua de socializare, că au văzut coloana luminoasă pe cerul nopții. Din spusele oamenilor, aceleași puncte luminoase în mișcare, de ordinul zecilor, accelerând în linie dreaptă, unele după altele, au mai fost observate și în urmă cu ceva timp. „Acum trei luni, mergând cu mașina off road prin munți, le-am văzut și noi, seara, uitându-ne minute în șir, neputând explicând fenomenul”, a confirmat cineva, în vreme ce o altă persoană a spus că, în urmă cu o săptămână, a mai văzut un roi de vreo 20 de luminițe, cam la aceeași oră, aproximativ 21:00.

 

Astfel de „trenuri” de luminițe au fost observate și în alte părţi ale ţării, dar şi ale lumii. Imagini cu aceleaşi luminiţe asemănătoare cu stelele, care se mişcau pe cer noaptea, au fost surprinse, tot zilele trecute, de cetățeni din județul Neamț, şi au fost publicate pe rețeaua de socializare Facebook.

 

O posibilă explicație a ceea ce s-a observat ar putea să fie sateliţii lansaţi de SpaceX, în cadrul proiectului Starlink, scopul acestuia fiind de a forma o reţea de ultimă generaţie care să ofere acces la internet de mare viteză pe întreaga planetă, localizată din spaţiu. Primii sateliţi din cadrul proiectului Starlink, furnizori de internet în orbita Pământului, au fost lansaţi în luna mai a anului trecut. De atunci şi până acum au mai avut loc şi alte lansări. În martie 2020, compania spaţială privată americană SpaceX a lansat o nouă tranşă de 60 de astfel de sateliţi din viitoarea constelaţie Starlink, fiind cea de-a şasea operaţiune de acest gen.

Micii sateliţi, echipaţi cu un panou solar, sunt fabricaţi, lansaţi şi operaţi de SpaceX. După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei urcă uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până ating orbita lor operaţională aflată la altitudinea de 550 kilometri. Compania SpaceX spune că proiectul presupune, până la final, lansarea a numai puţin de 12.000 de sateliţi de genul acesta pe orbită, ce vor avea rolul de a furniza servicii de internet de mare viteză, la nivel global.

 

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cosmin said, on aprilie 4, 2020 at 9:01 am

  Zilele trecute scanam cerul noptii cu un binoclu astrologic, privind in directia Lunii, sud vest la acea ora, am observat mai multe corpuri luminoase, care dupa comportament pareau a fi sateliti, dar ce mi s-a parut aparte, fata de satelitii cu care eram obisnuit, acestia aveau o viteza mult mai mare.

  Nu rulau grupat, ci individual si aveau traiectorii diferite.

  Probabil sunt sateliti de joasa altitudine.

  Un amic dintr-un orasel invecinat cu satul unde locuiesc, pasionat de astrologie, privind cerul noptii, a observat un obiect luminos de forma elipsoidala, stationand fix timp de 15 minute deasupra unui cartier de blocuri, dupa care s-a deplasat cu viteza foarte mare, disparand. Mi-a trimis o fotografie.

  Se aglomereaza lucrurile…

  Apreciat de 1 persoană

  • gabimdi said, on aprilie 4, 2020 at 12:35 pm

   @ Cosmin,
   Te rog să mă ierți: pasionat de astronomie.
   Astrologia este ghicitul in stele.
   Încă o dată te rog să mă ierți.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cosmin said, on aprilie 4, 2020 at 2:18 pm

    @ gabimdi

    Te iert frate drag.

    Astronomia e o stiinta exacta si e consecinta realitatii descrise, iar astrologia e din filmul cu magie, zodii, horoscop, ghicit in tot felul, etc.

    Cand noi aici pe blog discutam despre mecanica sistemului Pamantean si cum diverse constelatii, galaxii, planete, luna, soare, se invart in jurul pamantului care sta fix, se numeste astronomie.

    Cand Neti Sandu explica la Prostv influenta stelelor si planetelor asupra persoanelor nascute in diverse sodii, aia e astrologie si e pacat, asa cum probabil esti si tu de acord.

    Apreciat de 1 persoană

   • Cosmin said, on aprilie 4, 2020 at 7:17 pm

    @ gabimdi

    Pasionat de astronomie am vrut sa spun in comentariul initial, in loc de astrologie.

    Imi cer iertare.

    Apreciat de 1 persoană

 2. safimvigilenti said, on aprilie 4, 2020 at 9:05 am

  satelitii nu accelereaza, nu apar din cand in cand, nu au de ce sa stea aliniati si nici de ce sa ilumineze, cred ca e altceva

  Apreciat de 2 persoane

 3. Cosmin said, on aprilie 4, 2020 at 9:38 am

  Off topic

  Propunere de articol pe blog:

  La un alt articol, cititorul dante, intreaba cititorii blogului, daca cunosc cazuri concrete de infectie cu COVID19. Sincer si eu m-am gandit sa intreb acelasi lucru. Acolo nu a raspuns nimeni la intrebarea lui dante, dar nu stiu motivul pentru care nu ii s-a raspuns lui dante: fie cititorii nu cunosc cazuri concrete, fie, prea putini au vazut intrebarea lui.

  Prin urmare, propun fratelui Vasile, sa faca un micut articol, sau sa preia direct aceasta propunere a mea in care cer, sau sa ceara cititorilor blogului, sa semnaleze cazuri concrete de infectare cu COVID19, sa semnaleze si cunoasterea dar si necunoasterea de cazuri, cazurile concrete sa fie cunoscute in mod direct si nu din povesti, adica cazuri confirmate la: rude, prieteni, apropiati, vecini. Intelegeti voi ideea.

  Acest articol, mai exact comentariile, ne vor confirma sau infirma, presupunerile, banuielile.

  Repet, ar fi indicat ca, toti cititorii blogului, sa mentioneze si daca NU au aflat de cazuri concrete. Adica: „eu NU cunosc caz concret in anturajul meu”.

  Doamne ajuta.

  Apreciat de 2 persoane

  • safimvigilenti said, on aprilie 4, 2020 at 1:49 pm

   buna IDEE

   Apreciat de 1 persoană

  • Magda said, on aprilie 4, 2020 at 4:16 pm

   Personal, n-am niciun caz…nici pe stradă la mine, nici în bloc, nici la serviciu.
   E foarte bună ideea pentru a curge comentariile…cât mai multe, apoi să tragem linie…câți/câte îmbolnăviri sunt știute de către cititorii blogului.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cosmin said, on aprilie 4, 2020 at 7:28 pm

    @ Magda

    Exact. Informatii reale nu avem cum sa obtinem in alt mod, decat daca nu ne punem toti la treaba.

    Media mainstream raspandeste doar voma.

    Cred ca nu e un efort prea mare din partea fiecaruia care citeste aceat blog, slava Domnului sunt multi, sa spuna daca cunoaste sau nu caz concret.

    Consider ca daca obtinem un minim 100 de pareri pro sau contra, putem sa ne facem o imagine de ansamblu.

    Sau poate fratele Vasile sa faca un fel de televot (pool) la un articol, unde sa votezi cu da sau nu, la intrebarea: Cunoasteti cazuri concrete de infectie cu COVID19?

    Cred ca se poate face nu neaparat la un articol, ci undeva in drepata pe blog, acest televot, sa fie vizibil in orice articol intri.

    Apreciat de 1 persoană

   • saccsiv said, on aprilie 4, 2020 at 8:34 pm

    Cosmin

    Nu va oglindi ceva un astfel de vot, caci se vor baga in seama si cei cu treaba.

    Apreciat de 2 persoane

  • Mihai said, on aprilie 4, 2020 at 4:57 pm

   Există ceva. Dar nu pot spune cu certitudine ce ar fi.

   Știu un Părinte din Suceava, duhovnicesc, care a fost internat, era în stare critică, apoi și-a mai revenit. Zic să fi avut vestire de la Dumnezeu cum că virusul ăsta se propagă prin mobil (!) …

   Este un pastor baptist din Ipotești (lângă Suceava), care a murit. Un alt pastor eretic este internat (nu știu cum e starea lui acum). Un alt pastor eretic a fost internat mai întâi la Suceava, apoi a fost mutat la Iași, unde ultimul lucru care-l știu este că rinichii erau pe punctul de a ceda. Dar nu știu să fi murit. Știu despre acești oameni de la o rudă care este la eretici, din nefericire.

   Pe lângă aceștia, se știe că Suceava este în carantină. De câteva zile s-a cam militarizat spitalul. Nu carantină militară, dar e militarizat. La conducere au venit doi medici militari. Oameni de la armată prin curte, camion militar, ambulanțe claie peste grămadă, medici în combinezon complet (ca niște astronauți), corturi desfășurate în curte.

   Suceava a fost singurul județ unde s-a întrunit pragul la referendum. Oare cineva a hotărât pedepsirea Sucevei pentru această îndrăzneală ?

   Țineți minte ce spunea acel Părinte din Ploiești, că românii trebuie exterminați până la sfârșitul anului. Oare să fim început cu Suceava ?

   Doamna Raluca Prună (fost ministru al justiției) a spus pe față că fostul director al spitalului a orchestrat infectarea personalului medical. Practic, unii angajați de acolo au fost depistați cu această boală, iar directorul i-a pus să revină la muncă.

   ziare.com/raluca-alexandra-pruna/ministrul-justitiei/raluca-pruna-critica-dur-legea-alinei-gorghiu-care-prevede-inchisoare-la-domiciliu-nu-e-decat-o-escrocherie-in-vreme-de-razboi-pandemic-1604679

   Deci datele din teren arată că este ceva. Acuma că este un virus adevărat, că oamenii sunt testați de virus ocazie cu care li se introduc în corp anumite substanțe, că suntem atacați prin radiații electromagnetice, că te îmbolnăvești la spital de infecțiile nozocomiale – nu pot spune cu certitudine. Poate e o combinație cu toate acestea și altele (de exemplu gonflarea mediatică a subiectului).

   Un prieten și-a formulat o viziune în care trebuie trei elemente pentru ca ”boala” să acționeze: virusul propriu-zis, praful din atmosferă (aruncat din avioane) și undele electromagnetice. Oricum, Dumnezeu te poate proteja de toate acestea și de altele pe care nu le știm.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cosmin said, on aprilie 5, 2020 at 9:35 am

    @ Mihai

    Nu ne intereseaza povestile. Sistemul prin mass media mainstream, ne-a umplut podul de povesti.

    Intrebarea e simpla: cunosti personal vreun caz de infectie cu covid19?

    Apreciază

   • Mihai said, on aprilie 5, 2020 at 12:44 pm

    Despre acești oameni știu din altă parte decât de pe internet. Pe părintele acela îl cunosc personal.
    Acuma … știu că s-a internat. Dar despre faptul că avea sau nu covid 19, asta nu pot certifica. Pentru a certifica așa ceva ar trebui să fiu microbiolog, să fiu documentat la zi cu studiile, să am cunoștințe temeinice despre covid 19, acces la echipamente reale – nu mincinoase, acces la informații clasificate din laboratoarele sub controlul statului, acces la informați clasificate venite pe filieră diplomatică de la chinezi (dacă dau drumul ei), și poate și alte elemente.
    Însă treaba dacă există sau nu acest virus este relevantă numai parțial. Problema e că oamenii mor cu adevărat. Că mor de la virus, că sunt lichidați, treaba e că există victime. Nu știu dacă este posibil să scoți din iarbă verde astfel de relatări și să nu se sesizeze nimeni. Oamenii se plâng că nu pot să vadă pe cei adormiți, pentru că-s dați imediat cu formol și puși în saci sigilați. Apoi ruda trebuie să aducă sicriul, care este sigilat, și cel adormit trebuie dus la groapă în câteva ore. Mi-a zis cineva că pe antena3 au dat niște secvențe de la o morgă unde cadavrele erau sigilate în saci, iar dinlăuntrul sacilor se auzeau telefoanele care sunau … Nici eu n-am încredere în televiziuni, dar o asemenea scenă nu mi se pare imposibilă …
    Doamne, ajută !

    Apreciază

 4. isa said, on aprilie 4, 2020 at 10:24 am

  Avem noi nevoie de servicii de internet de viteza si mai mare? Nu. Alții au, pt a obține controlul absolut. Aceștia au declanșat războiul împotriva omenirii, fara arme clasice momentan, ci biologic, economic si social. Virusul e real, la fel si faptul ca o parte din populația vulnerabila bătrână si bolnava – nu știm cați inca – va muri din cauza lui sau si din cauza lui. Ce va urma insa va fi si mai nasol. Corectati-ma daca greșesc.

  Apreciat de 2 persoane

  • Efrem said, on aprilie 4, 2020 at 11:58 am

   Doamne ajuta! Pe 25 decembrie ma aflam la socrii, in Gorj, Bumbesti Jiu, langa munti, la iesirea Jiului din defileu. Am facut un gratar mai tarziu, in jur de ora 20,30. Cerul era senin si se vedeau foarte bine stelele mai cu seama ca localitatea este langa munte. Am observat fenomenul si i-am chemat si pe copii afara. De la vest spre est, luminite de stralucirea unei stele, se deplasau la distante perfect egale. Am numarat in jur de 50. La un moment dat, alaturi de acest sir perfect a aparut o lumina identica dar in laterarul sirului si care se deplasa cu aceeasi viteza. Fenomelul a durat cred ca peste 15 minute. Am ramas toti masca si ne-am pus tot felul de intrebari. Socru-miu a fost de parete ca este un exercitiu militar si ca erau avioane. Nu stiu, cert este ca luminitele nu palpaiau.

   Apreciat de 1 persoană

  • un marunt said, on aprilie 4, 2020 at 3:56 pm

   Frate/sora Isa, singurele virusuri autentic reale si identificate vreodata fara putinta de tagada sunt cele descoperite de (deja) celebrul microbiolog dr. Stefan Lanka, in cadrul unor alge unicelulare, iar acele virusuri sunt niste structuri intrinseci respectivei celule, cu roluri bine definite in procesele metabolice si care NU manifesta DELOC nici o patologie: reintroduse in organismul unicelular respectiv nu au produs nici un rau.

   Acelasi dr. Stefan Lanka a facut public o oferta de 100, 000 euro oricui va fi in stare sa numeasca o publicatie stiintifica detaliind pasii RIGUROS efectuati de izolare, purificare, analiza biochimica a virusului de pojar. Prin asta dr. Lanka a urmarit ca si publicul larg sa ajunga sa constientizeze ca de fapt acest virus NU EXISTA: el nu a fost niciodata identificat, si ca el toate celelalte bau-bau-uri vedetizate intens, precum virusul Ebola, polio, Zika, SARS, etc, INCLUSIV actualul curovirus.

   Mergand mai adanc inspre radacina problemei, este esential de realizat ca asa-zisa teorie a ”imbolnavirii prin germeni”, care a inceput sa capete amploare de cand cu nemernicul si scarbavnicul de Pasteur, ucigas nemilos de oameni (pe care i-a nenorocit cu vaccinurile lui) si de oameni (pentru ca el injecta fluide extrase din corpurile animalelor bolnave nu se stie exact de ce direct in creierul cainilor imobilizati, pentru a trage apoi concluzia profund stiintifica, urmarind cum se imbolnavesc si mor in chinuri, ca de vina a fost – nici de el nici de nimeni altcineva vreodata identificatul – ”virus” al turbarii….), si care apoi s-a consolidat prin anii ’20 de cand industriasii Rocker-terfeller si Carnegie au inceput sa puna monopol pe scolile de medicina si sa le transforme in centre de formatare si indoctrinare a studentilor cu o viziune total stramba, de tratat boli prin ”vaccinuri” si medicamentatie alopata.

   Contemporanul lui Pasteur pe numele de Antoine Beauchamp, un adevarat om de stiinta si al iubitor al adevarului stiintific (iar nu al slavei desarte), cel care a descoperit ca in tesuturile organismelor vii (atat oameni cat si animale) exista in mod natural niste microorganisme in stare de o deosebita pleomorfie (i.e., capacitate de a-si schimba forma in functie de caracteristicile mediul tisular) si care se ocupa de debarasarea toxinelor, de putrefacerea tesuturilor moarte in vederea eliminarii lor etc. Cu alte cuvinte, otravirea si intoxicarea este cea care conduce la boala, si nu vreun ”agent invadator extern”.

   Ar fi foarte multe de spus, insa daca primeste si fratele Saccsiv las mai jos cateva link-uri de lecturi si vizionari recomandate pentru toti cei ce doresc sa aprofundeze problema.

   https://impfen-nein-danke.de/u/robert-o-young-dismantling-the-viral-theory.pdf#search='robert+young+dismantling+the+viral+theory

   http://www.truthquest2.com/germtheory.htm

   https://archive.org/details/bechamporpasteur00hume_0/mode/2up

   precum si multitudinea de articole privind falsitatea teoriei ”infectarii prin germeni” de pe urmatorul blog:

   https://feli-popescu.blogspot.com/2014/03/teoria-infectiei-se-prabuseste-ca-un.html

   https://feli-popescu.blogspot.com/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

   (link-ul de mai sus trimite catre cateva din mai multele articole, care toate au valorea lor pentru a intregi pesiajul intelegerii adevarului)

   Doamne ajuta!

   Apreciază

   • isa said, on aprilie 5, 2020 at 3:41 pm

    Uite, in toata luna februarie am avut , pe rand, bonavi diversi membri ai familiei. Simptome: febra mare timp de vreo 4-5 zile, frisoane, durere de gat ca nu puteau inghiti, pierderea gustului, dureri de oase, tuse seaca (la trei dintre ei a continuat ulterior cu tuse cu secretii, la unul dupa vreo sase zile tusea s-a oprit brusc, dar a facut alte complicatii – sinuzita). Cel mai rau afectata cu tusea a fost cineva maiin varsta – si acum mai tuseste. Cel mai urat la febra a facut unul dintre copii … trebuia sa mergem la spital, dar nu a vrut (e mai mare).
    Am avut si eu si sotul niste simptome – dar mai putin sever, am suportat usor pe picioare.
    In acelasi interval, am avut la scoala si clase cu cate jumatate de elevi lipsa. In plin sezon de gripa.
    Si acuma, ghici-ghicitoarea mea: ce-o fi fost?

    Apreciază

 5. tataia said, on aprilie 4, 2020 at 11:35 am

  Satelitii lu’ peste…Or fi ceva drone caci sateliti in mod sigur nu exista.

  Apreciat de 1 persoană

  • Angela said, on aprilie 4, 2020 at 4:21 pm

   Ai zis-o adanc p’asta. Eu iti spun ca nici avioane si nici masini nu exista. Ce mai spui? O fi asa?

   Haideti sa facem un pas inainte si sa nu mai contrazicem evidentele ca ne iau toti de fraieri. De cel putin vreo 30 de ani sunt antene tv parabolice pt satelit (ex. aveau arabii in camine ca sa prinda posturile lor). Aveai coordonatele satelitului si orientai antena. Ce drone visezi tataie?

   Apreciat de 2 persoane

   • tataia said, on aprilie 4, 2020 at 7:41 pm

    Angela….ai nimerit-o strimb rau de tot…da’ nu-i bai. Cred ca nu stii tu de cit timp sint eu pe site-ul asta si nici ce pregatire am…de asta te iert. Ma crezi daca iti spun ca eu am instalat la viata mea antene de „satelit”? Si ce dovedeste asta? Antena functioneaza dar stim noi cum? Cu asta va pacaleste sistemul pe voi….ca ziceti mereu da’ ce GPS nu avem? Antene de satelit nu avem? Deci e o dovada ca exista sateliti. Doar ca de fapt asta nu dovedeste nimic. Si capitanii de pe vapoare au telefoane de satelit la ei…ca doar astea GSM/3G/4G nu merg in largul oceanului….telefonul acela de „satelit” evident ca functioneaza dar sti tu precis ca functioneaza prin satelit? Iar referitor la afirmatia aceea ca nu exista masini sau avioane…no comment!

    De fapt hai sa iti dau eu un contraexemplu….NU stiu daca in tineretile tale te-ai jucat cu aparate de radio…pe vremuri erau radio-uri bune…mai ales cele cu lampi si absolut toate aveau si benzi de unde scurte. In ziua de azi aproape nici un aparat de radio nu mai are unde scurte…decit niste pocnitori de chinezarii de 3 lei si se poate ghici usor ce calitate au acelea. In fine..am deviat….te intrebam daca te-ai jucat pe vremuri cu un aparat de radio adevarat cu unde scurte…si daca ai facut-o ai vazut ca acela prinde posturi din lumea araba fara a avea vreo antena de satelit atasata la el. Deci se pot prinde posturi de la mii si mii de km si fara sateliti. Si probabil tocmai de aceea nu mai au unde scurte radio-urile din zilele noastre. I-ar fi facut pe oameni sa isi puna intrebari. Gasesti pe net sute de clipuri in care iti explica de ce nu exista sateliti…ar putea si alti comentatori de pe aici sa te lamureasca daca au rabdare…Ti-e frica de faptul ca te ia lumea de fraiera? Pai daca nu iti convine nu mai intra pe aici. Pe mine nu ma intereseaza…ce crede lumea despre mine, sint obisnuit. Oricum toata lumea zice de crestini ca sint prosti, idioti, etc. In realitate prosti, idioti, etc sint cei care afirma asta. Nu e dovada de inteligenta ca rizi de altul. Absolut deloc. Chiar din contra. Exista radioamatori pe lumea asta care au ajuns la concluzia ca pamintul e plat…ca se dadeau premii mari pentru cine stabileste o legatura stabila de cel putin 15 minute, verificabila si identificabila cu Australia…si toti incercau catre est-sud est (cu antene directionale desigur) si nu dadeau de Australia…doar cei care incercau catre est-nord-est gaseau Australia….Desigur cei care organizau concursul stiau asta….

    Apreciat de 1 persoană

   • Angela said, on aprilie 4, 2020 at 10:30 pm

    tataia – pai ligheanul de satelit este o antena directionala f sensibila. Daca esti pe directia undei, bine, daca nu, nu prinzi nimic. Asa ca atunci cand o orientezi undeva in sus conform coordonatelor satelitului de unde oare iti vine semnalul?

    Sa nu-mi spui ca de pe orizontala ca nu te cred. Bine?

    1+1=2 asta-i logic, nu? Sa pornim de la lucruri simple si usor verificabile fara sa fabulam. Cu ce-ti strica feng-shui-ul pamantului plat daca niste obiecte plutesc la o anumita inaltime fata de pamant? Cunosti atat de bine fortele care sunt la acea altitudine? Cauza lor?

    Si ce daca exista sateliti? Care-i baiul?

    Apreciază

   • tataia said, on aprilie 5, 2020 at 6:36 am

    @ Angela. Pai iti voi spune cu ce strica Feng Shui-ul pamintului plat. DA’ asta ti-a scapat. Si de fapt nici macar nu trebuie sa consideram pamintul a fi plat pentru a ne strica Feng-Shui-ul acesti asa-zisi sateliti geostationari.cum sint cei folositi pentru comunicatii cica. Asta pentru a nu mai vorbi de faptul ca Feng Shui-ul asta este invatatura pagina. NU crestina. Deci nu ar trebi sa pomenim asa ceva.

    Dar sa incepem cu explicatiile: Crestinismul afirma GEOCENTRISMUl. Adica pamintul este in centru toate se rotesc in jurul lui (Soarele, luna, stelele). Deci nu pamintul este cel care se roteste in jurul soarelui asa cum sintem invatati la scoala ci invers. Booonn. Acum ce este cu satelitii astia geostatioanari. Folositi petru comunicatii. „Ei” ne zic ca pot lansa pe orbita un satelit care sa se roteasca o data cu pamintul adica perioada de revolutie a acestuia in jurul pamintului este egala cu perioada de rotatie a pamintului in jurul propriei sale axe.Si in acest fel satelitul nu cade pe pamint, (forta centrifuga egala cu forta gravitationala) iar noi il gasim cu antena mareu in acelasi punct deoarece se roteaste o data cu pamintul. Fooooarte Ok, asta spune stiinta oficiala doar ca este o problema. PAMINTUL NU SE ROTESTE. Si daca nu se roteste pentru a gasi satelitul mereu in acelasi punct ar trebui ca nici acesta sa nu se roteasca. NU se roteste inseamna ca sta fix pe cer si nu are cum sa stea fix pe cer caci in acest caz ar cadea. Vezi care e marea problema cu satelitii geostationari. Asta pentru a nu mai vorbi de imposibilitatea tehnica a omenirii chiar cu tehnologia de azi sa nimeresca viteza satelitului atiti de precis egala cu perioada de rotatie a pamintului incit nici dupa luni, ani de zile sa nu isi schimbe locul in care acel satelit este gasit pe cer.

    Mai departe. Exista doua tipuri de crestini geocentristi…1 Care cred ca pamintul este ca o bila dar nemiscat. si 2 care cred ca pamintul este plat ca o tigaie si tot nemiscat. Geocentristi cu pamint rotund si geocentristi cu pamint plat. In primul rind ca toti am fost geocentristi cu pamint rotund la inceput deoarece nu auzisem de teoria pamintului plat. Si mie unul tot imi dadea cu rest, mai ales in problema satelitilor geostationari. S-a explicat mai sus de ce. Apoi a venit teoria pamintul plat si peste 90% din crestini s-au „convertit” la pamintul plat. Au ramas doar unii indaratnici care sa creada in geocentrism cu pamint sferic care mie unul acum imi pare cam absurd. Pur si simplu imi pare ca teoria pamintului plat explica mult mai bine diversele fenomene naturale decit aceea care presupune pamintul a fi sferic si nemiscat.

    Mai sus am explicat de ce nu ar putea exista sateliti geostationari in cazul unui pamint sferic NEMISCAT. Sa explicam acum si in cazul unui pamint plat. Teoria pamintul plat ne spune ca pamintul este ca o tigaie si soarele si luna orbiteaza pe deasupra acestuia pe traiectorii elipsoidale. Ok…nu stim ce forta le tine acolo sus in cazul pamitului plat..dar coroborind cu acceleratia Coriolis, cu intreg domul cu stele care se roteste deasupra pamintului in acest fel rotind bolta cereasca cu totul si cu unele „conspiratii” prinvind „energia gratuita” a lui Tesla in care eu oricum nu prea cred, tragem concluzia ca exista o forta care tine acolo sus soarele si luna pe orbite elipsoidale deasupra pamintului.plat iar aceeasi forta ar putea tine pe orbita si un satelit artificial. Foarte bine pina aici doar ca acel satelit ar trebui SA SE ROTEASCA pe deasupra unui pamint fix. Nu ai avea cum sa il gasesti cu antena la anumite coordonate…ar trebui si antena sa se invirta tot timpul dupa el! Acu’ intelesesi?

    Tema de gindire. Daca exista sateliti de ce au impinzit cu antene GSM, 3G/4G/5G.? Nu mai bine ne dadeau tuturor telefoane de satelit? Este chiar asa scumpa tehnologia incit sa nu fie fezabil ca fiecare cetatean sa aiba un telefon de satelit? Este mai ieftin sa instalezi zeci si sute de mi de turnuri GSM? De ce serviciile de navigatie GPS (pe care oricare din noi le-am folosit macar o data in viata atunci cind am circulat cu masina) au aparut doar dupa ce au aparut telefoanele mobile GSM si nu inainte..ca doar satelitii aia cica sint pusi acolo inca din anii 60, 70? GPS-ul a aparut doar ulterior GSM-ului si aceasta este un fapt. Nu a fost nicidecum invers.

    Nu, nu cred ca semnalul receptionat de antenele de „satelit” vine orizontal. Acesta vine oblic, este evident pentru toata lumea acest lucru. Intrebarea mai pertinenta ar fi de ce toate antenele „de satelit” din lume sint reglate sa receptioneze un semnal care vine pe directia oblica? De ce nu este orientata nici una direct in sus, vertical? Pentru ca daca acesti satelti ar exista ar fi logic ca semnalul prins de cineva din Romania la aproximativ 45 de grade sa fie receptionat de alticineva care sta in zona ecuatorului la 90 de grade. Asta atit in cazul pamintului rotund cit si in cazul pamintului plat. Adica exact in sus. Dar acest lucru nu se intimpla niciodata. Pina si valoarea de 45 de grade pe care am dat-o eu aici e arbitrara. Daca bine imi aduc aminte nu am prins niciodata nici un „satelit” atit de sus. De obicei se merge pina pe la 35 de grade. Oare de ce? Tema de gindire. E drept si ca eu am instalat astfel de antene doar in Romania..nu stiu exact cum este in alte tari, dar antena de „satelit” orientata foarte mult in sus eu nu am vazut in viata mea.

    Si pentru a-ti mai da un indiciu, revenim la radio-urile cu unde scurte…Cum se explica ca pe anumite lungimi de unda se pot receptiona posturi de la mii si mii de kilometri fara „satelit”? Practic emitatorul si receptorul ar fi bine ascunsi unul de celalalt din cauza curburii pamintului. iar semnalul radio prin pamint in mod sigur nu trece. Explicatia oficiala ar fi aceea ca in cazul unor anumite lungimi de unda semnalul se reflecta pe ionosfera. Si daca tot se reflecta pe ceva de ce ar mai fi nevoie de sateliti care sa il reflecte? Noi stim mai bine…semnalul se poate propaga si la 20.000km pentru ca pamintul este plat, dar totusi se pare ca exista „ceva” pe care sa se reflecte semnalele radio. Asta ar insemna ca de fapt semnalul de „satelit” pe care il prinzi tu cu antena de „satelit” este de fapt un seamnal emis tot de o antena foarte directionala, plasata PE PAMINT si care directioneaza acel semnal catre acea suprafata reflectiva de deasupra pamintului. Si asta ar explica perfect de ce semnalul receptionat vine mereu dintr-o directie oblica dar mai apropiata de orizontala decit de verticala.

    Ar mai fi foarte multe de discutat pe aceasta tema, dar ma opresc aici. Poate alta data.

    Apreciază

 6. Aristide said, on aprilie 4, 2020 at 12:42 pm

  Suta la suta nu sunt sateliti.Modul cum se misca, traiectoriile, modul cum lumineaza…etc.
  Majoritatea satelitilor lumineaza slab cam 2-3 magnitudine maxima si se estompeaza pe timp ce se deplaseaza majoritar pe directia Nord – Sud (circumpolari). Cei LEO de orbita joasa traverseaza cerul in cam 10 minute minim, nu se pot deplasa la vitezele alea. Se mai poate vedea des statia spatiala ISS dar traverseaza cerul intotdeauna de la Vest la Est cu aproximatia si tot cam in minim 10 minute.
  Daca vreti sa vedeti ce se vede uitati link-urile de mai jos:

  https://www.heavens-above.com/main.aspx

  https://www.n2yo.com

  http://issfanclub.eu/
  …………………….

  Apreciat de 2 persoane

  • Mihai said, on aprilie 4, 2020 at 4:04 pm

   Oare n-ar putea să fie lampioane ? Întreb și eu.

   Îmi amintesc, destul de vag, că am văzut un șir de lampioane acum câțiva ani.

   Apreciază

   • tataia said, on aprilie 5, 2020 at 6:39 am

    Lampioanele nu se misca in formatie. Si nu au nici lumina alba precum soarele, luna stelele…o au mai galbuie.

    Apreciază

 7. Mihai said, on aprilie 4, 2020 at 1:17 pm

  Apreciază

 8. minionita said, on aprilie 4, 2020 at 5:23 pm

  Nu trebuie sa apara si extraterestrii in ecuatie? Maine poimine vedem prin mass media ca in fata pericolului covid vecinii nostri de pe alte planete ne intind o mana (sic) de ajutor.

  Apreciat de 1 persoană

 9. ovidiu said, on aprilie 4, 2020 at 6:18 pm

  Stai sa vezi cand or veni milionul de mancatias cu puradeii dupa ei !!!!!sa te ti de buzunare ,corona este mica copila ,pe langa mardeiasii astia.o sa cerem cardul de banca automat!!!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Tot noi said, on aprilie 5, 2020 at 9:05 am

  În data de 28.03 de la ora 19.40 pana la 19.50 de la vest la est au trecut peste 100 distanta intre ele era puțin mai mare decât în filmarea de mai sus , erau și câteva care mergeau în alte direcții …, pământ plat , sateliți zburători 0…așa ca e vb de altceva

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: