SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Chiril i-a îndemnat pe credincioși să nu asiste la slujbe în biserici

Posted in ORTODOXIE, RUSIA, virus by Vali on aprilie 3, 2020

Sursa: https://spzh.news/ro/news/69946-patriarkh-kirill-prizval-verujushhih-vozderzhatysya-ot-poseshhenija-khramov

Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse Patriarhul Chirll. Imagine: .dw.com

 

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a declarat că poți să te mântuești și a fără a veni la biserică, după exemplul cuvioasei Maria Egipteanca.

La 29 martie 2020, în timpul predicii din Catedrala Mântuitorului Iisus Hristos, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril i-a îndemnat pe credincioși să se abțină de la participarea la slujbele bisericești din cauza coronavirusului, informează RIA Novosti.

„Abțineți-vă de la participarea la slujbele bisericești. Nu aș fi spus niciodată acest lucru, dacă nu ar fi existat exemplul uimitor al Sfintei Cuvioase Maria  Egipteanca”, a menționat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse și a remarcat că  „exemplul Mariei Egipteanca mărturisește că poți să te mântuiești și fără participarea la slujbe”.

Patriarhul a subliniat că există o „amenințare foarte mare a epidemiei și chiar a pandemiei provocată de virusul teribil”, al cărui pericol nu încă nu este cunoscută pe deplin”.

„Biserica face apel ca fiecare să-și asume obligația de a respecta cu strictețe toate cerințele impuse în prezent de autoritățile sanitare ale Rusiei. Deci să îndeplinim nevoița de a nu ieși din case, așa cum a procedat Maria Egipteanca care s-a nevoit și nu a părăsit pustia, deși a fost și ea însetată”, a accentuat Patriarhul Chiril.

Amintim că Primatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene Preafericitul Mitropolit Onufrie, a declarat că în Biserica Ortodoxă Ucraineană bisericile vor fi deschise pentru credincioși. „Biserica în timpul acestei epidemii este locul înde omul se împacă cu Dumnezeu și își găsește liniștea sufletească. Din această cauză bisericile nu se vor închide”, a menționat Preafericitul Mitropolitul Onufrie în cuvântul său către credincioși în legătură cu coronavirusul.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Moca said, on aprilie 3, 2020 at 9:55 pm

    Aproape toti astia cu mitre pe cap au luat-o pe ulei, de cand cu Cornoratvirusul…Parca a turnat Dumnezeu revelator pe ei si s-au marturisit de ce parte stau fiecare.Mai rari decat margaritarele au ajuns preotii adevarati.

    Apreciat de 1 persoană

  2. gabimdi said, on aprilie 4, 2020 at 9:06 am

    Patriarhul Chiril greșește:
    1. A nu se compara situatia Sfintei Maria Egipteanca ce era pustnica cu situatia noastră, a mirenilor.
    2. Sfintele Canoane spun exact opusul: dacă lipsim trei duminici….
    3. De cand Biserica răspândește boli, ci nu le alunga? Sau mai bine zis: care biserica? Pentru ca Biserica lui Hristos vindeca toate bolile si alunga toate pandemiile.

    Apreciat de 1 persoană

  3. vlad tepes said, on aprilie 4, 2020 at 12:00 pm

    Pt merite deosebite in progresism si laicizarea tarii, ar fi cazul ca tovarasul Chiril sa primeasca ordinul Stalin si concomitent, sa i se ridice gradul de la general-locotenent la general-colonel!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.