SACCSIV – blog ortodox

PARADOXUL italian. În primele trei luni din 2020 au murit mai puțini oameni decât în aceeași perioadă din 2019

Posted in Italia, virus by Vali on aprilie 2, 2020

Sursa: https://www.money.ro/paradoxul-italian-in-primele-trei-luni-din-2020-au-murit-mai-putini-oameni-decat-in-aceeasi-perioada-din-2019/

Cele mai multe persoane care au murit în Italia din cauza COVID au prezentat una sau mai multe patologii. Singur, coronavirusul a făcut foarte puține victime.

Datele statistice prezentate de italieni arată că numărul de morți în primele trei luni ale acestui an, incluzând aici și martie, cea mai lovită de epidemia de coronavirus, a fost mai scăzut decât în perioadele similare ale lui 2019 sau 2017. Acest aspect ridică mingea la fileu celor care își pun foarte multe întrebări legate de eficiența măsurilor draconice luate de autorități în ceea ce privește distanțarea socială.

În perioada 1 ianuarie-31 martie 2017 au decedat în Italia, 193.912 de persoane (conform http://data.un.org/Data.aspx?d=POP&f=tableCode%3A65 ). Asta înseamnă că zilnic s-au stins 2.154 de italieni. Anul trecut, din ianuarie până în martie, au murit 185,967 de persoane, adică 2.066 pe zi, potrivit demo.istat.it.

În primele trei luni ale acestui an au murit în jur de 170.000 de persoane, conform unei statistici făcută  de publicația Il Sole 24 Ore. Numărătoarea s-a oprit în ziua de 29 martie la 168.893, dar putem rotunji la 170.000 pentru 30 martie, exact la 90 de zile de la începutul anului, ținând cont că am avut și 29 februarie anul acesta. Asta înseamnă că, pe zi, au murit în Italia 1.888 de persoane, mai puțin decât în 2019 sau 2017.

Mihai Dimian, prorector la Universitatea ”Ștefan cel Mare” de la Suceava, a remarcat scăderea aceasta a persoanelor decedate în anul coronavirusului. ”Deoarece numărul anual pentru 2017 (649.061) este similar cu cel rezultat din toate statisticile oficiale pentru acel an pe care le-am analizat, cred că numărul prezentat mai sus este corect. În perioada 1 ianuarie – 29 martie 2020 au decedat, în Italia, 168.893 de persoane (să spunem 170.000 de persoane cu tot cu ziua de astăzi). 107.79 au fost asociate până ieri (29 martie, n.r.) cu COVID -19, fapt ce coincide cu celelalte statistici COVID prezentate pe plan internațional. Fără a diminua în vreun fel pericolul cu care ne confruntăm (mai ales că locuiesc și lucrez în Suceava la câteva sute de metri de Spital), aș dori să clarifice oficialitățile statului român această situație.  Numărăm zilnic morții din Italia dar se pare că avem cu 13% mai puține decese în Italia în acest an comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017”, a spus Dimian.

Cotidianul Il Sole 24 Ore încearcă să dea un răspuns în direct la această dilemă, număr mai mic de morți decât în anii trecuți. O primă constatare este că vârsta medie a deceselor este de 79,4 ani, iar 71,5% dintre acestea sunt la bărbați. Foarte puțini dintre aceștia, 1,4%, nu au prezentat alte boli în afară de coronavirus. Mai exact, nu COVID este principala cauză a mortalității. Cei care au condiții de sănătate compromise de alte boli, în afară de coronavirus, au ponderi mai mari: 13,2% în rândul celor cu boli cardiovasculare, 9,2% în rândul diabeticilor, 8,4% în rândul bolnavilor cu hipertensiune arteriale, 8% în rândul celor cu boli respiratorii cronice și 7,6% din rândul celor cu cancer. Aceste cifre au fost obținute dintr-un eșantion însemnat din cei decedați (26,4%). În general, trei pacienți (1,1% din eșantion) nu au avut patologii, 70 (26,1%) au avut o patologie, 69 (25,7%) au avut două patologii, și 126 (47%) au avut trei sau mai multe patologii.

Cele mai frecvente boli cronice preexistente (diagnosticate înainte de contractarea COVID) la pacienții decedați sunt hipertensiunea arterială – cea mai frecventă – care a afectat 76,5% dintre decedați. Aceasta este urmată de boli cardiace ischemice (37,3%), fibrilație arterială (26,5%) și cancer activ în ultimii cinci ani (19,4%).

Publicația italiană compară mortalitatea de la COVID 19 cu alte cauze și a folosit datele Istat din 2017, ultimele disponibile. În ultimii trei ani nu au existat atât de multe schimbări (demografice, sociale sau clinice), încât să denatureze realitatea. Până la jumătatea lunii martie, bolile sistemului circulator au revendicat în jur de 47.000 de victime. Au urmat, tumorile, care au provocat 36.000 de decese, și cele ale sistemului respirator, cu 11.000 de decese. Totalul bolilor infecțioase și parazitare, până la jumătatea lunii martie, ar trebui să fie în jude 4.200, cu COVID inclus.

Pentru ca COVID 19 să devină una dintre cele mai grave zece boli din Italia, ar trebui să se apropie de 20.000 de morți, scrie Il Sole 24 Ore.

Tagged with: , ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. un marunt said, on aprilie 2, 2020 at 5:06 pm

  Iar daca la aceasta observatie mai adaugam o constatare (de importanta majora pentru epoca noastra) facuta si semnalata de doctorul (in microbiologie, si prin pregatirea si intelegerea sa asupra proceselor metabolice, mai apt de a fi dr. medical decat doctorii formatati cu vrajeli farma inca din facultate) Stefan Lanka (si nu numai), constatare cum ca niciodata nu a fost izolat, purificat si identificat riguros NICI UN virus patogen (deci implicit nici unul din virusurile ebola, polio, turbare, pojar, Zika, vrajelika-vaccinika s.a.m.d), putem sa capatam o intelegere inca si mai profunda a inselatoriei cumplite care troneaza in lumea medicala de mai bine de un secol aproape, inca din epoca lui Pasteur (cel ce degeaba este laudat, caci ucigas cu sange rece a fost, atat de oameni pe care i-a nenorocit cu ”vaccinurile” sale, cat si de animale, pe care le chinuia injectandu-le direct in creier fluide extrase din corpul altor animale bolnave, pentru a trage cu o logica de fier si de veritabil om de ”stiinta” concluzia ca ”iacata, s-a transmis virusul”). De-ar fi fost cunoscuta pe plan mai larg adevarata istorie a pseudo-teoriilor din scientismul medical, macar nu s-ar mai fi dus oamenii de bunavoie la pastilare si impungere, ca sa ajunga nenorociti ca urmare a unei increderi prost-plasate, in niste dracesti rataciri (cum ar fi asa-zisa ”teorie a imbolnavirii prin germeni”).

  Apreciat de 2 persoane

  • Vali said, on aprilie 2, 2020 at 7:13 pm

   Dr. Lanka este un biolog și virolog german. Cei mai curajoși vorbitori de engleză pot citi teza lui despre virologie, aici
   https://www.researchgate.net/publication/316280466_Virology_State_of_the_Art
   Va asigur ca se merita, e foarte foarte interesant!

   Un interviu cu dr Lanka in franceza, unde explica pentru toti neofitii ce-i cu virusurile astea
   https://bistrobarblog.blogspot.com/2020/03/interview-du-dr-stefen-lanka-propos-des.html
   un mic extras
   „La om, în sânge sau alte fluide corporale, la un animal sau la o plantă, nu au fost niciodată văzute sau demonstrate structurile pe care le-ai putea descrie drept gripa aviară sau virusuri gripale care ar trebui să provoace boala. Cauzele așa-numitelor boli cauzate de viruși, care pot apărea rapid, succesiv sau în același timp, sunt cunoscute de multă vreme.

   Și mai mult: Pentru virusuri, ca agenți cauzali ai bolii, în biologie mulți exagereaza.

   Cu toate acestea, dacă ignor rezultatele noii medicini a doctorului Hamer, conform careia evenimentele stresante, șocante sunt cauza multor boli, rezultate ale chimiei cu privire la efectele intoxicației și deficientei și dacă ignor date fizice despre efectele radiațiilor, deci daca ignor toate acestea, atunci voi acorda ca motiv al bolii motive cum ar fi viruși care provoacă boala.
   […]
   Structuri biologice care provoacă ceva negativ nu au fost niciodată văzute. Baza vieții biologice este armonia și simbioza, nu este loc pentru război și distrugere. Războiul și distrugerea în viața biologică sunt revendicate de creierul bolnav și criminal.

   În timpul studiilor, eu și alții nu am găsit nicăieri dovezi ale unui virus care cauzează boala. Mai târziu am vorbit despre acest lucru în public și am invitat oamenii să nu creada pe cuvânt, ci să verifice dacă există sau nu viruși care provoacă boala.
   […]
   aceste formațiuni rotunde care se presupune a fi virusuri gripale sunt, după cum poate vedea orice biolog molecular, particule de grăsimi și albumină produse artificial. Profanul poate verifica acest lucru solicitând publicația științifică din care sunt preluate și descrise aceste imagini, unde sunt documentate compoziția formațiunilor prezentate. Nu există o astfel de publicare. [Protocoalele științifice care descriu modul de obținere a acestor fotografii nu există.] „

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: