SACCSIV – blog ortodox

Biserica Ortodoxă din Belarus nu anulează procesiunile cu Sfânta Cruce de Sfintele Paști

Posted in Sfintele Pasti, virus by saccsiv on martie 31, 2020

Belarusian Orthodox Church not to cancel Easter cross processions

Biserica Ortodoxă din Belarus nu anulează procesiunile cu Sfânta Cruce de Paște

2020.03.27 16:54

În ciuda amenințării coronavirusului, Biserica Ortodoxă din Belarus nu intenționează să anuleze procesiunile sfinte de Paște sau în alte zile de sărbătoare, relatează agenția de știri Interfax

Nu are rost să interzicem organizarea procesiunilor cu Sfânta Cruce în timpul Paștilor, subliniază oficiali ai bisericii.

„O procesiune are loc în aer liber. Nu vom interzice oamenilor să meargă pe străzi, nu-i așa?” a declarat protopopul Syarhei Lepin, șeful Departamentului de Informații al Bisericii Ortodoxe din Belarus.

Pentru a preveni răspândirea COVID-19, icoanele și crucile au început să fie dezinfectate în biserici, a adăugat el. Biserica Ortodoxă din Belarus nu planifică nicio activitate suplimentară în timpul Paștelui.

În 27 martie, numărul de cazuri de infecție cu coronavirus a fost de 94 în Belarus, a declarat vineri Ministerul Sănătății.

După cum am raportat anterior, Consiliul de Miniștrii a luat măsuri pentru prevenirea și răspândirea coronavirusului COVID-19 în Belarus. În special, guvernul a obligat pe cei sosiți din străinătate să se auto-izoleze timp de 14 zile. În același timp, Ministerul Sănătății încă se abține de a recomanda impunerea măsurilor de carantină instituțiilor de învățământ din cauza „inoportunității”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Fanii fotbalului din Romania se pot uita de acasa la Campionatul de fotbal din Belarus, ce se desfasoara in continuare

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Exacustodian said, on martie 31, 2020 at 4:47 pm

  Am făcut traducerea.

  Iată ce a spus la o întâlnire cu muncitorii unei fabrici de ghips, peşedintele Bielorusei Aleksandr Lukaşenko:

  „Iată când se va termina coronavirusu’ ăsta…nu virusu’ ci psihoza, eu vă voi povesti muuulte chestii interesante, FOARTE multe. Dar voi gândiți-vă pentru început la două întrebări. Prima întrebare: Coronavirusul este o infecţie fabricată? Sau a apărut întâmplător din aer? Cine avea nevoie de ea? A doua întrebare…nu vom răspunde deocamdată la această întrebare dar spune-ţi: în lume, începând cu colegii mei şi terminând cu cei mai de jos şi alţii, au încercat să folosească pentru scopurile lor, acestă boală provocată de virus sau această psihoză? Iată gândii-vă la aceste două întrebări: cui îii trebuie şi cine cum s-a folosit. Cineva a anunţat că acesta este un război! Trebuie să retragă din stradă vestele galbene, a le da undeva deoparte. La alţii sunt alegeri. La alţii este altceva şi fiecare începe să învărtă să răsucească…se joacă cu focul! …Numai că noi vom vorbi despre asta după…”.

  Dacă vreţi să urmăriţi gestica celui care a spus cele traduse de mine mai sus urmăriţi de la minutul 10:10 la 11:24.

  Dacă doreşte cineva să afle ce a mai spus în general Lukaşenko în acest clip mă voi strădui să fac o traducere. Nu a întregului reportaj ci a celor spuse de „ultimul dictator al Europei”.

  Apreciază

  • guti flo said, on martie 31, 2020 at 8:43 pm

   Exacustodian,
   Multumim…daca ai timp, spune-ne ce spune in general.

   Apreciază

 2. vlad tepes said, on martie 31, 2020 at 4:57 pm

  La noi, Dumnezeu cu mila!
  Cand ciolanul e la un trubadur si un mut,
  Oare, ce-ar mai fi de facut!

  Apreciază

 3. marian said, on martie 31, 2020 at 5:34 pm

  Iata ce arata la televiziunea italiana Rai 3, cu mult inainte de izbucnirea pandemiei

  Apreciază

 4. Radu Humor said, on martie 31, 2020 at 7:14 pm

  Pandemie de coronavirus si razboi informational: Globalismul, atacuri virale cu fake news impotriva Chinei. Expulzarea de ziaristi americani, o reactie chineza de sanogeneza. Studiu: Acces exclusiv al mass-mediei Natiunilor la acreditare si informare?

  Globalismul foloseste fake news ca pe niste virusi cu care ataca adevarul. El a recurs la acesti “virusi” ca munitie in razboiul informational privind epidemia coronavirus din China. Este a treia faza a agresiunii impotriva Natiunii Chineze, dupa razboaiele comercial si biologic. Scopul stirilor false americane despre atacul biologic asupra orasului chinez Wuhan este de a ascunde cauzele criminale, abate atentia pe piste false si detracta victima. Servind acest scop, “mass-media of fake news” ale Globalismului devin ele insele mijloace strategice ale inselarii si modelarii toxice a Natiunilor. Proasta lor reputatie de “a minti ca o gazeta americana”, ca slugi private ale unilateralismului, le pune la indoiala deontologia si le instraineaza de adevar si public. Nimeni nu poate servi la fel doi stapani, public si privat.

  Asemanator se intampla si cu tipatorul ONG globalist Reporteri Fara Frontiere (Reporters Sans Frontieres, RSF). El isi ia tainul de la Globalism. Ca orice mica secta care il slujeste politic. Scopul si denumirea “Fara Frontiere” sunt cele mai dragi Globalismului. Ele sunt atribuite si altor trompete ONG in care sufla aceeasi voce, care da impresia de numeroase. Am vazut o data un clip cu aceasta inselatorie, de a crea aparenta de multime. O orchestra antrenanta se auzea din spatele unei cortine. Ritmul te subjuga, nu puteai sa-i rezisti. Cand cortina s-a ridicat, ce sa vezi!, in loc de mai multi muzicieni, doar unul singur! Un michiduta nadusea alergand sa cante aceeasi melodie la mai multe instrumente muzicale, de percutie, suflat, coarde, dand impresia de orchestra! Aparenta era aproape totala. Media si RSF sunt in cuplu ca de biela-manivela, prin care imping minciuna in fata. Insa ele isi fac din “corectitudinea” politica podiumul pe care premiaza si introneaza minciuna. Adica pe un fel de nisip, de pe care in postglobalism se va prabusi orice a fost construit pe el. RSF raspandeste fake news globaliste despre cauze si vinovatii privind epidemia de coronavirus. El dezinformeaza prin clasamente false si comunicate tendentioase privind libertatea presei si a internetului in China, pe care o defaimeaza, in asociere cu alte doua entitati globaliste si colportoare, Centrul John Hopkins si Fundatia Bill Gates, din SUA. Fondatorii Hopkins si Gates au ascendente globaliste, nutrite originar de rasismul biblic al poporului “suprematist”, in virtutea unui pretins “legamant” cu providenta. Invocat si de Hitler, e un indiciu definitoriu de otravire ideologica a tuturor, evrei si neamuri, in scop de Supraordonare Globalista. “Libertatea” in Globalism este libertatea minciunii si a sclaviei, care au ca tinte Natiunile. Este “libertatea” plasarii interesului privat deasupra interesului public. E o tactica privata instigatoare, care vizeaza dislocarea presei si internetului de pe taramul intereselor Natiunilor si aservirea lor Globalismului. Ea este deja mai mult decat un esec. E un razboi pierdut. Natiunile revin ireversibil in centrul epocii. Solidaritatea le face invincibile. Ele vor scrie istoria si ordinea viitoare.

  Libertatea si independenta presei si internetului sunt libertatea si independenta Natiunilor fata de tentativele virale ale Globalismului de a le subjuga. Pretentia ideologica a Globalismului ca presa si internetul din colonia sa numita “SUA” ar fi “libere”, in timp ce presa si internetul Natiunilor independente ar fi lipsite de libertate, este de un ridicol absolut. Nici macar numele nu si-l merita. Amerigo a descoperit doar America de Sud. Pe criteriul descoperitorului, SUA sunt indreptatite exclusiv la etnonim derivat de la Cristofor. Aceasta e o alta problema, dar ea avertizeaza asupra continuitatii din vechime a Globalismului si a probabilitatii extensiei sale sud-americane, uzand de autoatribuirea vicleana a numelui de “american”. Reactia legitima a Chinei la intoxicarea cu virusii Globalismului, reprezentati de presa si internetul stirilor sale false, este un act de sanogeneza. China a expulzat 12 ziaristi americani, de la Wall Street Journal, Washington Post şi New York Times. Speta priveste toate Natiunile. In studiu se afla ideile privind containmentul impus presei fake news a Globalismului si accesul exclusiv al mass-mediei Natiunilor la acreditare si informare.

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on martie 31, 2020 at 8:25 pm

  https://www.activenews.ro/stiri-mediu/Noi-stam-acasa-defrisarile-continua-imagini-cu-camioane-pline-de-copaci-taiati-si-au-facut-aparitia-pe-retele-de-socializare-160809

  Inca o data se dovedeste ca situatia de urgenta, ordonantele militare, carantina si amenzile uriase nu sunt pt „baietii destepti”(din orice domeniu”), ci doar pt cetatenii de rand, platitori de taxe si impozite, asa numita „pulime”, in viziunea autoritatilor!

  Apreciază

 6. acelas said, on martie 31, 2020 at 9:13 pm

  abominabil!

  https://m.digisport.ro/special/fratele-lui-petre-grigoras-a-murit-din-cauza-covid-19-in-5-minute-l-au-ingropat-818858

  Patriarhia trebuie sa ia urgent masuri! Cate astfel de situatii avem in realitate? Pe langa faptul ca se atenteaza la sfanta liturghie, dar se ingroapa mortii fara nicio slujba? Ca pe caini? Nici de lepra, tifos sau ciuma bubonica nu se face asta? Asta nu mai e nici macar ateism, ci satanism!

  Apreciază

 7. oarecare said, on martie 31, 2020 at 10:07 pm

  Sfântul Nichifor Leprosul apare în Bulgaria și dă leacul pentru Coronavirus

  „…… Am aflat de pe internet că jurnalistul Angel Bonchev pregătea o carte despre un necunoscut pentru noi – Sfântul Nichifor Leprosul – într-un moment critic când lumea este acoperită de pandemia coronavirusului și mii de oameni au murit, uciși de această nouă plagă.

  L-am sunat la telefon și mi-a povestit pe scurt despre viața lui dusă în suferință și despre crucea grea care i-a fost dată. Am fost foarte nerăbdătoare și deranjată în săptămânile precedente de tot ce se auzea pe mass-media, dar în acel moment m-am simțit mângâiată, mai ales când am aflat că Sfântul Nichifor a apărut unui bărbat din Grecia pentru a inspira curaj și dorința de a ajuta oamenii împotriva acestui rău.

  Întrucât până în acest moment nu aveam prea multe informații despre viața lui, acatistul sau rugăciunile, am fost mângâiată de puținul pe care îl știam deja și mi-am spus că sfântul va ajuta, am crezut că va fi cu noi și m-am simțit aproape de el. Am plâns toată noaptea rugându-mă, gândindu-mă la ce se întâmplă în lume și la cazurile de persoane infectate care cresc în fiecare zi în Bulgaria.
  Prima noapte

  În noaptea aceea am adormit la ora 4. În visul meu, m-a vizitat Sfântul Nichifor Leprosul. L-am recunoscut imediat. L-am văzut în rasa lui neagră, în picioare, ținând o cruce de aur în mâna dreaptă. El mi-a adresat cuvintele: „Avertizați pe toți creștinii să se roage mie, în mod repetat. Să citească și slujbele. Există un leac și acesta este Sfânta Împărtășanie. Există și o plantă medicinală, cimbrul, care ucide viruși. Și în orice caz, asigurați-vă că vizitați casa lui Dumnezeu în acest moment dificil, deoarece nu există contagiune acolo și nimeni nu poate fi infectat. Asta a fost prima noapte.
  A doua noapte

  A doua noapte, a venit din nou și a spus de această dată că mulți creștini, și nu numai, s-au rugat lui, deoarece a răspândit și prin rețelele de socializare despre apariția sa în Grecia. De asemenea, mi-a spus să-i spun fiului meu să se roage lui, dar nu o singură dată, așa cum i-am spus; nu este suficient. – „De mai multe ori”, repetă sfântul. A doua zi l-am întrebat pe copilul meu: „De câte ori te-ai rugat Sfântului Nichifor? Și a răspuns că o singură dată, dimineața. I-am explicat că nu a fost suficient.
  A treia noapte

  A treia noapte l-am văzut din nou. Dar de data aceasta, cel mai important lucru pe care l-am înțeles a fost că Bulgaria va fi protejată de virus. M-am întors către el cu întrebarea: „Va fi păzită toată Bulgaria?”. Mi-a spus: „Da!” În acel moment, am văzut țara noastră ca pe o hartă, iar el s-a așezat peste ea, peste Bulgaria de sud, și mai exact undeva peste Plovdiv. Și el a spus: „Sună clopotele, sună clopotele, sună clopotele!” Am întrebat: „Există clopote în Eparhia Plovdivului?” „Da!” A răspuns foarte pe scurt și afirmativ. Apoi s-a înălțat la cer și cu crucea de aur în mână a binecuvântat de sus. Chiar de pe cruce o lumină a coborât și a luminat întreaga țară. Ultimul lucru pe care l-a spus a fost: „Va trece!”

  După toate acestea, s-a produs o schimbare extraordinară în mine. Reasigurarea și puterea pe care Sfântul Nichifor Leprosul, făcătorul de minuni, le-a insuflat în mine, în fața panicii care a cuprins toată lumea, inclusiv țara noastră … ”

  Bazat pe o mărturie din Bulgaria

  În fotografie, un călugăr ținând în mâini icoana sfântului său ocrotitor: Sfântul Nichifor Leprosul. Mănăstirea Vatoped, Muntele Athos.

  https://ro.asceticexperience.com/portfolio/sfantul-nichifor-leprosul-apare-in-bulgaria-si-da-leacul-pentru-coronavirus/

  Apreciază

 8. Duhul Căpitanului said, on martie 31, 2020 at 10:09 pm

  BOR – ul a anulat deja Ortodoxia din 2016,cand cu Creta, asa ca acum urmează noi și noi anulari…

  Apreciază

 9. Alexandru Bolog said, on martie 31, 2020 at 10:13 pm

  AIM Group
  VITAL PROTECT creşte imunitatea creierului la radiaţii

  VITAL PROTECT este construit pe baza a două principii care cresc imunitatea organismelor vii la radiaţiile nocive din mediul înconjurător.

  PRIMUL PRINCIPIU se referă la existenţa unei frecvenţe de rezonanţă care ne branşează la energiile vitalizante şi binefăcătoare ale Pământului. Faptul că trăim pe o planetă care are o anumită dimensiune a cavităţii Pământ-ionosferă face să existe o frecvenţă de rezonanţă prin care preluăm energiile vitale telurice. Această frecvenţă, denumită rezonanţa Schumann, este atât de importantă pentru organismele vii încât lipsa ei duce în scurt timp la boală. Astfel, când primii astronauţi au revenit pe Pământ au avut probleme de sănătate serioase iar cercetătorii de la NASA au hotărât instalarea de generatoare Schumann în toate navele spaţiale, pentru a crea un mediu electromagnetic sănătos şi natural.

  AL DOILEA PRINCIPIU este o structură radiantă care generează o stare de armonie şi echilibru la nivelul întregii fiinţe. Această structură generează un vortex energetic care echilibrează energiile de-a lungul coloanei şi asigură o purificare continuă a câmpului subtil a fiinţei. Simpla prezenţă lângă un subiect al acestei structuri radiante produce o echilibrare a energiilor vitale şi astfel, organismul devine imun la influenţe radiante nocive. Structura radiantă este alcătuită prin combinarea unor spirale realizate din metale nobile şi a unei reţele de cristale, şi este utilizată ca antenă pentru a amplifica şi transmite la nivelul întregului câmp al fiinţei efectul rezonanţei Schumann.

  Efecte la nivel fizic și energetic

  amplifică vitalitatea și crește nivelul de energie
  contribuie semnificativ la îmbunătățirea somnului
  ajută la reglarea tranzitului intestinal
  susține funcționarea normală a sistemului cardiac
  contribuie la reglarea tensiunii arteriale
  crește rezistența la oboseală și efort
  induce o stare amplă de calm
  crește puterea de focalizare
  contribuie la dispariția mai rapidă a efectelor decalajului de fus orar
  fortifică sistemul imunitar
  Caracteristici și beneficii ale tehnologiei Vital Protect

  Frecvența 7,83hz: cea mai eficientă metodă de protecție împotriva radiațiilor EMF
  Tehnologie avansată: Sistem radionic de antene spiralate și cristale de cuarț
  Fiabilitate și longevitate: durata bateriei este de peste 6luni, dispozitivul durează o viață
  Portabilitate: îl poți lua cu tine oriunde, în mașină, la birou, pe avion
  Efect benefic asupra creierului : stimulează sistemul nervos să ignore semnalele perturbatoare
  Protecție activă și pasivă: Reduce stresul electromagnetic cu peste 80%
  Efecte asupra sănătății: amplifică forța vitală, crește rezistența la oboseală și susține regenerarea naturală a organismului.

  Apreciază

  • tataia said, on aprilie 1, 2020 at 10:14 pm

   „AL DOILEA PRINCIPIU este o structură radiantă care generează o stare de armonie şi echilibru la nivelul întregii fiinţe. Această structură generează un vortex energetic care echilibrează energiile de-a lungul coloanei şi asigură o purificare continuă a câmpului subtil a fiinţei.”

   Nu stiu de ce dar suna foarte new age.

   Apreciază

 10. mircea.v said, on martie 31, 2020 at 10:40 pm

  A ajuns Raed Arafat pe post de dumnezeu pt daniel si sleahta lui. A zis Arafat ca se mai gandeste, si poate permite lui daniel sa zica ca se pot face slujbe de Inviere, dar cu ceva reguli.
  Asa ca, acum dumnezeul lui daniel este Raed Arafat.

  Mi s-a blocat capu’, de cum au ajuns astia.

  Apreciază

 11. mircea.v said, on martie 31, 2020 at 10:42 pm

  Iar activenews toata ziua s-a incarcat f greu, iar acum nu mai se incarca.

  Apreciază

 12. mircea.v said, on martie 31, 2020 at 10:55 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––

  In 1755 (Pennsylvania Assembly: Reply to the Governor, Tue, Nov 11, 1755), Benjamin Franklin wrote:
  „Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”
  „Aceia ce renunta la libertatea esentiala, pentru a procura o mica si temporara siguranta, nu merita nici libertate nici siguranta.”

  Apreciază

 13. Elena said, on martie 31, 2020 at 11:27 pm

  Încă o petiție
  https://www.petitieonline.com/unii_pentru_hristos

  Apreciază

 14. Disruption By Design The One World Government said, on aprilie 1, 2020 at 12:12 am

  Apreciat de 1 persoană

 15. P.M. said, on aprilie 1, 2020 at 1:28 pm

  Belarusul va iesi frumos din aceasta criza;cei ce fug de Dumnezeu si Dumnezeu va fugi de ei

  Apreciază

 16. […] Biserica Ortodoxă din Belarus nu anulează procesiunile cu Sfânta Cruce de Sfintele Paști […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: