SACCSIV – blog ortodox

Începând cu 19 martie 2020, COVID-19 nu mai este considerat a fi o boală infecțioasă cu consecință ridicată (BICR) în Marea Britanie

Posted in Marea Britanie, virus by saccsiv on martie 27, 2020

Iata ce putem citi la https://www.gov.uk/guidance/high-consequence-infectious-diseases-hcid

Instrucțiuni

Boli infecțioase cu consecințe ridicate (BICR)

Îndrumări și informații despre bolile infecțioase cu consecințe ridicate și gestionarea acestora în Anglia.

Publicat pe data de 22 octombrie 2018
Ultima actualizare pe data de 21 martie 2020vezi toate actualizările

De la:

Public Health England(link)

Situația COVID-19

Începând cu 19 martie 2020, COVID-19 nu mai este considerat a fi o boală infecțioasă cu consecință ridicată (BICR) în Marea Britanie.

Grupul BICR pentru sănătatea publică din 4 țări a făcut o recomandare provizorie în ianuarie 2020 pentru clasificarea COVID-19 drept BICR. Aceasta s-a bazat pe luarea în considerare a criteriilor BICRd in Marea Britanie despre virus și boală, cu informațiile disponibile în primele etape ale focarului. Acum pentru că se cunosc mai multe despre COVID-19, organismele de sănătate publică din Marea Britanie au analizat cele mai actualizate informații despre COVID-19 în conformitate cu criteriile BICR din Marea Britanie. Au stabilit că mai multe caracteristici s-au schimbat în prezent; mai ales, sunt disponibile mai multe informații despre ratele mortalității (în general scăzute), iar acum există o mai mare conștientizare clinică și un test de laborator specific și sensibil, a cărui disponibilitate continuă să crească.

Comitetul consultativ pentru agenți patogeni periculoși (CCAPP) este, de asemenea, de părere că COVID-19 nu ar trebui să mai fie clasificat ca BICR.

Necesitatea de a avea un răspuns național și coordonat rămâne, dar acest lucru este îndeplinit de răspunsul guvernului cu privire la COVID-19.

Cazurile de COVID-19 nu mai sunt gestionate doar de centrele de tratament BICR. Toți lucrătorii din domeniul sănătății care gestionează cazuri posibile și confirmate ar trebui să urmeze ghidul actualizat de prevenire și control a infecției (IPC) pentru COVID-19, care înlocuiește toate ghidurile anterioare ale IPC pentru COVID-19. Acest ghid include instrucțiuni despre diferite ansambluri de echipamente individuale de protecție (EIP) adecvate pentru diferite scenarii clinice.

Definiția BICR

În Marea Britanie, o boală infecțioasă cu consecințe ridicate (BICR) este definită după următoarele criterii:

• boală infecțioasă acută
• are de obicei o rată mare de mortalitate
• poate să nu aibă profilaxie sau tratament eficient
• adesea este dificil de recunoscut și de detectat rapid
• capacitatea de a se răspândi în comunitate și în instituțiile sanitare
• necesită un răspuns individual îmbunătățit al populației și al sistemului, pentru a se asigura că este gestionată efectiv, eficient și în siguranță

Clasificarea tipurilor de BICR

Bolile infecțioase cu consecințe ridicate sunt împărțite în continuare în grupuri de contact și prin intermediul aerului:

 • BICR de contact sunt de obicei răspândite prin contact direct cu un pacient infectat sau cu fluide, țesuturi și alte materiale infectate, sau prin contact indirect cu materiale contaminate și cu haine, ustensile și mobilier.
  • BICR prin intermediul aerului sunt răspândite prin picături respiratorii sau prin transmiterea aerosolului, pe lângă căile de contact ale transmisiei

Lista tipurilor de BICR

O listă a BICR a fost convenită de un program comun de sănătate publică din Anglia a „Public Health England” (PHE) și „National Health Service” (NHS):

Lista bolilor infecțioase cu consecințe ridicate

BICR transmise prin contact BICR transmise pe calea aerului
Febra hemoragică argentiniană (virusul Junin) Infecția cu virusul andin (hantavirus)
Febra hemoragica boliviană (virusul Machupo) Gripa aviară A H7N9 si H5N1
Febra hemoragică de Crimeea (CCHF) Gripa aviară A H5N6 și H7N7
Boala cu virusul Ebola (EVD) Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS)
Febra Lassa Variola tip Monkeypox
Boala cu virus Lujo Infecția cu virus Nipah
Boala virusului Marburg (MVD) Pestă pneumonică (Yersinia pestis)
Febră severă cu sindrom de trombocitopenie (SFTS) Sindrom respirator acut sever (SARS) *

* Nu au mai fost raportate cazuri din 2004, dar SARS rămâne o boală care trebuie declarată în temeiul Regulamentului internațional de sănătate (2005), de unde și includerea ei aici

** Transmiterea de la om la om nu a fost descrisă până în prezent pentru gripa aviară A (H5N6). Transmiterea de la om la om a fost descrisă pentru gripa aviară A (H5N1), deși acest lucru nu a fost clar decât după ce au fost raportate peste 30 de cazuri umane. Atât A (H5N6) cât și A (H5N1) cauzează adesea boli grave și decese. Prin urmare, A (H5N6) a fost inclusă în lista BICR transmise pe calea aerului, în ciuda nerespectării tuturor criteriilor BICR.

Lista tipurilor de BICR va fi analizată și actualizată de „Public Health England”, dacă apar noi tipuri de BICR care sunt relevante pentru Marea Britanie.

BICR în Marea Britanie

Bolile infecțioase cu consecințe ridicate, inclusiv diferite tipuri de febră hemoragică virală (FHV), sunt rare în Marea Britanie. Când apar cazuri, acestea tind să fie sporadice și sunt de obicei asociate cu deplasările recente într-o zonă în care se știe că infecția este endemică, sau unde apare un focar. Niciuna dintre BICR enumerate mai sus nu este endemică în Marea Britanie, iar surse recunoscute de infecție de origine animală nu se găsesc în Marea Britanie.
Începând cu februarie 2020, 2019, Marea Britanie are experiență în gestionarea cazurilor confirmate de febră Lassa, Boala cu virusul Ebola (EVD), Febra hemoragică de Crimeea (CCHF), Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Variola tip Monkeypox. Marea majoritate a acestor pacienți și-au dobândit infecțiile în alte țări, dar în Marea Britanie au apărut cazuri rare de transmitere secundară a MERS și monkeypox.

 

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oana said, on martie 27, 2020 at 12:05 pm

  Am primit pe whatsapp urmatorul mesaj:
  „Sa puneti semnul Sf. Cruci (o cruciulița) pe ușa casei în interior. Din noaptea asta și sa o lăsați acolo. Un călugăr vazator din muntele Athos a sunat pe un preot din Cluj și l-a anunțat ca i s-a arătat acest lucru pt. credincioși! A insistat din noaptea asta! Transmite-ti la cine puteți, urgent! 🙏”

  Apreciază

  • gheorghe said, on martie 28, 2020 at 1:11 pm

   Amplasarea si folosirea crucii respecta anumite reguli …
   Crucea nu face parte din lucrurile „lumesti” – oala, matura, sticla (recipient), …. masina …. care sa o faca de ajutor lumesc, folosind tehnici si tehnologii materialiste.
   Este de ajutor duhovnicesc, mult – incomparabil mei important!
   Sigur ca tot crestinul are xruce in casa, pusa pe vreun perete, cat mai orientata spre Rasarit.
   Cred ca cei mai multi o purtam si la gat.

   Ce faci daca usa nu e la Rasarit?- situatie cel mai des intalnita; sint 4 directii cardinale si statistic, un numar aproximativ egal de usi se afla amplastate catre fiecare directie, cam un sfert.
   Muti usa sau nu mai respecti traditia amplasarii spre Rasarit?

   Credinta ca folosirea in scopuri materialnice ca aici… nu este buna, ca sa nu spun ca e folosinta mai degraba magica, nu minunata.
   Nu se spune daca „aratarea” are cercetarea arhiereasca si binecuvantarea celui caruia ii datoreaza ascultare.

   Transmite-ti = iti transmiti tie… o prostie, … ori stii si nu ai motiv ori nu stii si nu ai ce…
   Transmiteti = voi efectuati actiunea de a transmite… normmal, altcuiva.
   ––
   Aduce mai degraba a idolatrie … nu poate face din credinta.
   Nu lucrul cu obiecte aduce spor ci studiul/citirea cartilor ortodoxe, rugaciunea, postul, curatirea mintii si a casei… astea stim ca ajuta.
   Excesul de zel nu este lucrator – vedeti Serafim Rose despre credinta si devotamentul excesiv, voit demonstrativ.

   Apreciază

 2. abc said, on martie 27, 2020 at 1:14 pm

  Frate Vasile, pe ortodoxinfo.ro e urmatorul articol:
  „Mesaj de maximă importanță din Muntele Athos: PUNEȚI-VĂ CRUCI LA UȘI! Îngerul morții va trece în curând și unde nu va găsi Sf. Cruce și necredință va fi vai și amar!”
  https://ortodoxinfo.ro/2020/03/27/mesaj-de-maxima-importanta-din-muntele-athos-puneti-va-cruci-la-usi-ingerul-mortii-va-trece-in-curand-si-unde-nu-va-gasi-sf-cruce-si-necredinta-va-fi-vai-si-amar/

  Nu ca ceea ce indeamna sa se faca nu-i bine, BE E CHIAR BINE SI TREBUI FACUT, dar sti ca sunt unii ce vor inchiderea diferitelor canale de comunicare pe motiv de stiri false ce chipurile ar crea tulburare.
  Sti ceva de ceea ce s-a scris pe ortodoxinfo.ro ?

  Apreciază

  • abc said, on martie 27, 2020 at 1:17 pm

   Sunt Părintele…vă rog să vă luați o CRUCE și să vi-o puneți la ușa casei!
   Cam ciudat si limbajul si faptul ca nu se prezinta

   mesajul transcrie este urmatorul:

   ”Sunt Părintele…vă rog să vă luați o CRUCE și să vi-o puneți la ușa casei!
   Cei care stați la bloc: vă puneți Crucea în interior, deasupra ușii sau dacă puteți s-o agățați la ușă!
   Cei care stați la casă, vă puneți Crucea în afara ușii! Adică, pe dinafară!
   Totodată, să faceți rugăciuni îndelungi pentru că în curând, va trece Îngerul Morții și va aduce ceea ce trebuie să aducă…pentru că TATĂL A DAT DRUMUL LA ACEL CUTREMUR ȘI UNDE ÎNGERUL MORȚII VA GĂSI SEMNUL MIELULUI, NU SE VA ATINGE!
   DAR UNDE NU VA GĂSI CRUCE ȘI UNDE NU EXISTĂ CREDINȚĂ CI NE-CREDINȚĂ, ACOLO VA FI VAI ȘI-AMAR!
   Țineți minte = PUNEȚI-VĂ O CRUCE, LA UȘĂ!
   Exact cum, Domnul Dumnezeu Savaot i-a spus lui Moise ca să taie miei poporului ales și să ungă tocurile de la uși cu sânge căci, atunci când a trecut Îngerul Morții și-a văzut casele evreilor unse cu sânge (cu semnul ”Tau”- ce preînchipuia de pe-atunci semnul Sf.Cruci…) NU s-a atins de ele…față de casele egiptenilor unde a adus prăpădul morților întâilor născuți!
   Așa și ACUM în Legea Nouă, Domnul Dumnezeu a poruncit să se pună ca SEMN de trecere peste această MARE ÎNCERCARE care va veni, va urma…CRUCEA!
   Semnul biruinței, semnul Fiului Omului, Semnul mântuirii!
   Așadar, vă repet: CEI CARE STAȚI LA BLOC, PUNEȚI-VĂ O CRUCE! Dacă Crucea e mare, și mai bine!
   În INTERIOR, dar să fie la UȘĂ! Agățată deasupra ușii!
   Iar CEI CARE STAȚI LA CASĂ, PUNEȚI-VĂ CRUCEA ÎN EXTERIOR, AGĂȚATĂ PE UȘĂ SAU DEASUPRA UȘII, ÎN FUNCȚIE DE CUM AVEȚI UȘILE!
   Dacă aveți de lemn la INTRARE, o puteți agăța de ușă!
   Dacă n-aveți de lemn și aveți ușă metalică, vedeți cum există vreo posibilitate de a o agăța!
   S-A ÎNȚELES? Pentru că în curând, Îngerul Morții va trece și va aduce de la Bunul Dumnezeu ceea ce a poruncit în acest uriaș cutremur care se va declanșa.
   N-avem ce să face, trebuie să trecem peste toate…VA FI BINE, NU VA FI RĂU, DAR TREBUIE SĂ RĂBDĂM TOT CEEA CE A ÎNGĂDUIT DUMNEZEU, SĂ VINĂ PESTE NOI!
   Repet: în Sfânta Evenghelie scrie CLAR, că ”cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui!”
   Iar în afară de cruce, FACEȚI RUGĂCIUNI ÎNDELUNGI, ZI ȘI NOAPTE!
   RUGĂCIUNE PESTE RUGĂCIUNE!
   Mai ales această RUGĂCIUNE: ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, ai milă de noi, creștinii ortodocși, și ai milă de lumea Ta, care te laudă și te slăvește!”
   Să fiți binecuvântați cu toții și rugați-vă neîncetat! Amin, Amin, Amin!”

   Apreciază

   • Mario said, on martie 27, 2020 at 1:49 pm

    Sa ma iertati dar acuma se va vedea credinta fiecaruia. Oare nu va dati seama cand parinti athoniti necunoscuti avem pe Sfantul munte Athos? Acesti nu ies cu anii in lume si nu sunt cunoscuti pentru ca inseamna sa fii calugar. Intelegem ca satanistii lucreaza mult in lume in zilele astea, la fel trebuie si noi sa lucram rugaciunea pentru Hristos! Cat credeti ca o sa mai sufere Dumnezeu pe satanizatii astia fara sa trimita Ingerul Mortii?

    Apreciat de 3 persoane

  • saccsiv said, on martie 27, 2020 at 1:41 pm

   abc

   Iertare ca nu inteleg intrebarea. Ce sa stiu?

   Apreciază

   • VioletaB said, on martie 27, 2020 at 2:32 pm

    Am primit si eu acest mesaj audio pe whatsapp, cu mentiunea ca e de la Parintele ieroschimonah Pahomie Athonitul.
    Nu stiu daca exista acest parinte si daca a dat acest indemn, dar de ce sa nu ascultam sfatul?
    E bine sa avem Sfanta Cruce in fiecare camera si nu doar la usa.

    Apreciază

   • abc said, on martie 27, 2020 at 4:40 pm

    Daca sti ceva de acest mesaj

    Mario, Violeta, si eu zic la fel, e bine sa avem toti cate o cruce la usa, si repet ce am spus ,ai sus:

    Nu ca ceea ce indeamna sa se faca nu-i bine, BE E CHIAR BINE SI TREBUI FACUT, dar sti ca sunt unii ce vor inchiderea diferitelor canale de comunicare pe motiv de stiri false ce chipurile ar crea tulburare.

    Frate Vasile, candva, acum vreo 2 saptamani, ti-am trimis un email.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 27, 2020 at 7:05 pm

    abc

    Nu mai stiu. Mai trimite-mi o data.

    Apreciază

  • Oana said, on martie 27, 2020 at 3:33 pm

   Legat de acest mesaj, uitati ce zice un parinte pe facebook:
   „Să avem Crucea în inimă, la gât, pe perete. Să împlinim poruncile Domnului. Dacă Mă iubiți, păziți poruncile Mele.
   Îngerul poate ca duh să treacă prin ziduri, nu stă la ușă.
   Semnul cu sânge la evrei în Egipt era apartenența la credința în Unul Dumnezeu, ca deosebire de politeismul egiptean. De aia, îngerul morții nu i-a ucis.
   Crucea la ușă nu te scapă de moartea veșnică dacă ești păcătos nepocăit, fără Spovedanie. Tot așa, daca ești creștin adevărat, Crucea esti Tu, fiind una prin Euharistie cu Hristos cel răstignit și înviat.
   Și încă ceva… în Sfântul Munte Athos nu se aud claxoane.
   Nu mai intrați în panică la orice scelerat.”

   Eu nu stiu ce sa cred, oricum nu este nimic rau in a avea cruci si icoane peste tot in casa. Eu deasupra usii de la intrare am o icoana cu Maica Domnului. Dar voi pune si o cruciulita.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Mihai said, on martie 27, 2020 at 2:24 pm

  Vedeți că s-ar putea să fie cu adevărat cutremur în noaptea asta, în timp ce părinții din Athos fac priveghere la Maica Domnului și Sfântul Ierarh Haralambie … în acest fel vor fi avantajați cei care priveghează la rugăciune împreună cu părinții …

  Mie mi-a dat ieri seară telefon un prieten și mi-a spus de acest mesaj. Acest om cunoaște un părinte care merge des în Sfântul Munte. Este posibil ca Părintele să fi primit direct din Sfântul Munte mesajul …

  Apreciază

 4. VioletaB said, on martie 27, 2020 at 3:18 pm

  in comentariile de pe Ortodoxinfo, cineva a postat acest link cu o predica de 18 min de la acelasi parinte, pare-se
  https://m.soundcloud.com/mihaela-moise-702244670/aud-20200319-wa0003

  Nu stiu ce sa cred, stilul de exprimare e putin cam ciudat si toate prezicerile foarte prapastioase: ca va veni un cutremur de 8,7 grade peste Romania incat sa crape si muntii, si un urafan f mare generat, si distrugerea Romaniei de 3 mari dusmani prin vinderea tuturor pamanturilor sale (Germania, America si masoneria din interior), pe cand Putin nu, ca el va salva Romania… iar la sf anului un razboi mondial in care se vor omori om cu om.

  In afara de o formulare apocaliptica, un alt lucru care m-a deranjat in aceasta inregistrare este ca niciodata nu e rostit numele lui Iisus Hristos si al Maicii Domnului, ci spune doar ca toate sunt ingaduite de la Dumnezeu Tatal cel Ceresc.
  Si ca se vorbeste cu f mare convingere ca e o profetie adevarata fara niciun drum de intoarcere, ca Dumnezeu nu se va uita la niciun om sica nu mai e nimic de facut…
  Adica pocainta oamenilor nu poate ajuta la nimic?

  Doamne apara-ne de vremurile care vin!

  Apreciază

  • Nikos said, on martie 27, 2020 at 4:50 pm

   La sfarsit, in aceasta inregistrare, face niste rugaciuni nespecifice spatiului ortodox, pare a fi un inselat, am incercat sa postez un mesaj de atentionare pe soundcloud unde e postata inregistrarea si mi-au sters comentariul instant.

   Apreciază

   • VioletaB said, on martie 28, 2020 at 11:55 am

    Vasile, te rog posteaza acest comentariu legat de pr Pahomie, si mesajele lui audio.
    Am vorbit cu parintele meu duhovnic si il cunoaste (nu personal), ci din spusele unor fosti ucenici ai acestui preot, precum si din inregistrari audio cu „predicile” sale si a aflat lucruri ingrozitoare: acest preot calugar sllujeste este un înșelat care se crede Fiul lui Dumnezeu… Slujeste la o parohie din Ploiesti care grija si de o casa de surdo-muti.
    din mesajul parintelui meu:
    <>

    Apreciază

 5. Oana said, on martie 27, 2020 at 3:19 pm

  ”Sunt Părintele…vă rog să vă luați o CRUCE și să vi-o puneți la ușa casei!
  Cei care stați la bloc: vă puneți Crucea în interior, deasupra ușii sau dacă puteți s-o agățați la ușă!
  Cei care stați la casă, vă puneți Crucea în afara ușii! Adică, pe dinafară!
  Totodată, să faceți rugăciuni îndelungi pentru că în curând, va trece Îngerul Morții și va aduce ceea ce trebuie să aducă…pentru că TATĂL A DAT DRUMUL LA ACEL CUTREMUR ȘI UNDE ÎNGERUL MORȚII VA GĂSI SEMNUL MIELULUI, NU SE VA ATINGE!
  DAR UNDE NU VA GĂSI CRUCE ȘI UNDE NU EXISTĂ CREDINȚĂ CI NE-CREDINȚĂ, ACOLO VA FI VAI ȘI-AMAR!
  Țineți minte = PUNEȚI-VĂ O CRUCE, LA UȘĂ!
  Exact cum, Domnul Dumnezeu Savaot i-a spus lui Moise ca să taie miei poporului ales și să ungă tocurile de la uși cu sânge căci, atunci când a trecut Îngerul Morții și-a văzut casele evreilor unse cu sânge (cu semnul ”Tau”- ce preînchipuia de pe-atunci semnul Sf.Cruci…) NU s-a atins de ele…față de casele egiptenilor unde a adus prăpădul morților întâilor născuți!
  Așa și ACUM în Legea Nouă, Domnul Dumnezeu a poruncit să se pună ca SEMN de trecere peste această MARE ÎNCERCARE care va veni, va urma…CRUCEA!
  Semnul biruinței, semnul Fiului Omului, Semnul mântuirii!
  Așadar, vă repet: CEI CARE STAȚI LA BLOC, PUNEȚI-VĂ O CRUCE! Dacă Crucea e mare, și mai bine!
  În INTERIOR, dar să fie la UȘĂ! Agățată deasupra ușii!
  Iar CEI CARE STAȚI LA CASĂ, PUNEȚI-VĂ CRUCEA ÎN EXTERIOR, AGĂȚATĂ PE UȘĂ SAU DEASUPRA UȘII, ÎN FUNCȚIE DE CUM AVEȚI UȘILE!
  Dacă aveți de lemn la INTRARE, o puteți agăța de ușă!
  Dacă n-aveți de lemn și aveți ușă metalică, vedeți cum există vreo posibilitate de a o agăța!
  S-A ÎNȚELES? Pentru că în curând, Îngerul Morții va trece și va aduce de la Bunul Dumnezeu ceea ce a poruncit în acest uriaș cutremur care se va declanșa.
  N-avem ce să face, trebuie să trecem peste toate…VA FI BINE, NU VA FI RĂU, DAR TREBUIE SĂ RĂBDĂM TOT CEEA CE A ÎNGĂDUIT DUMNEZEU, SĂ VINĂ PESTE NOI!
  Repet: în Sfânta Evenghelie scrie CLAR, că ”cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui!”
  Iar în afară de cruce, FACEȚI RUGĂCIUNI ÎNDELUNGI, ZI ȘI NOAPTE!
  RUGĂCIUNE PESTE RUGĂCIUNE!
  Mai ales această RUGĂCIUNE: ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, ai milă de noi, creștinii ortodocși, și ai milă de lumea Ta, care te laudă și te slăvește!”
  Să fiți binecuvântați cu toții și rugați-vă neîncetat! Amin, Amin, Amin!”

  Apreciază

 6. Oana said, on martie 27, 2020 at 3:21 pm

  Imi cer iertare, nu aprobati comentariul anterior, voiam sa lipesc link ul acesta:
  https://www.descopera.ro/dnews/19009908-director-de-cercetare-din-italia-despre-covid-19-o-pneumonie-atipica-circula-din-noiembrie-2019-in-lombardia
  Cica o pneumonie atipica circula in Italia din noiembrie anul trecut.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Elena said, on martie 27, 2020 at 4:54 pm

  Referitor la acest mesaj, eu nu vă înțeleg…. Ce faceți atâta tam-tam? Că e pe bune și l-a trimis un părinte athonit, că e pur și simplu un mesaj ca multe altele…. Ce contează? Vreți confirmare de la saccsiv dacă e bine sau nu să pui o cruce pe ușă? Pe bune? Da’ puneți crucea, că nu e nimic rău în asta!

  Personal, am pus. Am oricum icoane în toate camerele casei. Am și cruce pe perete. Dar na că la ușă nu m-am gândit niciodată să pun. Am primit mesajul și am pus pentru că pur și simplu mi s-a părut o idee bună. Punct.

  Apreciat de 2 persoane

 8. un marunt said, on martie 27, 2020 at 6:58 pm

  De luat in seama urmatoarea cugetare a unui parinte (ortodox, desigur):

  Apreciază

  • ioansperling said, on martie 27, 2020 at 8:38 pm

   Stie cineva de ce isi face omul din video cruce cu mana stanga? Ca putea sa o miste si pe dreapta!

   Apreciat de 1 persoană

   • VioletaB said, on martie 27, 2020 at 11:58 pm

    @ioansperling aici e linkul clipului si e inttebat parintele si in comentarii despre asta:
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=168990870796562&id=1093671150746753

    motivul pe care il da este ca telefonul are camera setata in oglinda atunci cand inregistreaza pe selfie mode.

    Apreciat de 1 persoană

   • ioansperling said, on martie 28, 2020 at 9:20 am

    Soră Violeta eu mi-s mai prost cu chestile technice de aia ma pun in imaginatie in pielea personajului si stanga e stanga chiar daca apare pe ecran in dreapta. Poti verifica.

    Apreciază

   • Eugen Serea said, on martie 28, 2020 at 5:54 am

    @ioansperling
    Camera video frontală a telefonului (cea cu care facem live-urile pe internet, fiindcă ne putem vedea pe ecran) inversează imaginea pe axa optică verticală, pentru a corespunde reflexiei din oglindă, cea cu care suntem obișnuiți.
    Camera de pe spatele telefonului (cea cu care filmăm și fotografiem) nu face aceasta: dreapta-i dreapta și stânga-i stânga.
    Poți verifica.

    Apreciat de 1 persoană

   • ioansperling said, on martie 28, 2020 at 9:17 am

    Frate Eugen eu mi-s mai prost cu chestile technice de aia ma pun in imaginatie in pielea personajului si stanga e stanga chiar daca apare pe ecran in dreapta. Poti verifica.

    Apreciază

  • VioletaB said, on martie 27, 2020 at 8:53 pm

   @un marunt Foarte frumos a vorbit parintele.
   Multumim.
   Pana la urma, panica nu e niciodata de la Dumnezeu.

   Apreciază

  • Aurora said, on martie 28, 2020 at 2:16 pm

   Dar acesta este un parinte ingradit de erezie ? Caci si ecumenistii vorbesc foarte frumos. El pare mai degraba a fi din sistem.

   Apreciază

 9. VioletaB said, on martie 28, 2020 at 12:14 pm

  nu inteleg de ce nu apare ce am pus intre ghilimele mari in comentariul meu anterior, asadar il repostez:

  Am vorbit cu parintele meu duhovnic si il cunoaste (nu personal), ci din spusele unor fosti ucenici ai acestui preot, precum si din inregistrari audio cu „predicile” sale si a aflat lucruri ingrozitoare: acest preot calugar sllujeste este un înșelat care se crede Fiul lui Dumnezeu… Slujeste la o parohie din Ploiesti care grija si de o casa de surdo-muti.
  din mesajul parintelui meu:
  Acest preot care indeamna pe credinciosi sa puna Sf.Cruce pe usa atat
  in afara usilor cat si inauntru se numeste Pahomie, este ieroschimonah, hirotonit in Muntele Athos, este cu Arsenie Boca, in niste cuvantari ale lui care sunt publice spune: „in numele Tatalui si al Duhului Sfant”(nu spune „si al Fiului” caci el se crede ca este Fiul), intr-o alta cuvantare de-a lui spune: „Tatal binevoieste si eu le trimit, le dau drumul la toate acestea…”, mai spune:”l „ma autodezleg de toate acestea si le dau drumul…”.
  Am mai auzit despre el ca este de acord cu intreruperea pomenirii ierarhilor ecumenisti, ca el ar fi intrerupt pomenirea dar slujeste cu alti preoti care nu au intrerupt pomenirea.
  Eu si cu un parinte de-a nostru ingradit am vrut sa mergem pana la el sa vorbim, l-a anuntat cineva si nu a vrut sa ne primeasca. Nici eu nu am stiut ce este cu el cand l-am ascultat prima data dar am aflat despre el ca este inselat, daca se crede Profet, sfant, chiar Fiul lui Dumnezeu este o mare erezie , este infricosator. Sa avem grija ca el spune multe , nu este rau sa avem Sf.Cruce in casa asta stim cu totii, dar daca este inselat, in comuniune cu ecumenistii trebuie sa fim rezervati, sa ascultam de Sf.Parinti si fiecare sa asculte de duhovnicul pe care-l are. Cel mai important in aceste vremuri de incercare pentru noi este sa ne pregatim duhovniceste, sa nu ne descurajam orice s-ar intampla caci Dumnezeu este cu noi.
  Domnul si Maica Domnului sa ne ajute si sa ne intareasca.
  Sa fiti binecuvantati!

  Apreciază

  • Mara said, on martie 29, 2020 at 7:29 pm

   @VioletaB:
   Cu durere in inima si dragoste frateasca nu pot decat sa va intreb: chiar asa sa terfeliti imaginea unui Preot? In primul rand, „cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia?”. Noi nu avem dreptul sa judecam nici un om de pe fata pamantului, dar chiar sa judecam asa un Preot? Si daca ar fi fost pacatos, ca si Preotii sunt oameni si sunt supusi greselilor, cine suntem noi sa judecam un slujitor al lui Dumnezeu care a primit harul Duhului Sfant la una din cele sapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe? Ni s-au terminat pacatele si ne-am sfintit si nu mai avem altceva de facut decat sa ii judecam pe altii si sa ne batem joc de ei? Chiar asa am ajuns?

   Mesajul de mai sus… nu doar ca nu contine adevarul, dar nici macar ortodox nu este. Asta v-a invatat Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti? Eu stiam ca la Dreapta Judecata dam socoteala pentru orice cuvant desert care ne iese pe gura, ca este scris ca barfa este uciderea sufleteasca a aproapelui, ca „sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau” nu este un sfat, ci una din cele zece porunci samd.

   O sa punctez doar cateva aspect:
   1. Acest Preot a spus in mai multe predici ca oamenii trebuie sa ajunga de la chip al lui Dumnezeu la asemanarea cu Dumnezeu, adica sa fie fii ai lui Dumnezeu dupa har, caci Unul este Fiul lui Dumnezeu dupa fiinta – Domnul Iisus Hristos. Daca am deschide Sfanta Scriptura, am vedea ca Insusi Mantuitorul si Sfintii Apostoli ne indeamna sa fim fii ai Lui Dumnezeu!
   2. NU are o casa de surdo-muti!!! Este Preot Misionar, face parte din Biserica Ortodoxa Roamana, dar, spre deosebire de Preotii de parohie, pe langa Slujbele pe care le face ca orice Preot Ortodox, face Slujbe si pentru oamenii cu deficiente de auz si vorbire si are la scaunul de spovedanie si oameni nevazatori! Intr-adevar! Ce crima! Sa slujesti aproapele, chiar si pe cei surzi, muti si nevazatori!
   3. In sfarsit, in sirul minciunilor, un adevar: este Ieroschimonah.
   4. M-am convins de falsitatea afirmatiilor de la prima propozitie, dar acum prin expresia „este cu Arsenie Boca”, m-am convins definitiv de calitatea omului care a scris aceste randuri. In primul rand, din minimul de respect, este Parintele Arsenie Boca, ca este Preot, nu mirean. In al doilea rand… Parintele Arsenie Boca are la Patriarhie dosar de canonizare in care sunt enumerate sutele de minuni savarsite, este un Preot care a slujit Biserica si aproapele toata viata, care si-a dedicat viata Preasfintei Treimi si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, un Ieromonah care a contribuit la tezaurul Bisericii Ortodoxe Romane prin picturile bisericesti, prin Sfintele Icoane ramase de la dumnealui si, nu in ultimul rand, prin bogatia textelor scrise. Deci, daca cineva inca mai are dubii de sfintenia acestui Preot, macar – pentru toate darurile pe care le avem mostenite de la el si pe care le-am enumerat – sa isi arate respectul fata de sfintia sa! Macar! Ca noi nu facem nimic, dar stim sa ii batjocorim pe cei care fac.
   5. Cele mai mari minciuni din tot meajul:
   – „in numele Tatalui si al Duhului Sfant”(nu spune „si al Fiului” caci el se crede ca este Fiul). Intotdeauna Parintele zice „In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh”, la toate Slujbele, poate sa dea marturie orice credincios care a fost la orice Slujba acolo.
   – „este de acord cu intreruperea pomenirii ierarhilor ecumenisti”
   – „ca el ar fi intrerupt pomenirea dar slujeste cu alti preoti care nu au intrerupt pomenirea.”
   Cine a participat la Slujbele Parintelui si are cunostinte minime de Teologie, stie foarte bine ca Parintele respecta toata randuiala lasata de Sfintii Parinti pentru Slujbe, NU are nici o treaba cu ecumenismul, se roaga pentru ierarhii Bisericii Romane Ortodoxe, ca orice alt Preot.
   Concluzia mea este ca cine a scris mesajul de mai sus nu il cunoaste pe Parintele Pahomie, nu si-a verificat informatiile si nici macar crestin nu este pentru ca nu se poate sa iti bati joc asa de un om pe care nici macar nu il cunosti.
   Si imi rasuna in urechi cuvintele Parintelui Proclu Nicau „Constiinta, spune-mi drept, daca mor amu, ma mantuiesc? Ii place lui Dumnezeu cum sunt?”.
   Avem Sfanta Scriptura, avem Sfintii Parinti, avem Duhovnic. Sa tinem de ele. Daca vrem sa primim si mesajele altora, bine; daca nu, ne vedem fiecare de treaba noastra, dar hai sa nu ii omoram cu pietre, ca nu exemplul asta ne-a fost dat de Domnul.

   Apreciază

   • VioletaB said, on martie 29, 2020 at 10:02 pm

    @Mara cred ca esti din parohia unde slujeste acest preot. Apropo, eu de parohie am zis ca are in grija casa de surdo-muti, nu preotul, si in niciun caz ca acuzatie, caci e o fapta buna ajutarea aproapelui, ci ca informatie, poate cei din Ploiesti care citesc aici isi pot da seama cine e si sa se fereasca…

    Aici nu e vorba de a judeca pacatele personale, ci de a vadi erezia si inselarea, care dunt pacate impotriva Duhului Sfânt. Înșelarea acestui acestui preot care provoava panica si tulburare in randul romanilor trebuie vadita… ba au ajuns chiar si in America si Australia vorbele lui ca fiind „profetite” de calugarii din Sf Munte, iar pe Romfea a aparut un articol care dezminte asta.

    Linkul e in greaca dar se poate traduce cu Google translate: https://www.romfea.gr/agioritika-nea/36160-prosoxi-me-eidikes-odigies-apo-to-agion-oros

    Mesajul pe care l-am postat este de la parintele meu duhovnic, ingradit de sinodul din Creta, si care din surse sigure, adica de la fosti ucenici ai acestui preot Pahomie, a spus ceea ce a spus.
    De altfel se aude direct si in predicile preotului cum foloseste niste formulari nepotrivite unui ortodox, asa cum au sesizat mai multi aici si in comentarii pe ortodoxinfo…

    Vad ca esti orbita si de idolatria fata de un alt mare inselat cum a fost si Arsenie Boca, despre blasfemiile caruia in pictura de la Draganesti si despre falsele sale minuni s-a scris foarte mult pr acest site. Ca sa te lamuresti mai bine: https://888adevarul8despre8arsenieboca8.wordpress.com/author/victor888ardeleanu/

    Dumnezeu sa te lumineze!

    Apreciază

 10. Mara said, on martie 30, 2020 at 7:53 pm

  Nu mai continui discutia pentru ca nu mai este nici crestineasca, nici constructiva. Libertatea de gandire… este lasata de Dumnezeu. Asa ca Atotbunul si Atotmilostivul Dumnezeu care cunoaste inima si gandul fiecaruia sa faca cu fiecare dintre noi dupa sfanta voia Sa si sa rasplateasca fiecaruia dupa cum lucreaza.
  Inainte sa ma retrag din conversatie, o sa aduc o singura lamurire (referitor la cea mai absurda afirmatie), in primul rand pentru memoria Parintelui Arsenie Boca, iar, in al doilea rand, pentru cultura ta generala.
  O luam punctual:
  – Verifica DEX-ul pentru definitia „idolatriei”.
  – Eu cred intru Unul Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
  – Una este credinta care este in Dumnezeu, alta este cinstea si marirea acordata Maicii Domnului si altul este respectul acordat Sfintilor (chiar si Preotilor, respectiv Maicilor care inca nu au fost canonizati, dar pentru care au fost confirmate atatea minuni si pentru care, nu degeaba, exista un dosar de canonizare).
  => despre idolatrie nici nu se pune problema.
  Ar fi bine, totusi, inainte sa deschidem gura/sa scriem mesaje sa avem in vedere faptul ca raspundem inaintea lui Dumnezeu pentru fiecare cuvant spus, mai ales cand ne grabim sa aducem acuzatii grave altora, mai ales cand vorbim de niste Slujitori ai Sfantului Altar.
  Nu repet ceea ce am scris deja despre Parintele Arsenie Boca, mai completez doar cu faptul ca exista minuni de necontestat facute de dumnealui, am avut binecuvantarea sa cunosc Preoti (cum a fost Parintele Pantelimon de la Manastirea Ghighiu) care au fost ucenici de-ai lui, de asemenea, cunosc persoane care l-au avut Duhovnic (fosta Maica Stareta Ierusalima si Maica Anastasia de la Manastirea Ramet, doamna Aspazia Otel Petrescu, Dumnezeu sa o odihneasca, care a stat ani de zile inchisa in temnitele comuniste pentru dreapta Credinta samd) – care au confirmat minuni facute de dumnealui, eu personal am fost ajutata de atatea ori de Parintele Arsenie Boca. Prin urmare… eu stiu ca este un mare Sfant. Si asta nu o stiu doar eu, o stiu milioane de oameni care au fost macar o data la mormantul dumnealui. Si nu avem nevoie de parerea altora, pentru ca, at the end of the day, indiferent de rautatile pe care le-am auzit despre dumnealui, indiferent ca este sau nu canonizat, pe noi ne-a ajutat mereu si ne ajuta in continuare, la fel cum o fac toti Sfintii care au fost in inchisorile comuniste, toti Martirii neamului noastru, toti Sfintii si toate Sfintele care exista in Ortodoxie. That is the beauty of it: ca pe noi… oricum ne ajuta si oricum mijlocesc neincetat pentru noi la Atotbunul Dumnezeu si la Maica Domnului. Si ca sa elimin orice nelamurire: noi nu avem nevoie si nici nu cautam aprobarea altora, noi doar dam marturie despre sfintenia Parintelui pentru cei care aud cu urechile lor si vad cu ochii lor, pentru cei care vor sa creada. Dar, daca nu crezi, iti dau un sfat prietenesc, strict pentru binele tau (caci eu aceeasi o sa fiu si daca ma asculti si daca nu ma asculti): daca nu crezi in unii oameni, daca nu ii intelegi, nu iti face pacate degeaba hulindu-i sau incercand sa le intinezi memoria prin cuvinte de genul „un mare inselat”.
  Iar pictura de la Biserica din Draganescu… (nu ma intereseaza ce s-a scris despre ea, pentru ca am vazut-o cu ochii mei) este o capodopera a picturilor bisericesti ortodoxe si, totodata, concentreaza in ea foarte multe texte din Sfanta Scriptura si din Sfintii Parinti, este o adevarata opera de arta.

  Si inchei cu doua lucruri:
  Minunat este Dumnezeu intru Sfintii Lui!
  Slavit sa fie Domnul si Maica Preacurata! acum si in vecii vecilor. Amin.

  Apreciază

  • VioletaB said, on martie 30, 2020 at 11:00 pm

   @Mara Degeaba scrii kilometric ca sa aperi idolatria in care te afli, caci oricat de frumose sunt cuvintele tale ca forma, sunt lipsite de fond. Mai grav este ca din pacate nu vrei sa iesi din inchinarea la idolul Boca. Cei care il cinstit ca sfant pe acest inselat mult rau ii faceti sufletului lui, in loc sa va rugati sa ii ierte Dumnezeu pacatele grele.
   Cateva exemple de hule impotriva lui Dumnzeu, facute mai ales in a doua parte a vietii, erezii de care Arsenie Boca nu s-a cait public pana in clipa mortii….nu a respectat canoanele si a pictat blasfemiile necanonice de la Draganescu, nefacand ascultare de episcop nici cand i s-a cerut sa le stearga. S-a pictat pe sine in locul Sf ioan botezatorului si chiar al Mantuitorului. A facut „minuni” dracesti prin hipnoza, yoga si altele. Nu s-a mai intors la calugarie dupa anularea decretului, ci a trait in lume ca un dandy la costum (si ocazional pantaloni scurti) impreuna cu o femeie, asa-zisa „maica” Zamfira. inca din cartile sale a promovat erezii new agiste si sustinea inclusiv tampenii de genul „femeia innebuneste daca se lipseste prea mult de barbat”… oare cum se impaca asta cu calugaria? toate calugaritele ar fi innebunit de mult pana acum, conform teoriei lui…
   Idolatria ta si a multor altora este bazata pe FALSE minuni, povestite de unii si altii, dar fara baze canonice ortodoxe. Caci sfintenia nu e data de oameni care cred ei asa ca X sau Y e sfant dupa parute minuni, ci de Dumnezeu Însusi celor care sunt cu adevarat casnicii Sai, dupa vorbe si dupa fapte. Cine nu respecta canoanele ortodoxe si nu e in dreapta credinta nu poate fi sfant. De aceea nici ereticii papistasi nu au sfinti, oricat de pios ar fi trait.

   Am fost si eu la Prislop in perioada cand credeam din auzite ca Boca e „sfant”, sa stii ca acolo sfantul care intermediaza minuni adevarate prin rugaciunile sale este smeritul Sf. Ioan de la Prislop, nicidecum atat de promovatul Boca, vedeta la toate televiziunile.
   Slava lui Dumnezeu si Sf Nectarie care m-au ajutat sa ma trezesc din a-l vedea pe Boca ca sfant. Si sa dea Dumnezeu sa se trezeasca cat mai multi.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: