SACCSIV – blog ortodox

Fără precedent: Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienţilor. Ce înseamnă asta

Posted in STIRI, virus by Vali on martie 27, 2020

Sursa: https://www.zf.ro/business-hi-tech/fara-precedent-operatorii-de-telefonie-mobila-vor-oferi-statului-datele-de-localizare-ale-clientilor-ce-inseamna-asta-19024033

PIATIGORSK, RUSSIA – MARCH 26, 2020: A young woman in a face mask uses a mobile phone in Pyatigorsk, south-west Russia during the pandemic of the novel coronavirus (COVID-19). As of 26 March 2020, Russia has confirmed more than 800 cases of the novel coronavirus, with 5 confirmed cases in Stavropol Territory. Anton Podgaiko/TASS, Image: 509913464, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anton Podgaiko / TASS / Profimedia

 

Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienţilor pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange şi alţi cinci furnizori de telecomunicaţii, împreună cu Comisia Europeană au convenit să împărtăşească datele de localizare culese de pe telefonul mobil, pentru a urmări răspândirea coronavirusului, conform Reuters.

Măsura a fost luată din cauză că oamenii au încălcat restricţiile impuse de guvernele statelor europene, în ultimele săptămâni.

Pentru această măsură, Comisia va folosi date anonime pentru a proteja confidenţialitatea datelor cu privire la localizarea telefonului mobil.

După ce virusul va trece, datele vor fi şterse.

În timp ce aceste date nu intră în sfera de aplicare a legilor UE privnd protecţia datelor, Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (AEDP) a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidenţialitate atâta timp cât există garanţii.

,,Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care doreşte să îl obţină şi să asigure transparenţa faţă de public, pentru a evita eventualele neînţelegeri”, a spus agentul de supraveghere al datelor UE într-o scrisoare către executivul Uniunii Europene.

Ţări precum Singapore, Taiwan şi Israel utilizează deja diferite metode, cum ar fi aplicaţiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, o „gardă electronică” bazată pe telefoane mobile, urmărirea telefonului pe satelit şi bratările de urmărire a locaţiei pentru a combate răspândirea virusului.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. R said, on martie 27, 2020 at 5:29 pm

  Păi hai să renunțăm la telefoanele smart și să folosim telefoane cu taste și fără internet. Dacă oameni ar face așa, nu i-ar mai putea localiza nimeni, și nici tehnologia 5G nu și-ar mai avea rostul. Câți ar fi gata să facă asta? Să se mulțumească cu internetul de pe laptop-ul de acasă, fără wireless.

  Apreciază

  • Ion Nimenea said, on martie 27, 2020 at 7:57 pm

   Indifferent de tipul telefonului, smart, cu taste, ca la bunica, indifferent de tipul de conexiune la internet, cu fir (router) sau wireless (fārā fir), totul , absolut TOTUL si FIECARE om al planetei este sub supraveghere. Daca folosesti orice formā de internet esti localizat prin adresa de I.P. si alte date tehnice, precum IMEI number la telefoanele smart. O eventuala solutie at fi sa folosesti walkie talkies, cu frecventa radio proprie, dar si aici sunt reglementari legale si amenzi mari. Daca pleci de acasa fara Telefon, sunt camere de luat vederi pe strazi, in magazine, in parcari, etc si mai existā si software de recunoastere facialā. Pe varful muntelui sunt cadre si misiuni MAI si tot te supravegheaza. Mai ramâne cipul individual , care va fi pus printr-un vaccin, asa ca la Apocalipsa si atunci baietii Rai cu ochi albastri si stapânii planetei te vor vedea si auzi tot timpul, chiar si când esti in propria casa si intimitate. Sa nu luãm cipul, asa cum au zis Sfintii Parinti Ortodocsi. Lupta Este Mai mult individuala astazi, asa s-a ajuns. Trebuie multā si iar multā rugaciune la Maica Domnului si la Mântuitorul nostru IISUS HRISTOS. Mai Este si faza cu tehnologia 5G. Oamenii care stau in blocuri cu asemenea antene ar trebui sa se mute. Odata cu refuzul mario majoritati a preotilor de a sluji on AER LIBER Sfânta Liturghie, cu oameni la 1 metru unul de altul si mai ales marea frica fe Patriarhul ecumenist si mason de a pierde parohia caldurica si frica fe autoritati, s-a produs deja LEPADAREA de HRISTOS din partea clerului ortodox. A aparut URÂCIUNEA PUSTIIRII asa cum scrie la Apocalipsa. Daca îmi e aprobat comentariul de fratele savcsiv, pe care il felicit pentru site, voi mai reveni si cu alte precizari. Sa nu te temi Vasile, si încredere in Dumnezeu! Mai mult, de la clerul ortodox lepadat de HRISTOS pe motive de obedienta fata de decizia autoritatilor ( motive de coronavirus) va fi luat Duhul Sfânt. Sa dea Dumnezeu sa ma însel! Doamne ajutā! Fiecare român trebuie sa ia Sfânta Împārtāsanie, fara frica! HRISTOS vegheaza si EL asupra credinciosilor! Doamne ajutā si ne pazeste!

   Apreciază

   • tudorr said, on martie 27, 2020 at 9:04 pm

    Doamne ajuta!
    Sa-mi fie cu iertare, aparitia uraciunii pustiirii sa fie apostazia majoritatii clerului? Adica cei apostati propovaduiesc erezia, ii ratacesc pe crestini, iar biserica dintre ziduri va deveni pustie, adica lipsita de Duh Sfant? Intreb, caci nu inteleg.

    Apreciază

   • tataia said, on martie 28, 2020 at 6:36 pm

    NU exista planete. Chiar am fost de curind la o slujba de inmormintare si chiar am urmarit cu mare atentie daca in timpul slujbei preotul a folosit cuvintul „planeta”. Si nu l-a folosit. CInste lui. Ca preot stia ca nu exista planete…a folosit mereu expresi de genul: „toti oamenii de pe acest pamint” „la nivelul intregului pamint”, „la nivel mondial”. haideti fratilor sa ne scoatem o data pentru totdeauna acest cuvint din vocabular. „Planeta” denota o notiune fictiva. Nu exista in realitate asa cum nu exista nici extraterestri.

    Apreciază

  • tataia said, on martie 27, 2020 at 11:51 pm

   Eu am smartphone de aproximativ 2 sau 3 ani. Adica din acela cu touch si sistem de operare android. Nu ca mi-as fi cumparat ci l-am primit cadou. In tot acest rastimp nu stiu daca am intrat pe internet de pe telefon de mai mult de 10-15 ori. Internetul eu il folosesc (aproape) exclusiv de pe calculator desktop. Adica din acela cu carcasa de fier si monitor CRT. Iar de aproximativ 6-7 luni de zile telefonul mobil nici macar nu il mai iau cu mine cind plec de acasa. Decit daca plecarea este de mai multe zile! Il folosesc doar in casa si doar pentru apeluri vocale. Ca pe un telefon fix. Deci se poate. Daca eu am putut pot si altii. Chiar nu va inteleg cum deveniti dependenti de tehnologia asta…

   S-a mai discutat cu ani buni in urma, tot pe acest blog si despre renuntarea la privitul la televizor…si la fel au fost unii care ziceau ca este imposibil sa nu te uiti la televizor…hai sa fim seriosi cine ar putea renunta la televizor, nu e asa?. Eu insa stiu precis ca, personal intre anii 1997 si 2014 NU M-AM UITAT LA TELEVIZOR. Decit cu rare exceptii cind eram in vizita la alte persoane (inclusiv la parinti) si aveau televizorul pornit. SI ca sa nu credeti ca va mint sau trisez…intre acei ani nici macar nu am avut abonament la un serviciu de televiziune. Deci televizorul meu (CRT cu tub la acea vreme) era de tinut bibeloul pe el…Glumesc…ma mai uitam la casetele filmate in concedii cu camera cu caseta video. Cam atita facea televizorul…In 2014 m-a impins necuratul sa imi cumpar un LCD (non-smart la acea vreme) si atunci am facut contract si pentru abonament de televiioune..iar in 2018 am cumparat chiar si un TV smart. Deci din 2014 pina in prezent se poate spune ca am reinceput sa ma uit la TV…dar cu masura. Pentru mine doua ore de uitat la TV pe saptamina sint arhisuficiente. Altfel ma intoxic de la minciunile lor. Si doar nu oi fi eu singurul care a renuntat la TV. Ca mine mai sint si altii. Haideti poate mai gasim si altii care au renuntat la smartphone. Sau au renuntat complet la a lua telefonul cu ei

   Apreciază

   • LN said, on martie 28, 2020 at 10:55 am

    Și eu am renunțat de vreo 6 luni să mai iau telefonul cu mine când ies. Exact așa îl folosesc, ca pe un telefon fix. Și stă și „pe avion” mare parte din timp. La fel, pe internet intru doar de pe calculator, iar la televizor mă uit foarte puțin – doar fiindcă poftește nevasta să vadă „știrile” (o jumătate de oră pe zi). Chiar și aceste așa-zise știri sunt extrem de nocive, mă scoate din sărite bombardamentul lor de minciuni. Dacă aș fi singur aș da de pomană televizorul cu dragă inimă.

    Apreciază

  • iulia20m said, on martie 28, 2020 at 3:14 pm

   Eu am telefon cu taste si nu renunt la el absolut deloc. Maine la ora 13, cred ca pe Romaniatv, nu stiu daca am retinut bine programul, caci aratau la publicitate faptul ca pun la tipla telefoanele mobile, cele cu taste si restul vom vedea maine.. la tv la ora 13 ce fac cu ele. RDS m-au obligat cu internet pe telefon, la fel si vodafone. Il platesc degeaba caci am dat off la date mobile. Vreau net? doar acasa prin cablu, Marturisesc ca am gasit router doar cu wireless, dar l-am inchis din calculator, altfel nu merge ca nu are buton de inchidere, caci a fost cel mai ieftin posibil.
   Doamne ajuta!!

   Apreciază

 2. Un om said, on martie 27, 2020 at 6:33 pm

  Să plecăm de acasă fără telefoane? Să fie oare mai bine?

  Apreciază

 3. mircea.v said, on martie 27, 2020 at 7:20 pm

  Orice telefon este localizabil. Telefon obisnuit cu eroare de cativa metri. Smartfon cu eroare de sub 1m,

  Solutia? Lasi telefonul acasa, sau, il iei la tine si il invelesti de 2-3 ori in folie de Aluminiu alimentar, si la revedere. Sa nu ramana nici macar un punct neacoperit. Cele cu butoane si simple, daca sant inchise nu transmit locatie (in general). Oricum, solutia finala este aluminiul.

  Telefonul este cel mai mare spion, ca e normal sau smart. Asta e un test f mare, sa faci ca mai sus. E lupta ta cu tine, nu mai poti da vina pe x, ca y…

  Mai il inchideam si pana acum, da de acum, numai inchis il voi avea cand plec de acasa.
  Este un bun exercitiu pt multe.

  Apreciază

  • R said, on martie 27, 2020 at 8:04 pm

   Cum poate fi localizat un telefon care nu are acces la internet?

   Apreciază

   • gogu said, on martie 27, 2020 at 10:17 pm

    Orice telefon mobil are o serie de fabricatie inscrisa in electronica lui – se numeste numar international de identificare a echipamentului mobil (IMEI – international mobile equipment identity). E un fel de CNP. La releul (antena) unde se conectează, telefonul se autentifică cu IMEI si seria cartelei GSM (căruia îi este asociat numărul unic de apel). Chiar dacă nu suni, tot e legat la antena de pe bloc (releu sau celulă – de aici telefon celular).
    IMEI e echivalentul CNP iar seria cartelei SIM (aia de o comunici la operator cand uiti codu pin) e echivalentul adresei de domiciliu de pe buletin. Poti sa te muti sau sa iti faci viza de flotant, dar ramai cu acelasi cnp. La fel si la telefoane.

    Când iesi din raza releului (celulei) automat se leaga la urmatoarea cu semnalul cel mai bun. Urmeaza o noua autentificare cu imei si serie sim.
    Releele raporteaza tot la computerul din beciul sediului, care iti face legatura cu telefonul unde suni, care iti calculeaza factura si asa mai departe. Fiecare releu are si el un punct unde e amplasat. Pe baza locatiei releului se poate contabiliza care telefoane au fost prin zona. Localizarea precisa a telefonului se efectueaza folosind doua relee apropiate, pt ca telefonul se cupleaza mereu la cel ce are semnalul cel mai bun – si mai oscileaza intre ele.
    Consideram locatia celor doua relee si a telefonul ca trei puncte distincte – adica formeaza un triunghi. De aici termenul de „triangulare” – localizarea pe hartă.
    IMEI e trecut pe factura cand cumperi telefonu iar cartela sim au vrut la un moment dat sa o conditioneze la vanzare de datele din buletin- ca sa poata sti cine e proprietarul real.
    Asa, si telefonul poate transmite chestii din jur fara sa apeleze un număr – de aici si termenul de „interceptare ambientală” de prin marile dosare de coruptie.
    Nu m-ar mira sa transmita si tot ce butonezi pe internet.

    Apreciază

   • Aurelian said, on martie 27, 2020 at 10:38 pm

    Antenele cu semnal de telefonie și triangulatia, eroare de câțiva metri

    Apreciază

   • cata said, on martie 27, 2020 at 10:41 pm

    Prin triangulaţie. Telefonul emite semnal şi antenele GSM ale operatorului recepționează semnalul. Puterea scade cu pătratul distanţei. În funcţie de puterea recepţionată de una dintre antene, se ştie că telefonul se află la o anumită distanţă, deci undeva pe un cerc în jurul antenei. Se ia în considerare a doua antenă, unde la fel se calculează cercul din jurul ei. Astfel, se obţin două puncte în care s-ar putea afla acel telefon (intersecţia celor două cercuri). Dacă există în zonă şi a treia antenă care captează semnalul acelui telefon (şi de obicei există), se va determina cu precizie de câţiva metri unde se află telefonul.

    Apreciază

   • mircea.v said, on martie 27, 2020 at 10:43 pm

    Ca sa comunici, telefonul este in legatura cu antena cea mai apropiata. Dar in acelasi timp mai este vazut si de alte antene. Si se stie cu ce antena comunica, ce antene il mai vad, o triangulare, si aia e.
    Cand a aparut prima data telefonia mobila in Romania, eram pe Connex Go – cartela. Sa zicem 1997-1998, parca. Si aveau un serviciu/aplicatie in tel care permitea sa iti afiseze strada pe care esti. Si o afisa. Asta m-a speriat si am deconectat optiunea aia, zicand in mintea mea proasta ca gata, nu se mai stie unde e telefonul. 1998.
    Adica, orice comunicatie mobila, presupune automat cunoasterea cu aproximatie (buna) a locatiei.

    Acum vreo 2 ani, niste unii au facut un soft care sa determine unde vei fi in urmatoarele 2 saptamani, in fiecare moment, pe baza istoricului deplasarilor telefonului. Si a rezultat ca se stie cu o marja de eroare de cateva procente, (daca nu cumva cu sub1%) unde vei fi in urmatoarele 2 saptamani.

    Apreciază

   • John Bohn said, on martie 27, 2020 at 10:49 pm

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_tracking

    Advanced systems determine the sector in which the mobile phone is located and roughly estimate also the distance to the base station. Further approximation can be done by interpolating signals between adjacent antenna towers. Qualified services may achieve a precision of down to 50 meters in urban areas where mobile traffic and density of antenna towers (base stations) is sufficiently high.[4] Rural and desolate areas may see miles between base stations and therefore determine locations less precisely

    Apreciază

   • Ema said, on martie 27, 2020 at 11:11 pm

    @R: prin antena. Toate telefoanele mobile au nevoie de semnal de la antena. Si asa ei vad cine si cind se comuteaza la antena.
    By the way si Germania si Elvetia urnareste unde sint adunati in aceste zile oamenii. Cica nu ii intereseaza cine se afla in acel loc ci numarul de persoane. Si asta spun ei e numai ca sa vada daca masurile luate pentru reducerea contaminarii cu virusache nu au succes pt ca nu au fost respectate sau pt ca nu fost masuri bune. Bla bla…

    Apreciază

   • R said, on martie 28, 2020 at 8:24 am

    @gogu, mulțumesc pentru răspuns. Chiar dacă nu scăpăm de localizare, indiferent de ce tip de telefon avem, totuși dacă ai un telefon fără conexiune la internet măcar nu trebuie să-l accesezi prin recunoaștere facială, sau atingere, ambele fiind biometrice, și nu poți face nici plăți cu telefonul. Astea eu le consider avantaje în contextul în care ei vor să se facă totul prin internet și să dezvolte tehnologiile 5G și chiar 6G care pur și simplu atacă celula umană până la mitocondrie, îmbolnăvesc și omoară oamenii. Nu întâmplător focarul virusului a fost Wuhan, locul unde a fost dezvoltată pentru prima oară în lume în mod masiv 5G. Și poate acest 5G omoară efectiv oamenii dând simptome „de gripă”, pe care ei vor să le pună pe seama unui virus.

    Apreciază

 4. vlad tepes said, on martie 27, 2020 at 7:20 pm

  Acum se vede si din avion(doar orb sa nu fii) care au fost scopurile Ocultei, atunci cand au introdus in Lume acest virus!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: