SACCSIV – blog ortodox

FMI: recesiune globală în acest an

Posted in STIRI, virus by Vali on martie 25, 2020

Sursa: https://www.national.ro/news/fmi-recesiune-globala-in-acest-an-681359.html/

Pandemia de coronavirus va provoca o recesiune globală în 2020, care ar putea fi mai rea decât cea înregistrată în timpul crizei financiare din 2008-2009, a avertizat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. O redresare este aşteptată în 2021.

 

FMI: recesiune globală în acest anFMI este pregătit să mobilizeze toată capacitatea sa de creditare, de 1.000 de miliarde de dolari, a dat asigurări Georgieva, salutând acţiunile fiscale extraordinare adoptate deja de multe state pentru sprijinirea sistemelor de sănătate şi protejarea companiilor şi angajaţilor afectaţi, dar şi măsurile luate de băncile centrale pentru relaxarea politicii monetare. “Vor fi necesare chiar mai multe măsuri, în special pe frontul fiscal. Costurile umane ale pandemiei sunt deja incomensurabile şi toate ţările trebuie să lucreze împreună pentru a proteja oamenii şi a limita pagubele economice”, a precizat oficialul FMI care se aşteaptă acum “la o recesiune cel puţin tot atât de rea ca în timpul crizei financiare globale sau chiar mai rea”. În raportul din ianuarie “World Economic Outlook”, FMI previziona un avans al PIB-ului global de 2,9% în 2019 şi de 3,3% în 2020. În februarie, Kristalina Georgieva avertiza că extinderea rapidă a epidemiei va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale.

Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/fmi-recesiune-globala-in-acest-an-681359.html/#ixzz6HhiuTZXv
National

 

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on martie 25, 2020 at 6:52 pm

    Pun pariu ca la inceputul toamnei, lacustele globaliste de la FMI vor fi in Romania, chemate de catre Iudele dambovitene, ca sa puna in aplicare programul lor dracesc: taieri de pensii si salarii, cresteri de impozite, falimente si inchideri, vanzarea pe nimic a resurselor, etc!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: