SACCSIV – blog ortodox

Intrebarea zilei: Celor vindecati de coronavirus li se aplica ordonanta militara 2?

Posted in virus by saccsiv on martie 22, 2020

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on martie 22, 2020 at 10:41 pm

  Un articol bun care are finalul:

  „La nivel social observăm că au ieșit brusc dintre priorități „necesitatea educației sexuale”, a „asigurării egalității de gen” sau recunoașterea „relațiilor de familie în cuplurile formate din persoane de același sex”. Dacă criza va dura, vor dispărea, probabil, din curiculele universitare disciplinele ideologice, pentru simplul motiv că se va pune în primul rând problema asigurării resurselor necesare supraviețuirii individuale și economice. „Experții în egalitate de gen” – o meserie-parazit inventată de politruci – vor fi dați afară cu șuturi în dos de firmele care se presupune că ar trebui să îi angajeze. Nu va mai interesa pe nici un patron asemenea tâmpenii. Chiar, știe cineva ce competențe concrete are un absolvent de „studii de gen”?

  Cu puțin noroc, grant-urile cum a fost cel de 30.000 de dolari oferit recent unor organizații comuniste, pardon, feministe din România pentru a organiza ateliere de frecat menta și stigmatizat bărbații ca agresori și violatori sau manifestații anti-BOR vor dispărea și ele, iar vajnicele urmase ale Rozei Luxemburg vor trebui să se apuce de o meserie. Fie aia și „cea mai veche meserie” din lume.

  https://www.activenews.ro/externe/Telegrafic-si-nu-prea-economie-epidemie-educatie-si-altele-160654

  Acuma, nu stiu pe viitor ce va fi, dar acum e chiar distractiv cum s-a terminat cu subiectele enumerate mai sus.

  Apreciază

 2. Elena said, on martie 22, 2020 at 10:42 pm

  Poate mi-a scăpat informația…. Cine face coronavirus devine apoi imun? Ca la vărsat de vânt? Căci altfel nu văd rostul titlului de postare…

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 22, 2020 at 11:03 pm

   Elena

   Asa ni se spune si eu asa cred.

   Apreciază

  • un marunt said, on martie 23, 2020 at 8:43 am

   Fratilor si surorilor, rogu-va primiti si urmatoarele idei de raspuns din partea mea. Nu pretind cunostinte de specialitate in domeniu de virusologie, insa din cate poate judeca orice om cu ratiunea cu care l-a inzestrat bunul Dumnezeu indraznesc a zice ca se pot desprinde urmatoarele concluzii:

   1) Exista o suprapunere izbitor de fidela intre zonele in care s-a inceput deja functionarea infrastructurii 5G si cele care au inregistrat numere deosebite de ”cazuri” (ghilimelele le folosesc pentru ca vrea sa sugerez rezerva de rigoare in a lua de bune toate cifrele de ”morti din camioanele militare italiene” care se raporteaza in presa, despre care este limpede ca sunt mult hipertrofiate; asta nu inseamna ca negam faptul ca au avut loc intr-adevar imbolnaviri si decese suspecte, cu forme de pneumonie respectiv traumatisme pulmonare foarte curioase ca patologie, care nu seamana nicicum cu profilul unei pneumonii tipice). Am urmarit mai multe materiale din mai multe surse, oameni si din america si chiar din japonia care fara sa aibe un interes din a convinge audienta de justetea spuselor lor au facut aceste legaturi, stabilite destul de simplu prin comparatii ale hartilor celor doua distributii: de retele 5G pe de o parte si de cazuri raportate pe de alta (un prim exemplu este insasi provincia cu pricina din China, care era saraca bine mobilata la zi cu statii 5G inca din toamna anului trecut). Ca un detaliu, in Japonia, tara ale carei circumstante imi sunt cunoscute si care in momentul de fata cel putin nu a luat masuri nici pe departe atat de aspre precum in euro/US, nici nu sunt chiar atat de multe cazuri raportate, insa acolo unde totusi acestea s-au inregistrat avem de-a face cu zone cu cea mai inalta densitate de repartitie de antene 5G….
   Ca aceasta tehnologie are efecte grave asupra sanatatii, ca realizeaza o strasnica imunodeprimare, ca afecteaza insasi capacitatea moleculei de oxigen (pe care o hiperexcita, pentru ca la frecventa de 60GHz se inregistreaza un maxim local al absorbtiei radiatiei electromagnetice in aceasta molecula, asa cum o arata chiar cercetari cu rezultate publicate efectuate de companii cu activitatea in domeniul telecomunicatiilor, deci nu e vreo taina), ca mai departe se pare ca afecteaza functionarea unei anumite proteine (MBL, Lectine care leaga (Bind, in engleza) Manoza) ce joaca un rol esential in recunoasterea agentilor infectiosi si implicit in declansarea unui reactii imunitare adecvate a organismului…..toate aceste deosebite efecte ale maretei tehnologii sunt deci lucruri deja cunoscute. Asa ca nu mai e de mirare ca oamenii sunt filmati prabusindu-se din picioare (e plauzibil daca nu sangele nu mai e in stare sa se oxigeneze), sau ca mai nou medici din US acuza faptul ca traumatismele pulmonare ale pacientilor in situatie grava arata ca in cazurile de arsuri sau inec, in nici un caz nu sunt tipice unor procese infectioase. Or, asta ar fi cat se poate de asteptat in conditiile in care adevararul faptas nu e vreun ”agent infectios”, ci mai degraba unul electromganetic. Trotilat bine fiind de radiatie 5G, organismul uman poate saracul sa ajunga sa nu mai faca fata la o bagatela de raceala, deci nu trebuie sa existe vreun ingrozitor ”virus” venit sa decimeze populatia, pentru a putea explica toate fenomenele inregistrate pana acum.

   2) As indrazni sa va propun tuturor spre urmarire urmatoarea prezentare: este sustinuta de un microbiolog&virolog neamt controversat, Stefan Lanka se numeste, care sustine ca de fapt natura proceselor infectioase si a agentilor cauzanti (mai ales la cei virali cred ca se va referi) este cu totul alta decat refrenul cu care suntem dati inoculati inca din scoli. Am rugamintea la Saccsiv sa cumpaneasca daca e potrivit sa posteze si link-ul de mai jos:

   La momentul de fata nici eu nu am urmarit inregistrarea, deci nu ma situez pe pozitia in care sa pretind ceva de genul ”ascultati fara rezerva, caci omul detine adevarul absolut”, insa cred ca merita luate in seama spusele specialistului, mai ales ca el acuza intreg sistemul medico-farmaceutic de mentinerea unei false teorii stiintifice pe baza careia sa poata manevra populatia inspre panica, teroare si dependenta de produsele farma sintetice.

   In concluzie, avand in vedere observatiile de mai sus, nu cred ca asta e neaparat cea mai esentiala intrebare ce-o avem a ne pune, daca odata contractat virusul capatam imunitate (caci in esenta acest virus din familia corona este de teapa unei raceli/gripe ordinare), ci mai degraba ce masuri am putea lua intr-un sens lumesc, trupesc profilactic sa ne punem la adapost de toata toxicitatea mediului (si aici am in vedere in primul rand reteaua 5G care mai devreme sau mai tarziu o sa imbrace intreaga suprafata a Pamantului, pe care in paranteza fie spus il socotesc fix dar sferic, caci Dumnezeu este Domn al frumusetii si al ordinii, sfera avand un grup de simetrii ortogonale mult mai bogat ca structura decat cel al unui disc..). Si aici ar mai fi lucruri de spus si recomandari de dat, exista producatori de dispozitive portabile care – fara a ecrana total radiatia electromagnetica exterioara, astfel incat sa nu mai poti folosi nici mobil nici nimic – o remoduleaza in asa fel incat s-o transforme intr-un profil de unda care sa fie similara cu cele degajate in mod normal de procesele celulare biofizice ale organismului uman (asta insa devine alta discutie). Daca nu am fi fost confruntati de la bun inceput cu aceste nocivitati ale mediului de viata, nici nu s-ar fi ivit toate uraciunile astea de manifestari de ”pneumonie de noul tip viral”, pentru ca nici toate micro-organismele (bacterii, chiar si virusuri) cu care organismul uman exista intr-o stare normala de simbioza pasnica nu ar fi ajuns sa se manifeste patologic.

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 23, 2020 at 9:25 am

    un marunt

    Adica ai rugamintea sa ma uit la intreaga inregistrare? Ei bine, n-am timp. Iertare.

    Apreciază

   • Alex said, on martie 23, 2020 at 11:53 am

    Foarte plauzibila ideea fratilor. Intradevar ,as zice ca 5G ul este mult mai periculos decât virusul asta. De urmărit in continuare dezvoltarea retelelor 5G… si totusi ce putem face? Întrebarea nu e retorică

    Apreciază

   • un marunt said, on martie 23, 2020 at 2:04 pm

    Multumesc fratelui Saccsiv ca a analizat si mesajul meu si a primit sa-l posteze. Imi cer iertare pentru formularea mai greoaie privind link-ul, voiam sa zic doar ca te las pe tine sa hotarasti daca e intelept sa postezi si link-ul in cuprinsul mesajului meu (ceea ce constat ca asa ai socotit). Inregistrarea e lunguiata si la ora de fata nici eu n-am parcurs decat primele cateva minute introductive, si nici nu e graba de a o urmari acuma urgent. Din nou, daca primeste fratele Saccsiv, dati-mi voie sa va propun urmatoarele materiale de mai jos, ca sa vedeti si cum mi-am format eu cat de cat un schelet de idee despre ce s-ar putea ascunde in spatele isteriei cu ”virusul”:
    1) de la o tanti din america (pe cate se pare de cuget protestant, deci nu pentru talcuiri duhovnicesti sau lamuriri teologice v-o propun) bine documentata si care transmite niste informatii mai greu de gasit altminteri. Pe tema amintita, sunt semnificative cel putin urmatoarele trei:

    https://www.youtube.com/watch?v=pheiufl6TCA –>interviu luata unei foste angajate la departamentul controale de securitate aeroportuara, care face marturia unor ingrozitoare alterari ale sanatatii dumneaei si colegilor dumneaei incepand cu momentul in care zona unde lucrau a fost re-echipata cu statii 5G, si asta inca de prin jumatatea intaia a lui 2019, inainte sa se iste toata urgia cu ”virusul”

    https://www.youtube.com/watch?v=fESkD0sIyXo –> despre utilizarea tehnologiei 5G ca arma psihotronica

    https://www.youtube.com/watch?v=CtfqUtW_8AA –> analiza a posibilelor conexiuni intre 5G si ”virusul” cel peste tot vestit si pomenit

    2) un nene care analizeaza harti cu distributia retelelor 5G respectiv a zonelor cu multe cazuri raportate de imbolnaviri:

    3) un nene scotian, expert in tehnica armamentului militar, cu multiple prezentari video ale efectelor serioase ale 5G asupra sanatatii pe canalul sau youtube (prezentari din care am selectat si eu pe cea mai recenta):

    Ar mai fi si eventual si alte materiale pe tema asta, dar cred ca e suficient pentru o prima idee. Ca raspuns la intrebarea ne-retorica a fratelui Alex despre ”ce putem face”, va supun atentiei mai jos doua link-uri catre doi producatori de dispozitive protectoare impotriva radiatiei electromagnetice nocive:

    https://www.safespaceprotection.com/products/

    https://www.airestech.com/

    Mie mi s-a parut ca au intr-adevar studii stiintifice autentice si o intreaga teorie (sanatoasa, nu vrajeli hindus-yoghine cu chakre) pe baza careia isi dezvolta aparatura, insa desigur faceti si dumneavoastra cu totii propriile cercetari.

    Doamne ajuta!

    Apreciază

   • Victor said, on martie 24, 2020 at 12:44 am

    Transcriptul (in engleza) e mai usor de urmarit ( citit ) : Dr. Stefan Lanka: The history of the infection theory. (English transcript) https://abruptearthchanges.com/2017/11/17/dr-stefan-lanka-the-history-of-the-infection-theory/
    Un articol mai concis, cred, pe aceeasi tema, tot despre CELEBRUL ( nicidecum „controversatul”) Dr. Stefan Lanka este : German Supreme Court Upholds Biologist’s Claim that Measles Virus Does Not Exist
    Could There Be Something Wrong with the Germ Theory? https://vaccineimpact.com/2017/german-supreme-court-upholds-biologists-claim-that-measles-virus-does-not-exist/
    Curtea Suprema Germana sustine revendicarea Biologului: „Virusul pojarului [rujeolei] Nu exista”.
    Ar putea fi ceva profund eronat in Teoria Germenilor ?
    de Paul Fassa – Health Impact News [ Stiri cu imact asupra Sanatatii ]

    daca doriti, pot sa va trimit traducerea articolului

    Apreciază

 3. mircea.v said, on martie 22, 2020 at 10:47 pm

  Am primit de la o prietena:

  Inca o data, inamicul principal, zaharul. Zahar de pus in cafea, zahar din gemuri si compoturi (se pot face si fara zahar), din biscuiti, produse de patiserie, prajituri, sucuri… Sucurile au cam 10% zahar, biscuiti idem; adica, enorm.
  Si iarasi un inamic redutabil – stresul. Inca o data recomand Sf Paisie, Cuvinte Duhovnicesti vol. 2, Partea a 4-a, Dependenta de Cer.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Abunda internetul , canalele TV, radio si tot ce citim astazi este despre Coronavirus 😦

  Nu mai insist asupra spalatului pe maini, pastrat distanta, evitat aglomeratia, etc..

  Ceea ce doresc sa va spun ( si probabil nu se spune pe nici un canal media) este:

  CE SA NU FACEM‼‼

  In caz de febra NU va repeziti la anti-inflamatoare ( Advil, Tylenol, Nurofen, Aspirina, Voltare, Diclofenac, Paracetamol, etc…)

  Sa scadeti temperatura in mod artificial este o nebunie ! Indiferent de infectie, de cele mai multe ori , este o idee proasta.

  In cazul Coronavirusului poate avea consecinte catastrofice. Va amintesc ca acest virus incepe prin a infecta nasul si gatul. Daca ramane in aceasta zona, NICI o problema, nu riscati nimic. Problemele incep cand acesta ajunge in plamani. Deci, prioritatea noastra este sa evitam acest lucru. De ce spun sa nu incercati imediat sa scadeti febra ? Febra este prima linie de aparare a organismului impotriva oricarei infectii iar in cazul corona , a propagarii virusului in plamani.Virusii nu rezista la temperaturi ridicate iar corpul nostru ( o masinarie atat de inteligenta, stie acest lucru) si isi prepara linia de aparare.

  ⚠⚠Ce se petrece cand luam anti-inflamatoare ( si anti-hipertensive de altfel) ?

  Cum spuneam, Coronavirusul se inmulteste in plamani legandu-se un un receptor numit, enzima de conversie ACE2 . Daca consideram corpul uman ca o casa si coronavirusul ca un hot, atunci enzima ACE2 este manerul de la usa care ii permite acestuia sa intre in casa.

  In plus++

  Va epuizeaza rezerva de glutation! ori acesta este ” seful anti-oxidantilor” care permite altor vitamine cruciale, ca vitamina C si E sa isi indeplineasca pe deplin rolul, dar mai ales, glutationul este utilizat de sistemul respirator in protectia celulelor sanatoase impotriva efectelor inflamatorii. De altfel, acetylcysteina (NAC) creste rezerva de glutation si fluidizeaza bronhiile , protejand plamanii.

  🔔🔔CE SA FACEM ?

  – Alimentati-va corect – EVITATI zaharul. Acesta pur si simplu anuleaza apararea imunitara. Mancati cat se poate de lejer ( saturati-va doar 90%, cum spun japonezii) 🙂

  – Dormiti suficient – Opriti tampenia de televizor si incetati sa va umpleti mintea cu toate stirile alarmiste .

  – Faceti o activitate fizica moderata – este cea mai buna solutie anti-stres. Nu e momentul sa faceti un maraton sa sa rupeti fiarele la sala. O plimbare este ideala.

  – VITAMINA D! nu contenesc sa va spun despre cat de carentati suntem in Vitamina D. Este demonstrat stiintific eficacitatea acesteia in infectiile respiratorii. In luna martie suntem deja pe minus . Intr-o postare anterioara am spus cum va calculati necesarul. In lunile de iarna eu iau 5000 UI/zi. Vara 3000 UI/zi.

  – Un complex de multivitamine de calitate si care contine o cantitate suficienta de vitamina C, de vitamina E naturala si de zinc. Zincul este un anti-viral foarte puternic.

  Personal, le iau in permanenta ( de-a lungul anului si nu doar in situatie de pandemie)

  De ce vitamina C ? – nu doar ca apara impotriva infectiilor insa lupta impotriva oxidarii excesive a plamanilor.

  Vitamina E – Aceasta este recunoscuta pentru intarirea sistemului imunitar- ( stim ca pesoanele in varsta au sistemul in deficit). In plus, este o vitamina vitala pentru sanatatea plamanilor, cu conditia sa o alegeti naturala si de buna calitate.

  – Si ca un moment placut , preventiv 🙂 relaxati-va cu un tisane de cimbru + cu 1/2 lamaie stoarsa + miere daca doriti.

  Pentru persoanele vulnerabile-in plus de cele spuse mai sus:

  Faceti o cura de propolis de macar 3 saptamani ( 400 mg dimineata, 400 mg seara). Propolisul este unul din cele mai puternice anti-virale care exista.

  Utilizati ulei esential de Ravintsara (camforul de Madagascar) sau cel de Dafin roial; aplicati 2 picaturi pe ante-brat sau la incheieturi , fara sa frecati.

  Foarte rar ca aceste uleiuri sa aiba reactii adverse, dar preventiv , incepeti cu 1 picatura.

  Faceti o cura de macar 2 luni cu Quercetina. ( va recomand 500 mg/zi preventiv – 1000 mg/zi daca sunteti infectat). Este un anti-viral foarte puternic si unul din ” super-nutrienti” care va ajuta si protejeaza impotriva a aproape toate bolile: imbatranire, cancer, Alzheimer, hypertensiune… fara nici cel mai mic efect indezirabil.

  Nu doar ca e foarte eficace dar este si un bronho-dilatator natural si pretios contra inflamatiei pulmonare.

  Rezultatul : cercetatorii canadieni sunt convinsi ca Quercetina este substanta cea mai promitatoare contra noului virus .(vezi video)

  🔴🔴Ma vad obligata sa repet: NU PANICATI.

  Daca sunteti tinar, nu fumati, nu suferiti de boli cronice- nu riscati nimic. Prioritatea voastra este sa evitati contaminarea persoanelor vulnerabile , persoanele in varsta si care sufera de: boli pulmonare, boli cardiace, hipertensiune, diabet, cancer, imuno-deficienti ( ex. urmare a unei grefe de organe)

  As putea sa va vorbesc de multe alte substance eficiente in intarirea sistemului imunitar ( probiotice, echinacee, ciupercile shiitake, socul – sambucus nigra) insa prefer sa ma opresc la cele mai simple si esentiale si nu uitati: orice stare de panica, de stres duce la pierderea masiva a vitaminei C, asa ca, primul gest – Inchideti televizorul.

  Cu drag pentru voi,🌹🌹

  Liliana Cernat, Naturopat ND

  ***Nota : Cele scrise mai sus nu inlocuiesc consultul medical sau tratamentul prescris de medicul dvs.

  https://www.thedailybeast.com/let-it-burn-why-you-should-let-fevers-run-their-course?ref=scroll

  Apreciază

  • Mihai said, on martie 23, 2020 at 12:36 pm

   ”Febra este prima linie de aparare a organismului impotriva oricarei infectii iar in cazul corona , a propagarii virusului in plamani. Virusii nu rezista la temperaturi ridicate iar corpul nostru isi prepara linia de aparare.”

   Fantastic ! Asta ar explica de ce bătrânii sunt mai vulnerabili la coronavirus.

   Conform datelor experimentale culese de chinezi, acest virus moare la 36,5 grade C.

   Temperatura corpului la oameni este cam între 36,5 și 37,5 grade C, când n-ai nimic. Dar un om bătrân poate avea și 36, deoarece metabolismul lui este mai încetinit.

   Tinerii au mai sus temperatura decât bătrânii, deoarece metabolismul lor este mai alert. De aceea și este mai greu să te îngrași când ești tânăr. Dacă tânărul – dacă omul – are peste 36,5, ar trebui să fie ferit de coronavirus ?

   Dar mai presus de toate, Dumnezeu ne apără de boli.

   Apreciază

   • Riko said, on martie 23, 2020 at 3:02 pm

    Moare virusul la 36,5 grade celsius? Unde ai citit asa ineptie? Pe facebook? Oameni buni, cand nu aveti nici cele mai elementare cunostinte in domeniu, nu va puteti permite sa aveti incredere in informatii oferite nici macar de persoane oficiale.
    Atat de multa dezinformare am vazut din partea autoritatilor in ultimele 2 luni despre virusul asta ca si un copil de clasa a 5-a stie mai bine de la orele de biologie.

    Apreciază

 4. mircea.v said, on martie 22, 2020 at 10:50 pm

  Mortul – bor, a mai murit o data. Este inepuizabil in a muri. Asta e partea lor tare.
  Totusi, ei sant mai rau ca un mort, ca mortul macar e pe zero. Astia sant cu un minus in fata cat catedrala nemantuirii neamului.

  Apreciat de 1 persoană

 5. mircea.v said, on martie 22, 2020 at 10:52 pm

  Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

  „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

  Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

  (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

  Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, si altele asemenea:

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  Cap. 6
  19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
  20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

  Matei 22:
  15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
  16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
  17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
  18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
  19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
  20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
  21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
  22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Sfantul Justin Popovici:

  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
  De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
  Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
  În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
  „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
  Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
  Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
  Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

  Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
  Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
  De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

  Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

  Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
  Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

  Apreciază

 6. john said, on martie 22, 2020 at 11:28 pm

  Titlurile zilei in Israel:

  Israelul închide Muntele Templului pentru „toată lumea”: musulmani și evrei ( crestinii,sunt o cantitate neglijabila nici nu trebiue mentionata)
  https://www.breakingisraelnews.com/147384/israel-closes-off-temple-mount-for-everyone-muslims-and-jews/

  Un bărbat evreu din Shomron a făcut petiție la Înalta Curte israeliană, solicitând ca aceștia să declare anul acesta un an biseric, care ar adăuga o lună suplimentară, întârzierea efectivă a Sărbătorii Paștilor.
  https://www.breakingisraelnews.com/147365/man-petitions-high-court-to-delay-passover-by-month-due-to-coronavirus/

  Ministrul Sănătății din Israel: Sunt sigur că Mesia va ajunge de Paște
  Litzman a oferit un răspuns destul de neconvențional spunând: „Doamne ferește! Ne rugăm și sperăm ca Moshiach (mesia) să sosească înainte de Paște, deoarece este timpul răscumpărării noastre. Sunt sigur că Mesia va veni prin Paști și ne va salva la fel cum ne-a mântuit Dumnezeu în timpul Exodului și am fost eliberați. Moshiach va veni să ne salveze pe toți. ”
  https://www.breakingisraelnews.com/147317/israels-health-minister-i-am-sure-the-messiah-will-arrive-before-passover/

  Vindecarea coronavirusului:
  Donati jumatatea de sekel,pentru reconstructia Templului
  https://www.breakingisraelnews.com/147304/the-cure-for-coronavirus-the-holy-silver-half-shekel/

  Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

  „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
  Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
  Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

  Apreciază

 7. acelas said, on martie 23, 2020 at 1:41 am

  m.mediafax.ro/amp/externe/pagube-insemnate-si-zeci-de-raniti-dupa-cutremurul-din-croatia-controale-tehnice-la-centrala-nucleara-krsko-foto-video-19008439

  Apreciază

 8. Yuri Bezmonov said, on martie 23, 2020 at 7:40 pm

  Subversiunea are 4 etape :

  1. Demoralizare – luam corona, murim!
  2. Destabilizare – inchidem tot
  3. Criza – nu mancare, nu medicamente, nu sigurnata
  4. Normalizare – iata solutia salvatoare : toti trebuie sa fiti sclavi si sa va vindeti sufletul!

  Canieț film 🙂

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: