SACCSIV – blog ortodox

Coronavirus: Preoti georgieni si ucrainieni binecuvanteaza strazile cu aghiazma si icoane facatoare de minuni

Posted in GEORGIA, ICOANE, PREOT, Ucraina, virus by saccsiv on martie 19, 2020

Foto: rferl.org

ORTHODOX CHRISTIANITY: GEORGIAN, UKRAINIAN CLERGY BLESSING STREETS WITH HOLY WATER, WONDERWORKING ICONS DURING EPIDEMIC (+VIDEO)

PREOȚI GEORGIENI ȘI UCRAINIENI BINECUVÂNTEAZĂ STRĂZILE CU AGHIAZMĂ ȘI CU ICOANE FĂCĂTOARE DE MINUNI ÎN TIMPUL EPIDEMIEI (+ VIDEO)

Tbilisi; Zhytomyr, Ucraina, 17 martie 2020

Credincioșii ortodocși din întreaga lume au fost încurajați să-și sporească rugăciunile și să se concentreze asupra vieții spirituale, deoarece coronavirusul continuă să se răspândească, păstrând, desigur, standarde de igienă sporite.
„Dacă ne rugăm stăruitor la Dumnezeu și ne pocăim de păcatele noastre, atunci vom distruge această boală”, a spus la predică duminică Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și a toată Ucraina

Mitropolitul Onufrie: respectați o igienă bună, dar dacă ne pocăim de păcatele noastre, vom distruge acest virus. Preafericitul Mitropolit Onufrie al Kievului și a toată Ucraina, primatul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a abordat problema epidemiei de coronavirus în predica sa de ieri, duminică, 15 martie. „Prin urmare, cel mai important lucru în acest sens nu sunt atât standardele sanitare, cât sunt rugăciunea și pocăința.”
Biserica Georgiei cu privire la coronavirus: bateți clopotele bisericilor, stropiți bisericile și străzile cu aghiazmă, sporiți rugăciunea. Așa cum au făcut cele mai multe Biserici Locale și numeroase eparhii individuale din lumea ortodoxă, Patriarhia Georgiei a emis la sfărșitul săptămânii o declarație cu privire la epidemia de coronavirus care este în desfășurare. Patriarhia a chemat credincioșii să citească rugăciuni speciale în fiecare zi, în timp ce bisericile vor bate clopotele la prânz în fiecare duminică, iar preoții își vor binecuvânta bisericile și străzile din jurul acestora cu aghiazmă după Sfânta Liturghie.

În acest spirit și urmând aceste directive, preoții din Tbilisi și din Eparhia Zhytomyr a Bisericii Ortodoxe Ucrainiene au început să binecuvânteze străzile orașelor lor cu aghiazmă și cu icoane făcătoare de minuni.
Clerul a plecat astăzi de la Catedrala Sfânta Treime Sameba, catedrala principală a Bisericii Georgiene, mergând mai întâi la Piața Republicii, apoi s-au dispersat în diverse locații, trecând pe străzile orașului, relatează Interpress News.

După cum a comentat protopopul Shalva Kekilidze, ei cer ajutorul Domnului pentru a proteja țara de virusul care se răspândește în întreaga lume.

„Noi, preoții, ne vom împărți în trei grupuri și vom ocoli toate blocurile, și vom stropi străzile cu această aghiazmă. Îl rugăm pe Domnul Cel Preaînalt să ne protejeze țara”, a spus pr. Shalva.

În numele Bisericii, el a mulțumit și întregului personal medical pentru munca grea depusă.
Prea Sfinția Sa Patriarhul Ilia al Georgiei a vorbit anterior despre o viziune

Am avut o viziune că omul poate învinge coronavirusul În predica sa de duminică, PreaSfinția Sa Patriarhul Ilia II al Georgiei i-a îndemnat pe credincioși să nu se teamă de coronavirus și să nu se piardă cu firea, pentru că omul poate învinge boala. I s-a dat încredințarea că omul va depăși coronavirusul.

Foto: zhytomyr-eparchy.org

La fel și în Eparhia Zhytomyr a Bisericii ucrainene, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nikodim, preoții merg zilnic pe străzi cu diverse icoane sfinte din diferite biserici din întreaga eparhie, de duminică 15 martie, relatează serviciul de presă al eparhiei.

Preoții slujesc de asemenea molifte speciale, și citesc acatiste și rugăciuni, în încercarea de a proteja orașul. Potrivit eparhiei, credincioșii, în timpul unei epidemii din 1872, au fost într-o procesiune cu o icoană a Maicii Domnului, care a ajutat la salvarea orașului.

Duminică, preoții  au înconjurat orașul, cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Podolsk.

Ieri, aceștia au mers prin tot orașul cu icoana Sf. Olga cea întocmai cu Apostolii, de la biserica Sf. Olga din Zhytomyr.

Astăzi, icoana a călătorit împreună cu icoana Maicii Domnului Bucuria tuturor celor necăjiți de la Biserica Sf. Nicolae. Mâine turul lor va fi însoțit de icoana Acoperământului Maicii Domnului, urmată joi de icoana Sfintei Mucenițe Anasatasia Romana, de o bucată din Adevarata Cruce a Domnului vineri, și de o icoană a Marelui Mucenic și Vindecător Pantelimon sambata.
„Rugăm pe toată lumea să se alăture rugăciunii și postului, pentru ca Domnul să oprească această boală distrugătoare în rândul oamenilor”, scrie serviciul de presă.

3/17/2020

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. altul said, on martie 19, 2020 at 1:00 pm

  Au început să închidă site-uri care dau știri aiurea:
  https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/oficial-primul-site-inchis-la-cererea-guvernului.html

  În cazul din articol, pare într-adevăr o știre aiurea. Rămâne de văzut dacă vor extinde cenzura și la știri non-aiurea…

  Apreciază

 2. Incineratul nu este o optiune said, on martie 19, 2020 at 1:18 pm

  Camioane militare din Italia cica duc 60 de sicrie la incinerat in alt oras dupa ce cimitirul local din Bergamo a devenit neincapator. Dumnezeu sa ii odihneasca! https://twitter.com/jasonbatenam/status/1240555706178252800

  Apreciază

 3. Un om said, on martie 19, 2020 at 2:36 pm

  POFTIM? Cum să se oprească Sfânta Liturghie?
  Acum este clar care este scopul coronavirusului!
  https://ortodoxinfo.ro/2020/03/19/bartolomeu-de-istanbul-cere-oprirea-tuturor-slujbelor/

  Apreciază

 4. altul said, on martie 19, 2020 at 2:38 pm

  Doamne ferește… nu știm ce va fi la noi, mă gândesc că sunt mulți care au dat declarații false la intrarea în țară, și acum le e frică să recunoască și să meargă la spital, chiar dacă au simptome, pentru că pedepsele sunt destul de mărișoare.

  Totuși, după cum zicea un părinte din Sf. Munte, nimic nu se întâmplă fără îngăduința lui Dumnezeu. Deci indiferent dacă e natural sau artificial, tot cu îngăduința lui Dumnezeu vine, pentru păcatele lumii.

  Apreciază

 5. vlad tepes said, on martie 19, 2020 at 4:27 pm

  La noi, daca ar face asa ceva, ar pune Velea-Garcea pulanul pe ei! Buna seara!

  Apreciază

 6. Moca said, on martie 19, 2020 at 7:42 pm

  Inca o data se arata ca Georgia/Gruzia tine steagul ortodoxiei sus, chiar daca celelalte biserici ortodoxe ii priveau cam stramband din nas; de aceea, se spune ca in Georgia, puterea lui antihrist va fi mai slaba si prigoana lui , deasemenea. Mi se pare ca georgienii n-au semnat tradarea cretana, ca ai nostri ierarhi.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: